Ville Tavio

Suomen vihreä kulta onkin maahanmuuttajat

Massamaahanmuuttoa kannattavat vihreät ovat tuoneet muutamissa käänteissä ilmi, että maahanmuutto on heidän mielestään Suomelle oikein taloudelliseksi hyödyksi. Pitäisiköhän vihreiden erotella tältä osin työperäinen, humanitäärinen ja perheperusteinen maahanmuutto? Työperäinen maahanmuutto on tietenkin tilastotaloudellisesti näistä kolmesta valtiontaloudelle kannattavinta ( - sanon tilastotaloudellisesti, koska tulija voi toki olla esimerkiksi Stephen Elop tai ulkomaisen kaivosyhtiön väki, jotka vääristävät maahanmuuttotilastoja positiiviseksi, mutta ovat todellisuudessa hyvin haitallisia).

Tilastoissa työperusteista, humanitäärista ja perheperusteista maahanmuuttoa ei yleensä osata erotella. Maalaisjärjen käyttö on siis toki tilastoiden tulkinnassa sallittua ja suotavaa.

Tässä vähän ajankohtaista tilastotietoa:

  • Valtion vuoden 2015 talousarvioon erillistä määrärahaa on varattu pelkästään pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon 25.8 miljoonaa.
  • Vastaanottotoiminnan asiakkaiden tukiin 8,5 miljoonaa.
  • Kotouttamiseen 94.8 miljoonaa.
  • Maahanmuuttoviraston pyöritämiseen 26.3 miljoonaa.

Turussa erityisiin maahanmuuttajien kustannuksiin meni pyynnöstäni tehdyn selvityksen mukaan 12,5 miljoonaa vuonna 2013. 

Maahanmuuttajien yleisesti suurin kustannus on tietysti sama kuin kantaväestölläkin eli peruspalvelut, joista maahanmuuttajien osuus Turussa on vuoden 2015 talousarviosta laskien (hyvinvointitoimialan + sivystystoimialan toimintakate x maahanmuuttajien osuus 9%) 77.7 miljoonan tienoilla (koko kaupungin toimintakatteesta määrä olisi 88 miljoonaa).

Muista selvitetyistä kustannuksista on huomattava, että Turku maksoi vuonna 2013 valtiolle 12,7 miljoonaa euroa työmarkkinatuen kuntaosuutta pitkäaikaistyöttömistä, joista noin kolmasosa on maahanmuuttajia.

Turussa maahanmuuttajien työttömyysaste on kolme kertaa suurempi kantaväestöön verrattuna.

Suomen työttömyys on jo kestämättömän korkeassa 450.000 työttömän lukemissa, mutta vanhat puolueet tahtovat silti kiihdyttää käynnissä olevaa vaikeasti työllistyvien ulkomaalaisten maahanmuuttoa. Kun porvarien, kepun ja vihervasemmiston toimintaa katsoo, niin huomaa että uskovat metsien sijaan löytäneensä maahanmuuttajista Suomen uuden vihreän kullan. Tässä kohdin vanhat puolueet menevät valitettavasti haavekuvitelmineen ankarasti metsään.

Niille, jotka väheksyvät maahanmuuton kustannuksia muuten, suosittelen vierailua osoitteessa velkakello.fi. Suomella kun ei vaan mene enää kuten 80-luvun nousukaudella tai hyvänä Nokia-aikana.

Taloudellisen rasituksen lisäksi massamaahanmuutto muodostaa kasvavan ongelman kulttuurien yhteentörmäyksenä,  mikäli maahanmuuttajaryhmät pyrkivät voimasuhteiden kasvaessa voimaansaattamaan vastaanottajamaassa omien kotimaidensa tavat ja lait. Tästä esimerkkinä vielä pieni, mutta kasvava Suomen islamilainen puolue, joka kannattaa pitkällä tähtäimellä Suomen  lain korvaamista islamilaisella šaria-lailla.

Nykyisin vieraskielisten määrän kasvu vastaa noin 90 prosenttia Suomen väkiluvun kasvusta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän nurmialex kuva
Alex Nurmi

Hyvä kirjoitus Ville. Itse törmäsin tänään vanhaan tapaukseen, minkä olin jo kokonaan unohtanut. MOT:n ohjelma vuodelta 2010, kestoltaan 27min. http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/maahanmuuton...

Uskoakseni ongelmat on edelleen samat, sillä erotuksella, että summat ja tarvitsijoiden määrä on vain kasvanut. Hienoa, että saat asemasi puolesta lukemia selville ja jaksat niitä myös tuoda esille. Matkalla eduskuntaan toivottavasti.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Etsin turhaan tekstistäsi maahanmuuttajien maksaman kunnallisveron määrää Turussa. Jostain syystä olit jättänyt selvittämättä. Olisiko tarkoitushakuinen selvitys, jolla ajatelit kahmia turkulaisten rasistien ääniä?

Esa Niemi

Börje Uimonen:
"Etsin turhaan tekstistäsi maahanmuuttajien maksaman kunnallisveron määrää Turussa. Jostain syystä olit jättänyt selvittämättä. Olisiko tarkoitushakuinen selvitys, jolla ajatelit kahmia turkulaisten rasistien ääniä?"

Tuo on jo niin loppuunkulunutta ja tylsää haukkua ihmisiä rasisteiksi ilman sen kummempaa evidenssiä. Rasismi on vakava asia ja poliittiseen retoriikkaan siirtyessään se kuluu loppuun kun kaikki maailman ihmiset on leimattu rasistiksi.

Toki vaalit on lähestymässä eikä Vihreillä ole paljoa tekemistä ympäristöasioissa, vaan on enemmän vastaanottokyvyn ylittävän maahanmuuttopolitiikan lobbausjärjestö.

Heidi Hautalakin hyväksikäytti maahanmuuttajaa kun piti tätä niin ala-arvoisena ettei voinut maksaa asiallista palkkaa eikä muutakaan.

Jos olet huolissasi rasismista, niin kerro Börje miten Börje tai Vihreät suhtautuivat epäpätevän Eva Biaudetin nimittämiseen vähemmistövaltuutetuksi ohi pätevien maahanmuuttajaehdokkaiden. Tuo oli jo selvää rasismia, mutta rasismista huolestuneet eivät siitä tykkää puhua.

Börje mitä mieltä olet kun kantaväestöä hakattiin knockout-hakkaamispistekilpailun ja tapon yritysten nimissä. Uhreiksi valikoitui vain valkoihoisia kantaväestöltä näyttäviä henkilöitä? Missä oli Börje ja muut Virheät rasismista huolestuneet?

Vihreiden talousymmärryksellä maahanmuutto on Suomen uusi Nokia.

Käyttäjän PutteWilhelmsson kuva
Putte Wilhelmsson

"Taloudellisen rasituksen lisäksi massamaahanmuutto muodostaa kasvavan ongelman kulttuurien yhteentörmäyksenä, mikäli maahanmuuttajaryhmät pyrkivät voimasuhteiden kasvaessa voimaansaattamaan vastaanottajamaassa omien kotimaidensa tavat ja lait. Tästä esimerkkinä vielä pieni, mutta kasvava Suomen islamilainen puolue, joka kannattaa pitkällä tähtäimellä Suomen lain korvaamista islamilaisella šaria-lailla."

Hyvä uutisia tuoreelle kansanedustajalle.

Toisin kuin Tavion blogin perusteella voisi luulla, "Suomen islamilainen puolue" ei ole eikä ole koskaan ollut rekisteröity puolue. Se on rekisteröity yhdistys, jonka ainoaksi poliittiseksi toiminnaksi näyttää jääneen kaksi puolueiden ulkopuolisen valitsijayhdistyksen kautta asetettua ehdokasta Helsingin kunnallisvaaleissa vuonna 2008. ehdokkaiden yhten lasketut 160 ääntä eivät riittäneet valtuusopaikkaan. Yhdistys ei myöskään ole syntynyt maahanmuuton seurauksena, vaan perustajat ja toimihenkilöt ovat kaikki olleet kantasuomalaisia.

Yhdistys on kyllä "pieni", aivan kuten Tavio kirjoittaa. Rekisteröintivuonna sittemmin erotettu puheenjohtaja Risto Tammi kertoi jäsenmääräksi "satakunta", julkisista lähteistä todettava luku on parhaimmillaankin ollut lähempänä tusinaa. "Kasvava" yhdistys se ei kuitenkaan ole. Yhdistyksellä ei ole ollut julkista toimintaa tai tapahtumia pariin vuoteen, eikä kotisivuja ole päivitetty vuoteen. Sivun mukaan puoluesihteeri ottaisi yhä vastaan lahjoituksia ja jäsenhakemuksia, mutta sihteerin yhteystiedot on poistettu.

Mainittakoon myös, että yhdistyksen perustaja Tammi on aiemmin osallistunut sekä Pekka Siitoimen natsiliikkeen että Pekka Vennamon SMP:n toimintaan, ja että islamin lisäksi hän on kääntynyt myös Vapaakirkkolaisiin, Jehovan todistajiin ja esiintynyt mormonisaarnaajana. Tuoreimman tiedon mukaan Tammen nykyinen poliittinen vakaumus olisi kommunismi.

Toivottavasti tämä tieto rauhoittaa uuden kansanedustajan mieltä siinä määrin, että uusi työ parlamentissa voidaan keskittää todellisiin eikä kuviteltuihin asioihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset