Ville Tavio

Perussuomalaiset pystyvät!

Eduskuntavaalikeskustelu käy jo kuumana siitä, mistä pitäisi säästää että ylipaisunutta valtionvelkaa päästään leikkaamaan tai ainakin velan kasvu pysäyttämään. Talous on eduskuntavaalien teema numero uno.

Iltalehti kysyi tänään eduskuntapuolueiden ryhmäpuheenjohtajilta mistä nämä säästäisivät (linkki: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015013119120645_uu.shtml). Ainut joka antoi suoran
vastauksen oli Perussuomalaisten Jari Lindström.

"Perussuomalaiset leikkaisivat maksuista Euroopan Unionille ja kehitysyhteistyöstä", Lindström totesi
puolueemme linjausten mukaisesti.

Kehitysapu maksaa noin 450 euroa vuodessa työssäkäyvää kohden ja EU-nettomaksu reilu 200 euroa vuodessa työssäkäyvää kohden. Kehitysapujärjestö Action Aid on raportoinut, että Afrikan kehitysavusta jopa 90% saattaa mennä rikollisille. Se taas jo tiedetäänkin, että EU-nettomaksulla rahoitetaan kaikenlaista EU-huuhaata.

Itse säästäisin lisäksi maahanmuuton kustannuksista. Ruotsissa on laskettu maahanmuuton
vievän yli 20% verovaroista.

Olen kuullut monen nyt sitten sanovan, että haluaisi säästää EU-jäsenmaksusta ja kehitysyhteistyöstä, mutta kun ei pysty. Ei pysty siis, koska asia ei ole Suomen päätettävissä vaan kansainvälisten sopimusten
verkosto sitoo meitä. On kuulemma pahansortin populismia ehdottaa säästöjä, joita ei pystytä tekemään. Rohkenen olla täysin eri mieltä. Ihminen on käynyt jopa kuussa, joten tokihan EU-maksuista voidaan leikata. Erästä filosofia lainaten: oleminen ja pitäminen ovat eri asioita. Asiat tulee tehdä sellaisiksi kuin niiden pitäisi olla, eikä tyytyä nykytilaan. Nykysuomen politiikassa näyttää siltä, että vain Perussuomalaiset pystyvät tähän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Juu, kerroin kantani, koska olemme omissa vaihtoehdoissamme olleet johdonmukaisesti tuota mieltä. Aika moni kansalainenkin tuntuu jakavan samoja ajatuksia.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Asiat tulee tehdä sellaisiksi kuin niiden pitäisi olla, eikä tyytyä nykytilaan."

Tässä on myös yksi tärkeä syy siihen miksi niin monet vastustavat perussuomalaisia. Teidän visonne siitä millainen tämän maan pitäisi olla ei houkuttele monia. Itse pidän visiota huonompana versiona nykysuomesta ja paljon huonompana siitä millainen Suomen pitäisi olla. Toki tässäkin on ongelmana se, että teilläkin taitaa olla useampia kilpailevia visioita.

Olavi Mansikka

vielä harvempi jakaa vihreiden maailmankuvan. Itse en kumpaakaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pärjäisikö virolaiset paremmin jos sinne otettaisiin afrikkalaisia täysihoitoon?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voi olla, että EU:ssa moni muukin kuin Kreikka voisi harkita uusia neuvotteluja sopimusten sisällöstä. Ei sellaista ole missään kielletty.
EU:n joustavuudesta ja kyvystä ymmärtää erilaisia jäsenmaitaan ja kansojaan on sitten kiinni, miten siellä suhtaudutaan tällaiseen. Kuolonkankea järjestelmä ei ole elinvoimainen.

Kävelin muinoin (1980-luvulla) pankinjohtajan huoneeseen neuvotellakseni sovittuja lainaehtoja uusiksi. Hän ymmärsi erittäin hyvin tilanteen. Pankki otti huomioon näkökulmani ja päätti joustaa.

Kuten huomaatte, en ole sitä vieläkään unohtanut. Maailma ei romahtanut eikä pankki mennyt nurin. :D

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Pankki otti huomioon näkökulmani ja päätti joustaa."

90-luvulla olisi voinut käydä niinkin että pankki olisi todella ottanut näkökulmasi huomioon ja irtisanonut koko lainan kerralla.
Näin taphtuikin monessa tilanteessa ja aloitteen tekijänä oli usein pankki.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toki pankit Suomessa joustavat lainaehdoissa jos vakuudet ovat kunnossa, mutta mitään helpotuksia kuitenkaan lainan summaan ei tule vaan yleensä, kun pankit jatkavat maksuaikaa samalla maksettavan lainan korko nousee.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Itse säästäisin perussuomalaisten kehitysavusta. Puolueelle lapioidaan 7 miljoonaa euroa joka vuosi veronmaksajien varoja, mutta mitään kehitystä ei vain tapahdu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Itse säästäisin perussuomalaisten kehitysavusta."

Korkkimiehelle tiedoksi, perussuomalaiset ovat ainoa puolue joka on vaatinut puolueiden kehitysavun leikkaamista. Pistä korkki kiinni.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikäpä estää toimimasta vakaumuksen mukaan?

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Siinäkään mielessä mitään kehitystä ei tapahdu, että tuo Persuille annettu vuosittainen kehitysapu menee lähes kokonaan Soinin ja kaverien säätiöön, varsinaisen puoluetoiminnan ulottumattomiin.

Jos puolueen jäsenporukka ei olisi niin lammasmaisen kuuliaisia Soinille, olisi kapina jo noussut. Nyt on vaan pari hajanaista protestia kuultu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Katsotaanpa nyt ensin miten kirjaimellisesti persut lunastavat kaikki ennen kunnallisvaaleja antamansa lupaukset. Tällä hetkellä näyttää pahalta.

Pekka Heliste

Kehitysavusta päätyy Suomeen suomalaisille 50 % ja aiemmin jopa 90 % .Ovatko suomalaiset rikollista kansaa.

Hyvä esimerkki kehitysapurahojen saajista oli tämä entinen UM virkamies, joka työskenteli 20 vuotta kehitysaputehtävissä.Hän sai noista rahoista jotain 1,5 miljoonaa euroa

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vantaa antaa poliittista kehitysapua 200000€ vuodessa persuille jotta voisivat houkutella karriaristeja puolueeseensa. Kehittyvät ns vanhaksi puolueeksi jonka kimmoke on poliittiset virkanimitykset.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Suomen kehitysapu on ilmeisesti tosiaankin osin painottunut suomalaiseen konsultointiin, jonka me maksamme. Jos maksajana olisi avunsaaja, järjestely olisi terveempi: tarve arvioitaisiin paremmin. Nyt nämä virkamiehet haluavat tuloja ja avunsaajille on pahimmillaan ihan sama, eikä maksaja tiedä missä mennään.

Pekka Heliste

Kun Nokia toimitti verkkoja kehitysapuna niin se työllisti muitakin kuin konsultteja. Tai voimalinjojen rakentaminen työllisti teollisuutta ja asennusfirmoja. Tai lääke-terveydenhoitovälineet etc Tai katastrofiapu,teltat,huovat, vaatteet etc

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Neuvottelumielessä suomalaisten tulisi toteuttaa EU:n suhteen samaa kuin NATO:on. Jälkimmäiseen pidetään avoinna optiota, mikä pitää muut epävarmana ja Venäjän varpaillaan.

Vastaavasti tiukka sitoutuminen integraatioon johtaa komission ja muiden jäsenmaiden suunnalta välinpitämättömyyteen, koska emme ole uhka. Neuvotteleminen ei ole toistensa hartioiden hieromista vaan käytännössä peliä. Suomi ei siinä ole pärjännyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset