Ville Tavio

Ministeri vai suojelupyhimys?

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan häntä nyppii suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa eniten turvapaikanhakijoiden syyllistäminen. Samalla hän on esittänyt minulle julkisen haasteen miettimään sliipatun tukan ja conversen-kengät omaavan turvapaikanhakijamiehen asemaan asettumista sen vuoksi, että ehdotin yksin tulleiden maahanpääsyn eväämistä ja ottaisin vastaan vain perheitä.

Ministeri Mykkänen on ymmärtänyt ehdotukseni aivan väärin.

Eikö heikompien, eli naisten ja lasten auttamista kannata ministeristä harkita? Miksi ministerin mielestä on hyvä, että apu suunnataan nykyisenlaisesti juuri niille sliipatuille nuorille miehille, joita hän tuntuu eniten säälivän?

En ole syyllistänyt tai moralisoinut yksittäisiä turvapaikanhakijoita, vaan tarjonnut käytännön ratkaisumallia terrorismin torjuntaan. Supo ei pysty seuraamaan nykyistäkään määrää terroristikytkennän omaavia henkilöitä, joten miksi ministeri tahtoo jatkaa samaa rataa? 

Ministeri Mykkänen pyrkii avauksellaan virheellisesti syyttämään minua epäinhimillisestä toiminnasta. Syytös on väärä ja valitettava. Kaikki ihmiset ovat minulle tärkeitä, mutta Suomen kansan etu kaikkein tärkein.

Turvapaikkapolitiikassa koko kansakunnan etu menee yksilön edun edelle. Mykkäsen tulisi muistaa, että hänen tehtävänsä on olla koko Suomen ministeri, eikä yksittäisten irakilaismiesten suojelupyhimys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Kun Brysselissä oli useita terroristi-iskuja maaliskuussa, niin MTV3:n uutisten mukaan silloinen sisäministeri Orpo antoi lausunnon 16.3.2016: "Viestini suomalaisille on, että suomalaiset viranomaiset yhdessä kumppaniensa kanssa tekevät kaikkensa, jotta kansalaisten ei tarvitse jatkossakaan pelätä arjessaan."

Saman tyyppisiä lausuntoja on kuultu kaikkien EU-valtioiden päämiehiltä: teemme kaikemme ja kansalaisten ei tarvitse pelätä. Jos hetkisen pysähtyy arvioimaan tilannetta, niin tähän mennessä saatu kokemus on, että terrosti-iskujen ehkäisyssä näytöt ovat olemattomat. Kuinka monta iskua on pystytty estämään?

Sanasta miestä ja sarvesta härkää. Voisíko Suomen hallitus ja erikoisesti nykyinen sisäministeri Mykkänen antaa esimerkin, mitä "kaikkea" hallitus on tehnyt"? Kansalaisille ei näy yhtään mitään. Kai joku esimerkki voidaan julkaista?

Ville Taviolta hyvin yksinkertainen ja tehokas tapa ehkäistä terrorismia. EU saatikka Suomi ei pysty auttamaan kuin murto-osaa Lähi-Idän pakolaisista. Apu pitäisi suunnata niille, jotka ovat heikoimmassa asemassa lisäämättä terrorismiuhkaa. Perheiden haku Syyrian ja Libanonin leireiltä on yksinkertaisin ratkaisu. Kaikki muut voidaan käännyttää rajoiltamme, koska he tulevat turvallisista maista. Jos joku on selvinnyt maahamme, ei suinkaan tarkoita, että hän on eniten avun tarpeessa, tai että lainsäädäntö sitä edellyttäisi.

Muita ehkäiseviä keinoja. Sodan julistus Isis-valtiota vastaan, josta on puhunut mm. Saksan ja Ranskan johto. Sen jälkeen sotalakien mukaan siviileissä esiintyvät Isiksen taistelijat ovat lainsuojattomia, jotka oikeassa sodassa voidaan teloittaa pikaoikeudenkäynneillä. Nyt riittäisi, että maassamme ja EU:ssa tavatut Isis-taistelijat laitetaan tyrmään loppuelämäksi.

Kovia ehdotuksia? Vertaan tilannetta keskitysleirien natseihin, joita metsästetään vieläkin vanhainkodeista asti ja tuomitaan - ihan syystä. Mielestäni Isis-ideologia on kauheampi ja vaarallisempi kuin natsismi.

Viktoria Siekkinen

Antero, sodan julistus Isis-valtiota vastaan on samaa, kun ISIS-järjestän valtioksi tunnistaminen. Sen takia useita tahoja eivät edes suostu käyttämään ISIS-nimeä. Unkari keksii erittäin tehokas ehkäisykeinon pitämällä laittomasti maassa olevia siihen tarkoitettuun oleskelupaikkaan, eli transit-alueille https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/215910-unkari-su...
Transit-alue mielestäni on erittäin hyvä toimi myös laittomasti maassa olevien kannalta, koska se suojelee paperittomiakin.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

"Supo ei pysty seuraamaan nykyistäkään määrää terroristikytkennän omaavia henkilöitä"
Arvoisa kansanedustaja, mihin perustuu tämä väittämäsi?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Asia on hyvin yksinkertainen. Ei ole kenenkään vika, jos hän ottaa sen mitä joku suostuu vapaaehtoisesti antamaan. Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka antaa.

Käänteisesti, ei ole perustetta syyllistää sliipattua turvapaikanhakijaa joka pyytää elättämään itsensä, vaan ministeriä joka ei tee mitään sen estääkseen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ovatko nämä ajatukset ministeristä hallitus- vai oppositiopuolueen kansanedustajan päästä?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Hallituspuolueen. Ja nehän ajatukset vasta painavatkin, koska eihän ministeri pääasiassa nauti opposition luottamusta, vaan hallituksen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Millainen ulkonäkö, kampaus, varustus ja ikä pitäisi turvapaikanhakijalla olla, jotta hän ei olisi silmissäsi epäuskottava?
Ilmeisesti ei saa olla sliipattu, eli siistimpi ja puhtaampi kuin tavalliset suomalaisäijät?

Viktoria Siekkinen

Liityn ehkä liian myöhään, mutta olen samaa mieltä Jani Mäkelän kanssa: "Käänteisesti, ei ole perustetta syyllistää sliipattua turvapaikanhakijaa joka pyytää elättämään itsensä, vaan ministeriä joka ei tee mitään sen estääkseen."
Eli radikalisoitu vasemmisto vääristelee keskusteluja samalla tavalla, kun Kai Mykkänen. Maahanmuuttokriittisiä keskusteluja eivät syyllistä turvapaikkahakijoita, jotka ottavat sen, mitä mm. Kai Mykkänen suostuu vapaaehtoisesti antamaan.
Eli jos kriisin syyllisiä etsitään, niin ne on suomalaisia poliitikkoja ja viranomaisia.
Minunkin mielestä, Kai Mykkänen ymmärtää kritiikin kohdetta ja ehdotuksia täysin väärin tai Kai Mykkänen tekee itselle alibin, että koko ongelma ei syntynyt hallituksen, vaan maahanmuuttajien toimesta.
Minäkään en jaksa ymmärtämään, miksi hallitus suojelee irakilaisia sotilaita, mutta hylkää pakolaisleireissä olevia naisia ja lapsia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset