Ville Tavio

Vihervasemmisto polvillaan paperittomien edessä

Oppositiopuheenjohtajat Li Andersson (vas.), Ville Niinistö (vihr.), Antti Rinne (sd.) ja Anna-Maja Henriksson (r.) julkaisivat Turun Sanomissa tänään 8.3.2017 yhteisen lausuman, jossa he vaativat tilapäisen oleskeluluvan myöntämistä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille.

Ennen näin todella toimittiinkin, kunnes Perussuomalaiset saapui hallitukseen. Puolue toi kauan kaivattua ryhdikkyyttä Suomen maahanmuuttopolitiikkaan.

Perussuomalaiset ovat pitäneet huolen, ettei laittomasti maassa olevalle anneta oleskeluoikeutta vain siksi, että tämä kieltäytyy poistumasta maasta vapaaehtoisesti.

Mutta pistäkää nyt hyvät ihmiset muistiin tämä oppositiojohtajien ehdotus.

Vihervasemmiston ratkaisu laittomien siirtolaisten määrän kasvuun on siis, että ongelma ratkeaa tietysti, kun annetaan kaikille Suomessa laittomasti oleskeleville siirtolaisille oleskeluluvat ja täydet oikeudet sosiaaliturvaan!

Huonompaa ratkaisua kasvavaan paperittomien määrään on vaikea keksiä.

Vihervasemmiston ratkaisussa ei puututa lainkaan pääsyyhyn, eli siihen, miksi kymmenet tuhannet nuoret miehet kaukaa Lähi-Idästä ja Afrikasta saapuvat kaikista maailman maista juuri Suomeen.

Jos toimittaisiin vihervasemmiston tahtomalla tavalla, voin taata, että Suomeen alkaa saapua miehiä kaikkialta maailmasta 100 000 henkilön vuosivauhtia. Suomi joutuisi ennennäkemättömään kaaokseen vuodessa.

Varoitan suomalaisia vihervasemmiston politiikasta.

Pohtikaa, oletteko valmiita vihervasemmistolaisen maahanmuuttopolitiikan seurauksiin? Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja maan sisäisen turvallisuuden täydelliseen romutukseen.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on tehty suomalaisella sisulla ja ahkeruudella.

Esi-isiltämme ja meidän jälkikasvuamme varten.

Kansakuntamme työn hedelmät eivät kuulu kaikille.

Oikeus Suomen sosiaaliturvaan ei ole universaali ihmisoikeus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Juuri Suomeen? Tutustusitko maailman pakolaistilanteeseen tai edes Euroopan tilanteeseen hivenen paremmin.

Jaakko Häkkinen

Marko tarttuu lillukanvarsiin, koska vasta-argumentteja ei löydy. :)
Tietenkin "juuri Suomeen" tulleilla tarkoitetaan juurikin Suomeen tulleita, ei muita. Suomella on vetovoimaa = ilmainen raha. Siitä todistaa se, että "juuri" tänne tulleet halusivat juuri tänne, monien turvallisien maiden läpi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Lillukanvarsiin? Jos unohdetaan ex-itäeuroopan maat on Suomi vastaanottanut luultavimmin vähiten pakolaisia kaikista EU-maista. Jos tämä on sinusta lillukanvarsi niin johan on.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #21

Vai että vähiten. Ja luultavammin. Kokoonsa ja väkimääräänsä nähden taisi viimeksi tulla tietoja, että Saksan ja Ruotsin jälkeen seuraava. Eihän tästä ole kuin muutama ilta aikaa, kun esim Espanja on ottanut 1500, vaikka luvannut ottaa kymmenkertaisen määrän. Kiintiöpakolaisia Suomi ottaa koko ajan vastaan sopimusten mukaisesti.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Päähän alkaa sattua kun ajattelee, kuinka uskonattoman typerä tuokin ehdotus oli. On hirveää, että puolueiden johdossa on noin ajattelevia henkilöitä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Noin on. Totuuden kirjoitat. Ajattelen aivan samoin...kiitos!

No sen verran on sanottava, että melkoisen kahjoja puoluejohtajia niitä meillä Suomessa veronmaksajien vahingoksi näyttää joitakin olevan.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Blogisi oli hyvä korjaus Tavion populismiin

Jaakko Häkkinen

Sikäli totta, että paperittomuus johtaa helposti rikollisuuteen. Tilapäinen oleskelulupa olisi parempi, kunhan
- pyrittäisiin oikeasti saamaan aikaan palautussopimukset
- niiden onnistuttua käännytys pantaisiin toimeen ilman oikeutta uuteen valituskierrokseen
- tilapäisen odotteluluvan saanut ei saisi rahaa vaan vain ylläpidon ja terveydenhuollon

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Tämä on kyllä täyttä viherpopulismia. Eihän tuon päätöksen jälkeen kukaan enää poistuisi maasta. Oleskelulupa tarkoittaisi oikeutta sosiaalietuuksiin, eikö vain? Mistä rahat, vihreät on jo moneen kertaan käyttänyt sen vaihtoehtobudjettinne autoa työmatkoihin tai -ajoon käyttävien korvausten poiston.

Jo nyt tieto siitä ettei Suomella ole palautussopimusta todennäköisesti ohjaa tiettyjen maiden väkeä juuri tänne. Eikö tämä ole melko selvää, Suomi lienee kuitenkin ainoita maita jotka ovat toteuttaneet sovitut pakolaiskiintiöt EU:n sisällä.

Vihreät tekee tästä muutenkin koko ajan tunneasiaa. Ei turvapaikanhakujärjestelmä voi olla normaali maahanmuuttoreitti. Tunneasiaa tästä tehdään siksi että "hyvikset ja pahikset" -teemaa on ylläpidettävä. Oikeasti kyse on kuitenkin realismista.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Poistin tuplana tulleen kommentin (tai no, yritin)

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Eikö tässä nyt ole aika ilmiselvä ristiriita jo ihan Tavion omien sanojenkin tasolla? Tavio sanoo, että vihervasemmisto haluaa paluuta käytäntöön, joka oli voimassa "kunnes Perussuomalaiset saapui hallitukseen", ja sitten sanoo että jos kyseinen käytäntö tulisi voimaan, "Suomeen alkaa saapua miehiä kaikkialta maailmasta 100 000 henkilön vuosivauhtia. Suomi joutuisi ennennäkemättömään kaaokseen vuodessa." Näinkö siis oli ennen kuin Perussuomalaiset saapui hallitukseen? En ainakaan itse huomannut.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Saivartelet. Oletkos sitä mieltä, että Suomen varat piisaa jokaisen turvapaikanhakijan elättämiseen? Ja oletko sitä mieltä, että täältä ei kuulu lähteä, jos turvapaikka jostain syystä jää saamatta?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Onko saivartelua sanoa ääneen, että nykyhallituksen aikana pakolaisten määrä on kasvanut huomattavasti edellisen hallituksen aikaisesta?

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #22

Onhan se sikäli että samalla kun hallitusta syytetään julmasta päätöksenteosta kun se poistaa ns. Vetovoimatekijöitä, syytetään siitä että juuri se olisi syy turvapaikanhakijoiden kasvuun Euroopassa.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #22

Jos hallituksessa olisivat olleet vihreät ja vasemmisto niin täällä olisi vielä enemmän siirtolaisia.

Toistaiseksi määrä on pysynyt kohtuullisen pienenä.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Uskot siis sellaiseen teoriaan että Eurooppaa kohdannut valtaisa maahanmuutto johtuu Suomen eduskuntavaaleista 2015? Hmm...

Vai mitä oikein yrität sanoa. Voithan samalla "logiikalla" päätellä että nykyinen hallitus on Suomen pakolaismyönteisin hallitus tällä vuosituhannella, koska maahanmuuttoon on laitettu satoja miljoonia euroja vuodessa enemmän mitä aikaisemmin. Opposition huutelut ovat sius törkeää asioiden vääristämistä kun syyttävät tätä hallitusta maahanmuuttovastaisuudesta.

Mitä tai ketä tässä pitäisi oikein uskoa?

Suomi on todellakin kantanut vastuunsa näissä asioissa. Jos ihmiset hakevat vain turvaa sodan kauheuksilta voisi joku "älykkö" ihmetellä miten monet matkaavat lukuisten maiden läpi ehkä hukaten vain henkilöpaperinsa kanaaliin ja saapuen sitten joko Suomeen tai Ruotsiin mutta ei juuri ollenkaan esimerkiksi vaikka Viroon. Lapset, vanhukset ja naispuoliset elelevät kuitenkin monessa tapauksessa lähtöalueilla. Siellä voidaan vaikka mennä välillä käymään heitä katsomaan näin olen ymmärtänyt. Joka tapauksessa ei ole mitenkään aukotonta että kaikki hakemukset täyttäisivät kriteerit.

Miksi tällaisten sinänsä aivan loogisten asioiden pohdinta on nykyisin niin pahaksi tehty? Onko järjen käytöstä tehty "pahisten asia"? Jos näitä asioita joku taho ottaa esiin siihen helposti vastataan tuomalla esiin esimerkkejä jostain koskettavista todellisista ja murheellisista kohtaloista ja tapauksista. Tosiasiasa ns. "väärin perustein" tulevat vievät resursseja juuri näiltä todella murheellisilta tapauksilta ja todellisilta avuntarvitsijoilta.

Ei meillä täällä Suomessakaan ole mihin vain varaa. Tällä hetkellä työttömyysturvamenot ovat vuosittain viiden miljardin luokkaa. Valtion velkakello osoittaa henkeä kohden lähes kriisivaltion lukuja. Olisi valtavan tärkeää saada työttömille töitä ja koulutusta. Siksi on tärkeää että turvapaikanhakujärjestelmäkin toimii oikein. Kyllä siihen pitää luottaa eikä se voi olla muita Euroopan maita houkuttavampi. Todelliset hätää kärsivät löydetään ja heille apua ja turvaa tarjotaan.

Maailmassa on satoja ja taas satoja miljoonia avuntarvitsijoita. Pahaa tekee kun tätä välillä saa seurata. Nykyinen media ja some tuo tätä lähes päivittäin kotisohville. Suomella ja Suomen päättäjillä on ensisijainen velvollisuus kuitenkin huolehtia Suomen yhteiskunnasta ja Suomen asioista. Vaikka Suomi luopuisi kaikesta ja antaisi hätää kärsiville se auttaisi maailmaa vain pienen hetken. Lisäksi mielestäni täällä tulee vaalia yhteiskunnan järjestystä ja turvallisuutta.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Niin, siis... sitten ne tosiasiat: paperittomien määrän lisääntyminen on osaltaan hallituksen päätösten tulosta.

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/3424619/Ti...

Käyttäjän ossipajunen86 kuva
Ossi Pajunen

Laittomasti maassa olevia. Paperi heillä jokaisella on ja se on kielteinen päätös.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tavio ei ole fasisti.Hän ei ihannoi julkisesti väkivaltaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Jos kielteisen turvapaikan saanut kieltäytyy lähtemästä Suomesta niin laitetaan suljettuun laitokseen jossa hän saa ruuan, puhtauden ja välttämättömän terveyden hoidon. Pois pääsee heti kun suostuu lähtemään kotimaahansa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"hän saa ruuan, puhtauden ja välttämättömän terveyden hoidon."

Nämä kaikki ovat aivan liikaa, koska erittäin monet suomalaisetkaan eivät näitä saa, vaikka olisivat vuositolkulla maksaneet veroja maahamme. Olen tämän omin silmin nähnyt ja kokenut ihan kaveripiirissä.

Potku perseeseen rajalla, että lentää ulos tästä valtiosta on riittävää näille sos.turvaturisteille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tähän vaan täytyy näköjään tottua, mitä alhaisemmaksi persujen kannatus laskee sen hullumaksi sietä tulevat ehdotukset maahanmuuton tilanteen järkiperäisen ratkaisun löytymiseksi muuttuvat.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Olepa siis ystävällinen ja esitä järkiperäinen ratkaisu humanitaarisen maahanmuuton aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Samaa voisi joskus toivoa teiltä kun tätä asiaa jatkuvasti nostatte esille. Ja kaipaisin jotain syvällisempää kuin "rajat kiinni" ja "muslimit on pahoja" huutelua.

Lisäyksenä: Ei ollut osoitettu niinkään Muhoselle (jolla on usein perusteltuja kirjotuksia) vaan enemmänkin blogistille ja yleisesti perussuomalaisille.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Suomen tuho, jos sellainen on tullakseen tulee kyllä ihan muiden tahojen toimesta.

Tuija Salminen

Kyllä ne syyt löytyvät nimenomaan elintasoturismista ja islamista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, sehän tulee samasta syystä kuin pakolaisetkin: ilmastonmuutoksesta. Jos perussuomalaiset olisivat oikeasti huolissaan pakolaistulvista, he tekisivät kaikkensa torjuakseen ilmastonmuutosta ja muita ekokatastrofeja. Toistaiseksi he näyttävät keskittyneen lepakoita räjäyttelevien tuulimyllyjen vastaiseen taisteluun.

Juhani Piri

Eikös Ruotsilla ole oikeus pakkopalautuksiin. Mehän voisimme Ruotsin kanssa tehdä diilin. Laittomat pakolaiset busseihin ja Tornioon jossa heidät luovutetaan Ruotsin viranomaisille ja homma etenee. Helppoa kuin heinänteko.

Jos ei halua lähteä maasta, niin on todella pöyristyttävää että aletaan keksimään toimenpiteitä millä heidät saataisiin jäämään. Voi olla että suomen pakkopalautukset on pitkässä kuusessa jolloin näiden tilapäisten lupien kanssa venkouluun voi mennä useampi vuosi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Vasemmisto on valmis tuhoamaan Suomen aivan samoin kuin he ovat hyvää vauhtia tuhoamassa Ruotsia ja muita europaan maita massa elintasopakolaisuuden kautta. Eivät he suostu tämän asian tiimoilta järkipohjaiseen keskusteluun, vaan huutelevat rasistia puskista ja sitten loikkivat pakoon.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Varmaan aika moni on valmis järkipohjaiseen keskusteluun, mutta siihen päätynee huomattavasti helpommin kun et het alkuun syytä vasemmistoa Suomen tuhoamisesta. Tai jos syytät, perustelet yhtään liiottelematta ja faktoihin perustuen miten vasemmisto näin tekee. Tuskin kenenkään pyrkimyksenä on Suomea tuhota? Tai jos on niin mitkähän siihen voisivat olla motiivina?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

En ymmärrä itsekään motiivia, mutta se on varmasti kahdelainen riippuen henkilöstä: toisille se on sinisilmäinen, naivi idealismi, jossa ei vaivata käyttää järkeä, vaan mennään oman viiteryhmän mukana laput silmillä. Korkeammalla tasolla voi olla jonkinsortin näkemys, että agendaa saadaan ajettua paremmin miten enemmän näitä huonosti integroituvia on maassa. Esim. Ranskassa edelliset presidenttivaalit ratkaistiin tulijoiden äänillä vaaliliiton kautta. Toki, suomessa ollaan vielä pitkällä niistä määristä, mutta ajan kanssa. En myöskään malta olla mainitsematta sitä miten vasemmiston kannatus on laskenut jatkuvasti ja ainoastaan iso romahdus voisi tuoda menneisyyden luvut takaisin. Tässä auttaa kaikki yhteiskunnallinen epätasa-arvo ja sekasorto. Jos lukee pelkästään näistä länsimaista, jotka ovat jos saaneet nauttia suuremmasta integraation epäonnistumisesta, niin vasemmiston edustajat sanot syyksi ainostaan kotoutuksen epäonnistumisen ja epätasa-arvon. Siis missään maassa ei kotoutus ole onnistunut ja hyvinvointivaltiossa on jotain piilevää epätasa-arvoa joka saa heittelemään kiviä ja laittamaan lähiöt liekkeihin. En ihan niele tätä selitystä.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Kirjoittaja on ilmeisesti ajatellut että vain ulkomaalainen, laittomasti maahan saapunut, voi olla paperiton.

Kyllä kirjoittajastakin voi helposti tulla paperiton. Sen kun viedään kaikki muovikortit mitä hänellä on, niin ollaan jo aika pitkällä. Viedään sitten se paperinen ajokorttikin, jos sellainen sattuu vielä olemaan.

Kun kävin aikoinaan yhteiskoulua, niin kuin termi siihen aikaan kuului, historianopettajamme kertoi seuraavan tarinan valoittaakseen meille oppilaille sitä olotilaa että monessa Euroopan maassa 1800-luvulla äänioikeus oli sidottu äänestäjän varallisuuteen. Kaikille äänioikeutta ei suotu. Suomeenkin yhtäläinen äänioikeus tuli vasta 1900-luvun alussa.

"Oli rikas mies, joka oli niin varakas että hänellä oli sen tähden äänioikeus. Miehen varakkus perustui siihen että hänellä oli iso sikala. Sitten tapahtuikin eräänä yönä että sikalassa oli tulipalo, ja se paloi maan tasalle, siat mukaan lukien. Sen jälkeen mies olikin rutiköyhä, ja menetti näin ollen äänioikeutensa."

Näin ollen, kysyi meidän historian opettaja, voidaankin kysyä kenellä sitä äänioikeutta itse asiassa oli. Miehellä vai sikalassa olevilla sioilla?

Samalla lailla voidaan kysyä nykyään kenellä oikeastaan on Suomessa enää mitään oikeuksia. Suomalaisillakin. Maan omilla kansalaisilla. Vai onko itse asiassa niin että niitä oikeuksia, mitä luulemme omaavamme, itse asiassa onkin niillä taskuissamme olevilla muovikorteilla.

Tämä sama ajattelutapa kohtaa niissä toimipisteissä jossa pitää ottaa jostakin automaatista jonolappu että pääsee luukulle. Asioimisoikeus on jonolapulla, eikä sitä jonolappua ottaneella ihmisellä. Näin meitä pikku hiljaa koulutetaan siihen ettei meillä kullakin ole mitään oikeuksia, ihmisoikeuksista nyt puhumattakaan.

Ilkka Huotari

Termiä "paperittomat" ei pitäisi käyttää. Se on tarkoituksella harhaanjohtava:

- Heillä on paperit, yleensä kielteinen oleskelulupapäätös.
- Paperiton-termiä on aiemmin käytetty sellaisista, joilla ei ole henkilöllisyystodistusta/passia (tullessaan Suomeen esim. turvapaikanhakijana).

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Perspektiiviä EU:n nykyisille ongelmille, eri maiden tekemille hätäratkaisuille, six-packin näköalattomuudesta periytyville hallitsemattoman, ns. humanitaarisen ja laittoman maahanmuuton/ -jäännin ongelmille, antaa vanha "Nuiva vaalimanifesti" vuodelta 2011.

Nyt se näyttäisi kelpaavan hyvin eri EU-maille korjaavien toimien oljenkorreksi, kun laittomasta maahanjäännistä on tullut "uusi normaali", kun talous pettää, kun euroalue natisee, kun Schengen-katastrofi hajottaa unionia ja kun "kolmen vapauden äiti" (vapaus, veljeys, tasa-arvo) Ranska kerjää apua ja elää yhä terrorisminsa poikkeustilan jälkeistä päänsärkyä...
http://www.vaalimanifesti.fi

Kannattaakin käydä läpi tarkasti, miten Ranska, Saksa, Itävalta, Iso-Britannia, Pohjolan naapurimaat sekä Itä- ja Kaakkois-Euroopan maat ovat viime vuosien aikana päättäneet toimia...

Puolalainen filosofi S. J. Lec: "Kun olet saanut pääsi seinän läpi, mitä aiot tehdä naapurisellissä".

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vasemmiston idea on parempi. Ei ole mitään järkeä jättää paperittomat oman onnensa nojaan koska silloin heidän altistuminen rikoksiin nousee.

Turvapaikanhakijoilla on oikeus ihmisarvoiseen kohteluun.

Käyttäjän MikaTietvinen kuva
Mika Tietäväinen

Palauttakaa sinne mistä ovat tulleet. Ei mitään oleskelulupia.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Oletteko sitten täysin varma siitä, että Teillä on oleskelulupa?

Käyttäjän hannakaisalahde kuva
Hanna-Kaisa Lähde

Eikös tämä paperittomuus ole seurausta nykyhallituksen linjauksista? Meillä on tiukennettu turvapaikkapolitiikkaa samaan aikaan, kun ei olla saatu neuvoteltua palautusasioita muiden maiden viranomaisten kanssa kuntoon. Esimerkiksi Irak ei suostu vastaanottamaan henkilöitä takaisin, joilla ei ole virallisia henkilöpapereita. Vaikka tällaiset henkilöt saisivat kielteisen turvapaikkapäätöksen, heitä ei voida palauttaa kotimaahansa. "Perussuomalaiset ovat pitäneet huolen, ettei laittomasti maassa olevalle anneta oleskeluoikeutta vain siksi, että tämä kieltäytyy poistumasta maasta vapaaehtoisesti." Oletko tullut ajatelleeksi, että meillä on enenevässä määrin heitä, joita ei voida palauttaa?

Tämä hallitus on joulukuussa linjannut, että paperittomien toimeentulosta, asumisesta ja välttämättömästä terveydenhuollosta vastaavat kunnat. Tulevalla valtuustokaudella asia viimeistään nousee kunnallisen päätöksenteon pöytiin. Valitettavasti tämä ei ole mielipidekysymys. Myös perussuomalaiset ympäri maan joutuvat ratkomaan kunnallisessa päätöksenteossa paperittomien kysymyksiä tulevalla valtuustokaudella. Yhteistyö asian ratkaisemiseksi kannattaa aloittaa muiden puolueiden kanssa ajoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset