Ville Tavio

Perustuslakia muutettava – Suomen kansalaiset etusijalle

Olen tänään 17.3. jättänyt eduskunnassa poikkeuksellisen lakialoitteen perustuslain muuttamiseksi. Lakialoitteessani ehdotan Suomen perustuslain alkuun lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeuksien turvaaminen.

Vain ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeudet turvaamalla Suomi voi olla olemassa myös seuraavat 100 vuotta, ylläpitää hyvinvointia ja nousta uusiin ennennäkemättömän upeisiin saavutuksiin.

Omien kansalaisten etusijan mainitseminen perustuslaissa lisäisi Suomen kansalaisuuden merkitystä ja osaltaan estäisi tulkitsemasta perustuslakia tulkinnallisissa rajatilanteissa niin, että Suomen oikeuspiirissä olevat toisten maiden kansalaiset ovat täysin samanarvoisesti oikeutettuja kaikkiin oikeuksiin ja etuuksiin kuin Suomen kansalaiset.

Suomen valtiollinen suvereniteetti oikeuttaa siihen, että valtio päättää ensisijaiseksi tehtäväkseen omien kansalaistensa oikeuksien turvaamisen.

Luottamus järjestäytyneeseen yhteiskuntaan edellyttää, että suomalainen veronmaksaja tietää, että hänen maksamansa verot käytetään ensisijaisesti omaa yhteiskuntaansa edistävään toimintaan. Veronmaksu vieraiden valtioiden kansalaisten hyvinvoinnin tukemiseksi on niin kaukana järjestäytyneen valtion ydintehtävästä, että on jo syntynyt vakavaa luottamuspulaa Suomen valtion kykyyn huolehtia omista kansalaisistaan. Tämä on nähty esimerkiksi miljardien eurojen käyttämisenä laittomien maahanmuuttajien elättämiseen ja ylivelkaantuneen Kreikan valtion tukemiseen.

Perustuslakivaliokunta päätti 24.11.2016 työttömän maahanmuuttajan kotoutumistuen pienenkin alentamisen olevan vastoin perustuslakia, jos se kohtelisi erilaisesti työtöntä maahanmuuttajaa suhteessa työttömään Suomen kansalaiseen. Näin ollen nykyinen perustuslain muotoilu on jo osoittautunut Suomen kansalaisille ja veronmaksajille varsin epäedulliseksi.

On oikeus ja kohtuus, että jokainen kansallisvaltio vastaa ensisijaisesti omista kansalaisistaan ja heidän hyvinvoinnistaan.

Suomen kansalaisuus menettää vähitellen merkityksensä ja hyvinvointivaltio rappeutuu, jos perustuslaista johdetut oikeudet annetaan täysimääräisesti vieraiden valtioiden kansalaisille. Suomen kansalaisuus täytyy uudelleen asettaa ansaitsemaansa arvoon.

Lakialoitteessani ei ole kyse perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien heikentämisestä, vaan siitä, millä valtiofilosofialla ja mitä ihmisjoukkoa varten Suomen valtio on olemassa.

Ehdottamani perustuslainmuutos on askel vuoden 1995 perustuslakiuudistusta edeltäneeseen vahvempien kansalaisoikeuksien suuntaan. Tuolloisessa perustuslakiuudistuksessa ei riittävästi hahmotettu, miten hyvinvointivaltiota uhkaavaksi ja epäoikeudenmukaiseksi olotila alkaa muodostua, kun Suomen kansalaisten oikeudet ulotettiin koskemaan jokaista Suomen oikeudenkäyttöpiirissä olevaa henkilöä.

Suomen perustuslain nykymuotoa voidaan tältä osin pitää epäonnistuneena ja universaalissa mittapuussakin poikkeuksellisen vähättelevänä valtion omia kansalaisia kohtaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kävisiköhän se ihan niin?
Eikö PS ole lukenut EU tehtyjä sopimuksia?
1.)-Esim.Eurooppa 2020 sopimusta?
Kohtaa: Sengelmaista tulleet,mamut,paperittomat,Romanian kerjäläiset?

EU lait ohittaa kansalliset lait.
2.)-Lissabonin sopimus-08
Kummankin lain on hyväksynyt -07-11 Hallituspuolueen eduskuntaryhmät,enemmistönä.
(aKnsan -07 vaaleissa antamalla valtakirjalla)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ennen Kekkonen ja huono olot saivat minut voimaan pahoin.Nyt Kekkosen on vaihtunut Tavion kaltaisiin etnonationalisteihin, joille suomalaisten hyvinvointi on juuri niin merkityksellistä kuin Soini antaa ymmärtää.Täydellinen vääpeli Halla-Ahon komppaniassa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Heti löytyi rasisti, jolle etnisyys on sidoksissa kansalaisuuteen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No on sulla höpinät, ko leipäjonot pitenee ja päiväkodeista tulee tehtaita, Kela sykkyröi jne. luulis olevan oikeaaki tekemistä.

Perustuslaki eijjole niksi-pirkka, johon yhen suunnan kannattajat lissää pikkuvänkäyksiään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Perustuslaki eijjole niksi-pirkka, johon yhen suunnan kannattajat lissää pikkuvänkäyksiään

Ei eikä taas PS vaalivedätys kikka.
Eikä perustuslakia sormeilemalla ryssityt päätökset muutu hyväksi.
Johan se on nähty.
Pelkästään "Kreikan -vippisopimuksesta/ERVV.
Alkuperäinen sopimus kielsi muita EU maita puuttumasta muiden maiden velkoihin.
Aina ennen on kuulunut Suomen Pankin sääntöihin lainoihin on oltava vakuudet kun lainataan valtioille tms..

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Perustuslaista on tullut viime vuosina nimenomaisesti niksi-Pirkka, josta jokainen hakee omia tulkintojaan aina tilanteen niin vaatiessa. Typerin lisäys oli sitoa Suomen EU-jäsenyys perustuslakiin.

Perustuslaki on säädetty ajankohtana, jolloin yksikään lainsäätäjä ei hurjimmissa kuvitelmissaan osannut kuvitella puolen Afrikan muuttoa Suomeen.

Näin ollen perustuslaissa ei ole täsmennyksiä, jotka Tavio haluaisi lisätä.

Koska oikeustiede ei ole eksaktia, monia lakeja voidaan tulkita miten halutaan.

Nyt perustuslakia on useissa tapauksissa tulkittu siten, että jokainen, joka Suomeen onnistuu livahtamaan keinolla millä hyvänsä, myös nauttii perustuslain suojaa. Näinhän tilanne ei voi olla, joten Tavio on oikeilla jäljillä.

Ongelmana on vain perustuslain muokkaaminen siihen malliin, että muutokset eivät aiheuta ristiriitoja muuhun lainsäädäntöön.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Miellyttävää kehitystä kaikille Suomessa töissä oleville ulkomaiden kansalaisille. Ja sellaisille yrityksille, jotka tarvitsevat ulkomailta saatavissa olevaa osaamista. Trump-tyypinen vastaus tähän on tietenkin: "Just become a citizen". Mutta se ei käy aivan sekunnissa eikä kahdessa, eikä vuodessa, eikä kahdessa.

Olli Nurmi

Ovatko perussuomalaiset todella niin paljon sivistystä ja solidaarisuutta vastaan, että menevät näin pitkälle heikoimpien sortamisessa?

"Tämä on nähty esimerkiksi miljardien eurojen käyttämisenä laittomien maahanmuuttajien elättämiseen ja ylivelkaantuneen Kreikan valtion tukemiseen."

Mistä nämä luvut on revitty? Montako miljardia meni kreikkaan ja montako miljardia "laittomien maahanmuuttajien elättämiseen" ?

Kuuluuko poliittiseen vaikuttamiseesi suurestikin valehtelu? Tiedät varmasti, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut, mutta suomeen jäänyt henkilö, ei saa mitään merkittävää määrää rahaa, joten mistä nämä "laittomien maahanmuuttajien elättämisen" kulut syntyvät?

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi

Hyvä kansalainen. 1) Hukattu eurokin on liikaa. 2) Laittomat maahanmuuttajat kuluttavat jokatapauksessa rahattomana maassamme ollessaan, ja lisäävät järjestysvallan työtaakkaa. 3) Minkä heikoimpien? 4)Kaikki luvut on tilastoitu, ainakin likiarvoina. 5) Tämä asia ei kovin kiinteästi liity puoluepolitiikkaan. 6) Kreikkaan menee todennäköisesti lisääkin. 7) Kyllä, poliittiseen vaikuttamiseen kuuluu vaihtoehtoinen totuus. 8) Olipa maahanmuuttaja laiton, tai laillinen, hän on valtiolle kuluerä. Poikkeuksena työtätekevä maahanmuuttaja. Hyviä kysymyksiä. Opiskellaan lisää.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Myös minä olen tällä hetkellä valtiolle kuluerä, eikä asiantilaan ole näkyvissä muutosta. Mitä valtion pitäisi Nurmen mielestä minulle tehdä? Sisältyykö ratkaisuun Lapissa oleva teltta?

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi Vastaus kommenttiin #30

Kiitos kommentistasi. Myös minä olen tällähetkellä jollekin instanssille kuluerä, koska olen työeläkkeellä. Tosin olen yrittäjäeläkettäni maksanut n.30 vuotta. Minulla oli sama tilanne. Uhkarohkeasti, pakon edessä, aloin yrittäjäksi, toteuttamaan ammattiosaamistani. Ja kas, siinä se vierähti yli 30 vuotta. Enkä kadu.

Ymmärrän tilannettasi sentään hyvin pitkälle, ja jos et itse kykene työllistymään, pitäisi yhteikunnan helpata asiassa. Tietysti yhteistyössä Sinun kanssasi, sillä ketään ei ymmärtääkseni voi pakottaa työhön, mutta kaikesta päätellen olet pystyvä henkilö tekemään Sinulle sopivaa työtä.

Lapin maisemat ovat hienoja. Olen siellä patikoinut ja hiihtänyt useita kilometsejä. Kesällä, ja vapaa-aikana, teltta on mitä parhain majoitusmuoto, mutta talvella sentään ehkä liian haasteellinen.

Hyvää kevättä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kansalaisten ja maassa asuvien etu on tietysti ykkösprioriteetti. Muualla sivistysmaissa tätä nyt on turha erikseen edes kirjata mihinkään, kun se ymmärretään muutenkin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

1.1.1995
EU -maiden ja valtioden kansalaisia.
Ei enää Kekkoslandian kansalaisia vain.

Käyttäjän eewertti kuva
Urmas Mikkonen

On realismia. ei rasismia, pitää huolta suomalaisista ennen maahan tunkevia elintasopakolaisia.
Ville on ihan oikeassa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tällaistako tämä Halla- aholaisuus on käytännössä? Taidatte pitää ihmisiä todella yksinkertaisina.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ihmisethän voidaan jakaa kahteen ryhmään : A) Suomessa asuvat ja B) muualla asuvat. Reaalimaailmassa nämä voidaan asettaa kahteen järjestykseen ja viime kädessä niin tehdään aina. Unelmissa kaikki ovat tasa-arvoisia ja onnellisia, oikeasti maailma on paska paikka.

Jos halutaan alentaa omaa elintasoa elättämällä muita, mikäs siinä. En kuitenkaan muista, että tätä olisi kansalta kysytty?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomessa asuu myös muita kuin Suomen kansalaisia.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Yhdysvalloissa asuva suomalainen ei automaattisesti nauti Yhdysvaltain perustuslain suojasta. Australia viis veisaa kansainvälisistä sopimuksista.
Ei Suomen(kaan) tarvitse olla paavillisempi kuin paavi itse.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #21

USA,Austraalia ei ole EU-maa.Suomi on 1.1-95 lähtien.

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

"Suomen kansalaisuus menettää vähitellen merkityksensä ja hyvinvointivaltio rappeutuu, jos perustuslaista johdetut oikeudet annetaan täysimääräisesti vieraiden valtioiden kansalaisille. Suomen kansalaisuus täytyy uudelleen asettaa ansaitsemaansa arvoon."

Haluaisitko todella, Ville, että jos puolet suomalaisista joutuisi suin päin syöksymään pakoon vaikkapa venäläisen ydinvoimalaonnettomuuden laskeumaa, meidän kansalaisuudellamme olisi sellainen merkitys, ettei meille suotaisi turvapaikkaa edes toisista EU-maista? Että Suomen kansalaisuuden merkitys olisi se, ettei missään muussa maailman maassa kunnioitettaisi meidän ihmisoikeuksiamme?

Ihmisoikeuksista tehdyt YK:n ja muut sopimukset turvaavat yhdenvertaisen kohtelun kaikille Maan asukkaille. Ne velvoittavat meitä kaikkia kunnioittamaan jokaisen toisen luovuttamattomia ihmisoikeuksia. Jos näitä velvoituksia ei jätettäisi missään maassa noudattamatta, ei olisi pakolaisvirtoja. Ihmiset saisivat elää turvassa ja toimeen tullen kotiseuduillaan tai hakeutua muualle vapaaehtoisesti mahdollisuuksiensa mukaan.

Jos jokin muu valtio ei noudata kansainvälistä oikeutta eikä ihmisoikeussopimuksia, se ei ole Suomelle peruste ryhtyä repimään sivistystä riekaleiksi. Olen erään kommentoijan kanssa samaa mieltä siitä, ettei olisi pitänyt kirjata Suomen EU-jäsenyyttä perustuslakiin. EU:ssakin näyttää olevan ihmisarvontaju katoamassa, ja sellaisesta valtioliitosta olisi voitava irtautua jouhevasti. Toivottavasti humanismin perinne kohoaa nykyisestä alhostaan taas ihmisälyn arvoiseksi!

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi

Kirjoittaja puhuu artikkalissaan mielestäni muista, kuin EU-maiden kansalaisista, vähän tarkentaakseni.

Hyvää kevättä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Nurmella on luonnollisesti oikeus mielipiteeseensä, mutta jokainen, jolla ei ole tarkoituksena Tavion kiihkonationalistisen avautumisen parhain päin selittely, huomaa, että blogitekstissä puhutaan "Suomen kansalaisista" ja "oman maan kansalaisista". Muiden EU-maiden kansalaiset eivät mahdu näihin määritelmiin.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Sinähän olet itse ollut suuressa valiokunnassa hyväksymässä Kreikan tukipakettia. Kritisoit siis tässä omia päätöksiäsi. Suosittelisin selkärangan kasvattamista.

Laittomiin maahanmuuttajiin taas ei mene miljardeja, mutta perussuomalaisten tukemiin tukipaketteihin menee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Vain ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeudet turvaamalla Suomi voi olla olemassa myös seuraavat 100 vuotta, ylläpitää hyvinvointia ja nousta uusiin ennennäkemättömän upeisiin saavutuksiin."

Uh, tulee mieleen eräs vastavalittu presidentti. Mutta jos totta puhumme, ilman kansainvälisesti merkittäviä innovaatioita emme nouse saavutuksiin. Sellunkeittoa toki voimme harrastaa vielä muutaman vuosikymmenen. Siihen asti, kun maailma ei enää paperia tarvitse.

Ilkka Huotari

Kyllä muuten moni persu oli Kreikan kolmatta tukipakettia vastaan. http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2012/08/22/Ky...

Kuten myös laittomasti maahantulleiden elättämistä vastaan.

(PS hyväksyi tukipaketin, mutta ei vaatinut rajoja kiinni, mikä näkyi sitten kannatuksen romahtamisena.)

"Lakialoitteessani ehdotan Suomen perustuslain alkuun lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeuksien turvaaminen."

Tämän pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta se ei näytä sitä enää kaikille olevan, joten se kannattaa ilman muuta lisätä perustuslakiin.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki

Miten tämä hahmo on voinut läpäistä oikeustieteellisen?

Käyttäjän SannaKurlin kuva
Sanna Kurlin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset