Perustuslakia muutettava – Suomen kansalaiset etusijalle

Olen tänään 17.3. jättänyt eduskunnassa poikkeuksellisen lakialoitteen perustuslain muuttamiseksi. Lakialoitteessani ehdotan Suomen perustuslain alkuun lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeuksien turvaaminen.

Vain ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeudet turvaamalla Suomi voi olla olemassa myös seuraavat 100 vuotta, ylläpitää hyvinvointia ja nousta uusiin ennennäkemättömän upeisiin saavutuksiin.

Omien kansalaisten etusijan mainitseminen perustuslaissa lisäisi Suomen kansalaisuuden merkitystä ja osaltaan estäisi tulkitsemasta perustuslakia tulkinnallisissa rajatilanteissa niin, että Suomen oikeuspiirissä olevat toisten maiden kansalaiset ovat täysin samanarvoisesti oikeutettuja kaikkiin oikeuksiin ja etuuksiin kuin Suomen kansalaiset.

Suomen valtiollinen suvereniteetti oikeuttaa siihen, että valtio päättää ensisijaiseksi tehtäväkseen omien kansalaistensa oikeuksien turvaamisen.

Luottamus järjestäytyneeseen yhteiskuntaan edellyttää, että suomalainen veronmaksaja tietää, että hänen maksamansa verot käytetään ensisijaisesti omaa yhteiskuntaansa edistävään toimintaan. Veronmaksu vieraiden valtioiden kansalaisten hyvinvoinnin tukemiseksi on niin kaukana järjestäytyneen valtion ydintehtävästä, että on jo syntynyt vakavaa luottamuspulaa Suomen valtion kykyyn huolehtia omista kansalaisistaan. Tämä on nähty esimerkiksi miljardien eurojen käyttämisenä laittomien maahanmuuttajien elättämiseen ja ylivelkaantuneen Kreikan valtion tukemiseen.

Perustuslakivaliokunta päätti 24.11.2016 työttömän maahanmuuttajan kotoutumistuen pienenkin alentamisen olevan vastoin perustuslakia, jos se kohtelisi erilaisesti työtöntä maahanmuuttajaa suhteessa työttömään Suomen kansalaiseen. Näin ollen nykyinen perustuslain muotoilu on jo osoittautunut Suomen kansalaisille ja veronmaksajille varsin epäedulliseksi.

On oikeus ja kohtuus, että jokainen kansallisvaltio vastaa ensisijaisesti omista kansalaisistaan ja heidän hyvinvoinnistaan.

Suomen kansalaisuus menettää vähitellen merkityksensä ja hyvinvointivaltio rappeutuu, jos perustuslaista johdetut oikeudet annetaan täysimääräisesti vieraiden valtioiden kansalaisille. Suomen kansalaisuus täytyy uudelleen asettaa ansaitsemaansa arvoon.

Lakialoitteessani ei ole kyse perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien heikentämisestä, vaan siitä, millä valtiofilosofialla ja mitä ihmisjoukkoa varten Suomen valtio on olemassa.

Ehdottamani perustuslainmuutos on askel vuoden 1995 perustuslakiuudistusta edeltäneeseen vahvempien kansalaisoikeuksien suuntaan. Tuolloisessa perustuslakiuudistuksessa ei riittävästi hahmotettu, miten hyvinvointivaltiota uhkaavaksi ja epäoikeudenmukaiseksi olotila alkaa muodostua, kun Suomen kansalaisten oikeudet ulotettiin koskemaan jokaista Suomen oikeudenkäyttöpiirissä olevaa henkilöä.

Suomen perustuslain nykymuotoa voidaan tältä osin pitää epäonnistuneena ja universaalissa mittapuussakin poikkeuksellisen vähättelevänä valtion omia kansalaisia kohtaan.

VilleTavio
Perussuomalaiset Naantali

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu