Ville Tavio

Vihreät anarkistit

Vihreiden kansanedustajat huomasivat tilaisuutensa lietsoa ihmisoikeushysteriaa ja lähtivät kansanedustaja Eva Biaudet’n (r.) kelkkaan vaatimaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautusten estämistä.

Palautukset ovat korkeimman hallinto-oikeuden hyväksymiä. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vähät välitti tästä ja kiihkomielisesti yllytti vihervasemmistoa ja avoimien rajojen kannattajia lentokentälle ja mielenosoituksiin. Pohdi, mikä tekee Niinistöstä paremman kuin häntä ihailevat, poliisia vastaan taas mielenosoituksessa niskuroineet anarkistit. Miksi väkivaltaiset ja virkavaltaa vastustavat mielenosoitukset tulee tuoda Suomeenkin?

Toiminnan tekee epäisänmaalliseksi se, että tällainen oikeuden ja virkamiesten päätökset vääriksi leimaava mielenosoituspolitiikka ja meuhkaaminen jakavat vain kansakuntamme kahtia. Tätähän anarkistit kai tavoittelevatkin.

Kieroksi toiminnan tekee erityisesti sen ajoitus aivan vaalien alla. Vihreät eivät ole keksineet meuhkata näin kovaa palautuksista aiemmin, vaikka palautuslentoja on lähtenyt viikoittain – silloinkin kun vihreät itse olivat hallituksessa.

Vihreiden johdolle kyse on poliittisesta teatterista, joka tapahtuu sopivasti kuntavaalien alle. Niinistö tietää poliitikkona, että konkreettinen lentokoneen nousun estämisyritys on helppo saada omien kannattajien silmissä näyttämään jalolta ja aatteelliselta peräänantamattomuudelta. Lentokone kuitenkin nousi ilmaan ja Niinistö jäi kannattajiensa kanssa puhkumaan raivoa siitä, että laillisia päätöksiä noudatetaan.

Poliittinen kampanjointi esittämällä palautettavien ihmisten olevan kuoleman hädässä ja itsensä asemointi näiden ihmisten ainoaksi todelliseksi auttajaksi on eettisesti hyvin kyseenalaista. Palautettavat eivät olleet kuolemanvaarassa.

Vihreiden kuukausi sitten esittämä lapsellinen ratkaisu laittomasti maassa olevien ongelmaan oli, että jos kaikkien halukkaiden annetaan oleskella maassa laillisesti, niin laittomia ei enää ole.

Vihreiden maahanmuuttopolitiikka, jossa ketään ei käännytetä ja kaikki toivotetaan tervetulleeksi, on käsittämätöntä. Tällä politiikalla onkin tosin vain yksi tarkoitus: vedota äänestäjien tunteisiin ja saada vihreiden poliitikoille työpaikkoja.

Valtio ei kuitenkaan voi olla olemassa ilman rajoja, vaikka vihervasemmisto muuta mielenosoituksissaan kirkuisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän jarnolappalainen kuva
Jarno Lappalainen

Tiedoksi myös kansanedustaja Taviolle, että rauhanomainen mielenosoitus on Suomessa kansalaisoikeus. Jokainen saa osoittaa mieltä - ihan riippumatta siitä missä on päätetty mitäkin. Mielenosoitusta ei tee laittomaksi korkeimman hallinto-oikeuden päätös eikä mikään muukaan. Lentoasemalla oli käynnissä tietääkseni rauhanomainen mielenosoitus, johon monet poliitikot kannustivat ihmisiä osallistumaan.

Suomi on moniarvoinen ja vapaa demokratia. Siihen kuuluu kokoontumisvapaus. Rauhanomaisten mielenosoitusten demonisoinnissa on totalitarismin kaikuja.

Jaakko Häkkinen

Lentoasemalla oli rauhallista, Pasilan poliisitalolla ei. Ville Niinistön twiitit ovat voineet yllyttää siellä olleitakin häiritsemään viranomaisia. Yhtä sumutettiin silmiinkin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Rauhanomainen? Anarkistipellet päässeet taas valloilleen ainakin videoitten perusteella. Vellihousut ja naamarit.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tavio on ottanut mallia kaduilla toimivilta aateveljiltään Marco de Witiltä ja SE-liikkeeltä. Mielenosoittajien leimaaminen anarkisteiksi, ja Niinistön leimaaminen heidän yllyttäjäkseen, vedonnee omiin kannattajiin. Ei sillä että minulla olisi jotain henkilökohtaista anarkismia vastaan.

Jaakko Häkkinen

Karo hyvä, poliisin estäminen ja häiriköiminen on anarkismia, ei mielenosoittamista. Tiedät sen kyllä itsekin.

Ja mitä muuta kuin yllyttämistä on twiitti, jossa kehotetaan estämään viranomaisten toiminta?

Ihmeellinen tarve sinulla valkopestä anarkistinen rikollisuus mielenosoittamiseksi. Sellaista ideologinen aivopesu valitettavasti tekee...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kommentoinkin jo omaan blogiisi, ettei ole. Poliisin häiriköimistä ja estämistä voi tehdä anarkistikin, mutta se ei tarkoita että vain anarkistit voivat estää ja häiriköidä.

Ihmisten kehottaminen mielenosoituksiin ja mielenosoittaminen ovat rikoksia? Et sinä usko tuohon itsekään. Ei tarvitse olla myöskään alentuva, mutta sehän sinulta hyvin sujuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Karo, kyse ei ole yksinomaan mielenosoituksesta lentoaseman terminaalissa vaan Poliisitalolla tehdyistä virkavallan vastustamisista poikkeuksellisin toimin. Poliisi on joutunut käyttämään jopa sumutetta ja tekemään rikosilmoituksen tapahtumaan osallistuvasta/-vista (?).

Rikoslain 16 luvun säädökset taitavat soveltua tähän Niinistön haluamaan mielenosoitukseen?
16 luku (24.7.1998/563) Rikoksista viranomaisia vastaan.

Ville Niinistön kohdalla saattaa ehkä tulla kyseeseen rikoslain 17 luku (24.7.1998/563) Rikoksista yleistä järjestystä vastaan säädökset.
"Joka joukkotiedotusvälinettä käyttäen tai julkisesti väkijoukossa taikka yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai muussa esityksessä kehottaa tai houkuttelee rikoksen tekemiseen siten, että kehotus tai houkuttelu

1) aiheuttaa vaaran, että sellainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, tai

2) muuten selvästi vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta,

on tuomittava julkisesta kehottamisesta rikokseen sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Jos kehottaminen tai houkutteleminen aiheuttaa sen, että rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, sovelletaan mitä 5 luvussa säädetään osallisuudesta rikokseen."

Ville Niinistö on jopa perustuslakivaliokunnan jäsen, joten kyllä hänen tulisi noudattaa viranomaissäädöksiä ja lakia ylipäänsä.
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio...

Jotkut muutkin oppositopuolueiden puheenjohtajat tai jäsenet ovat julkisuudessa ottaneet vastustavan kannan poliisin virkatoimien suorittamiseen lainmukaisesti. Näin on uutisoitu tehneen ainakin Henriksson (rkp jäsen sekä perutuslakivaliokunnassa että lakivaliokunnassa), Eva Biaudet (rkp lakivaliokunta), Emma Kari (vihr) ja Li Andersson (vas).
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

Tässä on nyt sama logiikka kuin Putinin ohranalla. Juuri viime viikolla käynnistettiin Venäjällä rikostutkinta mielenosoituksiin kutsujia vastaan "mellakoitten järjestämisestä."

Eikö rikoslaissa ole vielä pykälät perättömästä ilmiannostakin? En ole sitä vuosiin tutkinut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Tutki ihmeessä jos kiinnostaa. Linkki rikoslakiinhan on edellisessä kommentissani, josta tuokin aihe löytyy.
Ei kai meillä ole käytössä kuitenkaan Venäjän lainsäädäntö? Noudatettaisiinko ihan omia säädöksiä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #16

No sitäpä juuri, omia käytäntöjä. Rikolliseksi Niinistöä hänen eilisten twiittiensä perusteella voi kutsua vain putinisti.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #18

Väitätkö, että hän ei kehottanut toisia ihmisiä vaarantamaan yleistä järjestystä tai turvallisuutta?

Lakia tiukasti tulkiten hän syyllistyi rikokseen. Kokonaan toinen asia on, että hänen asemansa vuoksi lakia tuskin tulkitaan sillä tavalla.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #27

Lakia tulkitaankin joskus todella tiukasti jos pykälä on äärettömän epäselvä. Kansanedustajan, jolla tulisi olla vahva oikeus ilmaista mielipiteitään, voi saada tuomion melko vähäpätöisen tuntuisesta facebook-kirjoituksesta.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #29

Näinhän juuri on tehty, muutamalle Perussuomalaiselle. Mutta en muista että yhtään Vihreää olisi koskaan edes syytetty mistään. Minusta on alkanut tuntua, että laki ei todellakaan ole kaikille sama.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #30

Hakkaraisen sanomisia (tai fb-päivitystä) voi kritisoida mutta minusta se ei täytä minkäänlaista käsitystä rikollisesta kiihottamista. Tuskin missään muussa Länsimaisessa oikeusvaltiossa moisesta tuomiota olisi tullut. Ja onko todistettavasti joku siitä "kiihottunut" (vrt. Ville Niinistön toiminta)?

Tarkoitus on ilmeisesti saada ihmiset pelkäämään mielipiteensä julkilausumaa. Se toimii, mutta onko se oikein? En ole yhtään mediataloa nähnyt kritisoimassa tai edes kunnolla analysoimassa kyseistä tuomiota. Syy lienee kaikille selvä. Paikallinen Alma Median lehtikin Satakunnan Kansa laittaa mielipidesivuilleen aina tekstin "Puolustamme sananvapautta...". Välillä sitä miettii että mitähän tarkoittavat.

Eräässä televisio-ohjelmassa jutun syyttäjä totesi muistaakseni jotain siihen suuntaan että heidän työyhteisössään on kielletty kaikki sellaiset vitsitkin jotka voi mitenkään tulkita rasismi-vivahteisesti.. Tämä tarkoittanee siis että "Suomalainen, Ruotsalainen..." jne tyyliset heitot ovat pannassa. Tällaiset etten jopa sanoisi "tosikot" sitten ilmeisesti ovat mediatalojenkin mielestä "in" määrittämään maan keskusteluilmapiiriä. Ei uskoisi että jokin aika sitten marsittiin Ranskassa jonkun pilakuvalehden eteen...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kysymys itse asiasta. Miten Karo suhtautuu kaikissa oikeusasteissa käsiteltyihin palautuksiin, joita jokainen EU-maa noudattaa?

Onko lopetetta kokonaan turvapaikanhakijoiden asioiden käsittely, koska kaikki menee mielestäsi väärin?

Elämme demokratiassa, ja huutaa ja osoittaa mieltään saa, mutta viranomaiset ne päätökset kuitenkin tekevät.

Etkö luota viranomaisiin, ja onko sinulla joku toinen vaihtoehto käsittelytavoiksi?

Jokainen lähi-idässä asuva taitaa olla tällä hetkellä huonoissa olosuhteissa ja väkivallan uhka on olemassa, mitä siis teemme koko lähi-idän ihmisille, jos ne kokevat uhkaa?

Vaaleissa sitten Karo etsitään niitä eri vaihtoehtoja, ja vasemmistoliitolla on sama mahdollisuus kuin muillakin puolueilla tulla suurimmaksi puolueeksi, ja silloin teillä on mahdollisuus muuttaa lakeja mieleiseksenne.

Vaalit, demokratia ja oikeuden päätökset ovat yhteiskuntamme tukijalat, ei mitkään huutoäänestykset.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Etkö luota viranomaisiin, ja onko sinulla joku toinen vaihtoehto käsittelytavoiksi?"

Ei nyt tule äkkiseltään mieleen vaihtoehtoista tapaa hakemusten käsittelylle. Sen sijaan minulta on mennyt luottamus siihen, että viranomaiset olisivat täysin immuuneja poliittisella painostukselle. Se on tämän maan asukkaalle aikamoinen järkytys menettää uskoaan viranomaisiin.

Saman voi sanoa myös Ylestä ja Atte Jääskeläisen toiminnasta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Onneksi on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin Niinistö tai Tavio.

Jaakko Häkkinen

Vihreät haluavat korvata oikeudenmukaisen ja järkevän prosessin tunneprosessilla, jossa se saa turvapaikan joka kovimmin kiljuu, eikä se joka sen yhdenmukaisten kriteerien perusteella ansaitsee.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234927-ville...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jaakko, kyllä tähän samaiseen mielenosoitusoperaatioon tavalla jos toisellakin ottivat osaa myös muut oppositiopuolueen jäsenet lukuunottamatta KD:n edustajia. En ainakaan ole huomannut minkään tahon uutisoineen heidän osallistumisestaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kenen etua ajavat nämä vihreät ? Maahan yhä vaan lisää työttömiä, paljon lisää elätettäviä, lisää mukavasti avuttomia ja asunnottomia ? Koska kv. sopimukset ja humanismi, niinkö ?

EU ssa on jo omat sisäiset sopimukset, ja Suomessakin oma lainsäädäntö. Noudatetaan niitä yhdessä, ja käytetään liikenevä ärhentelyenergia mieluummin suomalaisten elämänlaadun nostamiseen.

Siitä hyötyvät myös vihreät.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mieltä voi osoittaa mutta heti kun mielenosoittaja alkaa tuuppia hän syyllistyy viranomaisen vastustamiseen. En usko, että Ville tajusi minkälaisen yllytykseen hän syyllistyi. Tämä tapahtuma kuitenkin vahvistaa sen, että jokaisen lailliseen yhteiskuntaan ja rauhallisiin oloihin pyrkivä kaihtaa vihreitä. Samoin vihreä propaganda "pehmeistä arvoista" ovat vain silmänlumetta - todellisuus on tässä rähinöinnissä. Se on vihreää toimintaa. Joka voi myös johtaa pahempiin seurauksiin ts. vihreään terrorismiin. Toivottavasti vihreät sanoutuu tästä väkivallasta irti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kansanedustaja Simon Elo heittää Ville Niinistöä "huutavalla punaviherkaartilla." Ojdå. Poika kehuu twitterissä oikein "jyrähtäneensä."

https://www.suomenuutiset.fi/simon-elolta-terveise...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Mieltä voi osoittaa mutta heti kun mielenosoittaja alkaa tuuppia hän syyllistyy viranomaisen vastustamiseen. [...] Toivottavasti vihreät sanoutuu tästä väkivallasta irti."

Erittäin hyvä kysymys, johon jokainen tietänee vastauksen jo etukäteen.

Jokainen voi kuvitella, millainen metakka nousisi, jos perussuomalaisten johtohahmo kehottaisi Twitterissä vastarintaan viranomaispäätösten toimeenpanon osalta ja tämä päätyisi marssiin sisäministeriöön ja poliisien tönimiseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juuri nyt: 20 mielenosoittajaa yritti tunkeutua sisäministeriöön Helsingissä

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/juuri-nyt-20-miele...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä Ville Niinistöä alkoi pelottaa gallup-menestyksen tuoma vastuu, joten hän päätti tehdä kaikkensa, jottei Vihreiden kannatus nousisi parhaisiin ennusteisiin? Persut kai kiittävät?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Joo, Niinistö värkkää "jytkyä" mussuttamalla vähän joka asiasta, tolkun vihreät tuskin kovin tyytyväisiä agitaattorimaisesti toimivaan väistyvään jeesukseeen. Saattaa gallupluvut sulaa viime metreillä sinne 11% tienoille, mikä sekin on liikaa stasimies Marcus Wolffin keksinnölle, vihreä puolue.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Martin Luther King ja Malcolm X olivat varmasti blogistin mielestä anarkisteja. Heidän vaikutuksensa kansalaisoikeustaistelussa oli merkittävä, vaikka valtaa pitävät esittivät juuri sellaisia kommmentteja kuin Tavio.

Myös opiskelijoiden Vietnamin sodan vastaiset mielenilmaukset olivat anarkismia. Traagisimpina tapauksena oli se, kun kansallislkaarti teurasti rauhanomaisessa mielenosoituksessa opiskelijoita keväällä 1970 Kent State Universityssä Ohiossa. Tämä tapahtuma ikuistettiin myös populaarikulttuuriin Crosby, Stills, Nash & Youngin laulussa Ohio.

Tavion totaliritaristisessa maailmassa vallitsee oikeiston tyrannia, jossa kaikki toisinajattelu nujerretaan fasismin rautasaappaan alle.

Taviolle olisi hyvää iltalukemisat Vaclav Havelin essee "Power to the Powerless". En tiedä onko sitä suomennettu, mutta uskon Tavion osaavan riittävän hyvin eneglantia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Martin Luther King ja Malcolm X olivat varmasti blogistin mielestä anarkisteja."

Suomen kansalaisoikeuksiako nämä afganistanilaiet vaatii?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

"Toiminnan tekee epäisänmaalliseksi se,..."

Tämä on ongelmallinen argumentti. Noille anarkistiriehujille isänmaallisuus on kirosana.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onneksi vihreillä on Niinistöt ja Mäkelät, karkoittavat kommenteillaan mahdolliset äänestäjänsä tehokkaammin kuin mikään ulkopuolinen "ärsyke" . Nämä nostavat myös kirjoituksillaan ja puheillaan juuri ne persut joita eniten vihaavat "äänikuninkaiksi".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset