Ville Tavio

Terrorismi kehittyy Suomessa

 

Suomeen saapuu jatkuvalla syötöllä suuri määrä turvapaikanhakijoita ja heidän joukossaan myös kansainväliseen terrorismiin kytkeytyviä henkilöitä. 

 

Emme nykyisin tiedä tulijoiden taustoista juuri muuta kuin sen minkä he itse ilmoittavat.

 

Kiihkomuslimien sopeutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan on myytti, joka usean politiikon on ollut helppo myydä hyväuskoisille äänestäjilleen nykyisessä poliittisesti korrektissa ilmapiirissä. Radikalisoitumisen syyt ovat kuitenkin todellisuudessa täysin muualla kuin työttömyydessä tai kantaväestön rasismissa.

 

Vaikka yksittäiset hullut ovat toteuttaneet joukkosurmia niin suurimman järjestäytyneen terrorismin uhan muodostaa selkeästi radikaali-islamistinen terrorismi. 

 

Suojelupoliisilla on tällä hetkellä tunnistettuna noin 350 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä, jotka toimintansa laadun tai yhteyksiensä takia ovat Suojelupoliisin mielenkiinnon kohteina. Heidän määränsä on noussut noin 80 prosenttia vuodesta 2012.

 

Kun Supon tunnistamia henkilöitä on jo 350, kuinka paljon uskotte tunnistamattomia olevan? Entä sellaisia, jotka vain hiljaa hyväksyvät tai kannattavat ISIL:iä?

 

Suojelupoliisin arvion mukaan Suomesta aseellisiin konflikteihin lähtevien ja sieltä maahan palaavien henkilöiden lukumäärä tulee jatkossa edelleen kasvamaan. 

 

ISILin propagandassa on esiintynyt kasvavissa määrin myös Suomesta lähteneitä vierastaistelijoita, joiden kertomukset ovat nostaneet Suomen profiilia ISILin propagandassa lännen liittolaisena ja legitiiminä iskujen kohteena.

 

On selvästi nähtävissä, mihin avoimien rajojen ei-työperäisen maahanmuuton politiikka johtaa.

 

Avoimen turvapaikanhakujärjestelmän lopettaminen olisi tarpeellinen ensimmäinen toimenpide terrorismia vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tuohon päälle tyytymätön kansa ja etenkin kyykytetyt työttömät .Lisäksi työttömät nuoret on vaarallinen yhdistelmä.
Mitä hallitus aikoo tehdä tuon eteen?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tämän päivän Dagens Nyheterissä on monen sivun artikkeli miten shiia ja sunnimuslimit eivät suvaitse toisiaan.
Artikkelissa Ahmed Abbas toimiessaan pakolaisten ruotsinopettajana eräs oppilas sunni huomasi hänen olevan shiia sanoi " Jos olisimme Daraassa katkaisisin kaulasi".
Artikkelista voi päätellä ettei Helsinkiin suunniteltu moskeija voi pitkänpäälle olla yhteinen kaikille muslimeille.
Vaikuttivat kovin sotaisilta keskenään niin miten meidän uskottomien kanssa?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Lontoon ex-poliisipäällikkö (itse muslimi) ehdottaa ratkaisuksi jotain josta suomalainen saisi vihapuhetuomion:

http://www.express.co.uk/news/uk/810275/Manchester...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jaa, että ex-poliisi ehdotti internointileirien perustamista muslimiextremisteille, joita hän arveli olevan noin 3000.

Tästähän tulisi ajatusrikospoliisin mukaan syyte uskonnon takia vainoamisesta ja kansanryhmää vastaan kiihoituksesta.

Vähemmästäkin ovat ajatuspoliisit vieneet perheenäitejä Suomessa kuulusteluihin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Suomeen saapuu jatkuvalla syötöllä suuri määrä turvapaikanhakijoita ja heidän joukossaan myös kansainväliseen terrorismiin kytkeytyviä henkilöitä. "

Paljonko tulee viikkotasolla turvapaikanhakijoita?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

2016 tuli pyöreästi 120 hakijaa/vko.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt eletään vuotta 2017. Kirjoituksesta saa sen kuvan että tänne tulee joka päivä tuhansia ihmisiä hakemaan turvapaikkaa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Joka ainoa heistä on liikaa näin köyhälle maalle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

1. Ääriajattelua ja ehkä toimintaakin osoittaneita on läheisten ja yhteiskunnan pidettävä silmällä aiempaa paremmin, niin kuin myös MI5 on huomannut. Vaikka paperit olisivatkin rikosrekisterissä puhtaat, jauhot eivät välttämättä ole. Siis jos vaikkapa turvapaikkaa hakeva tai maahan palannut Isisin riveissä toiminut vierastaistelija vapautetaan mahdollisista terrorismisyytteistä näytön puutteellisuuden vuoksi, on liioiteltua väittää, että hänet on todistettu syyttömäksi enempää kuin syylliseksikään.

Ns. syyttömyysolettamaan viitataan usein (ymmärrettävistäkin syistä) väärässä tarkoituksessa, ikään kuin lopettamaan spekulaatiot/seuranta/epäilyt/keskustelu muka loppuunselvitetyssä asiassa. Annetaan jopa ymmärtää, että rikosasiassa ei syyllistä olisi lainkaan ennen oikeuden tuomiota. Tällaisia kuvioita on nähty mm. Britanniassa, jossa tiedustelun kohteena olleita on vapautettu rikossyytteistä ja kohtalokkain seurauksin 'syyttömiksi' julistettuina myös yhteisökontrollista. Yleinen väärintulkintahan kuuluu kutakuinkin näin: "epäilty on syytön siihen asti kunnes syyllisyys osoitetaan oikeuden päätöksellä". Syyllisyys ja syyttömyyshän eivät oikeasti ratkea oikeussaleissa tai kansliapäätöksinä, vaan jo rikospaikalla ja -tekohetkellä.

Kategorinen syyttömäksi enempää kuin syylliseksikään julistaminen ei liene mediassakaan ihan välttämätöntä varsinkaan silloin, kun juttuun on liittynyt paljon epäselvyyksiä ja pitkäaikaisia yrityksiä totuuden löytämiseksi epämääräisten syytösten ja vaikeasti hankittavien näyttöjen vuoksi. Riittäisi hyvin ja olisi korrektimpaakin vain todeta oikeuden päätyneen siihen, että syyttäjän esittämä näyttö ei riitä osoittamaan syytettyä syylliseksi, ks. esim.
Irakilaisveljesten joukkomurhatuomiosta levitetty väärää syyttömyysolettamaa http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237393-i...

2. Toisessa ääripäässä on sellaiset myös yhteiskuntarauhaa rapauttavat turvapaikanhakuperusteet, joissa tapauskohtaisen harkinnan voidaan pelätä värittyvän poliittisten sympatioiden ja intohimojen sattuessa kohdalle. Totta puhuen - eikö siinä olekin jotain irvokasta, jos esim. Nasima Razmyarin taustalla maahantullut flopanneen kommunistiylimystön etuoikeutettu perintöprinsessa palkitsee turvapaikanantajat julistamalla saamansa julkisen viran suomalla rintaäänellä Suomen internatsionalistien 'vapauttamaksi' (vrt. 1939-44) ei-kenenkään-maaksi, kaikille vapaaksi riistoksi? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237507-n...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset