Ville Tavio

Työministeri kannattaa positiivista syrjintää

Suomessa on työllistämisenedistämispalveluita ja -ohjelmia, joihin kelpuutetaan vain maahanmuuttajia. Kysyin eduskunnassa kirjallisella kysymyksellä työministeri Jari Lindströmiltä (sin.), mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kantaväestöä ei syrjitä mahdollisuudessa päästä työharjoitteluun. Vastauksessaan työministeri myöntää maahanmuuttajien erityiskohtelun.

 

Esimerkiksi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on etsinyt yhteistyöyrityksen kanssa työikäisiä varasto- ja hyllyttäjätyöharjoitteluun, jonka jälkeen kaikki työharjoittelun läpäisseet saavat kokoaikaisen työpaikan. Työharjoittelu ja sitä seuraava työ on tarkoitettu vain maahanmuuttajille. Työharjoittelun jälkeen palkka on noin 2 500 euroa kuukaudessa.

 

Maahanmuuttajien työttömyys on Suomessa lähes 2,5-kertainen kantaväestöön verrattuna. Tuo luku on keskiarvo ja useiden kansallisuuksien tapauksissa luku on vielä suurempi.

 

Sen sijaan, että Sipilän hallitus keskittyisi muuttamaan maahanmuuton työperäiseksi, hallitus tarjoaa tulijoille etuoikeuksia.

 

Tilanne on vastoin suomalaisten kansallista etua ja sisäistä solidaarisuutta.

 

Kirjalliseen kysymykseeni hiljattain antamassaan vastauksessa työministeri Lindström jättää täysin huomiotta sen, että Suomen valtio tukitoimineen on olemassa ensisijaisesti suomalaisia varten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Juhani Piri

Onko tuo palkka sen suuruinen että toimii perheenydistämisen kohdalla. Meinaan että voihan niitä asioita näköjään sitten niinkin kiertää, että positiivisesti syrjitään kantasuomalaisia, että saadaan maahanmuuttaja töihin siksi aikaa että saa perheen suomeen että pääsevät sitten suomalaisten verovaroilla elämään.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Hyvää huomenta Ville

Kyllä te persut jaksatte jauhaa maahanmuuttajista. Nyt on jo toimiva systeemi. Olisiko aika uudistua? Muitakin aiheita ja puutteita on todella paljon. Toinen turha jatkuvan jankuttamisen aihe on eu:n ja euron vastustaminen. Vanhaan valuttayksikköön eli markkaan ei moni halua palata, tuskin kukaan.

Turvapaikan saaneet pysyvästi Suomessa asuvat ovat yllättävän ystävällistä porukkaa, suurin osa, tässä suhteessa vastakkain asettelu on turhaa. Nämä on täsmäkoulutuksia maahanmuuttajille joihin kantasuomalaisilla ei ole minkäänlaista tarvetta osallistua. Muuten erittäin hyvää jatkoa ja menestystä työskentelyyn.

Käyttäjän Jukka-PekkaJuusela kuva
Jukka-Pekka Juusela

Ymmärrän, että alkaa tulemaan korvista ulos iänikuisen maahanmuuttaja-mantran hokeminen. Tosin näinä aikoina jolloin poliittinen korrektius on oikeudenmukaisuutta tärkeämpää, olen taasen sitä mieltä, että on hyvä tuoda näitä kantaväestöön kohdistuvia epäkohtia esiin siinä missä tuodaan maahanmuuttajiin kohdistuvia. Todellinen oikeusvaltiohan on juuri sellaine, jossa kaikkia kohdellaan tasapuolisesti.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Positiivinen syrjintä on liian laimea termi se tarkoittaisi, että työpaikkaan x valittaisiin maahanmuuttaja(taustainen ?!?) jos mahdollista, vaikka ehkä pätevämpikin suomalainen tilalle olisi. En edes jaksa miettiä mikä sana(pari) oikeasti kuvaa tilannetta, jossa työhön y kelpaa vain maahanmuuttaja saati sitä miten moinen voi mitenkään olla laillista (tämä on tässä se isoin pointti) kun koko lakikirja puhuu jokaisen yhtäläisistä oikeuksista jne.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Huomenta vaan!

Ville se tässä pläjäyksessään todistelee aukottomasti yhden painavan syyn sille miksi päätin vaihtaa ns.leiriä puoluekokouksen jälkeen.

Hän ei esim.esitä vastausta KOKONAISUUTENA vaan ottaa esille vain jonkin osan vastauksesta, täysin irrallisesti. Olisit arvon edustaja Tavio nyt voinut laittaa vaikka linkin vastaukseen ja jättänyt blogisi lukijalle itselleen päättelyn sen suhteen mitä vastaus tarkoittaa."

Tässä alla tuo vastaus KOKONAISUUDESSAAN.

Vastaus kirjalliseen kysymykseen maahanmuuttajien suosimisesta työharjoittelussa

Eduskunnan puhemiehelle
Eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ssä mainitussa tarkoituksessa Te, Arvoisa puhemies, olette toimittanut asianomaisen ministerin vastattavaksi kansanedustaja Ville Tavion /ps näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen KK 432 vp:

Mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kantaväestöä ei syrjitä mahdollisuudessa päästä työharjoitteluun?

Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

"Työ- ja elinkeinopalvelut eli TE-palvelut tarjoavat maksutta työllistymistä edistäviä palveluja kaikille työnhakijoille, jotka asuvat Suomessa tai haluavat Suomeen töihin. Töitä voi hakea kuka vain eivätkä työpaikat ole korvamerkitty esimerkiksi maahanmuuttajille, mutta työnantajat tekevät aina viime kädessä rekrytointipäätöksensä.

Suomessa on runsaasti työllistämistä edistäviä palveluita ja toimenpiteitä, jotka ovat suunnattuja vain erityisryhmille ja joiden osalta voidaan puhua ns. positiivisesta erityiskohtelusta eli tosiasiallisen yhdenvertaisuuden edistämisestä. On olemassa esimerkiksi kuntien ja kaupunkien kesätyöpaikkoja vain alle 18-vuotiaille, pitkäaikatyöttömille suunnattuja palveluita, työpaikkoja vähintään 12 kk:n yhdenjaksoisesti olleille työttömille, nuorten työpajoja alle 25-vuotiaille, ohjaamotoimintaa alle 30-vuotiaille, työpaikkoja vammaisille ja niin edelleen.

Maahanmuuttajien työttömyys on lähes 2,5-kertainen kantaväestöön verrattuna. Taloussuhdanteet, asenteet, verkostot ja kielitaidon ja osaamisen puutteet sekä suomalaisilta työmarkkinoilta hankitun työkokemuksen puute vaikuttavat vahvasti maahanmuuttajien työllisyyteen etenkin maahanmuuton alkuvaiheessa. Tämän vuoksi hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin maahanmuuttajien työllistymisen nopeuttamiseksi. Maahanmuuttajien työllisyyttä edistämällä vastataan osaltaan huoltosuhteen heikkenemisen tuomiin haasteisiin ja edistetään kasvua.

Nyt kyseessä olevassa Omnian tapauksessa varastotyö- ja hyllytyskoulutus on suunnattu maahanmuuttajille liittyen KOTO-SIB -työllistymiskokeiluun.

Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt vaikuttavuusinvestoinnilla rahoitettavan maahanmuuttajien KOTO-SIB työllistymiskokeilun. Vaikuttavuusinvestointia sovelletaan tulosperustaisen rahoitussopimuksen (SIB, Social Impact Bond) muodossa. Kokeilun hankehallinnoija on perustanut rahaston, johon kerättävillä sijoittajien pääomilla rahoitetaan maahanmuuttajien työllistymistä edistävä koulutus, joka räätälöidään kokeiluun osallistuvan yrityksen tarpeisiin. Mikäli kokeiluun osallistuvat maahanmuuttajat työllistyvät verokkiryhmääparemmin, syntyy valtiolle säästöä, josta maksetaan sijoitettu pääoma sekä sille sovittu tuotto takaisin sijoittajille.

KOTO-SIB -kokeilun tavoitteena on kokeilla uusia työllistämis- ja koulutusmalleja, joilla nopeutetaan maahanmuuttajien työllistymistä sekä mahdollistetaan koulutuksen ja työnteon yhdistäminen joustavalla tavalla. Tavoitteena on 2500 maahanmuuttajan koulutus ja työllistyminen kokeilun voimassaoloaikana. KOTO-SIB -kohderyhmään kuuluvat TE-toimistossa työttömänä työnhakijana olevat maahanmuuttajat, joiden kansalaisuus on muu kuin suomi. Kokeilu alkoi syksyllä 2016 ja jatkuu 2019 vuoden loppuun saakka.

KOTO-SIB -palveluun osallistuville tarjotaan ammatillisesti suuntautuneita, päätoimisia opintoja, joihin sisältyy myös kieliopintoja sekä esim. yhteiskuntatietoutta koskevia osioita. KOTO-SIB -palvelussa on erilaisia työpaikkoja tarjolla, joita asiakkaalle tarjotaan koulutusjakson päätteeksi. Asiakkaalla on velvollisuus ottaa tarjottua työtä vastaan. Asiakkaalle kerrotaan millaisia työtehtäviä kulloinkin on tarjolla ennen kuin hän tekee ratkaisun KOTO-SIB -palveluun lähtemisestä.
KOTO-SIB -palvelun toteutuksesta ja koordinoinnista vastaa kilpailutuksen kautta tehtävään valittu hankehallinnoija Epiqus Oy. Epiqus Oy on tehnyt muun muassa Omnian kanssa sopimuksen koulutuksen tuottamisesta. Ensimmäisen Omnian ryhmän on tarkoitus aloittaa koulutus loka-marraskuun vaihteessa. Tarkoituksena on työllistyä kokoaikaisiin työsuhteisiin varastotyöntekijöiksi/hyllyttäjiksi pääkaupunkiseudun hypermarketteihin. Työstä maksetaan normaali työehtosopimuksen mukainen palkka. Koulutus perustuu lakiin kotoutumisen edistämisestä ja lakiin julkisista työvoima- ja yrityspalveluista. Kotoutumislakia sovelletaan henkilöön, jolla on ulkomaalaislaissa tarkoitettu voimassa oleva oleskelulupa Suomessa. Lakia sovelletaan myös henkilöön, jonka oleskeluoikeus on rekisteröity tai jolle on myönnetty oleskelukortti ulkomaalaislain mukaisesti.

Hallitus tunnistaa, että on myös muita ryhmiä, jotka kohtaavat vaikeuksia työmarkkinoille pyrkiessään. Tämän vuoksi työ- ja elinkeinoministeriö on aloittanut esimerkiksi uuden vaikuttavuusinvestoimisen konseptiin perustuvan työllistämiskokeilun, Työllisyys-SIB -hankkeen valmistelun. Hankkeen tavoitteena on erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen eri puolilla Suomea. Hanke perustuu 28.4.2017 julkistettuun hallituksen vuosille 2017 - 2019 laadittuun toimintasuunnitelmaan, jossa lisätään yksityisen palvelutuotannon osuutta ja tulosperusteisuutta TE-palveluissa. KOTO-SIB -hanke eroaa Työllisyys -SIB -hankkeesta erityisesti siihen sisältyvien kieli- ja yhteiskuntaopintojen johdosta.
Työ- ja elinkeinoministeriö kilpailuttaa hankehallinnoijan loppuvuoden aikana, ja työllistämispalvelut käynnistyvät vuonna 2018 ja jatkuvat alustavan suunnitelman mukaan vuodet 2019 ja 2020. Hankkeen laajuus riippuu sijoittajilta saatavien pääomien määrästä, hankkeeseen sitoutuvien palveluntuottajaorganisaatioiden voimavaroista sekä potentiaalisten työnantajien määristä. Tavoitteena on kuitenkin saada palvelujen piiriin tuhansia pitkään työttömänä olleita henkilöitä eri puolilla Suomen, lähinnä suurissa kaupungeissa ja niiden työssäkäyntialueilla.

Hankkeen rahoitusrakenne on samankaltainen kuin edellä mainitussa KOTO-SIB -kokeilussa. Palvelut rahoitetaan sijoituspääomilla ja sijoittajat kantavat taloudellisen riskin hankkeen tuloksista. Valtio maksaa vain todennetuista taloudellisista tuloksista, joita mitataan työttömyysetuuksien säästöillä ja verotulojen kasvulla."

Nyt sitten vaan päivittelemään ja äimistelemään tätäkin vastausta, mutta lukekaa se ensin. Ja ihan pohtimalla voitte pohtia että kuinka helppoa tai vaikeaa on ymmärtää se, miten sitä perussuomalaistenkin ajamaa työperäistä maahanmuuttoa OIKEASTI edistetään vai onko se vain päälleliimattua?

Juhani Piri

#5

Ei kait tuon selvempää positiivista syrjintää olekkaan. Miksi maahanmuuttajia ei laiteta samoihin ohjelmiin kun mitä suomalaisille on jo tarjolla joita luettelit tuolla. Miksi aina pitää luoda uutta joka saa kantaväestön ns. vittuuntumaan. Minulla ei palkka ole KOSKAAN ollu 2500e/kk nämä jannut sit raapasee rahat mihin moni työssäkäyväkään ei yllä. Melko perseestä. Ja jos tätä ei ymmärrä, niin kansanedustaja ei ole oikea paikka ko ihmiselle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Käsittääkseni Lindströmin kommentissa esittämä vastausteksti johtuu hallituksen omasta hallitsemattoman maahanmuuton hyväksymisestä. Kielitaidottomia kun ei voitane laittaa samoille työllisyyttäedistäville kursseille kuin kantasuomalaiset. Hallitus voi siis syyttää ihan itseään suurten kustannusten synnyttämisestä ja positiivisen syrjinnän tuloksista.

Maassa on ilman maahanmuuttoa suuri työttömyys jonka olisi luullut olevan hallituksen ensisijainen korjaustavoite ja pitää rinnalla hallittua maahanmuuttoa, mutta kun ei niin ei.

Työperäinen maahanmuutto on aiemmin hoidettu oikealla tavalla työlupamenttelyprosessin kautta. Miksi tuo menettelytapa olisi syytä romuttaa? Kokoomuksenko vaatimuksesta, jota arvoisa ministeri ei voi julkistaa? Jos tai kun maahantulijalla oleskeluluvan saaneella on oma kyky ja halu olla yhteiskuntaan sopeutuva, niin ensimmäinen ehto tulisi olla omasta halusta kielen oppiminen. Myös omin kustannuksin. Tuo olisi kaikkein paras tie sopeutumisessa. Myöskään pysyvää oleskelulupaa ei tule myöntää ennen kuin on todistettavasti osoittanut jomman kumman kotimaan kielen hallinnan tyydyttävällä tasolla. Ei pidä järjestää minkäänlaisia ohituskaistoja, sillä tällöin on paras tie yhteiskuntaan sopeutumisessa. Tämä on käytännössä monissa tapauksissa oikeaksi havaittu ja tällöin on parempi saada sitä paljon puhuttua työtä ja ilman positiivista syrjintää.

Juhani Piri

#5

"Arvoisa"ministeri. Eikö teitä yhtään edes hävetä.

Eihän teitä hävetä yhtään mikään siellä munkkipossujen äärellä touhuilla idioottimaisuuksia ja tuhlata verovaroja päättömyyksiin.

Väinö Hirvelä

Hei ihan kiva että jaksat heilutella häntääsi mutta mitä relevanttia blogin kannalta jäi sanomatta? Onhan tuossa paljon normitavikselle epärelevantteja termejä lisäksi mutta siksi varmaan persut onkin populistinen puolue ja te olette turhanpäiväinen hillotolppapuolue?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jotenkin luulisi, että oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittanut henkilö osaa sisäistää ja erityisesti ymmärtää lukemansa tekstin, jonka on tuottanut tai vähintäänkin allekirjoittanut vain ammattikoulun käynyt henkilö.

On äärimmäisen typerää rinnastaa nuorisoa tai pitkäaikaistyöttömiä työllistäviä toimenpiteitä Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämään vaikuttavuusinvestoinnilla rahoitettavan maahanmuuttajien KOTO-SIB työllistymiskokeiluun.

Sehän on juuri niin kuin Taviokin yksinkertaisti, maahanmuuttajien positiivista kohtelua ohi kantaväestön.

Kyseisen työllistymisväylän tulisi olla avoin kaikille halukkaille, eikä pelkästään maahanmuuttajille.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Työharjoittelun jälkeen palkka on noin 2500 euroa kuukaudessa."

Hoitohenkilöstön palkat tänä vuonna:

Terveydenhuollon hoitohenkilöstö, hoitoalan ammattitehtävät
esim. erikoissairaanhoitaja,
fysioterapeutti, kätilö, sairaanhoitaja,
terveydenhoitaja, röntgenhoitaja, bioanalyytikko,
syyhygienisti
2 272,42

2 045,18

Jotain on pahasti vialla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko varastotyöntekijän palkka 2500€/kk?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Keskipalkka näyttäisi pikaisella googletuksella olevan noin 2200€.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #18

http://netpaper.lonnberg.fi/pam/tes-fi/kaupan/mobi...

Kurkkaappas tuolta palkkaryhmä B2

Varastotyöntekijä ei edes 8 vuoden työssäolon jälkeen saavuta TES:issä kuin 1900-2000e palkan

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #21

Mistä Tavio on päätynyt 2500€? Tuohan ei pidä siis paikkaansa. Julkisuudessa on esitetty väitteitä, että ulkomailta hankitaan halpatyöntekijöitä laskemaan palkkoja, Tavion mukaan sieltä hankitaakin suomalaisia kalliinpia. Onkohan moinen toiminta työnantajien etujen mukaista?

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #23

Minäkin haluaisin tietää miten on päädytty tuohon 2500e/kk mutta epäilen että kyseessä on joko valtion tai rahastoista maksettavista lisistä työnantajalle/työntekijälle jolloin palkkakustannukset ovat tessin mukaisia mutta palkka onkin sitten esimerkiksi juuri tuo 2500e/kk

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #24

Ehkä odotamme, että kansanedustaja Tavio kertoo, mihin tuo 2500€ kuukausipalkka kielitaidottomalle ulkomaalaiselle perustuu?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #27

#27
Kiinnostuin aiheesta ja aloin penkoa. Tavion väite n. 2500 € näyttää pitävän paikkansa.

https://www.facebook.com/OhjaamoEspoo/posts/517307...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Varsin mielenkiintoinen on tuo hakuilmoitus "ETSITÄÄN MAAHANMUUTTAJIA...." miksi on rajoitettu koskemaan vain maahanmuuttajia? Mikä mahtanee olla yhdenvertaisuusvaltuutetun kanta tähän? Eikös kyse ole verrattavissa "mies-nais"-työpaikkailmoitusten syrjivyyteen?
Voiko perustuslain mukaan olla ensinnäkään lain tasolla tällaista syrjivyyttä?

Yhdenvertaisuusvaltuutetun nettisivulta kopioituna "Kaikilla ihmisillä on oikeus yhdenvertaiseen kohteluun. Syrjintä on kielletty monissa kansallisissa laeissamme. Perustuslailla turvatut perusoikeudet kuuluvat kaikille Suomessa oleville ihmisille ja rikoslaissa syrjintä on säädetty rangaistavaksi teoksi." https://www.syrjinta.fi/mika-on-syrjintaa-

Siis perustuslaki on turvaava yhtäläiset perusoikeudet.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #34

Kiitos tästä tiedosta!

Vitutus vain kasvoi entisestään... On tämä kyllä paska maa Suomalaisille.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #27

Tuo palkka arvio oli uutisessa, jossa hallitus ylpeänä esitteli koulutusta, vain matuille, jonka jälkeen varma työpaikka noin 2500 euron kuukausipalkalla.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #23

Tämä on vaan omaa pähkäilyä, mutta esimerkiksi jos kunta/valtio joutuisi maksamaan pakolaiselle esimerkiksi 1600e/kk tukia niin se on kunnalle/valtiolle halvempaa maksaa työnantajalle/tekijälle vaikka 1000e/kk tai 500e/kk kun suoraa tuo 1600e/kk siitä että pakolainen ei tee mitään.

Ok tähän asti ihan todella hieno ja hyvä ajatus ja kannatettava ja jopa toimiva ja työnantajan puoleltakin kannattavaa.

Entäs sitten omat kansalaiset. Eikös sama järjestelmä toimi meihinkin ja ihan samalla tavalla saadaan työllisyyslukuja kaunisteltua kotoperäisten suomalaisten kanssa jos tehtäisiin näin. Tällä koitetaan nyt vaan kaunistella maahanmuuttajien työllisyyslukuja mutta positiivisen syrjinnän kautta. Todella tasa-arvoista.

Eli päästään taas sinne ongelmien alkulähteille. Miksi emme voi järkeistää maahanmuutto ja pakolaispolitiikkaa. Hoidetaan omat ongelmat ensin ja sitten katsotaan mihin on varaa muiden ongelmissa ja tehdään ne kaikki JÄRKEVÄSTI.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Miten on tuon varastotyöntekijän kokonaispalkan laita, kun otetaan huomioon Pamin työsopimuksen mukaiset palkanlisät? Taulikossa on luvut kovin hämärää tekstiä, joten en yrittänytkään poimia yhtäkään määriteltyä lisää tähän näkyviin. Kuitenkin lisiä näyttäisi olevan monenmoisia. Tokikaan eivät kosketa kaikkia kokonaan tai edes osittainkaan.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #28

En jaksa lähteä tulkitsemaan taulukkoja koska ne eivät itseäni koske millään tavalla. Eikä ole tiedossa millaisilla aikatauluilla/päivinä maahanmuuttajat tekevät töitä.

Odotan että joku asioista tietävä (ehkäpä Tavio) vinkkaa ensin miksi on päädytty tuohon 2500e/kk ja mistä tieto on peräisin, koska sitten on paljon helpompi lähtä purkamaan asioita ja ehkä jopa sitten jaksaa vilkuilla noita taulukoita tarkemminkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #30

Vielä sen verran varastotyöntekijän palkkaan liittyen, että palkan suuruus mitä ilmeisimmin on riippuvainen millä toimialalla olevassa firmassa työtään tekee. Onkohan PAMin työehtosopimuksen mukaista palkkaa maksavat alahaisinta palkka noudattavia? Näin lienee ollut jossain vaiheessa. Muistelen lukeneeni netistä jotta tietyillä aloilla varastomiehen palkka kylläkin yltää Villen kirjoituksessa mainittuun palkkaan jo vuosia sitten.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #31

Luulisi kuuluvan PAMin piiriin.

"Tarkoituksena on työllistyä kokoaikaisiin työsuhteisiin varastotyöntekijöiksi/hyllyttäjiksi pääkaupunkiseudun hypermarketteihin."

Harvassa on ne varastoduunit mistä 2500e rapsahtaa käteen heti työpaikan ovesta sisään astuessa ensimmäistä kertaa.. Todella todella harvassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos Suomi keskittyisi työllistämään primääristi Suomen kansalaisia, se voisi nostaa työllisyysastetta ja lisätä verotuloja pienemmin panostuksin, kuin toimia ei-kansalaisten työllistäjänä erilaisin tuin.

Tänne tulevilta voisi Yhdysvaltain tapaan edellyttää sitä, että ennen (työ-/opiskeluperäistä) maahantuloa on takeet siitä, että ihminen kykene itse elättämään itsensä ja perheensä sen ajan, kuin aiottu oleskelu jatkuu.
Kaikenlainen viranomaisten harhauttaminen Suomeen tultaessa tulisi olla sanktioitu, kuten monissa maissa käytäntönä on.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Noloa, ministeri, niin noloa. Mutta, kiitos kuitenkin loikkauksesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Syrjintä on syrjintää eikä se selittelemällä muuksi muutu. Perussuomalaiset ovat hallituksessa pettäneet kaikki lupauksensa ja hallitussopimus on ollut vitsi.

Jukka Kyyrö

Voisiko arvon kansanedustaja kertoa mihin perustuu väite 2500 euron palkasta. Viittaamasi koulutus lienee tämä: https://www.omnia.fi/uutiset/omnia-kouluttaa-maaha... . Siellä sanotaan näin:

"Ensimmäisen Omnian ryhmän on tarkoitus aloittaa koulutus loka-marraskuun vaihteessa. Tarkoituksena on työllistyä kokoaikaisiin työsuhteisiin varastotyöntekijöiksi/hyllyttäjiksi pääkaupunkiseudun hypermarketteihin. Työstä maksetaan normaali työehtosopimuksen mukainen palkka."

Nopeasti katsottuna kaupan alan TESin mukaan palkka ei edes vuosilisien kanssa ole tuo, eikä myös palkka kokeneella ole tuo varasto- ja kuljetusalan esimiesten TESissä. Joten pyydän tietoa, mihin tuo palkkaväite perustuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Entäpä kun huomioidaan tässä varastotyöntekijän palkkaan mahdollisesti kuuluvat lisät?

http://netpaper.lonnberg.fi/pam/tes-fi/kaupan/mobi...

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Pienituloisten on yksinkertaisesti tyhmää äänestää mitään hallituspuoluetta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä, kun tällainnen kauhea vääryys nyt tuli esille. Minihn tää valtio voisi joutuakaan, jos meillä ei olisi näin tarkkaavaisia edustajia tukenamme.

Kyllä nyt on valtion budjetin tasapaino pelastettu, ja samalla pelastettiin Suomalainen työtön. Tasa-arvokin parani kertaheitolla.

Jumalalle kiitos perussuomalaisista. :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Onhan se helvetin hienoa lukea tämmösiä avauksia. Lukio ja amk käyneenä + 20v ajalta kaikki lisäkoulutukset, palkkani jää alle 2500e erikoissairaanhoidossa. Mut onhan se kiva, että joku saa ja vähän vielä ohituskaistalta. Kyllä työmotivaatio just lisääntyi. Ja hei, ei tartte tulla kertomaan, et kutsumusammatti....

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Niklas Rennerin kommentissa on linkki, kyse on jatkuvasta yötyöstä, palkan suuruus johtuu ilta ja yöllisistä. Työnantaja haluaa tehdä pitkät työsopimukset, minkäköhän vuoksi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Joko se maahanmuuttaja on työtön sossupummi tai sitten se vie meikäläisten työpaikan.

Persuja ei voi miellyttää sitten millään, Ikuisia ruikuttajia.

Juha Väisänen

Iteki oon nyt todenu että asiat ei oo niinku ne pitää. Oon nyt tässä 3 kuukautta ollu ilman rahaa sen taika kun työvoimatoimisto teki uudistuksen. Jatkossa pitää mennä tekeen ilmotukset netin kautta. Eli myöhästyin yhdestä ajasta. ja kehdotettiin että elä soita tänne työvoimatoimistoon vaan tee ne papperityöt ite netin kautta. Eli soitin 4 kertaa joka kerta piti mennä tekeen sen muka netin kautta. Ja niin tein 5 kertaa ja joka kerta ne katkasi parin päivän päästä työnhakun, ja en tieny tästä. Eli nyt pitää ite tehä työvoimatoimiston työt. Totesin vaan että työvoimatoimisto ei oo työvoimatoimisto enää.

Eli loppujen lopuksi menin paikan pääle ja kysyin että mikä on vika? Sit se vastaanottaja sano mulle että meepäs tohon koneeseen ja tees se uudestaan niin tuun auttaan. Siinä se sit kerto kun olin tehny kaikki tehtävät että mee takasin pääsivulle. Niin tein sen ja siinä luki että työnhaku on voimassa 2 päivää siitä päivästä kun se hakemus tehtiin. sit se auttaja sano että mees tohon linkkiin ja laita nääki tiedot. Tein näin neki pari sivua loppuun, jaa luulin että se on siinä. Mut ei ollu. piti taas mennä etusivulle ja mennä toiseen linkkiin ja tehä uudet tehtävät. Vasta näiten tehtävien jälkeen sain työhakun voimaan.

Nyt mää menetin 3 kuukauden rahat ja saan ite nyt ne 500€ kuukaudessa taas.

Tää on hienoo kun tahallaan poljetaan ihmisiä pohjaan ja sit ihmetellään miks ei kukaan tee lapsia tai haki lainoja. Mut ventovieraita autetaan saamaan työpaikkoja ja kauheita summia niile annetaan. En tiedä kuinka monta kertaa määki oon joutunu orjatöihin, eli siis 500€ kuussa tekeen ilmaisia töitä kaupungille. Ja ite oon varmaan enemän koulutettu kun ulkomailta tuleet ihmiset. Oon nuorisosihteeri ja tietokoneasentaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset