Ville Tavio

Ryhtiä Turun maahanmuuttopolitiikkaan

Turku jatkaa maailman huonointa maahanmuuttopolitiikkaa harjoittavan Malmön tiellä. Ulkomaalaisten osuus kasvaa vahvasti ja varsinkin Varissuon ja Halisten eriytyminen jatkuu.

 

Varissuo on koko Suomen vieraskielisin alue, sillä sen väestöstä yli 40 prosenttia on vieraskielisiä – ja lapsista jo yli 70 prosenttia.

 

Useimmat Turun päättäjistä ovat avuttomia tilanteen edessä, eivätkä he valtuustopuheista huolimatta ole ryhtyneet mihinkään toimiin. Kukaan Turussa ei myöskään ota huonosta kehityksestä vastuuta.

 

Valtakunnallisesti Varissuo on Suomen tulevaisuus pienoiskoossa. Vuonna 2016 Suomessa kuolleisuus oli syntyvyyttä korkeampaa, joten väestönkasvu koostuu yksinomaan maahanmuuttajista.

 

Massamaahanmuuton oheiskysymys on laiton maahanmuutto, johon kansa suhtautuu tiukasti, mutta päättäjät hyvin sallivasti. Päättäjät puhuvat mielellään "paperittomista", vaikka todellisuudessa jokaisella on paperit ja vähintään yhden valtion kansalaisuus.

 

Helsingin punavihreä valtuusto teki absurdin päätöksen taata laittomasti maassa oleville toimeentulo sekä ilmainen majoitus, ruokaa, lääkkeitä ja hammashoitoa. Kaiken lisäksi ilmaisista palveluista aletaan tiedottaa Internetissä useilla eri kielillä, kuten arabiaksi.

 

Myös Turussa päättäjät tahtovat tarjota laittomasti maassa oleville jatkuvasti lisää palveluita. Perussuomalaiset on valtuustossa ainoana puolueena vastustamassa tällaista järjettömyyttä.

 

Suomi on suomalaisten koti. Toki myös monen muun, mutta ensisijaisesti suomalaisten.

 

Maahanmuuton on oltava luonteeltaan sellaista, ettei se heikennä suomalaisten turvallisuutta tai kulttuuria. Kansantaloutemme ei kestä enempää työttömiä maahanmuuttajia. Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto.

 

Perussuomalaiset esittävät Turun maahanmuuttopolitiikkaan täyskäännöstä. Turun tulee ottaa tavoitteeksi maahanmuuton laskeminen 1990-luvun tasolle.

 

Maahanmuuttajien kotouttamisstrategiaa tulee muuttaa siten, että kotoutumisesta tehdään suomalaiseen yhteiskuntaan sopeuttavaa, ei eroja korostavaa tai jopa niitä voimistavaa. Turun ei tule pyrkiä jatkuvasti monikulttuurisemmaksi vaan tarjota maahanmuuttajille edellytykset sopeutua suomalaiseen kulttuuriin.

 

Hyysääminen tulee lopettaa ja laittaa maahanmuuttaja itse vastuuseen sopeutumisestaan. He, jotka eivät noudata lakejamme tai hyväksy kulttuuriamme, saavat etsiä uutta kotia muualta.

 

(Julkaistu Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän Suoraan sanoen -julkaisussa turkulaisen Aamuset-paikallislehden yhteydessä 2.12.2017.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ehkä olisi hyvä antaa muutamien palavien ghettojen syntyä. Saisimme varoittavan esimerkin.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Järkevämpää olisi rajoittaa maahanmuuttoa 1980-luvun tasolle.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kirjoituksessa oli outo aasinsilta maahanmuuttajien asuinalueista sekavaan kokoelmaan täkyaiheita laittomasta maahanmuutosta paperittomiin, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Paperittomat eivät osta eivätkä vuokraa asuntoja.

    «Ulkomaalaisten osuus kasvaa vahvasti ja varsinkin Varissuon ja Halisten eriytyminen jatkuu.»

Terveisiä Halisista. En nyt kutsuisi Halisia kovin etnisesti eriytyneeksi ghetoksi, mutta alueen yhdessä korttelissa on ehkä aika tiivis keskittymä Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleita. Lähikortteleissakin ehkä keskimääräistä enemmän. Samoissa halvan asumistason vuokrakortteleissa asuu paljon myös ihan kantaväestön syrjäytyneitä alkoholi- ja mielenterveyskuntoutujia.

Varissuollakin sama juttu ja omistusasuntojenkin neliöhinnat ovat aika kohtuulliset, sellaista 1000 €/m2.

Halisissa lähes kaikki asunnot taitavat olla 1) TYS:n opiskelija-asuntoja, 2) VASO:n asumisoikeusasuntoja ja 3) TVT:n vuokra-asuntoja.

Opiskelijoiden "ulkomaalaistaustaiset" tuskin ovat mitään ongelmahenkilöitä. Kaupungin vuokra-asunnoissa asuu ehkä eniten näitä ongelmallisimpia segregoituneita etnisiä ryhmiä.

Keskittymistä voisikin helpoiten lievittää hajauttamalla kunnallisia vuokra-asuntoja laajemmalle alueelle. Tietenkin siinä sitten tulee se kustannuskysymys, että kun kunta saa tuloja tonteista, on epäilemättä houkutus myydä kalliit tontit niistä maksaville, sen sijaan että rakennetaan tonteille halpoja vuokra-asuntoja.

    « ilmainen majoitus, ruokaa, lääkkeitä ja hammashoitoa. Kaiken lisäksi ilmaisista palveluista aletaan tiedottaa Internetissä useilla eri kielillä, kuten arabiaksi.»

Se on tietenkin vetovoimatekijänä hankala. Toisaalta haluatko, että se asunnoton porukka sitten etsii yöpymissijaa takapihaltasi, ruokaa roskiksestasi ja kipulääkkeitä kotisi lääkekaapista? Sosiaaliturvalla on monia perusteita, mutta ihan oma turvallisuus on yksi.

    «He, jotka eivät noudata lakejamme tai hyväksy kulttuuriamme, saavat etsiä uutta kotia muualta.»

Aika irtonaisia kannanottoja, jotka eivät oikein mitenkään liity kunnallispolitiikkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset