Ville Tavio

Maahanmuuttaja välttää aktiivimallin

Paljon kohutun työttömiltä leikkaavan aktiivimallin edellytykset täyttyvät työttömien maahanmuuttajien osalta silloin kun he ovat kotoutumiskoulutuksen piirissä, jossa suurin osa on ensimmäisen kolmen maassaolovuotensa aikana. Ne taas, jotka eivät ole kotoutumiskoulutuksessa, ovat yleensä opiskelemassa työttömyysturvalla, eikä aktiivimalli sovellu silloinkaan.

 

Työttömien aktiivimallia on moitittu siitä, että varsinkin tietyillä alueilla asuville työttömille ei ole edes mahdollisuutta saada työtä tai täyttää aktiivisuusedellytyksiä vaaditulla tavalla. Kotoutumiskoulutusta ja opiskelumahdollisuuksia sen sijaan on tarjolla maahanmuuttajille joka puolelle Suomea, joten kyseiset maahanmuuttajat ovat siis käytännössä aktiivimallin soveltamisen ulkopuolella.

 

Ei ole kantaväestön kannalta yhdenvertaista, että työtön maahanmuuttaja välttää aktiivimallin nurjat seuraukset osallistumalla sellaiseen yhteiskunnan suunnittelemaan toimintaan, johon hänen pitäisi muutenkin osallistua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Onko esittää lähdettä? Sitä paitsi kyllä maahanmuuttajatkin voisivat saada kielikylpyjä työn ohessa. Olen minä aikoinaan korkeakoulussa opettanut somaleille opiskelukavereilleni suomen kieltä oppitunneilla.

Käyttäjän VilleTavio kuva
Ville Tavio

Olen tarkistanut ministeriöstä ja TE-toimistosta, että kotoutumiskoulutus täyttää aktiivisuusehdon.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@2. Sittenhän se ei ole yhdenvertaista Suomessa asuviin ihmisiin. Kaikkien pitäisi olla yhdenvertaisia lain edessä. Lakkautetaan tämä typerä aktiivimalli ja kehitellään jotain parempaa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #6

Niin varmaan pitäisi. Mutta nykysuuntauksen mukaan kun jatketaan, pääsemme takaisin vanhaan tuttuun malliin Suomessa: tavallinen kansa enemmän tai vähemmän maaorjina elättämässä yläluokkaa (ehkä taaskin muualtatullutta sellaista) pitämässä loputtomia juhliaan.

Jonna Virtanen

Ei jumankauta voi olla mahdollista?!?!?!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Koska suomalaiset äänestivät perussuomalaiset hallitukseen vuonna 2015.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Nämä maahanmuuttajat täyttävät aktiivimallin ehdot. He eivät vältä mitään vaan toimivat mallin mukaisesti ja ovat aktiivisia. Kansanedustaja Ville Tavio on siis huolissaan siitä, että kyseiset maahanmuuttajat ovat liian aktiivisia vahvistamaan työllistymisensä edellytyksiä valtiovallan toivomalla tavalla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kansanedustaja Ville Tavio on siis huolissaan siitä, että kyseiset maahanmuuttajat ovat liian aktiivisia vahvistamaan työllistymisensä edellytyksiä valtiovallan toivomalla tavalla.
..............

Kun muu Suomi on huolissaan siitä, että osa ihmisistä ei pysty täyttämään aktiivimallin ehtoja, Persut on huolissaan siitä, että maahanmuuttajat pystyy :)

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

En tiedä Tavion väitteen todenperäisyyttä, vaikka helppohan siihen olisi uskoa, joten en siihen puutu.

Kai jokaisella kantasuomalaisellakin pitää olla yhtä helppo tie aktiivimallin ehtojen täyttämiseen? Vai vastustatko sitä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen
Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu Vastaus kommenttiin #8

Jos, siis jos, Tavion väite siis on totta niin silloinhan kantiksille on järjestettävä vastaavaa toimintaa hangosta Utsjoelle.

Uskon sinun tätä aivan varmasti kannattavan ja yhteiskunnan niin tekevän, se on selvä se.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

Minä en kannata koko aktiivimallia.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #9

Onhan selvää, että jos edellytetään aktiivisuutta, se pitää myös mahdollistaa. Rangaistus, jota ei voi omilla toimillaan välttää, ei ole oikeudenmukainen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #9

'kantiksille' on vaikeampi keksiä kurssitusta, joka oikeasti parantaisi heidän työllistymismahdollisuuksiaan. Mielekästä aktiivisuuden täyttävää toimintaa ei luultavasti osattaisi keksiä vaikka siihen resursseja ohjattaisiinkin. Tämä on koko aktiivimallin älyttömyyden ydin.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

On asia sitten mikä tahansa, niin nää persut oikein kyttää tilaisuutta päästä jotenkin tuomaan maahanmuuttajat esiin huonossa valossa, vaikka nytkään ei ole yhtään maahanmuuttajaa tai pakolaista päättämässä aktiivimallista.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Yhdenvertaisesta kohtelusta lain edessä on kyse. Asia erikseen, vastaako kielikurssi sitä aktiivisuutta mitä aktiivisella työnhaulla haetaan. Siitä voi spekuloida.

Tottakai persut on huollissaan, tappelevat mamujen kanssa samoista matala-palkka työmarkkinoista ja mamuilla on vieläpä se positiivinen syrjintä, pk-seudulla ainakin, eli ohikaista niin kaupungin asuntoihin kuin myös työpaikkoihin.

Pitänee laittaa viestiä persujen puoluetoimistoon jotta hankkisivat persusylkykuppeja turuilla ja toreilla myytäväksi, Paavokin on tienannut 600.000 ekua mukeillaan.

HUOM. Ville Tavio, vie persu-sylkykupit ideariiheen sinne Turun toimistoon...ai, oletkin kansanedustaja...no vie sitten ideaa pääkallopaikalle, huumorilla kun tuo persukammoksunta kannattaa ottaa! Meitä NORMAALEJA suomalaisia on
metsät täynnä, ei noista city-mamselleista ole kuin kammoamaan junttikansaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #27

Jos kyse on yhdenvertaisesta kohtelusta, niin miksi se piti vääntää näin päin kuten blogisti on tehnyt? Ainoa mitä sillä sai aikaan oli rasisteihin uppoava otsikko.

Sen sijaan, että paheksuu kun maahanmuuttajille on tarjolla aktiivimallin toteuttavaa toimintaa, jokainen järki-ihminen paheksuisi sitä ettei muilla ole samaa mahdollisuutta. Nämä eivät ole sama asia ja on ilmeistä, miksi Tavio valitsi tämän tulokulman.

Mutta ostaisin kyllä tuommoisen sylkykupin vaikkei olekaan tapana syljeksiä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sehän se tämän mallin ongelma on, ettei missään järjestetä riittävästi aktiivisuustoimia(lue. kursseja tjsp), saati että olisi oikeasti mahdollista järjestää kaikille sellaista aktiivisuutta, joka olisi oikeasti heidän työllistymistään edistävää.

Maahanmuuttajien osalta on helppo keksiä, mitä heille hyödyllistä voidaan järjestää, joka on tarpeellista ei pelkästään työllistymisen vaan maassa pärjäämisen takia.

Ongelma ei siis ole, että "työtön maahanmuuttaja välttää aktiivimallin". Asia ei ole niin, maahanmuuttajat ovat nimenomaan se ryhmä joiden osalla aktiivimalli toimii niinkuin pitääkin.

Mutten ylläty että tämäkin on käännettävä nurinpäin. Puhutaanhan tässä maahanmuuttajista, joten tottakai se on saatava väännettyä näin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Taitaa sataa taas persujen laariin?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Öö miten niin? Perussuomalaiset itse olivat luomassa ko.mallia kesään 2017 saakka. Halla-aho itse totesi kesällä 2017,että perussuomalaiset sitoutuu hallitusohjelmaan. Nyt yrittävät saada venkoilullaan pisteitä...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei, tällä kansalaisaloitteella vältämme lakot ja kaiken työttömien epäoikeudenmukaisen kohtelun:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Käykääpä allekirjoittamassa!

PS. Viepä Ville asiaa eteenpäin!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kepin vaihtaminen porkkanaksi ei auta aktiivimallin isoimpaan ongelmaan. Se jättää yhä suuren osan työttömistä eriarvoiseen asemaan, jossa heidän ei ole mahdollista tuota porkkanaa tavoitella. Samaan tapaan kuin nykyisellään monella ei ole mahdollisuutta välttää keppiä.

Käyttäjän HansuHaaksi kuva
Hansu Haaksi

"Maahanmuuttajien osalta on helppo keksiä, mitä heille hyödyllistä voidaan järjestää, joka on tarpeellista ei pelkästään työllistymisen vaan maassa pärjäämisen takia"

Kaarnaveneiden veistely on hyödyllistä ja tarpeellista ja auttaa pärjäämään maassamme?

Suomalaisille työttömille myös kaarnaveneveistämö ja mielellään jokaiselle paikkakunnalle! Koska aktiivimalli ja yhdenvertaisuus.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sitten kyse on kurssituksesta, josta ainakaan minä en ole kuullut. Sen sijaan kielikurssit, työelämäämme perehdyttävät kurssit, netin käyttöön perehdyttävät jne. ovat kaikki aikalailla hyödyllisiä.

Kun sanoin, että on helppo keksiä hyödyllisiä, en selvästikään tarkoittanut sillä hyödyttömiä. Jotain sisälukutaitoa.

Mutta olet oikeassa, jos moista järjestetään niin onhan se älytöntä jos sitä ei saada kantasuomalaisillekin. Olen kuitenkin aika varma, että noissakin on kyse kielikylvystä tai muusta oppimistavoitteesta kuin niistä kaarnaveneistä.

PS. jos haluat vastata jollekin, niin käytä ihmeessä tuota "vastaa" toimintoa niin sen voisi huomata muutenkin kuin sattumalta.

Kirsi Lappalainen

Minä olen miettinyt niitä onnettomia ,jotka ovat "työttöminä" sen takia ,että ovat työkyvyttömiä.
Kelanlääkäri ei ole hyväksynyt heidän sairas/osa sairauseläkehakemusta ja tällöin he joutuvat työttömiksi työnhakijoiksi TE-toimiston listoille,kun eivät kykene työhön.
Eiköhän tässäkin ole jotain outoa. Kuinkas heidän käy ,tällaisen aktiivimallin kanssa? Tulot ainakin tippuu, eli sairasta ihmistä rangaistaan siitä,ettei ole työkykyinen.

Kirsi Lappalainen

Mitekäs tämä aktiivimalli aktivoi, niitä työkyvyttöminä olevia "työttömiä,joita Kela ei päästä eläkkeelle?

Käyttäjän TuijaStudeVenninen kuva
Tuija Venninen

Mutta eihän työttömyyskorvauksella saa opiskella??

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Aktiivimallia on toteutettu jo viime vuoden alkupuolelta lähtien. Ainakin omat kokemukset ovat minulla sellaisia. Nyt olisi minulla parin kuukauden pakollinen uravalmennuskurssi, joka alkaa maanantaina. Siinä voi suorittaa mm. anniskelupassin ja trukkikortin. En ole saanut siitä kurssista tarkempaa tietoa, vaikka olen kovasti kysellyt. Ovat noin 6-tuntisia opiskelupäiviä. Voi olla mielekästäkin toimintaa. Saisi olla liikuntatuntejakin, että olisi koulumaisesta opiskelusta kysymys. Mutta eipä taida olla, ei pelata koripalloa varmaan, eikä käydä luistelemassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset