Ville Tavio

Suomalaiset jäävät vähemmistöksi

Suomalaiset jäävät vähemmistöksi Turun Varissuolla. Vieraskielisten osuus väestöstä on nimittäin tunnetussa lähiössä pian yli puolet. Lähiön ulkomaalaistuminen ja suomalaisten joukkopako on ollut nähtävissä jo pitkään.

 

Turun Sanomat uutisoi asiasta valtamedialle kuuluvalla tavalla positiiviseen sävyyn (14.5.2018). Suomalaisten jääminen vähemmistöön saattaa olla jopa hyvä asia? Varissuo – portti Suomeen ulkomaalaisille, hienoa!

 

Samalla Varissuon työttömyysprosentti on Turun suurimpia. Turun rikollisuudesta huomattava osa sijoittuu Varissuolle. Mikään unelmalähiö se ei siis ole, vaan useimmille vihoviimeinen paikka asua. En siis ihmettele suomalaisten joukkopakoa.

 

Pidän hälyttävänä nykytilaamme, jossa Suomi hyväksyy kokonaisen kaupunginosan muuttuvan ulkomaalaiseksi ja valtauskonnon vaihtuvan keskiajalle jämähtäneeseen islamiin. Monet "suvaitsevat" ihmiset tuntuvat jopa ihailevan tätä kehitystä.

 

Nyt tarvitaan suomalaista kansallishenkeä. Suomi kuuluu suomalaisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pidän hälyttävänä nykytilaamme, jossa Suomi hyväksyy kokonaisen kaupunginosan muuttuvan ulkomaalaiseksi ja valtauskonnon vaihtuvan keskiajalle jämähtäneeseen islamiin."

"Nyt tarvitaan suomalaista kansallishenkeä. Suomi kuuluu suomalaisille."

Eli tuon perusteella peräänkuulutat jompaakumpaa seuraavista vaihtoehdoista:

-Kielletään suomalaissyntyisiä muuttamasta pois Varissuolta.

tai

-Kootaan kodinturvajoukkoja, jotka menevät häätämään ulkomaalaiset pois kodeistaan sieltä.

Kumpaa kannatat enemmän?

Käyttäjän VilleTavio kuva
Ville Tavio

Perussuomalaiset ajavat massamaahanmuuton pysäyttämistä ja maahanmuuton muuttamista työperäiseksi.

Turussa PS on esittänyt peruskouluihin kattoa vieraskielisten lukumäärälle. On tosin vakea sanoa miten paljon se saisi maahanmuuttajaperheitä siirtymään toisille asuinalueille, mutta se olisi itsessäänkin hyvä toimi integraation edistämiseksi.

Maahanmuuttajien keskittyminen omiin asuinalueisiinsa on niin kansainvälisessä mittakaavassakin massamaahanmuutosta seuraava ilmiö, että -jos massamaahanmuuton rajoittaminen ei ole keinovalikoimassa- sitä vastaan voidaan taistella lähinnä tarjoamalle sosiaaliturvaperäisille maahanmuuttajille valtion kustantamat vuokra-asunnot toisesta sijainnista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Turussa PS on esittänyt peruskouluihin kattoa vieraskielisten lukumäärälle.
... se olisi itsessäänkin hyvä toimi integraation edistämiseksi."

Sellaiset ihmiset pitäisi siis ensisijaisesti saada pois Turusta. Kunhan menevät jonnekiin muualle Suomessa.

Tuo vieraskielisen määrittely on vaikeampaa kuin ensikuulemalta tuntuu. Lapset oppivat kieliä nopeasti ja on hyvin mahdollista, että useimmat maahanmuuttaneiden lapset peruskouluun mennessään puhuvat suomea yhtä hyvin kuin kuka tahansa suomalainen. Joillain voi sitten olla korostusta tai hiukan vaikeampaa ilmaisua, mutta erojahan on jo turkulaisten ja raumalaistenkin välillä, savolaisista puhumattakaan.

Minkälainen testi siis pidettäisiin koulunsa aloittaville lapsille, jotta voitaisiin jokaisen kohdalla erikseen määritellä kuka on "vieraskielinen"? Suomenruotsalaiset, jotka eivät osaa kunnolla suomea, eivät kuitenkaan ilmeisesti sitä olisi.

Ajatus siitä, että moinen katto olisi hyvä toimi integraation edistämiseksi, ei voi perustua muuta kuin sellaiseen harhanäkemykseen, että maahanmuuttajat muodostaisivat kielellisesti tai kulttuurisesti aivan homogeenisen ryhmän, joka automaattisesti integroituu keskenään. Afrikkalainen on vietnamilaiselle yhtä kaukainen kuin suomalaisellekin ja Marocosta Syyriaan on yhtä pitkä matka kuin Suomestakin eivätkä kaksi niistä maista kotoisin olevaa henkilöä tiedä toistensa taustaolosuhteista yhtään sen paremmin. Kenialainen ei näe itsessään mitään erityistä yhteyttä vaikkapa gambialaisen kanssa j.n.e.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #4

"Lapset oppivat kieliä nopeasti ja on hyvin mahdollista, että useimmat maahanmuuttaneiden lapset peruskouluun mennessään puhuvat suomea yhtä hyvin kuin kuka tahansa suomalainen."

Juu, voihan se toki olla noin. Empiria kuitenkin kertoo, että korkea vieraskielisten osuus koululuokassa korreloi rauhattomuuden, oppimisvaikeuksien ja heikomman koulumenestyksen kanssa.

Toki voi olla niinkin, että maahanmuuttajat ja samoilla luokilla opiskelevat kantaväestöön kuuluvat ovat vain tyhmempiä ja kurittomampia, mutta minä lähtisin ennemmin etsimään selitystä siitä, että koulunkäynti muulla kuin äidinkielellä on haasteellisempaa.

Ratkaisuksi ei taida kukaan (ei ainakaan Tavio) esittää vieraskielisten siirtämistä pois Turusta, vaan tasaisempaa jakoa Turun eri kouluihin. Mikähän mahtaa olla syynä ettei kelpaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Voi pitää paikkansa tuo esittämäsi käsitys, että vieraskielisten osuus koululuokassa aiheuttaa keskimäärin enemmän häiriöitä opetuksessa kuin kielellisesti homogeenisemman luokan sisällä esiintyy.

Mutta se ei mitenkään vastaa kysymykseeni siitä kuinka tuo vieraskielisyys määritellään ja mitenkä se testattaisiin.

Tämän blogin perussanoma oli Varissuon muuttuminen "mamulähiöksi" ja vaikuttaa kovin siltä, että tuo "vieraskielisyys" kouluopetuksen alkaessa olisi ennemminkin keppihevonen ulkonäön tai kulttuuritaustan vierastamisen peittämiseksi. Toisin sanoen afrikkalaislapsi, joka puhuisi sujuvaa Turun murretta, saattaisi hyvinkin perussuomalaisten aloitteen läpi mentyä tulla luokitelluksi vieraskieliseksi, mutta nauvolainen ruotsisnkielisen kalastajaperheen lapsi olisi automaattisesti kelpaava mihin tahansa Turun kouluun.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Turussa PS on esittänyt peruskouluihin kattoa vieraskielisten lukumäärälle. On tosin vakea sanoa miten paljon se saisi maahanmuuttajaperheitä siirtymään toisille asuinalueille, mutta se olisi itsessäänkin hyvä toimi integraation edistämiseksi."
--------------------------------------------------------

No tuo vähän vaikeasti toteutettava konsti ehkä, mutta ajatus siinä on oikeanlainen. Tutkimukset varsin kattavasti osoittavat että tietyn prosenttiosuuden jälkeen ns. "white flight" tapahtuu, mistä seuraa vain lisää ongelmia eikä se todellakaan integraatiota edistä.

Suhtaudun melko skeptisesti siihen että lisärahalla saisi erityisen paljon muutosta aikaan kuten jotkut ovat esittäneet. Ongelmat voivat olla syvemmällä kuin rahoituksen puutteessa. Tuo vieraskielisten opiskelijoiden katto, mikäli sen pystyisi toteuttamaan olisi siinä mielessä järkevää, koska tutkimusten kautta tiedetään millaisten prosenttiosuuksien jälkeen "white flight" kasvaa reilusti. Eli rajat sitten tutkimusten mukaan alemmaksi kuin se kohta, mistä ongelmat kasvavat ylitsepääsemättömiksi. En sitten osaa sanoa kuinka toteutettavissa tuo on.
****
On myös ihmisiä joiden mielestä nykyinen kehityskulku on ihan hyväksyttävää - epäilen että ovat vähemmistössä tosin.

************
https://fi.wikipedia.org/wiki/Valkoisten_pako
"Suomessa kantaväestön poismuuttoa alkaa tapahtua yhä nopeammin alueilta, joissa maahanmuuttajien määrä ylittää 20 prosenttia väestöstä. Tällaisia alueita on pääkaupunkiseudulla jo kolmisenkymmentä."

https://en.wikipedia.org/wiki/White_flight#Denmark
"A study of school choice in Copenhagen found that an immigrant proportion of below 35% in the local schools did not affect parental choice of schools. If the percentage of immigrant children rose above this level, native Danes are far more likely to choose other schools. Immigrants who speak Danish at home also opt out. Other immigrants, often more recent ones, stay with local schools"

Jos tuo tanskalaistutkimus on pätevä tai edes suuntaa antava Suomeenkin, niin yli 35% ei juuri kannata maahanmuuttajien koulussa olijoiden lukumäärän mennä mikäli halutaan ettei alueen kantaväestö ala lähteä pois luoden entistä enemmän ongelmia. Hankalampi hommahan tuon toteuttaminen voi olla - koulut kai voisivat jakaa oppilaita jotenkin, mutta ei onnistune kaikilla alueilla.

Toni Rintala

Nyt voi sitten harrastaa positiivista erityiskohtelua, kun suomalaiset ovat katoamisvaarassa oleva vähemmistöryhmä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Pidän hälyttävänä nykytilaamme, jossa Suomi hyväksyy kokonaisen kaupunginosan muuttuvan ulkomaalaiseksi..."
----------------------------------------------

Niin, no maahanmuuton seuraus on yleensä aina segregaation kasvaminen eli asiaa ei pysty muuttamaan ihan helpolla. Niinhän se on muissakin maissa eli samanlaiset ryhmät pääosin asuvat samoilla alueilla. Jopa USAssa, jota väitetään kulttuurien sulatusuuniksi eri etniset ryhmät blokkiutuvat omille asuinalueilleen - siis pääsääntöisesti, vaikka tietenkin poikkeuksia on.

Laitan tähän pari karttaa, joista asian voi havaita itse kukin:
https://www.nytimes.com/interactive/2015/07/08/us/...
https://demographics.virginia.edu/DotMap/ (zoomata voi ja karttaa liikutella)

Euroopan maiden osalta voi lukea vaikka ihan wikipediasta aloittaen:
https://en.wikipedia.org/wiki/White_flight#Europe
Muutamia lainauksia sieltä:
"Schools in Oslo are increasingly divided by ethnicity."

" "Oslo has become a racially divided city. In some city districts the racial segregation starts already in kindergarten." Reporters said, "In the last years the brown schools have become browner, and the white schools whiter"

"In a study performed at Örebro University, mothers of young children were interviewed to study attitudes on swedishness, multiculturalism and segregation. It concluded that while many expressed values as ethnic diversity being an enriching factor, but when in practice it came to choosing schools or choosing district to move to, ensuring the children had an access to a school with robust Swedish majority as they don't wanted their children to grow up in a school as a minority and getting a good Swedish language learning environment"

**********************

Sama tapahtuu pääosin muissakin maissa eikä tilannetta oikein osata muuttaa. Olisi typerää kuvitella että Suomi ensimmäisenä onnistuisi. Jotkut voivat tuosta kehityskulusta pitääkin tai olla pitämättä, mutta noin siinä käy Suomessakin. Maahanmuuton rajoittaminen lienee ainut tapa vähentää tuota kehityskulkua, mikäli sitä halutaan estää. En itse ole erityisen innostunut ajatuksesta kouluista, joiden oppilasvalikoima alkaa menemään pitkälti etsinyyden perusteella - uskon sen tuovan enemmän haittoja ja eristäytymistä kuin hyötyjä. Se on kuitenkin kehityskulku mihin Suomikin on menossa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Turun rikollisuudesta huomattava osa sijoittuu Varissuolle."

Kun en tiedä onko näin vai ei niin olisiko sinulla joku lähde väitteelle? Mitä tarkoittaa "huomattava osa"?

Mutulla sanoisin että varsin huomattava osa Turun rikollisuudesta sijoittuu Turun keskustaan, kuten kaupungeissa yleensäkin.

Edit: Ahh, google auttoi. Artikkeli vuodelta 2016:

"Turun kirjattujen rikosten määrä on laskenut vuodesta toiseen.
Lounais-Suomen poliisilaitos kirjasi Turussa kuluvan vuoden heinäkuun puoliväliin mennessä yhteensä 3300 rikosta, joista eniten eli 608 tapahtui alueella Keskusta länsi, mikä tarkoittaa Ratapihankadun, Koulukadun, Itäisen Rantakadun ja Aninkaistenkadun rajaamaa aluetta, poislukien Kauppatori ja linja-autoasema.

Mikään asia ei pomppaa esiin erityisellä tavalla millään alueella".
Listalla ovat seuraavina kaukana perässä Keskusta yliopisto (177), Keskustakortteli eli Yliopistonkatu-Kristiinankatu-Läntinen Rantakatu-Aurakatu (174), ensimmäinen lähiö Varissuo (160), Runosmäki (150) sekä Portsa (140)."

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/425684-taalla...

Luku pitäisi suhteuttaa asukasmäärään (Varissuolla asunee noin 9000 ihmistä, saman verran kuin Lausteella ja kolme kertaa enemmän kuin Portsassa) mutta näyttää siltä, kuten poliisikin sanoo, että Varissuo ei oikeasti mitenkään pomppaa esille muista lähiöistä.

Perussuomalaista disinformaatiota joka ilmeisesti perustuu vain omiin ennakkoluuloihin?

Käyttäjän VilleTavio kuva
Ville Tavio

Varissuo on tuossakin vaarallisin keskusta-alueen jälkeen, mutta silti selitit asian parhain päin.

Ulkomaalaisten sosiaalietuuksien saajassa on tapahtunut Suomessa kymmenessä vuodessa 2000% kasvu (125000 ulkomaalaista lisää). Varissuolla on alueista Suomen 4.eniten pitkäaikaistyöttömiä. Miten selittäisit nämä parhain päin?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ai nyt käänsit asian Suomen sosiaalietuuksien saajiin ja pitkäaikaistyöttömyyteen kun kyse oli rikollisuudesta? Ja mukaan tuli luonnehdinta "vaarallisin". Minähän en selittänyt "asiaa parhain päin" vaan siteerasin poliisia joka kertoi että mikään alueista ei pomppaa rikollisuudessa mitenkään merkittävästi. Tavio sitten tietää paremmin?

Portsassa asuu noin kolmannes (?) siitä väkimäärästä mitä Varissuolla ja rikollisuus on about samalla tasolla tehtyjen ilmoitusten suhteen. Ei suhteessa vaan tehtyjä ilmoituksia.

Toisinaan voisi vain myöntää että tuli valehdeltua (perusteet edellisessä viestissäni yllä) mutta harvassa ne kansanedustajat ovat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen asunut lapsuuteni varissuon vieressä, siis jo ennen kuin koko varissuota oli rakennettu.

Varissuolla on aina ollut hieman huono maine, jo paljon ennen, kuin sinne on sijoitettu maahanmuuttajia. Sukulaisiani asuu varissuolla ja kuulemma se on nykyään paljon rauhallisempi paikka, kuin esim. 90-luvun alussa.

Aina on Turun alueella puhuttu varissuosta rikollisuuden pesänä, eikä silloin ole ollut maahanmuutajia asukkaina, sen varmaan edustaja turkulaisena tietää.

Se, että siellä nyt asuu paljon maahanmuuttajia on ollut tietoinen valinta, alueen rauhoittamiselle se on ollutkin hyvä suunta.

Edustaja voisi tehdä aloitteen, että seuraavaksi turvapaikanhakijoita alettaisiinkin sijoittamaan Hirvensaloon ja Uittamolle, varmasti saa kannatusta hieman paremmisaa piireissä. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ainoa kokeumukseni Varissuolta on kun eksyin johonkin opiskelijoiden kotipippaloihin ja poliisi tuli kahdesti paikalle naapurien kutsumana, käski panna musiikin hiljemmalle. Luulen että asiasta ei kirjattu rikosilmoitusta mutta omatuntontani painaa kun saatan olla osallisena näiden Turun persujen kokemiin ennakkoluuloihin.

Mutta mitä sanoa kaupunginvaltuutetusta ja valtuustoryhmänsä puheenjohtajasta joka mustamaalaa yhtä kaupunginosaa omien ennakkoluulojensa pohjalta ja mahdollisesti vastoin parempaa tietoaan, tai sitten tarkoituksella. "Onnea Turku?"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo luonnehdintasi Varissuosta ja sen historiallisesta kehityksestä pelkkänä alueen nimenä asuinlähiöksi ja siitä edelleen mamuttuneeksi sellaiseksi, samoin kuin alueen maine ja todellisuus eri aikakauksina, tuntuu vastaavan tarkkaan Jakomäkeä Helsingissä.

Sekin oli 60-luvun ensimmäisellä puoliskolla vielä pelkkää korkeaa kalliota pienen Östersundomin tien varressa. Kallio oli niin korkea, että sieltä näkyi Seutulan lentokentän tutkatornille asti. Lisäksi siellä oli kapinan aikaisia juoksuhautoja, joissa sisareni kanssa lapsena leikimme käydessämme kylässä lähellä asustelleiden kummivanhempieni luona.

Jossain vaiheessa kummivanhempani saivat häädön talostaan, kun alue oli kaavoitettu yhdeksi Helsingin ensimmäisistä "asuinlähiöistä". Ennen heidän poismuuttoaan etäisyydestä oli jo alkanut kuulua rakennusääniä, kun viimeisiä kertoja kävimme kylässä. Lähiöstä muodostui ylepilyn aihe Helsingille ja sinne muuttaneita tyytyväisiä perheitä haastateltiin TV:ssä.

Sitten muutamia vuosia myöhemmin 70-luvulla sinne alkoi muuttaa enenevässä määrin maalta muuttavia nuoria miehiä ja lähiö sai hyvin nopeasti maineen ryyppäävien ja rälläävien puukkojunkkarien tyyssijana. Se sijaitsi lisäksi aika lähellä Malmia, jolla oli jo aiemmin ollut romanipaikan maine.

Vasta 90-luvulta lähtien siitä on yhdessä Kontulan kanssa alkanut kehittyä maahanmuuttajien keskittymä, mikä kehitys on generoinut kata-asukkaiden poismuuttoa. Aivan viimeaikaiset tiedot kertovat kuitenkin, että tietyn maailman- ja elämänkatsomuksen omaavien kantasuomalaisten määrä on kasvussa niin Jakomäessä kuin Kontulassakin. Saattaa siis olla, että kyseessä on eräänlainen "Manhattanin "Harlem" ilmiö.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Nimenomaan. Yhteisenä nimittäjänä "ogelmalähiöissä" ei ole ulkomaalaisuus vaan juurettomuus ja nuorten miesten suuri osuus.

Pienessä Uudessakaupungissakin oli lapsuudessani tällaisia "ongelmalähiöitä" kun autotehdas 70-luvulla imi työvoimaa, Hakametsä ja Ketunkallio. Silloin muualta muuttaneet, jotka tuhosivat alkuperäistä kultuuria puheenpartta myöten, tulivat Suomen työttömyysalueilta Kainuusta ja Lapista.

Tavio ja sidosryhmänsä voi määritellä lausella "Kun kädessä on vasara, kaikki ongelmat näyttävät nauloilta.”

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Espoon Otaniemi on yksi pääkaupunkiseudun suhteessa tiheimmistä ulkomaalaiskeskittymistä, mutta sillä ei ole juuri minkäänlaista mainetta ongelmalähiönä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Edustaja voisi tehdä aloitteen, että seuraavaksi turvapaikanhakijoita alettaisiinkin sijoittamaan Hirvensaloon ja Uittamolle, varmasti saa kannatusta hieman paremmisaa piireissä. :)"

No eikös Tavio käytännössä tuollaista ehdotakin viestissä 2? Saman voisi toki laajentaa muutamalle keskustan citypyöräilijäalueellekin. Todennäköisesti kannatus olisi ihan yhtä vankkaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tavio sekoittaa asioita. Kaupunginosat ovat kuntien tai kaupunkien vastuulla, joten "hyväksyntä" lienee peräisin Turusta eikä Suomesta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Meillehän on vakuuteltu jo vuosia että me osataan kotouttaminen ja "slummeja" ei sen takia tähän maahan ikinä tule. Ja moniko keskustassa tehty rikos on Varissuolaisen "uudisasukkaan" tekemä?
Veli ja muutama muu "lapsuusajan" kaveri osti varissuolta kämpän -80 luvun alussa. Siellä on siis tullut liikuttua melko paljon ja Suopursussakin tullut istuttua pitkää iltaa. Sen ajan kokemuksen perusteella kaikki kauhujutut ovat essonbaarin legendaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suopursussa on istuttu myös :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Turun seudun kaikki lähiöt, Jyrkkälä, Lauste, Varissuo, kaarinassa Hovirinta jossa itse asuin muutaman vuoden olivat rauhattomia, ilman ainoatakaan maahanmuuttajaa ja syynä oli tuo Kuikankin maitsema, maalta kaupunkiin tulleet muuttoaallot. Nykyisin Hovirinta, jossa tyttäreni asuu muistuttaa lähinnä nukkumalähiötä, vaikka sielläkin maahanmuuttajia asuu. Seurakunnat omistivat Varissuon maapohjan ja siihen, kovankin keskustelun jälkeen, tehtii aivan liian tehokas asemakaava. Itse käyn Varissuolla pari kolme kertaa kuukaudessa Veljeni kuskina, enkä minkälaisiin ongelmiin ole törmännyt, veli asuu Kaarinan Littoisissa, lähellä Varissuota.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Nojaa, Littoinen ei nyt varsinaisesti ole sama asia kuin Varissuo. Varissuolla, aivan kuten vaikka Hovirinnassa teiden vaikutus alueen jakajana on melkoinen. Varissuolla meno on ihan erilaista Suurpäänkatu/Karvataskunkatu ulko- ja sisäpuolella. Sama ilmiö on havaittavissa Hovirinnassa Hovirinnantien Itä- ja Länsipuolen välillä. Ja juu, sukulaisia ja tuttavia on asunut molemmissa vuosikymmeniä.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Mielestäni kaikkein mielenkiintoisinta on se, että vihervasemmiston jäsenet, jotka kannattavat kaikenlaista ” taakanjakoa” eivät itse suinkaan viihdy maahanmuuttovaltaisilla alueilla.
He asuvat Kulosaaressa ( mm. Pekka Haavisto ), Kruununhaassa ( mm. Krista Kosonen, köyhyystutkija Ohisalo ) Lauttasaaressa ( mm. Riikka Suominen, Heidi Hautala ). Töölöössä ( mm. Ville Niinistö. Aleksi ” alpakka ” Pahkanen) ja yltiöliberralit, enimmäkseen kiintiöillä tai poikkeusmenettelyillä virkoihin päässet suomenruotsinkieliset ( Eva Biaudet ym.)
luonnollisesti Lauttasaaressa, Kulosaaressa , Kauniaisissa ja muilla ns:lla eliittialueilla.

Mielellään nämä ” liberaalit ” vanhemnat pyrkivät saamaan lapsilleen koulupaikan kielikoulusta tai kieliluokalta. Puhumattakaan kouluista, joihin oppilaat valitaan testeillä... Siis niitähän Suomessa, peruskouluideologiaa maailmalla mainostavassa, maassa riittää.
.
Hiljattain oli myös uutinen, että Ruotsin feministit muuttavat pois maahanmuuttoalueilta. Trendi näkyy ja voimistuu Suomesskin, jossa ” suvaitsevaiset” jo alunperin ovat valinneet asuinalueekseen tienoot, joilla joutuvat mahdollisimman vähän kontaktiin maahanmuuttoväestön kanssa.
Mitä siis pitäisi ajatella heidän ” suvaitsevaisuudestaan” ?

Saman myönsi Helsingin Merilahden rehtori muutama vuosi sitten. Varakkaat (?) vanhemmat siirtävät lapsensa pois hänen koulustaan, jonka nykyinen maahanmuuttoprosentti on jo 50%.
Eipä ihme, koska ko. koulussa on maahanmuuttto-oppilaiden ja kantaväestön keskeisistä kahnauksista ilapäiväkehtiin asti kantautuneita uutisia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Nojaa, ainakin mikäli asiaa tarkastelee puolueiden kannatuksen kautta, voi huomata että vasemmiston kannattajat asuvat myös maahanmuuttovaltaisilla alueilla. Vihreät sen sijaan näyttävät viihtyvän kantaväestön (lue: suomen- ja ruotsinkielisten) joukossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mainitseimistasi asuinalueista Kulosaaressa asuu hyvin suuri prosenttimäärä ulkomaalaisia. Siellähän sijaitsevat mm. Kiinan, Intian, Vietnamin, Iranin, Irakin ja Puolan suurlähetystöt varsin vähäisen kanta-asukasmäärän keskuudessa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Meitsikin kyselee et mitä persut ovat Turussa tehneet asian eteen?

Kaavoituspolitiikalla siten et eri väestön kerrokset sekoittuvat tai sekoittamalla opetusryhmiä voi ainakin jotain tehdä, mikä estää slummiutumisen.

Olen kuitenkin antanut ymmärtää et persut nimenommaan vastustavat tällaista politiikkaa yhdessä kokoomuksen kanssa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jo alunperin slummien muodostuminen on ollut kaikkien tiedossa joka kai tässä se koomisin, karsein (valitse oma adjektiivi) puoli onkin. Jottei näin tapahtuisi on keinotkin kaikkien tiedossa "jokaisella on oikeus valita asuinpaikkansa" ei pätisi enää turvapaikanhakijoihin vaan sossu havasijoittaisi ainakin perheet sekä tulijamäärät pidettäisiin niin pieninä että integraatio voisi tapahtua (se kun taas mitataan sukupolvissa on hidasta hommaa) ... No se mitä nyt sitten tehdään on tuttua kaikkialta muulta eli pyöritellään peukaloita, horistaan kotouttamisesta sun muusta ja joko oikeasti ei piitata koko asiasta, suljetaan sille silmät, toivotaan kuuta taivaalta ihmeeksi

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomus haluaa lisää haitallista maahanmuuttoa työvoimatarpeen nimissä ja perussuomalaiset tätä vastustavat. Tämä oli varmaan yllätys Jiri Niemiselle.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kaikissa maissa missä otettu holtittomasti maahantulijoita on syntynyt maahanmuutto enemmistöisiä alueita, missä ongelmia. Ruotsiin on syntynyt kymmeniä alueita, missä rauhatonta ja vaarallista.

Kypäräpäiset konepistoolipoliisit vartioivat poliisiasemaansa Malmössä
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005552150.html?...

Malmön Rosengård - "Maanpäällinen helvetti"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170310220008397...

Rinkebyn poliisipäällikkö avautuu SVT:lle: ”Rikolliset nauravat meille”
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/216157-rinkebyn-...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Liittyy Varissuohon, ai niin miten?

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Varissuon maahanmuuttaja-asukkailla on sama kulttuuri kuin rosengårdlaisilla ja Suomessa tehtävä politiikka on hyvin samanlaista kuin Ruotsissa. Muissa Pohjoismaissa maahanmuuttajaenemmistöiset alueet ovat alkaneet muuttua rikollisiksi ja työttömiksi ghetoiksi, ei ole yhtäkään syytä, miksei myös Suomessa kävisi niin, kun lähi-itäläisten ja afrikkalaisten osuus nousee korkeaksi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Mikä siinä on vaikeaa tehdä kuin enemmistö haluaa. Lisää ulkomaalaisia ja jaetaan Turun kaupunginosiin tasaisemmin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En voi olla muistuttamatta, että jos aihetta käsittelevät gradut olisivat kaikki tehdyt huolella, meillä voisi olla nyt paremmat mahdollisuudet keksiä keinoja torjua kyseisiä ongelmia ja edistää kaikkien sopeutumista Suomen maassa eloon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Graduistako Sipilä ohjeita politiikalleen hakee?

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Minä olen töissä Varissuolla.

Siellä asuu mukavia ja toisistaan huolehtivia ihmisiä!

Toki TYÖTTÖMYYDESTÄ johtuvia ongelmiakin on.

Yleensä tämä joutilaisuus esiintyy valitettavasti päihdeongelmana.

Onneksi Suomalaiset ovat raittiita...

Eli pöh ja pah tälle blogille

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Ja mistähän se työttömyys sitten johtuu? Okei, paljastan: muslimimaahanmuuttajien kulttuurista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset