Ville Tavio

Mykkänen kirjoitti typeriä

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) hyökkää blogissaan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa vastaan siitä kun tämä sanoi, että Suomi voisi ottaa maahanmuuttopolitiikassa Japanista mallia ja pitää kiinni oma kansa ensin -politiikasta.

 

Ministeri Mykkäsen käyttämät argumentit ovat niin typeriä ja ympäripyöreitä, että päätin taistella poliittista idiotismia vastaan ja vastata Mykkäsen blogissaan käyttämiin argumentteihin.

 

Mykkänen: Halla-Aho [sic] haluaa siis Suomesta Euroopan Japanin. Japanilaisten elintaso on kehittynyt tällä vuosituhannella teollisuusmaista heikoimmin.

 

Sisäministeri sivuutti kaiken muun ja ryntäsi suoraan talousargumenttiin, joka selittynee ministerin ekonomistin koulutuksella.

 

Eikö sisäministerin mielessä käynyt hetkeäkään, että Japanin kaltaista tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattaisi harjoittaa myös sen takia, jotta oman kansan kieli ja kulttuuri säilyy ja jotta maa pysyy yhtenäisenä ja turvallisena?

 

Entä miksi ministeri ylipäänsä valikoi juuri ratkaisevaksi mittariksi elintason kehittymisen, kun kyse on harjoitettavasta maahanmuuttopolitiikasta? Eikö Japanin elintaso siis miellytä ministeriä vaikka se on Aasian parhaimpia?

 

Todellisuudessa myös Kiina on harjoittanut ehkä tiukinta kuviteltavissa olevaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta siellä elintason kehitys on ollut päinvastoin nopeaa. Voisiko olla niin, ettei Mykkäsen käyttämä talouden mittari olekaan suoraan yhteydessä maahanmuuttopolitiikan tiukkuuteen?

 

On myös muita talouden mittareita, jos niitä vain heiteltäisiin hatusta argumentteina. Suomen työttömyysaste on 8,2 % kun taas Japanissa se on 2,5 %. Suomen kauppatase on negatiivinen, kun taas Japanin positiivinen.

 

Mykkänen: Hyvä, että maahanmuutosta keskustellaan nyt oikeilla termeillä.

 

Maahanmuutosta keskustelun oikeilla termeillä tulisi olla itsestäänselvyys sisäministeriltä.

 

Tämän toteaminen heti alussa (jokseenkin sattumanvaraisen taloustieteellisen mittarin esiin noston jälkeen) antaa kuitenkin sen käsityksen, että Mykkänen viittaa tällä siihen, että hän tahtoisi puhua maahanmuutosta itselleen tutuilla taloustieteen termeillä.

 

Mykkänen: Totta on, että Japanissa on paikattu puuttuvaa maahanmuuttoa hyödyntämällä robotteja vaikkapa vanhustenhoidossa. Automaatiomyönteisestä kulttuurista huolimatta japanilaiset eivät kuitenkaan ole onnistuneet yhdistämään vanhenevaa väestöä ja talouskasvua. Miksi onnistuisi meiltä paremmin?

 

Aika negatiivista ajattelua entiseltä kauppa- ja kehitysministeriltä. Totta kai Suomi onnistuu missä vain ja vielä paremmin kuin muut, sisulla ja älyllä!

 

Suomea voi verrata Japaniin vanhenevan väestön osalta. Japanissa väestön vanhenemista on tapahtunut Suomea aiemmin. Eivätkä asiat sentään niin huonosti Japanissa ole, vai ovatko?

 

Täytyy myös huomata, että teknologian kehitys on huimaa ja Japanilla ei ole ollut historiallisessa vertailussa käytössään uutta teknologiaa. Tämä on toki itsestäänselvää, mutta ministeri ei ehkä ole tullut ajatelleeksi.

 

Kyllä Suomikin siis pärjää hyvin kymmenen vuoden päästä, vaikka kaikki toteutuisi Mykkäsen ennustamalla tavalla kuin Japanissa (tämä on ennustuksena tosin äärimmäisen hölmö, koska vaikka Suomella ja Japanilla on muutamia yhteneväisyyksiä, on kyseessä kuitenkin kaksi hyvin erilaista maata).

 

On myös huomattava, että Mykkäsen esiin nostamassa talouskasvussa (bkt) Japani päihitti Suomen vuodesta 1994 vuoteen 2008, eikä Japanin voida sanoa sen jälkeenkään pärjänneen merkittävästi meitä huonommin.

 

Toisaalta arvopohjaisesti voidaan myös todeta, että vaikka japanilaiset suhtautuvat robotteihin ja automaatioon myönteisesti, niin japanilaiset myös kunnioittavat vanhuksia paljon ja vanhukset usein asuvat saman katon alla jälkipolvien kanssa.

 

Mykkänen: Maahanmuuton vaikutus ei ole vakio, vaan riippuu oleellisesti siitä, miten työmarkkinoiden ja sosiaaliturvan säännöt toimivat.

 

Tämä on itsestäänselvää.

 

Mykkänen: Kotoutammeko kotiin vai töihin – koskee niin suomalaisia kuin tänne muuttavia ja heidän lapsiaan.

 

Paitsi, että kotimaassaan olevia suomalaisia ei tarvitse "kotouttaa". "Kotouttaminen" on keskeinen maahanmuuttosanaston termi. Juuri edellä Mykkänen korosti, että maahanmuutosta täytyy puhua oikeilla termeillä.

 

Mykkänen: Kotimaisten työttömien työllistämiseen tarvitsemme mallin, joka samalla ohjaa töihin myös maahanmuuttajat.

 

Pidän hyvin erikoisena, että ensin Mykkänen kiinnittää huomiota oikeanlaiseen terminologiaan ja sitten puhuu vain yleisesti "maahanmuuttajista".

 

Työperäisillä maahanmuuttajillahan on työsopimus ja työperäinen oleskelulupa, joten heidän työllistämiseensä ei tarvita mitään "mallia".

 

Ei-työperäiset (pääosin humanitaarisesta tai perhesiteisiin perustuvasta syystä saapuvat) maahanmuuttajat täytyy saada töihin, jos heidän annetaan Suomessa majailla. Tästä kaikki ovat olleet samaa mieltä.

 

Mykkänen: Työperäisessä maahanmuutossa ei ole kyse vain suorittavan työvoiman riittävyydestä. Monikulttuurisuuden mahdollistamisessa on kyse tienhaarasta, jossa Suomesta tulee joko houkutteleva, avoin ja helposti lähestyttävä, tai käpertyvä ja luotaan työntävä.

 

Tässä Mykkänen piiloutuu ympäripyöreän "monikulttuurisuus"-argumentin taakse.

 

Mitä on tämä maaginen monikulttuurisuus, jota jo nykyiset Suomen lait tai käytännöt eivät mahdollista?

 

Aidosti monikulttuurinen yhteiskunta ei ole välttämättä "avoin ja helposti lähestyttävä", vaan se voi olla ikävä sekasortoinen paikka, jossa vallitsee useiden eri arvojen ja kulttuurien konflikti.

 

Monikulttuurisuus sanan kirjaimellisessa merkityksessä merkitsee nähdäkseni sitä, että silloin joudut suvaitsemaan myös ne kulttuurit, joita et itse pidä mieluisina. Monien muslimimaiden kulttuuri on keskiajalle jämähtänyttä.

 

Kiinassa kidutetaan koiria elävältä ja syödään. Useissa maissa virkamiehet ovat korruptoituneita ja ihmiset kiertävät veronmaksua. Suvaitsevaisessa monikulttuurisuudessa myös nämä omalle kulttuurille epämiellyttävät asiat pitäisi hyväksyä.

 

Suomalaisten poliitikkojen puheet monikulttuurisuudesta koskevat yleensä ideologiaa tai normatiivisia ihanteita ja politiikan asenteita. Valitettavasti tosielämään sovellettuna nämä ihanteet ovat osoittautuneet yhtä isoksi kasaksi hevonpaskaa kuin kommunismi.

 

"Monikulttuurisuus"-käsitteessä on keskeistä ymmärtää, että sen tarkoitus on usein vastustaa kansallismielisenä pidettyjä arvoja, jotka usein kiteytetään sanoihin koti, uskonto ja isänmaa. Jos Mykkänen on tästä eri mieltä, toivoisin että hän määrittelisi tarkemmin blogissaan, mitä hänen käyttämänsä monikulttuurisuus-sana merkitsee.

 

Mykkänen: GSM-Nokian nousu saattoi vielä perustua siihen, että opetetaan suomalaisille insinööreille oikeita asioita. Tulevat Nokiat syntyvät enemmän siten, että palveluinnovaation ympärille kootaan nopeasti parhaat tekijät ympäri maailmaa. Suomi joko on tällaisten osaajien kokoontumisajojen kohtauspaikka tai taantuva takapajula.

 

Onko tämä vahingollista sekoilua vai halpaa populismia? En ole kuullut kenenkään edes vastustavan nykyistä asiantuntijoiden työlupajärjestelmää tai sen kehittämistä.

 

Sen sijaan ETA-alueen ulkopuolisen työvoiman saatavuusharkinnan poistoa Halla-aho aidosti vastustaa 19.5. pitämässään puheessa, jota Mykkänen nyt siis blogissaan kritisoi. Tämä ei olisi tosin ensimmäinen kerta, kun kuulen työvoiman saatavuusharkinnan poistoa perusteltavan ministerin tässä käyttämillä virheellisillä argumenteilla, vaikka matalapalkkatyövoiman saatavuusharkinnalla ei ole mitään tekemistä parhaiden tekijöiden tai asiantuntijoiden Suomeen houkuttelemisen kanssa.

 

Mykkänen: Sinisilmäinen ei toki pidä olla. Euroopan rajoilla vallitsevat elintasoerot, asumisperusteinen sosiaaliturva ja vapaa maahanmuutto eivät ole yhdistettävissä järkevästi.

 

Toivottavasti tämä realistinen näkemys muuttuu vielä jonain päivänä kokoomuksen politiikaksi.

 

Mykkänen: Turvaa tulee antaa vainon tai kidutuksen uhreille.

 

Vaan kuinka paljon ja minkä kustannuksella? Toisaalla Mykkänen sanoo ensin, ettei pidä olla sinisilmäinen, mutta sitten hän lyö pöytään auttamisen argumentin. Tämä lähes kumoaa juuri aiemmassa lauseessa sanotun käytännön politiikassa. Mykkäsen tarkoitus ei liene sanoa taaskaan mitään konkreettista?

 

Mykkänen: Sen sijaan työsuhteeseen tulevia ei kannata yhtään hätyyttää, kunhan oleskelulupaan liittyvät turvallisuustaustat on kunnossa.

 

Eivätkö työsuhteeseen tulevien (työperäisten) maahanmuuttajien turvallisuustaustat ole kunnossa? Ensimmäinen kerta, kun kuulen tällaisen vihjauksen ja erikoista, että se tulee vielä sisäministeriltä. En ole itse asiassa edes kuullut, että työperäisellä oleskeluluvalla Suomeen saapuvien turvallisuustaustoja tutkittaisiin. Toki kaikkia koskeva yleinen maahantulon edellytys on, ettei vaaranna turvallisuutta, mutta onko tämä jotenkin oleellinen asia tässä yhteydessä?

 

Ylipäänsä on vähän erikoista, että Mykkänen korostaa työperäistä maahanmuuttoa voimakkaasti juuri tässä yhteydessä, kun siitä ei ollut alun alkaenkaan erityisesti puhetta... Onhan toki hyvä, jos siitäkin asiasta puhutaan, vaikka keskustelun taso onkin viimeiset kymmenen vuotta ollut tämä:

http://www.halla-aho.com/scripta/tyoperainen_maahanmuutto.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Maahantulijoissa on paljon työttömänä, miksi ette näitä ensin työllistä?
Jos tulee lisää elätettäviä, ei se huoltosuhde sillä parane.
Kiinnitettävä myös huomiota määrään jos holtittomasti otetaan maahantulijoita, niin syntyy maahanmuutto enemmistöisiä lähiötä, missä ongelmia. Näin käynyt kaikissa maissa missä otettu holtittomasti. Turun Varissuolla on jo kohta enemmistönä maahantulijat ja se ei ole hyvä kehityssuunta.
Kantasuomalaisiakin on työttömänä ja digitalisaation myötä tulee lisää, työllistetään nämä ensin.
Muistetaan vuoden 1989 tapahtumat sama hokeminen loppuu työntekijät, mutta toisin kävin massatyöttömyys 1990 luvulla.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Hyvä kirjoitus, Ville.

Olen samaa mieltä kuin Halla-aho ja Tavio.

Japani on antanut turvapaikan todellakin vain kouralliselle ihmisiä, ja sekä kulttuurin että talouden kokonaistilanne on eurovaltioihin verrattuna erinomainen. Ei ole myöskään tapahtunut liioin terrori-iskuja.

https://yle.fi/uutiset/3-9450793

Kirjoitin Japanin esimerkistä tuossa:
http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48156-ma...

Ja Mykkäsen edesottamuksista ministerinä muun muassa tuossa:
http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2018/04/kuinka-p...

Mitä monikulttuurisuuden ideologiaan tulee, se on kuin laittaisi Lexukseen puolet Ladan osia, joten olen tästäkin asiasta samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

Kokoomusvetoinen maahanmuuttopolitiikka on ollut täysin vellovaa: periaatteessa ollaan kyllä kriittisen ja kireän politiikan kannalla, mutta käytännössä ei sitten kuitenkaan.

Selitys: kokoomus ja kepu irtisanoutuvat kansallisen edun valvonnasta ja julistavat olevansa vihervasemmiston ihanteiden kannalla säilyttääkseen hallituskelpoisuuden vasemmiston sanelemassa pelissä. Näin Suomen koko maahanmuuttopolitiikkaa tehdään vihervasemmiston pillin mukaan ja tahdissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Monikulttuurisuutta on sekin, että hyväksymme turkulaiset täällä pääkaupunkiseudulla.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Mihin me tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa, kun "meitä on täällä liikaa?"

Kari Enqvistin kolumni: Matkustusverolla ei ilmastonmuutosta pysäytetä, mutta miten olisi lapsihaittavero?
https://yle.fi/uutiset/3-10211420

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Töitä ensin kaikille terveille työikäisille, jotka jo asuvat Suomessa. Vasta sitten työllistetään muualta.

Mutta hallituksen ajatuksenahan on, että halpatyövoima rules.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Stilistisesti tästä tekstistä tulee mieleen taistolaisajat.
Stalinistin oli pakko niuhottaa revareille vaikka millä hinnalla.
Vaikka jonkun Japanin puolustaminen kuulostaa naurettavalta ja kaukaa haetulta oppiriidalta tyyppiä Trotskin arvostelu niin Tavion on pakko puolustaa jotain abstraktia ja ketään kiinnostamatonta (paitsi fanaatikkoja) Japania koska mestari on Japanin aamutaivaalle nostanut.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tavio mielestäni selkeästi todisti, että maissa joissa syödään koiria, on myös talouskasvu ripeää. Kiina on tästä loistava esimerkki, kuin myös siitä, että maa joka ei ota maahanmuuttajia, saa vapaasti vaalia kansallista omaleimaisuuttaan, tässä tapauksessa syödä koiria, josta taas seuraa ripeää talouskasvua.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olipas Manulta melkoinen ajatuspieru. Noinko edustaja Tavio todisti, että sellaisissa maissa missä syödään koiria on hyvä talouskasvu?

Herranjestas tätä keskustelun tasoa Suomessa vuonna 2018

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Tuo vain todistaa sen mistä suunnalta kaikenkarvaiset mölinät tulee, vaikka välillä koittavat pestä käsiään syyttämällä muita tahoja.

Keskustelun taso on todella surkeaa. Ainakin silloin kun kyseessä on PS:n edustajien kirjoitukset. Mistä mahtaa johtua? Auttaisikohan jonkun tason hoitosuunnitelma?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #14

"Keskustelun taso on todella surkeaa. Ainakin silloin kun kyseessä on PS:n edustajien kirjoitukset."

Jaa-a. Mistähän tuo tosiaan voisi johtua?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #13

Yritin vain kirjoittaa yhtä tyhmän kommentin kuin blogikin oli. Ei mennyt ihan putkeen. Tavio on yksinkertaisesti tahattoman huumorin mestari, siihen komiikan tasoon ei fiksukaan ihminen helpolla yllä. Pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #16

"That awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you’re stupid."

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #17

Ei tuo Manun sarkasmi ihan nappiin mennyt ja tämän sanon omana mielipiteenäni. Tykkään kyllä siitä huumorin muotona.

Voihan Manu olla niin fiksu mies että tavallinen kuolevainen ei hänen sarkasmiaan ymmärrä.

"Yritin vain kirjoittaa yhtä tyhmän kommentin kuin blogikin oli. Ei mennyt ihan putkeen. Tavio on yksinkertaisesti tahattoman huumorin mestari, siihen komiikan tasoon ei fiksukaan ihminen helpolla yllä. Pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa."

Manu yritti kirjoittaa omien sanojensa mukaan yhtä tyhmän kommentin kuin mitä blogi oli ja sitten kertoo että lakimies yrittäjä, kansanedustaja Tavio on tahattoman huumorin mestari. Mielestäni Manu kompastui nyt omaan erinomaisuuteensa tässä. Mielestäni blogi itsessään oli ihan perusteltu ja Manun kaltaisten sarkasmijedien toivoisi joskus ottavan kantaa argumentteihin ennenkuin lähtee tosiaan kuolevaisille naureskelemaan näiden tyhmyyttä.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Ministeri Mykkäsen kannattaisi vaihtaa se avustaja, joka hänen nimissään tällaisia typeryyksiä päästelee.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tavion pitkä ja sekava teksti näyttää siltä kuin joku olisi litteroinut sunnuntaisen "Kansanradion" mutta silmään pomppasi tämä:

"Kyllä Suomikin siis pärjää hyvin kymmenen vuoden päästä, vaikka kaikki toteutuisi Mykkäsen ennustamalla tavalla kuin Japanissa (tämä on ennustuksena tosin äärimmäisen hölmö, koska vaikka Suomella ja Japanilla on muutamia yhteneväisyyksiä, on kyseessä kuitenkin kaksi hyvin erilaista maata).

Juuri Halla-ahohan ottaisi mallia Japanista. Onko asia vähemän hölmö kun Mestari sen kertoo?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Todellisuudessa myös Kiina on harjoittanut ehkä tiukinta kuviteltavissa olevaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta siellä elintason kehitys on ollut päinvastoin nopeaa."

Kiinaa ei voi verrata tässä mielessä Suomeen eikä Japaniin, sillä Kiinan lähtötaso talouskasvua ajatellen on olut huikeasti alempana ja sen työvoimareservit ovat olleet valtavat.

"On myös huomattava, että Mykkäsen esiin nostamassa talouskasvussa (bkt) Japani päihitti Suomen vuodesta 1994 vuoteen 2008"

Mistä tuollaisen käsityksen olet saanut? Itse asiassa Suomen talous kasvoi melko voimakkaasti 90-luvun puolesta välistä aina 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppupuolelle. Japanissa sen sijaan elettiin melko lailla stagnaatiossa.

"1980-luvun loppupuolella Japaniin muodostui talouskupla, jonka puhkeamisen seurauksena Japani ajautui taantumaan 1990-luvulla. Talouden korjauspolitiikan osana silloinen pääministeri Ryūtarō Hashimoto nosti kulutusveroa. Verojen nosto johti kuitenkin talouskehityksen heikkenemiseen ja Hashimoton suosion laskuun, jonka seurauksena hän hävisi seuraavat vaalit. Kuplan puhkeamista seuranneen kymmenen vuoden aikana Japanin talouden sanotaan olleen pysähtynyt ja aikaa on kutsuttu "menetetyksi""

https://fi.wikipedia.org/wiki/Japanin_talous

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Eniten minua häiritsee ministerin kielellinen osaaminen. Koulutetun henkilön, etenkin ministerin, pitää osata kirjoittaa äidinkieltään oikein.

Halla-ahon nimestä alkaen kirjoitus menee metsään. Tai sitten asialla on ollut joku Mykkäsen avustaja.

Ei kannata ihmetellä, jos Suomi on huonossa jamassa, kun maassa on tällaisia ministereitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä muutama humanitaarisen maahanmuuton puolustaja kiertelee todennettuja ongelmia kuin kissa kuumaa puuroa. Sitä vaan ettei näitä ongelmia Kiinasta tai Japanista löydy, Ruotsista ja Suomesta sitäkin enemmän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jännästi persujen kirjoitukset muuttuvat sekaviksi heti kun eivät kopio uuden internationaalin tekstejä.
Persujen ei tarvitse opetella argumentoimaan vaan inttämistaitoja opetetaan heille.
No onhan heillä Abdallah - kirjoitustaitoinen persu.

Seppo Virkkula

Jpanissa on itse asiassa henkeä kohti laskettu BKT (per capita) kohonnut selvasti. Suomessa sen sijaan sen suhteen on ollut heikkoa tai suorastaan laskua. Ja nimenomaan BKT per capita kuvaa hyvinvoinnin kehitystä paljon paremmin kuin pelkkä BKT.

Lisäksi Mykkänen ei tunnu tuntevan lakia, koska saatavuusharkihntahan ei koske korkeapalkkaisia asiantuntijahommia. Se koskee vain matalapalkkaisia ja heikosti koulutettuja hanttihommia, joihin on aivan riittävästi työttömiä Suomessa. Lisäksi tällaisia hanttihommia tekemään ei kannata tuoda lisää ihmisiä ulkomailta, koska näin matalilla palkoilla ei henkilö ole nettomaksaja, vaan erilaisten tulonsiirtojen takia tulee kalliiksi yhteiskunnalle, kun maksaa vähemmän veroja kuin mitä saa yhteiskunnalta tulonsiirtoja.

Mitä tulee maan houkuttelevuuteen ulkomaiselle työvoimalle, niin sitä tällainen työvoiman saatavuusharkinta pikemminkin heikentää. Esimerkiksi Ruotsin maahanmuuttolevottomuudet ovat herättäneet negatiivista huomiota ja tällainen valtion kuluja kasvattava heikkotuloisten maahanmuutto pakottaa entisestään nostamaan veroastetta, mikä entisestään tekee Suomen vähän kiinnostavaksi koulutetuille asiantuntijoille, joita kiinnostavat matalat verot, eikä korkeat sosiaalitukimenot ja niihin liittyvät korkeat verot.

Käyttäjän JaakkoPKarki kuva
Jaakko Karki

Mykkänen on tosiaan aivan pihalla ja kirjoitaa typeriä. Ville Tavio ja J. Sakari Hankamäki yllä kirjoittavat lukemisen arvoista asiaa.
Lisäisin tähän että on todellakin tarkoituksella harhaanjohtavaa puhua yleisesti "maahanmuuttajista".
Mielekkään ja tehokkaan keskustelun kannalta olisi paljon parempi jos keskustelisimme erikseen (i) työperäisistä maahanmuuttajista, erityisesti erityis tietoja ja taitoja omaavista joita todellakin tarvitaan Suomessa, (ii) aidosta pakolaisavusta jota voisi tehokkaammin toimittaa suoraan YKn pakolaislkeireille jossa samalla yhden hengen avulla Suomessa voi avustaa 135 henkilöä, siis 135 kertainen tehokkuus (iii) elintasoshoppailijoita jotka pitävät Suomea ylikansallisena sosiaalitoimistonaan, juostuaan koko Euroopan halki Haaparantaan ja Tornioon asti, ensin shoppailtuaan monissa EU maissa ensin. Näitä viimeksimainittuja tuli Orpon, Risikon, Nergin ja nyt näköjään myös Mykkäsen myötävaikutuksella Suomeen yli 40 000.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset