Ville Tavio

Taas kännissä

 

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker oli kovassa humalassa NATO-huippukokouksessa. Minkä kokoluokan uutinen olisikaan jos kyseessä olisi Trump?

 

Junckerin toilailut eivät kuitenkaan nostata uutisten paskamyrskyä. Mikseivät? Tämähän on mies, jolla on käytännössä kenties eniten valtaa koko Euroopassa.

 

Mieleeni tulee muutamia syitä.

 

Valtamedia käsittelee Junckeria vähän kuin ”omana miehenään”. Tämä on toimittajien pelkuruutta. EU:n diktaattorin moittiminen merkitsisi EU:n vastustamista, jota ei katsottaisi hyvällä monessakaan toimituksessa. 

 

Kun huomaat, ketä ei kritisoida, huomaat kuka hallitsee. Tai ainakin missä hallitsee.

 

Kaikki olemme huomanneet, että länsimainen valtamedia kutsuu jatkuvasti Putinia ja Trumppia diktaattoreiksi (jollainen ainakin Putin taitaa monelta osin ollakin), mutta kuitenkin ilman suoraa demokraattista vaalia eliitin valtaan nostama EU:n aito tyranni Juncker saa olla vuodesta vuoteen valtamedian kritiikillä rauhassa.

 

Sitten on tietämättömyyttä. Esimerkiksi Business Insider listasi Euroopan kymmenin ”mahtavinta miestä”. Jucnker ei ollut edes listalla, eikä ole ikinä vastaavilla listoilla. Esimerkiksi Merkkelin ja Macronin nimet nostetaan sen sijaan usein esiin. Ovathan he vallassa omissa isoissa EU-jäsenvaltioissaan - ja heidät tunnetaan.

 

Suurin syy miksei Junckeria tunneta, lieneekin se, että häntä ei ole valittu kansanäänestyksellä tehtäväänsä. Juncker ei ole tehnyt näkyvää kampanjaa tai pyrkinyt näkyville, kuten muut poliitikot. Junckerin ei ole tarvinnut.

 

Meidän kansalaisina ei ole ollut tarvetta seurata hänen poliittista toimintaansa ja pohtia äänestäisimmekö hänet johtoon. Hänet on valinnut EU-eliitti itse. Kansalta kysymättä.

 

Millaiseksi kutsutaan järjestelmää, jossa johtajat valitaan jopa vastoin kansan demokraattista tahtoa? (Esimerkiksi Puolan demokraattisesti valittu valtionjohto vastusti Donald Tuskin valintaa EU-presidentiksi, mutta EU-eliitti valitsi hänet silti.) EU-maiden lehdistössä sitä kutsutaan yhä yleensä ”demokratiaksi”, jos siitä sitten edes ylipäänsä kirjoitetaan.

 

Ehkä suomalaiselle politiikan toimittajalle Junckeria vastaan hyökkääminen ei ole kovin käytännöllistä, sillä suuri osa kansasta ei tiedä kuka hän edes on. Vaikka olisi syytä tietää. Yle ei lähetä suorana Junckerin vuosittaista EU:n liittovaltio -linjapuhetta koko kansalle, sillä sen kuuntelu nostaisi kansan EU-kriittisyyttä. Näin on lähes jokaisessa EU-maassa. 

 

Politiikan toimittajien hyökkäykset suunnataan oman maan vallassa oleviin ministereihin tai oppositiojohtajiin. Edes oman maan EU-komissaariakaan vastaan ei nähdä syytä käydä, sillä oman maan poliittisen teatterin ylläpitämisessä on jo työtä riittämiin. 

 

Toisaalta osa toimittajista pitää Junckeria vähän harmittomana. Tämä on ehkä suurimpia syitä miksei Suomessa yksikään ”maailman vapaimman lehdistön” nerokas politiikan toimittaja koskaan moiti Junckeria, ainakaan mitenkään huomattavasti.

 

Junckerinhan on oltava harmiton, sillä mitä siitä tulisi jos johdossamme olisikin mies, joka ajaa EU:n liittovaltiota, pitää rajoja ihmiskunnan huonoimpana keksintönä ja juuri juhli Marxin merkkipäivää julkisesti? Ja kaiken lisäksi tämä mies on kompuroiva vanha juoppo.

 

Pysähdy hetkeksi pohtimaan asiaa. Juncker on ollut EU:ssa vallan ytimissä lähes koko Suomen EU-jäsenyyden ajan. Millainen EU oli kun Suomi liittyi siihen vuonna 1995 ja millainen se on tänä päivänä?

 

Minusta EU on tänä päivänä huomattavasti enemmän Junckerin näköinen kuin se oli vuonna 1995. 

 

Älkääkä ymmärtäkö väärin, että osoitan sormella Junckeria ja annan hänelle mystistä merkitystä EU-liittovaltiokehityksessä. Juncker on oikeasti vain yksi monista.

 

Jucnkerin kaltaiset melko kasvottomat EU-byrokraatit ovat saaneet johtaa Eurooppaa vapaasti ennen häntä (esim.Barroso) ja ehkä hänen jälkeensäkin, jos ihmiset suhtautuvat EU:hun yhtä kevyesti kuin tähänkin asti.

 

Kun puhe oli aiemmin diktatuurista, tulisi jokaisen muistaa mitä käy, jos diktaattori ei enää olekaan ”se hauska punaviinistä tykkäävä fransmanni”?

 

Entä jos kansallisvaltiot antaisivat periksi ja EU:n yhdentyminen tulee pisteeseen, jossa EU:n korkeimmalla johtajalla on vapaat kädet tehdä mitä hän tahtoo?

 

Pienilläkin asioilla voi olla erityistä huomionarvoa suuremmassa kokonaisuudessa. Jos vaikkapa presidentti Niinistö hoipertelisi kokouksesta toiseen humalassa, alkaisi pikkuhiljaa kansa vaatia hänen eroaan. 

 

EU-kansalaiset sen sijaan jostain syystä kiltisti hyväksyvät sen, että heidän edustajansa on päivästä toiseen kännissä.

 

Se on yksinkertainen ja selkeä todiste siitä, et EU:ssa on jotain hyvin perustavanlaatuista pielessä.

 

 

https://

https://

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Joo. Virallinen tarina taisi mennä niin, että hänellä oli selkä kipeä. Uskoo ken tahtoo. Tuskin hän sinne olisi mennyt väkisin seisoskelemaan, jos se tosiaan olisi ollut niin kipeä.

BTW Pääsi meidän Salekin taluttelemaan Junckeria.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Herra "juoppo-Juncker" oli 14 vuotta Luxemburgin liittokansleri eikä siinä ajassa "ehtinyt" panna veronkiertoa ja muuta talouspeliä aisoihin tuossa "isossa" valtiossa.

Palkkioksi huijarien etujen ajamisesta eliitti nosti Junckerin EU-komission puheenjohtajaksi.Siinä meillä on juoppo pukki kaalimaan vartijana.

Ei ihme, että eliitti suojelee sekä pukkia että omia vero- ym etujaan.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Yllättävää, että Toimi Kankaanniemi katsoo olevansa kovinkin vankalla moraalisella pohjalla paheksuessaan muita poliitikkoja heidän mahdollisista kännitoilailuistaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ihan kuka tahansa on.
Nyt on kysymyksessä unionin johtohenkilö.

Kerro ihan vapaasti omin sanoin miksi Junckerin juopottelua ei saisi arvostella.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mitenkään Junckerin kännäilyä puolustelematta olisin kyllä Toimi Kankaanniemenä hyvin hiljaa tässä asiassa. Vai selvinpäinkö ne "kristilliset" viestit naisille lähti? Vielä pahempi siinä tapauksessa :)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mites tuo oma toiminta Toimi? Yli vuosi sitten lupasit kuinka hallintarekisterilain tuomat porsaanreiät tukitaan ponsien tuomilla lailla. Yli vuosi on mennyt eikä yhtäkään olla tukittu?

Porsaanreiät ovat olemassa ja miten olet vaikuttanut niiden tukkimiseen?

Vai miten olet itse aikonut laittaa aisoihin veronkierron ja talouspelin, jotka olet itse osaltasi saanut aikaan?

Vai oletko osa eliittiä?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kertoo kaiken oleellisen EU:sta. Luxemburgilainen juoppo on varjelemassa oman maansa kansallisia etuja EU:n johtajana. Hän käytännössä estää kaiken veronkietoon ja pankkien läpinäkyvyyteen tähtäävän lainsäädännön.

Yksinkertaisesti koska Luxemburg hyötyy tiukasta pankkisalaisuudesta (rehellisen yrittäjän tai yksityishenkilön ei tarvitse salata pankkitietojaan) ja veroparatiisina toimimisesta.

EU:n touhu on naurettavaa. Trump muuten käveli tyynesti juopon ohi. Hän ei arvosta tippakaan junckeria ja se näkyi kaikesta elekielestä. Miksi arvostaisi juoppoa sätkynukkea?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kenen kanssa Trump on osannut kävellä?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Toimi, miten voit edes enää esiintyä varteenotettevana poliitikkona? Mitä menit pyytämään Tuksulta? Uskomatonta että ex-kristillisen puolueen tms. Ex-ministerillä on tuommoinen tarve...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Toi alin video vetää sanattomaksi. Valtaa tolla kännikalalla on mutta miksi kaikki alistuu tohon läpsyttelyyn? Tuntuu ihan siltä että sitä jopa pelätään ja sen takia känniääliö saa tehdä mitä tahansa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kiitos blogistille avauksesta.

Missä vika. Meissä. Ei ole kovin montaa vuosikymmentä kun valtiomme johdossa oli vanhuuden vaivaama työhön kykenemätön mies (ilman alkoholiongelmaa).Kukaan ei osannut pitkiin aikoihin tehdä mitään…. Venäjällä oli Jeltsininsä ...... taitaa olla muitakin, pienempiä johtajia ainakin, eipä tule nyt mieleen.

500 miljoonaa eu- kansalaista ei voi muuta kuin katsella videoita ja nauraa.

Vieläkö siellä Suomen Eduskunnan ravintolassa on anniskeluoikeudet

Nämäkö päättävät asioistamme?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Alkoholismi on sairaus, ei siitä voi lopputilejä antaa, onhan meilläkin hyviä esimerkkejä vastaavasta toiminnasta, hyvä että tää kännikala vaan läpsäisi, eikä pahoinpidellyt.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Normaaleista töistä (ts. ei poliittisista) tosin tulee potkut jos tollasessa seilissä työkokouksissa esiintyy...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen "Juon-Claude" Junckerin tekosien vuoksi niin piukeana adrenaliinista, että seuraava puheeni tulee olemaan vihapuhe!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tilanne on hankala, etenkin kun nyt valvovat viranomaiset joutuvat vahtimaan Trumppia eivätkä ehdi keskittyä vihapuheeseen. Toivotaan kuitenkin, että ihmiset selviävät tämän vaikean vaiheen ylitse eikä internettiin ilmesty yön tunteina rumia tai kiellettyjä sanoja.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mistä tiedätte, että Juncker on tuossa kännissä? Toki hänen suhteensa viinaan on hyvin tiedossa, mutta syitä tasapainohäiriöihin on runsaasti muitakin. Ei ole kovin harvinaista, että muuten sairas ihminen tuomitaan juopoksi epävarman liikkumisen vuoksi.

Sauli Niinistö varmaan "tukijana" tietää haiskahtiko henki konjamiinille.

Oli niin tai näin, Juncerille olisi syytä katsoa tarvitsemansa hoitopaikka.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mirjami Parant suomensi erääseen blogikommenttiinsa ranskankielisen lähdetekstin, jonka mukaan Juncker oli nauttinut kymmenkunta annosta alkoholia. Siinä syy tasapainohäiriöön!

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#9
Kasvojen ilmeistäkin (sekä hänen ja seuarlaisten) näkee, että ei ole sairas vaan humalassa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Joo ..... terve epäily on aina paikallaan. Minäkin yritin sitä pähkäillä, mutta päädyin kuitenkin että humalassa hän oli.
On hyvä huomata että kuvankäsittelyllä voidaan tehdä lähes mitä tahansa. Varuillaan pitää olla.

¨¨¨¨¨
Jos ette kerro kenellekään, niin minä elän puoliuskossa siihen, että Saddam Hussein ei ole kuollut. Hänellä oli mm useampia kaksoisolentoja ja ne jenkkivideot joissa näytettiin Saddamin kiinnijoutumista ja jota "maailamantelevisio" näytti sadoille miljoonille katselijoille eivät kaikkia vakuuttaneet.

Houkutus väärentää videoita yms on suuri, koska filmit ovat kauppatavaraa ja
ja niillä muokataan miljardien ihmisten mielipiteitä. Maailmassa on muistaakseni 1,5 mrd televisiota, netit yms päälle.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Nykymuodossaan Euroopan Unioni on ehtinyt jo pitkälle saattohoidossa. Sen keulakuvaksi sopii hyvin horjuva Jean-Claude Juncker.

Minkä muodon EU tulee vastaisuudessa saamaan, sitä ei kukaan vielä tiedä.

Joka tapauksessa hyväntuulinen ja hervoton hoipertelija, joka mielivaltaisesti läpsii ja pussailee vastaantulijoita, ilmentää oivallisesti eurooppalaisen ilon ja yhtenäisyyden euforista oodia.

"Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium!
Wir betreten feuertrunken,
Himmlische, Dein Heiligtum."
(Friedrich Schiller)

Feuertrunken = tulijuomasta humaltunut ... ?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Juncker, tyyppi euroherran,
poika baaritiskien:
"Prosit kymmenennen kerran,
shitten poshket shuutelen!"

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mistä tiedätte, että Juncker on tuossa kännissä?"

Ihmepuolustelua, tuosta hoipertelusta nyt sokeakin näkee että umpikännissä mies koheltaa ja muut yrittävät pitää pystyssä. Arvostelukyvyttömyyttä osoittaa jo että tuli TV-kameroiden eteen julkisuuteen eikä mennyt lepäämään ja selviämään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei se Makkonen mitään puolustelua ole, se on kysymys. Ovatko sinun mittapuullasi kaikki epävarmasti ja hoippuen liikkuvat ihmiset aina kännissä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Katsoin videon ja ole nähnyt kännisiä ennenkin sekä myös kivuista kärsiviä. Mikäli Junkkerilla olisi ollut kipukohtaus ei hän olisi TV-kameroiden eteen hoipertelemaan olisi tullut vaan mennyt lepäämään. Ei selkäkipu pistä hoipertelemaan vaan varomaan liikkumista.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #14

Ihailen taitoasi ja kykyäsi antaa varma diagnoosi videopätkän avulla. Lääkärikunta kaipaa kaltaisiasi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Oikeastaan kun itse sairastan Menieren-tautia niin voin sanoa että ilmeistä ja eleistä huomaa kyllä milloin toinen kärsii tasapainoelimen sairaudesta ja milloin ei.

Kännissähän tuo kuin käki, tosin voi olla alkava dementtia yhdistettynä kännäämiseen myös melko kohtalokasta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #17

Ittelläni leikattu selkä välilevyn pullistuman takia ja kärsin silloin tällöin selkä kivusta.. Joten tiedän että kävely voi näyttää kännisen ihmisen kävelyltä. Mutta hän ei pidä missään selkäänsä,eikä nojaa polvii. Jos jalat ei kanna niin polviin pitää otta tukea jne.. Mutta jos ei ole todisteita niin en lähtisi syyttelemään tätä ukkoa..

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #56

Tietty jos on vedellyt särkyynsä morfiinijohdannaisia lääkkeitä niin sitten käytöskin voi olla moista.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eiköhän Juncker ole valittu tehtäväänsä suurella äänivyöryllä. Varmaankin hänen tapansa ja toimintansa olivat jo silloin tiedossa. Sitä tilattiin mitä haluttiin. Ja oikein mukavalta ja lupsakalta mieheltähän tuo vaikuttaa. Oikein sopiva EU:n komission puheenjohtajaksi. Aivan eri maata kuin Trump tai Putin.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Euroopan parlamentti valitsi. Miten mahtoivat suomalaiset mepit äänestää?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tapansa mukaan kuten Merkel käski.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mistään äänivyörystä ei voi puhua Junckerin valinnassa.

Junckeria kannatti äänestyksessä 422 parlamentin jäsentä kun valintaan vaadittiin vähintään 376 valintaa puoltavaa ääntä. Parlamentissa 250 edustajaa äänesti Junckerin vastaan.

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/2...

Ilkka Huotari

Juncker ei näytä siltä, että hän olisi minkään suurempien EU-linjausten takana. Ei näytä olevan sellaisissa sielun ja ruumiin voimissa, että niihin olisi kykyä tai kiinnostusta.

Joku muu pitänee sitä valtaa. Epäilisin, että Soros + taustajoukot. https://www.cato.org/publications/commentary/you-l...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näin se menee Tavion ketju. Junckerin humalasta natsistiseen salaliittoteoriaan. Kippis.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Eli Sini on sitä mieltä että tämä Herra Isoherra ei ole päissään? Okei. No, ei sinänsä mukään ylläri! LOL

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #30

En halua satuilla joten kysyn sinulta. Onko hän päissään vai ei? Vai onko se vaan se - salli mun nauraa - iskias!? LOL

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #39

Ei Sini sitä voi tietää, etkä voi sinäkään, ellet sitten ollut puhalluttamassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Sinulta taitaa puuttua lukutaito. Alkuperäinen kommenttini ei suinkaan kyseenalaistanut Junckerin humalatilaa vaan käsitteli sitä että persut avaavat ketjuja jotka sopivat ja joiden on tarkoitus sopia natsistisen propagandan levittämiseen.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #43

Sini, öö... eli kuka nyt tällä kertaa on natsi? Se joka kertoilee Junckerin sekoiluista???

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Sorossalaliittoteoriat ovat sitä itseään.
Tavio voisi myös poistaa Huotarin kommentin.

Ilkka Huotari

Salaliittoteorialla jouduin lähtemään tähän, vaikka yleensä vältän sellaisia lähes täysin. Tähän palaset sopivat vain vähän liian hyvin.

En kyllä tiedä, mikä on "natsistinen" salaliittoteoria.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Miten niin sopivat? Etkö ymmärrä että väitteelläsi heität varjon siis vielä ruskeamman Tavion blogin päälle?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #80
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Yllätys. Salaliittoteorioita voi puolustaa linkeillä. Vasarahammer !!;O), kumma ettei siitoinnews.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #99

Vasarahammerissa oli raportti ohjelmasta, mikä oli tullut täältä: http://www.swebbtv.se/

Ja ohjelmassa oli haastateltu tätä: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Bern

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #100

Anna nyt vaan ylimalkainen referaatti miten Junkerin horjuminen ja mahdollinen alkoholiongelma liittyvät salaliittoteorioihin Soroksesta.
Muuten vaan vahvistat sen näkyvyyttä että äärinuivat ja halla-ahon lähipiiri (esim Tavio) toimii jonain natsistisen ideologian levityksen normalisoijana. Siis ihan hyvä että teette sen näin näkyvästi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #101

Ei tästä voi antaa mitään ylimalkaista referaattia, ne on luettava alkuperäisistä lähteistään, eli noista linkeistä.

Miten natsistinen ideologia liittyy tähän?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #102

Koska perussuomalaiset on natseja niin kaikki mistä perussuomalaiset kirjoittaa on tietenkin natsismia. Leimaaminen on helppoa kun sen osaa eikä tarvi edes osata, leimaa vaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #102

On selitetty jo moneen kertaan. Koko keskustelumme vain vahvistaa dialogimme ensimmäistä viestiä.
Näin toimii natsismin normalisointi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #104

En ole nähnyt selitystä, miten natsismi liittyy tähän.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #106

Kaikki salaliittoteoriat ovat natsistisia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #107
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #108

Siltä, kenen kommenttiin vastasin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Mutta kysymysten pitäisi olla jossain suhteessa edellä puhuttuun. Edellä puhuttiin sorossalaliittoteorioista jotka nivoutuvat osaksi natsipropagandaa sekä aikaisemmin siitä että persut auttavat normalisoimaan natsistista propagandaa blogiketjuissaan.
Olen vieläkin sitä mieltä että Tavio voisi poistaa dialogimme ekan kommentin jolloin käsittääkseni koko keskustelumme lähtisi. Minusta ei pitäisi sallia että sorossalaliittoteorioita levitellään blogeihin jotka esim käsittelevät Junckerin horjahtelua. Minusta persujen pitäisi olla tarkempia ja vetää selkeä ero natseihin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #110

Ok, siinä lukikin "sorossalaliittoteoriat" eikä "salaliittoteoriat", luin väärin. Sori.

Mutta en silti ymmärrä, miksi sorossalaliittoteoriat ovat natsistisia.

Miksi keskustelu pitäisi poistaakaan? Eikö salaliittoteoriat nauti sananvapauden suojaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

Sananvapaudesta ei tässä ole kysymys vaan natsien hyysäämisestä. Muut kuin persujen äärisiipi reagoisivat jos joku käyttäisi heidän blogiaan sorossalaliittoteorioiden kehitykseen. Jos blogi käsittelisi Sorosta olisi eri juttu.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #112

No pointti ei ollut juuri Soros, vaan se, että tuollainen ukko ei ole oikeasti EU:n johdossa ja sen linjoista päättämässä. Näkeehän sen nyt selvästi. Joku muu on. Voidaan sitten arvailla, kuka/ketkä.

Tai jos olet sitä mieltä, että Juncker johtaa EU-sirkusta, niin OK. Minä olen eri mieltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Johtajia on monenlaisia. Ulkoiset puutteet eivät kerro useinkaan mitään.
Tietysti on hyvä tutkia vallan jakautumista ja etupiirejä ja taustahenkilöitä.
Vahva johtaja ei sinänsä tuo mitään hyvää. Ei mitään.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Niinhän se meni Barrosokin takaisin isäntiensä palvelukseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No komissio tosiaan ilmoitti että kyseessä on iskiaisvaiva eikä alkoholi.

Uskomatonta. Sitten ihmetellään kun unionin arvostus laskee kun ensinnäkin komission puheenjohtaja, euroopan vaikutusvaltaisin mies on huippukokouksessä kännissä kuin käki, eikä ole todellakaan eka kerta, ja komissio tiedottaa että iskiaisvaivat, iskiaisvaivat.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa ja siitä ovat osoituksena kansanviisaudet. Yksi niistä on ”sellainen on renki, millainen on isäntä.”

”Euroopan komission puheenjohtajan valitsevat jäsenvaltioiden hallitusten edustajat kuultuaan Euroopan parlamenttia. Puheenjohtajan valinnan jälkeen jäsenvaltiot ja puheenjohtaja valitsevat muut komission jäsenet. Lopuksi parlamentin tulee antaa luottamuslause koko komissiolle ennen sen viisivuotisen toimikauden alkamista.” Näin Wikipedia.

Junckerilla on vielä vuosi aikaa silloin tällöin olla ”jurrissa.” Korkean tason ”taluttaja-adjutantteja” tarvitaan myös jatkossa. Kenelläkään ei tunnu olevan rohkeutta ”vislata pilliin.” Mahtaa itänaapurin isännällä olla hauskaa katsellessaan näitä Junckerin toilailuja. Se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa hänelle siitä, miten avuton ja hampaaton EU saattaisi olla todellisessa kriisitilanteessa.
Jean-Claude tuntuu ottavan ”viinaa niin kuin miehet”

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minkä kokoluokan uutinen olisi, jos törttöilijä olisi Trump, kyselee Tavio (PS).

Yhtähyvin voimme kysellä, minkälainen valkopesu olikaan Perussuomalaisilla käynnissä, kun törttöilijänä temmelsi Hakkarainen (PS).

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei kovin suuri valkopesu. Enemmänkin ne kokoomuksen pari julkisuuteen päässyttä kännisekoilua valkopestiin (Sampsa kataja täysistunnossa puhumassa humalassa, Tapani Mäki kaappasi Risikon syliin, pyöritti ja mätkähtivät maahan).

Mutta eihän näitä sovi puolustella, oli tekijä kuka tahansa, mutta onhan sillä nyt oikeasti hyvänen aika perspektiiviero jollain Hakkaraisella ja Junckerilla. Miusta on laiskaa ajattelua verrata näitä kahta herraa keskenään. Toinen on Euroopan vaikutusvaltaisin mies jolla on vuosien julkisesti vaiettu alkoholihistoria ja toinen suomalaisen oppositiopuolueen kansanedustaja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuo toinen oli vielä hetki sitten suomalaisen hallituspuolueen kansanedustaja. Mutta näkökulmaeron olemassa, perussuomalaisen mielestä: Toinen on liian lähellä, voisi kysellä arvostelijan agendan perään. Toinen riittävän kaukana, ettei arvostelun kohde arvostelua koskaan kuule.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Mikko Kokko. Kyseessä oli Tapani Mäkinen. Ei Tapani Mäki.

Niemeläinen se vaan jaksaa puolustaa känniläistä örvellystä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #54

Todellakin, hyvä että korjasit Jarmo! En pääse viestiäni enää korjaamaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Selvä se on, kännissä se on. Sanoi toijalan poliisi.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Alkuperäinen kysymys lienee ollut:

"EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker oli kovassa humalassa NATO-huippukokouksessa. Minkä kokoluokan uutinen olisikaan jos kyseessä olisi Trump?"

Vastaus on:
DoubleStandards.
Kaksoismitoitus.

Näin mitataan "meikäläisiä" - ja näin mitataan "heikäläisiä".
Eli depends on.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se että Risikot ja Hakkaraiset sekoilevat omissa bileissä on Fine, mutta punavihreiden ihqu Juncker on sekaisin kuin seinäkello maailmanluokan päämiesten kokouksissa on hunajaa silmille. Näin ne "paremmat" ihmiset :D

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kipulääkkeet ja alkoholi tekivät yhdessä tepposen. Vanhasta tissuttelijasta ei huomaa kyllä mitään pääällepäin kuin sisätiloissa alkoholin hajun.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ihmetyttää,ettei tuosta porukasta löytynyt yhtään kunnon pelimiestä.Ja eikö näillä sentään ole avustajiakin päivystämässä sisätiloissa.Todella amatöörimistä mikäli humalassa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

No nyt oli kyllä selkäkipuisen lääkitys kohdillaan. :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ville Tavio. Esität blogissasi kovan syytöksen, että Juncker oli umpikännissä Nato-kokouksessa. Voi olla, että oli. Emme voi tietää. Komissio on tyrmännyt kännihuhun. Onko komissio epäluotettava?

Entä jos käy toteen, ettei hoipertelussa ollut kyse humalatilasta, kuinka sinä, Ville Tavio, siinä tapauksessa toimit?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Oliko sinulle epäselvää se, että mies ei ollut kännissä kuin käki?

Mutta jos tosiaan kyseessä oli iskias, eikä Junckerin historian tuntien konjakki ja lukuisat shamppanjat, niin varmaan kaikki humaiseksi syyttä häntä luulleet esittävät pahoittelun henkilökohtaisesti Mr. Junckerille.

Mutta en ihmettelisi jos kyseessä olisi iskiaksen, kipulääkkeiden ja normaalin päivittäisen alkoholiannoksen kombinaatio. Mutta ilmeisesti millään alkoholilla ei ole kuitenkaan osuutta asiaan koska komission tiedottaja kiisti sen jyrkästi...

Minäkin pahoittelen siinä tapauksessa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Oliko sinulle epäselvää se, että mies ei ollut kännissä kuin käki?"

Kyllä oli ja on edelleen epäselvää. Onko sinulla sitten parempaa tietoa, ettei horjahtelu voinut johtua muusta sairaudesta kuin alkoholismista? En toki sulje pois viinan osuutta, mutta se pitäisi ensin näyttää toteen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #48

On minulla valitettavasti kokemuksia alkoholismista elämässäni ja herkkyys tunnistaa oireita. Mutta komissio totesi että kyse ei ollut alkoholista joten pidättäydytään nyt sitten siinä.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

"Ville Tavio. Esität blogissasi kovan syytöksen, että Juncker oli umpikännissä Nato-kokouksessa. Voi olla, että oli. Emme voi tietää."

Miten sitä ei muka voi tietää? Videomateriaali todistaa asian.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mielenkiinnolla odotan mitä pres. Niinistö vastaa jos ja kun häneltä kysytään Juncerin kunnosta, mikäli hän seisoo kommission virallisen ilmoituksen takana selkäkivuista, niin onko meillä silloin valehteleva presidentti ja seisooko Ville Tavio edelleen tämän blogin takana?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllähän se selkäkipu pistää joka ihmisen läpsimään toisia poskelle, roikkumaan toisten kravaateissa, vetämään kättä "lippaan", marssimaan kuin mielipuoli jne. Kumma juttu kun mun selkävaiva iskee päälle niin en pysty kunnolla edes liikkumaan. Toisaalta jos on kipulääkitys n.s. kohdallaan ja siihen päälle vielä näkäräisiä niin toi raukkahan on lääkkeitten väärinkäyttäjäkin vielä kaiken muun lisäksi.

Pitääkin tehdä junkkerit töissä joku päivä ja testata kuinka äkkiä tulee kenkää.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Valitettavaahan tässä on, että ne joiden pitäisi tehdä asian eteen jotain, eivät näytä tekevän mitään.

Mikään Esson parlamentti tai Usarin ei siihen vaikuta millään tavoin.
Näyttää siis siltä, että voimme odottaa direktiiviä, joka sallii töissä olon sairaana ja/tai päihtyneenä. Sitä odotellessa.

Esimerkki on annettu EU:n taholta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Salekin antoi holtittomalle juopolle auttavan käden, kun taas Trumpin ilme paljasti, mitä hän komission johtajan pelletouhuista ajatteli. Salen käytös näytti todella kornilta.

Trump ei käytä alkoholia.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Valeuutinen. Junceria vaivasi selkäkivut.

Juha Mörönen

Stubbin sanoin "sorisiitä", "kaikkihan me virheitä tehdään", "pitää antaa anteeksi"

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kanttaisiko öyhöttäjäpuolueen siivota omat nurkat ensin kaiken maailman hellyydenosoittelijoista ennenkuin alkavat vihjailla muiden vastaavista, jotka sitä paitsi ovat vain vihjailua.

Farisealaisia maailmassa riittää mutta ei niistä ole päättämään asioistamme. Onneksi ne blogistin tavoin tasaisin välein ilmiantavat itse itsensä.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

Linkitin videon asiantuntijalle. Vastaus:

"Selvästi tasapaino-ongelmaa, leveä tukipinta, painopiste jää huomattavan taakse ja askeleet lyhyitä eikä sujuvia. Joko kyseessä on neurologinen sairaus tai sitten kännissä. Selkäkipu ei tuollaista aikaansaa".

On muuten taas jäätävää kotimaisen median suhtautuminen. Julkaistaan kyllä uutiset selkäkivusta ja paheksunnat Junckerin esiintymisen kritisoinnista. Siihen se sitten jääkin. Tämä verrattuna esimerkiksi siihen kun Trump nosti vesilasin "väärin". Silloin kyllä kelpasi kaiken maailman keittiöpsykologien analyysit siitä miten Trump on vakavasti sairas ja vetelee viimeisiään.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#64

'Asiantuntijalle'

Kaipaisin lisäksi viitteitä jsn:n alaiseen mediaan joka on julkaissut arvioita Trumpista vetämässä viimeisiään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä keskustelu paljastaa suomalaisen kansanluonteen alkoholifokusoituneisuuden.

Kysytään miksi Hakkarainen on tuomitttu julkisuudessa, mutta Juncker sen kuin porskuttaa.

Kyse on siitä, että mannereuroopassa ei alkoholi tai lievä humala ole olennaisia asioita, vaan ainoastaan käyttäytyminen. Jos Juncker olisi ottanut niskalenkkiä naispuolisesta edustajasta ja pyrkinyt häntä väkisin suutelemaan, niin yleinen tuomio olisi ollut tylympi kuin Suomessa konsanaan. Nyt Junckerin humalatila paljastui kömpelöstä kävelystä ja hiukan korostuneesta vapautuneisuudesta noudattaa tyypillisiä mannereuroopalaisia poskisuudelmia y.m.

Junckerin alkoholikäyttäytyminen lienee verrattavissa Ahti Karjalaisen vastaavaan. Työ hoidetaan ja aina ollaan edustuspuvussa kaikissa tilaisuuksissa, joissa on tarkoituskin, aina aikataulun ja protokollan mukaan. Ahti Karjalaisella se vain meni astetta pitemmälle, mutta yhtäkaikki Paavo Väyrynen kumppaneineen pyrki kaikin voimin leipomaan hänestä Suomen presidenttiä.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

"Kyse on siitä, että mannereuroopassa ei alkoholi tai lievä humala ole olennaisia asioita, vaan ainoastaan käyttäytyminen."

Kuten kämmenellä läpsäisy ties monenko poliitikon naamaan, kuten tuosta viimeisestä videosta voidaan päätellä? Komission puheenjohtajalle sopivaa käytöstä toki :D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luxemburgilainen Junkcer edustaa ranskalaista kulttuuria, jossa saa tehdä mitä tahansa, kunhan osaa tehdä sen oikealla tavalla. Esimerkiksi TV-kameroiden edessä pokkana läpsäyttää tervehdittävää kaverillisesti poskelle osoittaakseen suhteen välittömyyttä ja läheisyyttä. Sauli Niinistö ei pystyisi samaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #78

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu joskus, että kytketään ”neliveto päälle.” Meillä oli takavuosina muuan kansanedustaja, joka nautti etuliitettä ”neliveto-.” Junckerilla tuntui olevan videoista päätellen vielä matkaa ”nelivetoon.”

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #78

# J.Kuikka
Et varmaan ole tosissasi?

Unionin johtajan on osattava käyttäytyä tavalla jonka kaikki voivat hyväksyä.
Olet varmaan kuullut Trumpin huonoista käytöstavoista mm. pitkitä kättelyistä.

Enivei, Marcon tosi ranskalainen, tuskin läpsyttelisi ketään.

Onneksi Juncker ei ole päässyt koheltamaan kiinalaisten tai arabien päämiesten kanssa.

Putin tietysti katkaisisi Clauden käden samantein :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... keskustelu paljastaa suomalaisen kansanluonteen alkoholifokusoituneisuuden."

- En kiistä, mutta taitaapa se Junckerinkin fokus varsin usein olla väkijuomissa. Videotallenteita vastaavista sekoiluista on netti väärällään. Eurotissuttelua on meillä aina ihasteltu nimenomaan hallittuna alkoholinkäyttönä, mutta nyt tuo äijänkääkkä oli suurin piirtein kantokunnossa. No, ainahan porukasta muutama avulias tukimies löytyy, kuten tällä kertaa Niinistö ja Poroshenko. "Juncker on Juncker; antaa sen sekoilla. Eihän tämä mikään pyhäkoulu ole, ja onhan sillä kuski kotimatkalle."

Turmiolan Jean-Claude, sanokaa minun sanoneen!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hakkarainen on kännissä ja väkivaltaisena varapuheenjohtajana. OK?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olemme saaneet komission myötä uuden ”EU-direktiivin”: ”Tukevasti juovuksissa” tarkoittaa ”tukevasti iskiaksessa.”

Vanha viisaus sanoo, että hulluihin ja humalaisiin on paras tapa suhtautua hyväntahtoisesti. Tätä viisautta Niinistö ja Poroshenko tuntuivat noudattavan Junckerin suhteen pitäessään häntä pystyssä. Merkel tuli lisäksi rupattelemaan tälle ystävällisesti.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Der EU-Kommissionspräsident Jean-Claude Juncker hat Alkoholprobleme, wie die belgische Zeitung Le Soir unter Bezugnahme auf luxemburgische Medien schreibt.

„Der passionierte Raucher Jean-Claude Juncker hat niemals bei Wein oder Gin Tonic gespart“, heißt es in dem Artikel. Einige Luxemburger Kollegen des Politikers würden sogar halb im Scherz behaupten, dass, „wenn er nicht getrunken habe, würde Jean-Claude Juncker nicht gut aussehen“.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Timo Soinin lausuma ”missä EU, siellä ongelma” tuntuu toteutuvan Junckerin suhteen. Hänet nimittäneiden olisi syytä suhtautua vakavasti tähän ”iskiasongelmaan.” Runsas ja pitkäaikainen alkoholinkäyttö aiheuttaa aivoatrofiaa eli aivokudoskatoa.
On huolestuttavaa, jos ollaan tilanteessa, että EU-komissiota johtaa henkilö, joka saattaisi jo sairastaa aivoatrofiaa. Tätä ei saada muutoin selville kuin aivojen magneettikuvauksessa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kattokaas Saulin ilme kun se pääsee junkkerista irti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset