Rikolliset ulkomaalaiset kuriin opetusvideoilla?

Turvapaikanhakijoiden rikollisuutta yritetään ehkäistä opetusvideoilla.

 

Poliisiammattikorkeakoulussa tänä vuonna tehty tutkimus osoittaa, että turvapaikanhakijoiden rikoksissa korostuvat pahoinpitelyt ja uhkailut.

 

Tutkijan mukaan turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten taustalla on usein kulttuuriin ja uskontoon liittyviä erimielisyyksiä. Pahoinpitelyksi yltynyt tilanne on saattanut alkaa hyvin pienestä kiistasta.

 

Vuodelta 2016 kerätyssä tutkimusaineistossa on epäiltyjen joukossa lukumäärällisesti eniten irakilaisia ja afganistanilaisia. Rikoksia tapahtuu suhteellisen paljon jo vastaanottokeskuksissa, joissa tulijat viettävät aikaa Suomeen saavuttuaan.

 

Seksuaalirikoksia oli tutkimusaineistossa 161 ja seksuaalirikoksen uhri oli useimmiten suomalainen nainen. Alaikäisten osuus seksuaalirikosten uhreista oli jopa 46 prosenttia.

 

Turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta tehty tutkimus on osa hanketta, jossa pyritään edistämään turvapaikanhakijoiden yhteiskuntatietoisuutta opetusvideoilla. Videoiden avulla halutaan hankkeen mukaan ennaltaehkäistä väkivaltaa sekä edistää suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumista. Videoita käsikirjoitetaan tutkimusaineiston pohjalta ja niissä aiotaan mm. opettaa, miten riitatilanteita voisi ratkoa.

 

Ajatus siitä, että opetusvideoilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa väkivaltaan ja rikollisuuteen, on sinisilmäinen. Sisäministeri Mykkäsen (kok.) hallinnonala lähestyy jo parodiahorisonttia.

 

Suomen reagointi turvapaikanhakijoiden rikollisuuteen on kautta linjan liian vähäistä. Riittäviä toimia ei ole tehty. Erityisen huolestuttavaa hölmöläisyyttä Suomen politiikassa on se, että törkeänkään rikoksen tekeminen ei välttämättä estä tai peruuta turvapaikkaa.

 

Paras keino ehkäistä turvapaikanhakijoiden rikollisuutta olisi rajoittaa heidän maahanpääsyään.

VilleTavio
Perussuomalaiset Naantali

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu