Ville Tavio

Rikolliset ulkomaalaiset kuriin opetusvideoilla?

Turvapaikanhakijoiden rikollisuutta yritetään ehkäistä opetusvideoilla.

 

Poliisiammattikorkeakoulussa tänä vuonna tehty tutkimus osoittaa, että turvapaikanhakijoiden rikoksissa korostuvat pahoinpitelyt ja uhkailut.

 

Tutkijan mukaan turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten taustalla on usein kulttuuriin ja uskontoon liittyviä erimielisyyksiä. Pahoinpitelyksi yltynyt tilanne on saattanut alkaa hyvin pienestä kiistasta.

 

Vuodelta 2016 kerätyssä tutkimusaineistossa on epäiltyjen joukossa lukumäärällisesti eniten irakilaisia ja afganistanilaisia. Rikoksia tapahtuu suhteellisen paljon jo vastaanottokeskuksissa, joissa tulijat viettävät aikaa Suomeen saavuttuaan.

 

Seksuaalirikoksia oli tutkimusaineistossa 161 ja seksuaalirikoksen uhri oli useimmiten suomalainen nainen. Alaikäisten osuus seksuaalirikosten uhreista oli jopa 46 prosenttia.

 

Turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta tehty tutkimus on osa hanketta, jossa pyritään edistämään turvapaikanhakijoiden yhteiskuntatietoisuutta opetusvideoilla. Videoiden avulla halutaan hankkeen mukaan ennaltaehkäistä väkivaltaa sekä edistää suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumista. Videoita käsikirjoitetaan tutkimusaineiston pohjalta ja niissä aiotaan mm. opettaa, miten riitatilanteita voisi ratkoa.

 

Ajatus siitä, että opetusvideoilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa väkivaltaan ja rikollisuuteen, on sinisilmäinen. Sisäministeri Mykkäsen (kok.) hallinnonala lähestyy jo parodiahorisonttia.

 

Suomen reagointi turvapaikanhakijoiden rikollisuuteen on kautta linjan liian vähäistä. Riittäviä toimia ei ole tehty. Erityisen huolestuttavaa hölmöläisyyttä Suomen politiikassa on se, että törkeänkään rikoksen tekeminen ei välttämättä estä tai peruuta turvapaikkaa.

 

Paras keino ehkäistä turvapaikanhakijoiden rikollisuutta olisi rajoittaa heidän maahanpääsyään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Turvapaikanhakijoiden määrähän on jo vähentynyt huomattavasti, viime vuonna

Turvapaikanhakijat: Hakemusmäärä EU:hun -46% – Suomi jää alle EU-keskiarvon

Maiden väkilukuun suhteutettuna Suomeen tehtiin vähemmän hakemuksia, 786 hakemusta miljoonaa asukasta kohden, kuin EU-maihin keskimäärin (1 270).

Eurostatin mukaan viime turvapaikanhakijoiden määrä lähenee jo samaa tasoa, millä hakijamäärät olivat ennen pakolaiskriisiä vuonna 2014.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Turvapaikanhakijoiden määrähän on jo vähentynyt huomattavasti, viime vuonna"

Em. tuskin lohduttaa rikosten uhreja?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei tietenkään, ja tilanne on tämä:

Suomessa tehty rikos vaikuttaa

– Se voi olla esimerkiksi törkeä väkivaltarikos, törkeä huumausainerikos tai raiskaus. Jos hakija on törkeän rikoksen tehnyt, hänelle ei voida silloin toissijaisen suojelun perusteella oleskelulupaa myöntää. Se on ihan sama, onko rikos tehty Suomessa vai ennen Suomeen tuloa, (Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja) Juha Similä sanoo.

Ulkomaalaislaki puhuu törkeästä rikoksesta. Similän mukaan se ei ole kuitenkaan sama asia kuin rikoslain määritelmä törkeästä rikoksesta, vaan kuvaa vain rikoksen luonnetta. Hän sanoo, että ulkomaalaislain tarkoittama törkeän rikoksen ei tarvitse olla välttämättä törkeä raiskaus tai törkeä pahoinpitely. Myös sellainen teko johtaa automaattisesti kielteiseen päätökseen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005293922.html

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tuo argumentti on kyllä mielenkiintoinen jonka saa helposti legendaarisen "hakkasin tänään vaimoani vain viisi kertaa kun eilen tein se 13. " Tai Helsingissä on vähän maahanmuuttajia jos vertaa vaikka Malmöön jossa 44% väestä on maahanmuuttajataustaisia...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #4

Samaa sarjaa kuin: "Ajoin seinää päin satasta, mutta tulin järkiini, hölläsin kaasua ja jatkoin seinää päin kuuttakymppiä".

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Turvapaikanhakijan kohdalla pienenkin rikoksen pitaisi johtaa automaattisesti vangitsemiseen ja maastakarkotukseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Paras keino ehkäistä turvapaikanhakijoiden rikollisuutta olisi rajoittaa heidän maahanpääsyään.
..................

Ja paras keino ehkäistä Suomalaisten rikoksia olisi rajoittaa heidän syntyvyyttä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olemme syntyvyytemme saaneet jo liiankin alas. Suomalaisten rikollisuus on myös laskenut jo vuosikausia.

Kent Westerinen

Eikö kotoperäinen rikollisuus riitä? Eikö voitaisi niille näyttää videoita? Miksi pitää rikollisuutta ehdoin tahdoin tuottaa maailman rikollisimmista ryhmistä lisää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja paras keino lisätä kaikkien onnellisuutta on olla äänestämättä persuja.

Kent Westerinen

Tuon varmaan keksit ihan itse?
No eipä muuta, kuin sitten vaan asialliset perustelut esille, ole hyvä. Ei riitä selitykseksi että on siinä kohtaa jokin peppukipu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten blogistikin mainitsee, väkivaltarikoksista suuri osa tehdään jo vastaanottokeskuksessa ja suurin osa kohdistuu myöhemminkin keskinäisiin välienselvittelyihin. Tällainen on kaikkialla yleistä, kun miesporukka joutuu repäistyksi irralleen jonnekin kauas ja majoittuu saman katon alle. Moinen väkivaltarikollisuus oli tyypillistä suomalaisille Ruotsissa silloin, kun sinne haalittiin tehtaiden parakkeihin poikamiehiä töihin sadoittain yhdelle toimipaikalle.

Monilla paikkakunnilla tummahkopintaiset ulkomaalaiset nuoret miehet edustavat edelleenkin tietynlaista kiehtovaa eksotiikkaa teini-ikäisille tytöille ja heidän kanssa pyritään hyvin aktiivisesti tekemisiin. Suurin osa sekusaalirikoksista juontaa juurensa tällaisesta asetelmasta ja selittää nimenomaan sitä alaikäisten suurta osuutta. Mikä tahansa seksuaaliseksi tulkittava kanssakäyminenhän silloin täyttää rikoksen tunnusmerkit. Kyse ei siis ole siitä, että pensaiden ja pusikoiden takana väijyisi illoin irakilaisia saalistajia, jotka hyökkäilevät rippikoulusta palaavien kimppuun.

Käyttäjän KurvinenJari kuva
Kurvinen Jari

Puskaraiskauksetolivat lähes olemattomia, puhumattakaan joukkoraiskauksista ennen 2015 invaasiota.
On myös totta, että teinitytöt ovat kiinostuneita ihqn exoottisista karvapalleroista.Teinit eivät tiedosta vaaraa.. Tästä voi syyttää valtiovaltaa ja medioita. Valtiovalta määräsi poliisin vaikenemaan ja määräsi koulut pakkotuputtamaan suvaitsevaisuutta. Media vaikenee vaikka olisi saanutkin jostain tietoonsa ikäviä asioita.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mikäs olisi sellainen yleislääke mikä toimisi myös suomalaisiin rikollisiin?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a152c977-ee3a-4...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset