Ville Tavio

Missä valtamedian GCM-uutisointi?

Valtamedia ei juurikaan uutisoi pääministeri Sipilän hallituksen aikomuksesta viedä Suomi joulukuussa mukaan YK:n uuteen ja merkittävään maahanmuuttopoliittiseen GCM-sopimukseen.

 

Sipilän hallitus sivuutti eduskunnan päätöksenteon asiassa. Asia ei ole ollut kertaakaan täysistunnon esityslistalla, eikä ole olemassa eduskunnan kantaa GCM-sopimukseen liittymisestä.

 

Vain Perussuomalaiset ovat eduskunnassa nostaneet asian esiin kyselytunnilla ja tehneet lokakuussa toimenpidealoitteen, jotta sopimukseen liittyminen tuotaisiin kiireellisesti eduskunnan päätettäväksi.

 

Valtamediaa tuntuu yhä kiinnostavan uutisoida maahanmuuttopolitiikasta vain yksipuolisen myönteisesti.

 

Seuraavat maat ovat jäämässä kokonaan GCM-sopimuksen ulkopuolelle: USA, Israel, Unkari, Australia, Itävalta, Puola, Tsekki, Kroatia, Bulgaria ja Slovakia.

 

Lisäksi Italia ja Sveitsi jättäytyvät pois Marokossa pidettävästä konferenssista, jossa GCM-sopimusta käsitellään joulukuussa. Italia ja Sveitsi haluavat ensin tuoda asian kansallisen parlamentin käsiteltäväksi. Näin pitäisi Suomessakin toimia.

 

Miksei valtamedia uutisoi kansalle näiden useiden maiden pois jäämisestä?

 

Lue lisää GCM-sopimuksen sisällöstä:

1. http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263924-faktoja-gcm-sopimuksesta
2. http://riikkapurra.net/2018/11/28/ykn-uusi-maahanmuuttosopimus-gcm-ja-suomi/
3. http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264760-miksi-gcm-pitaa-hylata

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ville Tavio, oletko tietoinen onko ulkoasiainvaliokuntaan mennyt lausunnolle GCM englannin kielinen sopimus (ilmeisesti myös epävirallisen suomennoksen kanssa) vai onko niin, että suuri valiokunta onkin antanut tuon UM:n jatkoperusmuistion liitteineen vain tiedoksi? Jos vain tiedoksi, niin silloinhan käsittääkseni eduskunta ei ole vielä käsitellyt itse GCM sopimusta.

Kohta 6 asian käsittelykirjaukset suuren valiokunnan pöytäkirjasta luettavissa tästä linkistä;
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousPoytakirja...

Voiko ylipäänsä pöytäkirjaan tehty merkintä neuvoston keskustelujen loppuminen olla pätevä syy keskeyttää varsinaisen GCM sopimuksen käsitteleminen eduskunnassa?

Jari Ikonen

Onko siitä sopimusluonnoksesta mahdollista saada(tai onko jo saatu) oikeiskanslerin tai eduskunnan oikeusasiamiehen lausunto nimenomaan siltä kannalta että mikä on sen sitovuusaste?

Onko se valtiosopimus? Jos on niin pitäisikö se oikeuskanslerin mukaan käsitellä eduskunnassa? Niin ainakin maallikko luulisi.

Siltä kannalta tätäkään ei kait ole julkisuudessa käsitelty että vaikkei Sipilän/Soinin + "kaikenmaailman professoreiden" mukaan ole sitova niin sitten aikanaan jos eurooppaoikeus tällaisia asioita käsittelee ja perustelee (myönteisiä) päätöksiään tällä niin silloinhan siitä tulee suomeakin sitova linjaus. Tällainen kiertotie on käsittääkseni hyvinkin mahdollinen, jopa todennäköinen. Silloin ei Soinin puheilla mitään merkitys.

Kaikkiaan mitä ihmettä tässä on sellaista ettei sitä voi eduskunnassa käsitellä? Tehkää sitten vaikka välikysymys.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Itsemurha-sopimusta tuo merkitsee ainakin länsimaille ja niiden kristillisille perinteille; olisiko kyseessä peräti Jumalan rangaistus länsimaiden kristikunnalle heidän synneistään. Tämä ajatus ei ole oma, vaan Martti Lutherin. Kollektiivisen rangaistuksen teema on tuttu Raamatun Vanhasta Testamentista, jossa syntistä Israelin kansaa rangaistaan kovimman jälkeen ulkopuolisten maahantunkeutujien kautta. YK:n uusi siirtolaissopimus on tästä pehmennetty versio, mutta ajan myötä lopputulema on sama. Sen tuhon, mitä Mammonan palvojat eivät saa aikaiseksi, viimeistelevät muslimit, jotka on houkuteltu heidän apureikseen.

Mitään järkeenkäypää syytä ei noin itsetuhoiselle sopimukselle voi esittää ja niinpä on turvauduttava raamatullisiin selityksiin ja esikuviin.

Toni Rintala

Mutku YK:n muuttoliikkeen erityislähettiläs on todennut: ”Unlimited immigration into Europe from Africa is a benefit”.

Onhan se, mutta ei meille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Yritin hakea lähdettä väitteelle mutta Google ei auttanut. Kertoisitko?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Ai, my bad. Kuvittelin että se liittyy jotenkin blogin aiheeseen.

En nyt tosin jaksa käyttää 13 min ajasta tarkistaakseni, onko tuo sitaatti tuolta yli 3 vuotta vanhasta haastattelusta. Joka tapauksessa Sutherland menehtyi melkein vuosi sitten.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

We have to increase the number of legal migrants.. 8:50
We could easily handle this.. 10:00
They do not create problems.. 5:15
They have significant lower unemployment rate.. 6:50

Taitaa olla vain otsikko tuolle haastattelulle. En kuullut, että hän olisi sanonut sanatarkasti, että unlimited immigration is a benefit. Mutta hän käytti kyllä sanoja ‘good for economy’ ja ‘we have to increase the number of legal migrants.’

Samalla hän esitti, että Italian ja Kreikan on kohtuutonta kantaa taakka yksin. Kuitenkin hän puhuu, että tulijat eivät ole taakka vaan hyvä asia. Ristiriita?

Nyt taitaa H. Clinton olla se YK:n lähettiläs, joka puhuu rajojen avaamisesta..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #13

Niin. Eli panet lainausmerkkeihin lauseen, linkkaat 13 minuutin videon lähteeksi ja sitten kerrot ettei siellä sellaista olekaan.
Hienoa taas Rintala.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #17

Haastattelun nimi oli lainausmerkeissä. Se oli oikein, koska se kuvasi hyvin sen mitä hän sanoi. Ja koska lainasin sen, se oli lainausmerkeissä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

"Mutku YK:n muuttoliikkeen erityislähettiläs on todennut: ”Unlimited immigration into Europe from Africa is a benefit”."

Älä valehtele. Hän ei ole sanonut mitään tuollaista.
Ei nyt ole ihan ensimmäinen kerta sinulta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #19

"Hän ei ole sanonut mitään tuollaista."

Mielestäni on hyvinkin sanonut jotain tuollaista. Kehui sen olevan kannattavaa ja että sitä pitäisi saada lisää.

Kuten jo lainauksia haastattelusta laitoin..

Jari Ikonen

Voisikohan tämän sopimukuksen sitovuusasteesta saada kannan oikeuskanslerilta tai oikeusasiamieheltä, jollei sitä vielä ole hankittu. Silloinhan senkin asian juridinen puoli olis vahvemmin selvillä kuin Suurvisiiri Ahmed Ahneen (Sipilä) ja adjutanttinsa Saunabadin (Soini) puheista. Saunabadin vastauksessa kyselytunnilla hän ilmoitti ettei tämä ole sitova sopimus vaan OHJENUORA. No mitä tämä ohjenuora oikein ohjaa, lainsäädännön valmistelua, nykylain tulkintaa oikeuislaitoksen päätöksissä? Epäselväksi jäi.

Mietityttää sekin, että luultavasti aikanaan tulevissa Eurooppaoikeuden päätösissä mahdollisesti nojataan tähän sopimukseen ja silloinhan siitä tulee heti suomeakin sitova. Tällainen kiertotie on hyvinkin mahdollinen.

Onko tämä valtiosopimus vaiko ei? Jos on niin eikö sitä pitäisi eduskunnassa käsitellä. Kaikkiaan ihmetyttää ettei sitä millään tahdota selkokielisesti avata eduskunnassa.

Tehkää siitä tarvittaessa vaikka välikysymys.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

No Yle sentään aihetta sivusi:

"Suomalaisten maanpuolustustahto on laskenut alimmalle tasolleen lähes 30 vuoteen"

https://yle.fi/uutiset/3-10529281

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Voisi melkein sanoa että se maanpuolustustahto on viety.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 8

Yle tehostaa tukahduttamistoimiaan mitä tulee GCM-keskusteluun. Kauan ei toimittajien enää tarvitse huopatossuissa hiippailla. GCM-sopparin allekirjoituspäivä on 10.12.

Ensin itsenäisyyspäivä 6.12., sitten rajat auki?

GCM:stä ei radiouutisissa tänään(kään) siis sanaakaan, vain Syyriaa ja maanpuolustustahtoa.

Maanpuolustustahtoon liittyvä tutkimus tai "tutkimus" kokee viedä huomiota GCM-sopparin kohtalosta Suomessa.

En muuten usko ollenkaan tähän maanpuolustustahdon laskuun Suomessa, ainakaan kantasuomalaisten nuorten miesten keskuudessa. "Kun kartta ja maasto eivät vastaa toisiaan, usko maastoa."

Kysymystenasettelulla on joku taho taas vatkannut mieleisensä "tutkimus"tulokset aikaan. (Valhe, emävalhe, tilasto.)

Epäilen vasemmistoa. Vihervasemmiston Anni Sinnemäki kritisoi kansallista asevelvollisuuutta jo v.2010.

Armeijassa saatua johtajakoulutusta arvostetaan myös yrityselämässä, mutta Sinnemäen mielestä asevelvollisuus vaikuntaa työuraan sitä heikentävästi. Pöh.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010021611121891

Jari Ikonen

Onko tästä sopimustekstistä kysytty/saatu oikeuskanslerin tai oikeusasiamiehen lausuntoa josta ilmenisi tämän sitovuusaste? Jollei ole niin eiköhän se kannattaisi kysyä.

Suurvisiiri Ahmed Ahneen (Sipilä) ja avustajansa Saunabadin (Soini) lausuntojen mukaan tämä ei olisi sitova ja Saunabadin mukaan vain "ohjenuora". No mitä tämä ohjenuora sitten ohjaa, lakien valmistelua ja nykyisten lakien tulkintaa oikeusasteissa vai mitä.

Toinen kysymys on se että jos tähän sitoudutaan ja tätä koskien tulee Eurooppaoikeudesta aikanaan päätöksiä joissa tähän sopimukseen viitataanja perustellaan päätöstä, niin eikö se tarkoita välittömästi sitä että suomen on niitä noudatettava. Ei se silloin ole vapaaehtoista enää miltään osin. Jos tällainen kiertotie siihen on jäämässä niin se pitää jo nyt tiedostaa.

Onko tämä valtiosopimus vai ei. Jos on niin eikö se olisi reilua käsitellä karvoineen päivineen eduskunnassa eikä ajella "sammutetuin lyhdyin. Mitä tässä oikein salaillaan?

Turha väittää että kyse on vähäpätöisestä asiasta jos jo 7 EU-maata siitä on irtautumassa. Tehkää tästä välikysymys jollei muuten selviä.

Jari Ikonen

Onko tästä sopimustekstistä kysytty/saatu oikeuskanslerin tai oikeusasiamiehen lausuntoa josta ilmenisi tämän sitovuusaste? Jollei ole niin eiköhän se kannattaisi kysyä.

Suurvisiiri Ahmed Ahneen (Sipilä) ja avustajansa Saunabadin (Soini) lausuntojen mukaan tämä ei olisi sitova ja Saunabadin mukaan vain "ohjenuora". No mitä tämä ohjenuora sitten ohjaa, lakien valmistelua ja nykyisten lakien tulkintaa oikeusasteissa vai mitä.

Toinen kysymys on se että jos tähän sitoudutaan ja tätä koskien tulee Eurooppaoikeudesta aikanaan päätöksiä joissa tähän sopimukseen viitataanja perustellaan päätöstä, niin eikö se tarkoita välittömästi sitä että suomen on niitä noudatettava. Ei se silloin ole vapaaehtoista enää miltään osin. Jos tällainen kiertotie siihen on jäämässä niin se pitää jo nyt tiedostaa.

Onko tämä valtiosopimus vai ei. Jos on niin eikö se olisi reilua käsitellä karvoineen päivineen eduskunnassa eikä ajella "sammutetuin lyhdyin. Mitä tässä oikein salaillaan?

Turha väittää että kyse on vähäpätöisestä asiasta jos jo 7 EU-maata siitä on irtautumassa. Tehkää tästä välikysymys jollei muuten selviä.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Pertti Rönkkö kirjoitti facebook seinällään näin. Tähän voinee moni yhtyä.

"YK:n siirtolaisopimuksesta Saksan liittopäivällä käytyä vilkasta keskustelua ja argumentteja puoleen ja toiseen kuunnellessa vahvistui käsitys, että päättäjämme tekivät pahan mokan estettyään tiedottamattomuudellaan, vähättelyllään ja osin jopa salailullaan keskustelun näin tärkeästä ja kaikkia koskettavasta asiasta. Sama koskee mielellään vallan vahtikoirana esiintyvää mediaa, joka laiminlöi oman journalistisen vastuunsa lähes totaalisesti. Siirtolaissopimusta käsitteleviä, esitteleviä mutta samalla myös kysyviä ja kriittisiä juttuja on alkanut ilmaantua lehtiin ja tv-kanaville vasta viime päivinä. Tämäkin vasta sen jälkeen, kun sosiaalisen median nostattama paine alkoi kohota päättäjien ja valtamedian kannalta kiusallisen korkealle. Avoin keskustelu olisi oikonut vääriä tietoja sekä hälventänyt epäluuloja puolin ja toisin. Toivottavasti tästä otetaan opiksi tulossa olevan YK:n pakolaissopimuksen käsittelyn kohdalla."

https://www.facebook.com/789878541/posts/101562038...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Neljä (4) perussuomalaista kansanedustajaa istuu valiokunnissa, joissa asiakirja on ollut esillä.

Jos minun eteeni lyödään asia, jota en tunne, otan siitä selvää. Näin eivät ilmeisesti nuo valiokunnan jäsenet tee, vaan jatkavat untaan. Sen asiakirjan otsikossa on sana ”migration” jonka olisi luullut herättävän joka ainoan näistä neljästä.

On aika turha ulista mediasta ja salailusta, kun asia on ollut tiedossa jo kesäkuusta lähtien.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Max Jussila kirjoittaa "Neljä (4) perussuomalaista kansanedustajaa istuu valiokunnissa, joissa asiakirja on ollut esillä."

Tuo asiakirjan esillä olo ei pidä paikkaansa, koskapa vasta 12.11.2018 UM:n päivätyt perusmuistiot on saatettu GCM sopimusasiakirjan (engl.) mukaan lausuntoa varten suureen valiokuntaan/ulkoasianvalikokuntaan sekä ilmeisesti hallintovaliokuntaan.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousPoytakirja...

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Liiteasiakirja/D...

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Liiteasiakirja/D...

Tänään suullisessa kyselytunnin keskusteluissa kävi ilmi, että ainakin yhdessä valiokunnassa on käsitelty GCM sopimusta ja PS edustajan taholta on jätetty erimielisyys lauselma GCM:n hylkäämisesityksenä. PS:n edustajan mukaan sama hylkäävä kielteinen kanta tulee muidenkin valiokuntien päätöslauselmaan liittymään.

Aiemmin kesällä valiokunnissa asiaa keskuteltaessa ei ollut vielä GCM sopimusta käytettävissä kuin vasta nyt. Asiakirjat ovat vasta nyt liitteenä 12.11.2018 perusmuistioissa.
"Asiakirjat
New Yorkissa alustavasti hyväksytty asiakirja “Global Compact on Safe, Orderly and Regular Migration”, 13.7.2018."

"Asiakirjat
”The global compact on refugees – final draft (as of 2 August 2018)”

Huomattava on vielä sekin, että UM:n virkamiesten esitys on valiokunnissa pohjana lausunnon antamiseen, eikä valtioneuvoston, joka mitä ilmeisimmin on vaatimus oikeaan lainmukaiseen käsittelyyn? https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kirjelma/Documen...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Siis asia esiteltiin nimettömänä kesäkuussa, ihan ilman että mainittiin, mistä asiakirjasta oli kysymys? Mitähän siellä valiokunnissa oikein käsitellään?

Minä en ole väittänyt, että itse GCM-asiakirja olisi keskeneräisenä tuotu mihinkään valiokuntaan. Mutta älä nyt viitsi väittää, että valiokunnan jäsenet eivät edes tienneet asiakirjan otsikkoa. Kannattaa kysyä, jos omat voimat eivät riitä hakemaan drafteja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Heh, ei kai otsikon perusteella, eikä virkamiesten kirjoittamaan perusmuistioon voine antaa lopullista lausuntoa ennen kuin on käsillä lopullinen asiakirja, josta selviää mitä se on "syönyt". Miksi pitäisi antaa mitään lausuntoa keskeneräiseen YK paperiin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Mitä lausuntoa? Ei kirjoituksen aihe ole mikään lausunto, vaan itku median salailusta, johon Perussuomalaiset kansanedustajat olisivat voineet vaikuttaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuostahan se selviää, mitä 6.6.2018 on ollut esillä suuressa valiokunnassa. Kansanedustaja Ville Tavio näyttää olleen varajäsenenä läsnä.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousPoytakirja...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Ei tietenkään ole voinut olla GCM sopimus 6.6.2018 suuren valiokunnan käsittelyssä lopullisessa muodossaan, kun sehän on julkistettu/kirjoitettu "FINAL DRAFT 11 July 2018". Tämä lopullinen sopimus on siis vasta nyt käsittelyssä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

Älä vääristele. Olen puhunut drafteista koko ajan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Olipas mitäänsanomaton vasta-argumentti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30

Ihmeelisiä vastauksia.

1. Minä en ole missään vaiheessa vaatinut ”lopullista lausuntoa” keskeneräisestä asiasta.

2. Tavio valittaa, ettei media kirjoita/julkaise mitään GCM-asiakirjasta.

3. Hän osallistui itse 6.6.2018 suuren valiokunnan istuntoon, jossa asiakirjasta (sen draftista) oli puhe.

4. Jos Tavio olisi ymmärtänyt asian, hän olisi tehnyt asian julkiseksi.

6. Vääristelet kommenttejani sinulle hyvin tyypilliseen tapaan. Missään vaiheessa en ole väittänyt, että lopullinen asiakirja olisi voinut olla käsiteltävänä tai luettavana 6.6.2018. Olen linkannut valiokunnan sivun, jota näkyy, mitä oli käytettävissä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #33

”4. Jos Tavio olisi ymmärtänyt asian, hän olisi tehnyt asian julkiseksi.”

-> Jos kuvittelet, että jonkin asian tekeminen julkiseksi automaattisesti johtaa samalla siihen, että myös media heti kiinnostuu siitä, niin olet väärässä. Sitähän tässä nyt ihmetellään, että vaikka kyse on merkittävästä asiasta, niin media on kertonut siitä melko laiskasti ja yksipuolisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Perussuomalaisilla on oma lehti.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #38

Se on kyllä totta. Toisaalta muitakin lehtiä Suomessa kyllä on. Tv- ja radiokanaviakin on useampia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Että editoit vähän.

Niinpä on, ja yleensä kansanedustaja pääsee antamaan lausunnon, jos sellaisesta ilmoittaa. Niin että valinnanvaraa oli kyllä, jos asia olisi silloin huolestuttanut. Ihmeellistä parkumista kun on itse ollut valiokunnan kokouksessa kesäkuussa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #45

Ei kannata jäädä vain siihen, mitä kesällä ehkä olisi tapahtunut, jos joku lausunto olisi silloin annettu. Luultavasti mediassa ei olisi tapahtunut yhtään mitään. Medialla on omat tarkoitusperät ja päämäärät, ja jos jonkun lausunnon aihe ei ole mieluinen, niin ei siihen reagoida. Jos tarkastellaan laajemmin, niin uutisointi GCM:sta on ollut vähäistä ja yksipuolista, kuten arvata saattaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

No, uskoo ken tahtoo. Mitä media on ilmoittanut GCM:stä ”väärin” tai antanut väärää tietoa? Minusta väärän tiedon välittämiseen ovat ryhtyneet lähinnä Perussuomalaiset. Varsinkin itseään puhtaaksi pesevät kansanedustajat valiokuntien jäseninä. Näillä oli kaikilla mahdollisuus ottaa asia esille Suomen Uutisissa, kyllä siihen muut lehdet olisivat reagoineet.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #51

”Mitä media on ilmoittanut GCM:stä ”väärin” tai antanut väärää tietoa?”

-> En tainnut todeta että olisi uutisoitu väärin, vaan totesin, että uutisointi on ollut vähäistä ja yksipuolista. Ja silloin kun uutisointi on yksipuolista, se on yleensä myös virheellistä.

”Minusta väärän tiedon välittämiseen ovat ryhtyneet lähinnä Perussuomalaiset. Varsinkin itseään puhtaaksi pesevät kansanedustajat valiokuntien jäseninä. Näillä oli kaikilla mahdollisuus ottaa asia esille Suomen Uutisissa, kyllä siihen muut lehdet olisivat reagoineet.”

-> Harvemmin käy niin, että niin sanottu valtamedia lainaa puoluelehtien juttuja tai puoluelehdissä julkaistuja kansanedustajien lausuntoja. Varsinkin jos aihe on valtamedialle epämiellyttävä niin ei siihen reagoida jos ei ole pakko. Kesän jälkeen on myös tapahtunut paljon, yksi toisensa jälkeen valtiot ovat ilmoittaneet jäävänsä GCM:n ulkopuolelle, eli tilanne elää ja on muuttunut koko ajan mutta aika vähän jos ollenkaan näitä tapahtumia on seurattu tai taustoitettu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #52

Näitä ”muuttuneita olosuhteita” näytetään nyt käytettävän perusteena sille, että asiasta ei itseosattu nostaa haloota. Aika hyvä tekosyy omalle hiljaisuudelle: joku muu huomasi jotain kun itse ensin oltiin hiljaa, ja nyt ulistaan kuorossa erilaisia selityksiä omalle hiljaa ololle. Edelleen, uskoo ken tahtoo.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #54

Ei tarvitse keksiä tekosyitä, kun vain toteaa, että tämä aihe on valtamedialle epämiellyttävä. Sen vuoksi uutisointi on niin vähäistä, yksipuolista ja heikkoa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #33

Tai ehkäpä Tavio on aivan hyvin ymmärtänyt asian: kysymyksessä on kansainvälisoikeudellista sitovuutta vailla oleva asiakirja. Näinhän asia todetaan kahteen otteeseen 4.6.2018 päivätyssä muistiossa.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Liiteasiakirja/D...

Toisaalta juristina Tavio voisi ehkä perustella, miksi muistiossa lausuttu ja itse sopimustekstissä mainittu seikka ei pitäisikään paikkaansa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30

”Minä en ole väittänyt, että itse GCM-asiakirja olisi keskeneräisenä tuotu mihinkään valiokuntaan”.

Kommentissani numero 23. Riittääkö tämä lopettamaan vääristelysi ja mitäänsanomattomat kommenttisi, joissa ei ole minkäänlaista kirjoitukseen liittyvää yhteyttä? Kirjoitat kommentteja jostain, mitä ei kukaan ole edes väittänyt.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tänään Huhtasaari järjesti jälleen kerran eduskunnan kyselytunnilla näytöksen joka ei ole kunniaksi, ei Huhtasaarelle itselleen, ei eduskunnalle, ei koko poliittiselle järjestelmälle. Kun persujen taholta Suomea pyritään liittämään sellaisten Eurooppalaisten maiden, kuten Puolaan, Unkarin, Romanian, Bulgarian, Tsekin, Slovakian, Kroatian sekä Itävällan ja Italian populistihallitusten kanssa samaan kerhoon, niin voidaan sanoa harkintakyvyn totaalisesti pettäneen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Kerro nyt, mitä vikaa on yhteisessä EU-jäsenvaltioiden linjassa tämän asian osalta? Kaikki nuo valtiot ovat myös mukana Euroopan neuvostossa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Et siis ole ollenkaan seurannut miten esim. Puolassa ja Unkarissa poljetaan maahan länsimaisia demokratian ja parlamentarismin perusarvoja.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"kuten Puolaan, Unkarin, Romanian, Bulgarian, Tsekin, Slovakian, Kroatian sekä Itävällan ja Italian populistihallitusten kanssa samaan kerhoon, niin voidaan sanoa harkintakyvyn totaalisesti pettäneen"

Riippuu ihan missä asiassa samaan kehoon? Jos on kyse maahanmuutosta, niin ilman muuta niiden kanssa kannattaa olla samassa kerhossa. Toisin kuin esim. Ruotsin ja Saksan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Haaveeks jää, onneksi.

On se kumma kun Suomen kansa ei ymmärrää viisaita persuja äänestää.

Oliskohan kyse siitä, että viisaita onkin kansa. :)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016100922439779

Vaikka valtaosa suomalaisista on Petterin standardeilla rasisteja. Normaalin ihmisen standardeilla taas täysijärkisiä ihmisiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #44

Ja persujen kannatus alle 10% :)

Se kertoo kaiken, kuinka paljon tämä asia ihmisille merkitsee.

Ei kukaan jaksa tuota öyhäämistä, muut kuin persut.

Onnekis pysyy pikkupuolueena ja ulkona päätöksenteosta.

Suomi voittaa, kun persut häviää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaisten tuska se vaan päivä päviältä kasvaa :)

Tätä on oikeasti hauska seurata, mahtaako yksikään persu saada unen päästä kiinni.

Äänestävää kansaa koko asia ei hetkauta millään lailla, mutta onhan se tietysti hyvä, että on joku asia mihin tuskansa purkaa.

Vääristelyä ja ohipuhumista joka blogissa, mutta eihän se olekaan persuille mitään uutta, uusi normaali sallii lähes kaiken.

Huhtasaaren vuoro olisi nyt meitä sivistää, ikäväkin on jo vähän. :)

Tommi Mäkinen

Trololololloo :D
Kaho tänne et oo viel trollaillu porttikieltoa/banneja.
Hyvin näkyy olevan työn alla kyyl :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onko tää sitä persukieltä, kannattaa lukea enemmän, niin samalla oppii kirjoittamaan lauseita, joissa on jotain järkeä.

Huhtasaari voi opettaa :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Yle kai on valtamedia. Äskeisessä eduskuntakeskustelussa Huhtasaari sai melkoisesti tilaa kauhistelulle siitä, että Suomi "asemoi" itsensä johonkin epämääräisten maiden joukkoon.

Siis sellaiseen joukkoon, johon kuuluu noin 180 äärinationalistisen hallituksen toistaiseksi välttänyttä maata.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Äskeisessä eduskuntakeskustelussa Huhtasaari sai melkoisesti tilaa kauhistelulle siitä, että Suomi "asemoi" itsensä johonkin epämääräisten maiden joukkoon"

Maahanmuuttopolitiikaltaan epämääräisten maiden joukkoon sitä Huhtasaari tarkoitti.

Vai eikö Vuorelan mielestä maahanmuuttopolitiikka ole silloin epämääräistä, kun sillä on saatu aikaan 55 nk. No go aluetta?

https://www.verkkouutiset.fi/kymmenia-ruotsalaisal...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut ja Ruotsi ne yhteen soppii.

Mahtaa persuja harmittaa, kun Suomi ei olekaan kuin Ruotsi.

Aina sama vetoaminen Ruotsiin, kun persut ei muuhun pysty.

Huvittavaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"On maanpetturuutta tukea YK:n tavoitetta muuttua maailmanhallitukseksi. Se on sotaveteraaniemme uhrauksien pilkkaa ja haudalla hyppimistä. Globalismi on Kommunismin hienosteltu nimi. Pieni eliitti lain yläpuolella ja muut alaluokassa keskenään tasa-arvoisia:
a) Alaluokasta tulee taloudellisesti tasa-arvoinen ottamalta kaikilta omaisuus pois, siirtyy ”viisaan” yläluokan hallintaan
b) Alaluokasta tulee koulutukseltaani tasa-arvoinen kun kaikki koulutetaan heikoimman oppijan tason mukaisesti. Kaikilla sama eli minimi osaamistaso. Tätä on sovellettu USA:ssa ainakin ilmaisessa koulutuksessa ehkä kymmeniä vuosia. Keskimääräinen oppilas kv-testeissä karkeasti keskitasoinen ja köyhyydestä kärsineestä Venäjästä jäljessä.
Hävetkää Globarit eli Kommarit, isänmaanpetturit!! Havittelette itsenne ylentämistä lain yläpuolelle ja globalismia eli kommunismia meille muille 99,9%"
(Yle kommentti,jota ei ole sensuroitu)
Siinäpä sitä onkin eu-usa:n tavoitteista joihin kuuluu tämäkin sopimus.

https://www.postimees.ee/6458971/jaak-joeruut-rand...

https://www.postimees.ee/6455689/taismahus-mida-na...

Virossa on samanlaista hallitusta kuin muissakin eu alusmaissa eli usa-mielisiä joiden korruptio ja palkkiosysteemi ,suojatyöpaikat jne.on taattu niin kauan kun viro tekee mitä eu-usa haluaa.Viro joka itsenäistyi vasta 1990 jälkeen ja joutui saman tien toisen diktatuurin saappaan alle.USAn sotilaiden läsnäolo onkin alkanut ahdistamaan tavallista "kansaa"kun miehittäjien takia eivät pääse omiin sieni-marjametsiinsä jne.ja kun nämä miehittäjät isännöivät joka paikassa kuin omistaisivat koko pienen maan.

Viron sisäinen rauha horjuu kuten jokaisessa alusmaassa eu-ssa muuallakin.Pieni viro onkin saanut itselleen sisäiset ongelmat ja toreille mielenosoitukset kuten muutkin valtiot ,kun eu-usa isännät valloittavat itselleen alusmaita.USA on hyvin kouluttanut nämä jenkkimieliset pikku apulaisensa entisten venäjän vallan alla oleissa maissa ,sieltähän nämä ovat oppinsa käynet hakemassa,ja kumma kyllä itsenäisen suomenkin ovat poliitikot saneet tähän rupusakkiin jollakin ilveellä keploteltua.Olisikohan syy siinä että itä-saksan kasvatti Tohtorinna Merkel luuli 1990 v.että suomi on osa Neuvostoliittoa ...että sillä tasolla.

Tuo sopimus on suoraa liittovaltion luomista edistävää pakkolakeja jatkossa tuottavaa eu-usa politiikkaa,jolla eu alusmaihin siirretään jatkossa tasaisena virtana ihmisiä ilman alusmaiden tahtoa ja varsinkaan niissä asuvien ihmisten tahtoa.Sopimuksesta tuleekin pakkolaki kun ihmisten vaputta aletaan kahlita erilaisten sensuuri ja kyttäyslakien kautta,joilla sopimuksen toteutumista valvotaan ja se,ettei se ole sitova sopimus on täyttä paskaa,silloin kun se perustuu tällaiseen kiristämiseen ja mahdollistaa jatkossa pakkoja ja jos ja kun apuvälineinä on vihapuhe-rasismi-ynm.eu-politiikka sensuurin lisäksi niin kyllä tuo selvästi on kaikkea muuta kuin sopimus joka ei ole sitova.

Kyllähän se tietysti voi mennä taas niinkin ,että viro osaa neuvotella itselleen erilaiset sopimukset koska eihän viro noudata merkelin eu-usa:n muitakaan pakkolakeja tai suosituksia (joista suomen poliitikot vääntävät sen pakon NIISTÄKIN)vaan se on neuvotellut itselleen paremmat sopimukset jo aikoinaan ,ALUN ALKAEN.Tämä systeemi tosin tuo viroon rauhattomuutta ja kun ihmiset ovat alkaneet vastustaa jo eu-diktatuuria muutoinkin ei ihme että ent.venäjän vallan alta juuri päässyt valtio alkaa kyllästymään uusiin isäntiin ja käskyttäjiin.Kuten monet eu-alusmaat muutkin.

Virossa on ihmisjoukko /ryhmä joka on eu-kriittisistä koostuva eikä virossa ole vielä suomen tasoista sensuuria,joten mielipiteitä ei vielä ole kriminalisoitu kuten suomessa(runsaasta mielipidevankien määristä huomaa sekä medioiden vaientamisesta jotka eivät kuulu eliitin omistajien sisäpiireihin).

Ei taida auttaa enää edes eu-usan "yhteisen vihollisen"eli venäjän uhkakaan jolla tämä poliitikoiden lauma on vaaleissa ääniä kalastellut suomessakin.Ei enää 2018 vuonna kun ihmiset ovat heränneet koomastaan.Viron nettosaajan asema loppuu kohta sekin ja köyhyys on euron myötä maassa kasvanut ja eriarvoisuus kuten jokaisessa eu alusmaassa muissakin.Ei ole huume-alkoholi-prostituutio-rikollisuus ynm.ongelmat kadonneet mihinkään vaikka ne on suomen tapaan Tallinan kaduilta kerjäläisineen ohjattu turisteilta piiloon,kuten suomessa leipäjonot.

Sopivasti eliitti masinoi rasismi"tutkimuksensa"levitykseen suomessakin ,sen kyselyn kiireellä koonnut tyyppi kun on osa eu eliitin sisäpiiriä ja ajaa näiden etuja johtajan pallillaan.Tosin kyselyssä ei ollut muuta kuin näiden muutaman sadan henkilön subjektiiviset kokemukset,näkemykset, fiilikset joista kyselyn tulokset sitten saatiin kyhättyä "tutkimukseksi"Mitään todisteita tai faktojahan ei siihen ole,että nämä stoorit olisivat totta,eikä mitään tutkimukseen viittaavaa muutakaan faktaa.Kun samainen kyselyn vastuu tyyppi kävi suomessa 2017 tapaamassa Häkkistä taisi keskustelut koskea jo silloin tätäkin keissiä eli suomalaisten rasisteiksi tekemistä vaikka pakolla,kuten viimeiset eu vuodet on tapahtunut.Tilattu kysely saatiinkin nopeasti väsättyä ja siitä jätettiin yli puolet alusmaista pois...

On se kumma ettei suomalaisten mitta ala täyttyä tästä jatkuvasta leimaamisesta ja nimittelystä,joukkokunnianloukkauksista joita Yle:ä myöten levitetään julkisuudessa "suomalaiset ovat rasisteja" suomalaiset ovat juoppoja,suomalaiset ovat moniongelmaisia,nuoret ovat terroristeja,perheet ovat alkoholisteja ,lapset eivät voi asua kotonaan(kerjätään rahaa es.SOS-lapsikylille tv.ssä jne.kun on lakkautettu lainmukaiset tukitoimet ja tuotu amerikasta huostabisnesmalli tilalle)) ,työttömät ovat rikollisia,suomalaiset miehet ovat vaimonsa ja lastensa hakkaajia,nurkkiin kuseksijoita(keskustaa edustanut hra husu,joka loikkasi sdp:hen) suomalaiset suurin uhka suomen turvallisuudelle ,2 hallituspuolueen edustajat :heikompaa ainesta,ihmisroskaa jne.

Pelottelu ja uhkailu-sensuuri -politiikka vaientaa kyllä joitakuita,se on diktatuurin väline ei demokratian.Sisäpiiriläisten suosiossa olevat juristit ynm.sakki joka tienaa tällä systeemillä onkin puolustamassa omia etujaan ja siksi muutamat ovat suut vahdossa puolustavat eliitin tekemiä sopimuksia eu-usan kanssa kurkku suorana huutaen joka välissä,ja muutamista on tullut systeemin suosikkeja. Usa haluaa eu:sta liittovaltion ja koska usa on eu:n kummisetä,luoja ei eu:ta edes olisi ilman usaa,on hallituksien juoksupojat koulutettu usan koulujen penkeillä tarvittavien toimenpiteiden suorittajiksi siirtomaissa.

"Nykyään vallalla voi olla monia totuuksia, mikä johtaa presidentin mukaan totuuden hämärtymiseen. Niinistö pitää tätä vaarallisena kehityksenä. Ne, jotka eivät pidä OIKEASTA totuudesta,(ANTEEKSI MITÄ????) voivat Niinistön mukaan hyödyntää tilannetta"

Juristi Niinistö siis kannattaa saksalaista ennakkosensuuria mm.MEDIAT ,TYÖPAIKAT ANNETAAN "OIKEAMIELISILLE" jne.jne.ja ihmisten vaientamista pakkolakien ja uhkailujen,pelottelun linnatuomioiden avulla...EU "vihapuhe"säädäntö uusiksi kirjoitettu tarvekalu alusmaihin jolla poliitikoidenkin arvostelusta tehty laitonta jne.jne.

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa avata keskustelun siitä, tulisiko Facebookin, Twitterin tai Googlen kaltaiset alustat asettaa vastuuseen vihapuheen levittämisestä"Jopas jotakin ,taitaa suomestakin muutama kuulua ihan sinne ytimiin kun on valta vaientaa eu:politiikan takia näitäkin jättejä.

Nämähän alistuivat eu:n sensuuriin jo,joten siltäkin osin ,muiden lakien lisäksi hiljenee soraäänet tästä demokratiasta....Tosin usa:ssa ja eu:
ssa ei sitä ole ollut enää vuosikymmeniin,demokratiaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235859-presidentt...

KUKA TAI MITKÄ TAHOT "vihapuheen"määrittelevät muut kuin nämä valtaa pitävät,eu-usa johtajat??Mitä on "vihapuhe??Se suomeen 2015 tuotu eu-politiikan väline pelotteeksi keksitty?Miksi "vihapuhe" ei koske muita kuin ihmisiä jotka eivät ole samaa mieltä eu-usa vallankahvassa roikkuvan eliitin kanssa?Kuuluuko demokratiaan tällainen ennakkosensuuri ja mielipidevangit,YHDEN ÄÄNEN TOTUUS???

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset