Ville Tavio

Turvapaikanhakijaa kohdellaan kunniavieraana

Jos suomalainen hankkii itselleen sosiaalietuuksia valehtelemalla, hän saa petostuomion.

 

Turvapaikanhakijalla ei ole samaa rehellisyysvelvoitetta, vaan turvapaikanhakija voi huoletta valehdella saadakseen etuuksia.

 

Sosiaaliturva ja lupaukset helposta elämästä houkuttelevat kehitysmaiden ihmisiä kulkemaan kymmenen turvallisen maan läpi hakemaan Suomesta turvapaikkaa.

 

Perättömiltä huhuilta Suomi voisi leikata siivet. Ongelmana on, että monet lähtömaissa liikkuvat huhut turvapaikanhakijoiden helposta elämästä Suomessa ovat totta.

 

Suomessa ei turvapaikanhakijan omaisuutta edes selvitellä, saati oteta panttina tai kulukorvauksena, vaan viesti hakijoille on heti maahantulosta alkaen se, että suomalaiset kustantavat kaiken.

 

Keksityistä tapahtumista valehteleminen on turvapaikanhaussa taloudellisesti riskitöntä. Edes vastaanottokeskuksen asumiskuluja, jotka henkilöä kohden ovat vähintään 22 000 euroa vuodessa, ei tarvitse maksaa, vaikka turvapaikkahakemus olisi ilmeisen perusteeton.

 

Suuri osa turvapaikanhakijoista ei ole täällä muuttamassa omaa arvopohjaansa eikä rakentamassa suomalaisten arvojen mukaista yhteiskuntaa.

 

Raiskaus, murha tai edes terrori-isku eivät estä turvapaikan saamista. Turvapaikanhakijat ovatkin merkittävä turvallisuusuhka. Olen esittänyt lakialoitteellani vakaviin rikoksiin syyllistyneiden automaattista karkottamista jo vuonna 2015.

 

Turvapaikanhakijoille annetaan erityiskohtelua myös verrattuna työperäisiin maahanmuuttajiin. Työvoiman saatavuusharkinnasta on luovuttu turvapaikanhakijoiden osalta. Turvapaikkaprosessiin hakeva voi pyrkiä tietyn määräajan odoteltuaan kaikkiin töihin ilman saatavuusharkintaa ja täysin laillisesti.

 

Turvapaikanhakijana saapuneelle myönnetään myös Suomen kansalaisuus nopeammin kuin työperäiselle maahanmuuttajalle.

 

Vaarana on myös, että helpotettu koulutukseen pääseminen, puutteellinen kielitaito ja kriteerien madaltaminen aiheuttavat vaaratilanteita, kun turvapaikanhakijoina saapuneet työskentelevät vanhusten, lasten ja vammaisten parissa.

 

Ymmärtääkseni moni turvapaikkaa hakenut tekee pimeitä töitä samaan aikaan kun saa sosiaalitukea.

 

Useita laittomasti maassa olevia ei saada poistettua maasta, elleivät he suostu ottamaan vastaan tuntuvaa vapaaehtoisen paluun tukea (hyödyketuki on enimmillään 5 000 euroa ja käteistuki 1 500 euroa) ja poistumaan maasta vapaaehtoisesti.

 

Suomessa vallitsee laittomuus ja sekasorto turvapaikka-asioissa. Täällä ei vallitse laki ja järjestys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä on taas kansanedustajalla paskapuheita ja yleistystä blogi täynnä

''Vaarana on myös, että helpotettu koulutukseen pääseminen, puutteellinen kielitaito ja kriteerien madaltaminen aiheuttavat vaaratilanteita, kun turvapaikanhakijoina saapuneet työskentelevät vanhusten, lasten ja vammaisten parissa.''

Eli tässä kohtaa jokainen turvapaikanhakjia on vaarallinen, niin naiset kuin lapsetkin . Haittapersujen yleistystä, joka tällä tavalla rasistisesti laittaa kaikki turvapaikanhakijat samaan vaaralliseen kategoriaan. VMP!

''Ymmärtääkseni moni turvapaikkaa hakenut tekee pimeitä töitä samaan aikaan kun saa sosiaalitukea.''

Älä levitä huhuja, sanotaan ohjeissa, ja tämä sinun ''ymmärtääkseni'' on persujen normaalia fobiaa

Kuka voi tällaisia ''asiantuntijoita'' äänestää

Lakitoimistoyrittäjä :) Eipä tämä lakitoimistoyrittäjä ymmärtänyt edes mitä tarkoittaa GCM asiakirja :)

Tommi Mäkinen

Taas ritala ekana suu vaahdossa huutamassa täällä :D

"Vaarana on myös, että helpotettu koulutukseen pääseminen, puutteellinen kielitaito ja kriteerien madaltaminen aiheuttavat vaaratilanteita, kun turvapaikanhakijoina saapuneet työskentelevät vanhusten, lasten ja vammaisten parissa."

Ritala ei itse asiaa kumonnut mitenkään, kävi vain kirkumaan rasismia ja muuta fobioitaan.
Aina on tiedetty että puuttelinen kielitaito lääkärien tai hoitajien kohdalla voi/ja on aiheuttanut vaaratilanteita, kuinka se muuttuu rasismiksi turvisten kohdalla???

Ja sä itse olet sanonut, että sä tiedät, että jokainen Persu haluaa tapahtuvan lisää mamujen tekemiä raiskauksia, lasten joukkoraiskausjengejä, kurkunleikkaamisia, väkivaltaa, kauheuksia jne. että kannatus nousisi edes hieman.

Eli mites sulla toi yleistäminen? Pistä nyt edes yksi linkki tähän, että missä joku näin sanoo. Luulis löytyvän todella helposti kerran TIEDÄT että jokainen persu näin haluaa.

Käyttäjän MarkkuPalomki kuva
Markku Palomäki

Eikö puutteellinen kielitaito voisi olla ongelma sosiaali- ja terveysalalla? perin merkillistä jos ajattelet niin. Sote-uudistuksen yksi tavoitekin on että turvataan palvelut kansalaisten omalla kielellä; suomeksi ja ruotsiksi. Kyseessä on tietysti myös oikeus omakieliseen palveluun eikä pelkästään turvallisuusasia. Mistä Petteri Ritala väännät tuon että "eli" yleistyksesi että Ville Tavio väittäisi jokaisen turvapaikanhakijan olevan vaarallinen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaiken kaikkiaan ala-arvoinen kirjoitus.

Ensinnäkään tänne kylmään arktiseen pohjolan kaamokseen ei tule kukaan paratiisia etsimään lämpimistä maista, joissa saa köllötellä hedelmäpuun alla. Sen näkee jo siitäkin, että edes hätää kärsivien turvapaikan hakijoiden kohdalla Suomi ei ole lainkaan suosittu määränpää. Joitakin harvoja kokonaismäärästä tännekin asti "eksyy", mutta se ei ole mitään verrattuna vaikkapa Saksaan, tai edes Ruotsiin, josta vain harvat haluavat rajan tälle puolen.

Koko asennoituminen edustaa täydellistä näköalattomuutta ja perspektiivin puutetta, omaan napaan tuijottamista ja epätietoisuutta maailmasta.

Tekstistä huokuu myös tunne, että turvapaikanhakijoita, jotka siis oletusarvoisesti ovat joutuneet kärsimään niin paljon, että ovat jättäneet kotinsa, elämänsä, ystävänsä sekä sukulaisensa taakseen, on syytä potkia täällä päähän niin paljon kuin mahdollista.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Juha Kuikkaa, "sydämesi avaamisesta". Ihmettelen "puheitasi" ihmisistä, joille, jo lapsesta on monellakin ollut elämänohjeena; vääräuskoisen voi surutta tappaa ja senjälken pääset, jos itse kuolet, paratiisiin ja saat runsaasti nuoria tyttöjä "käyttöösi". Joka on perkeleen, perkeleellistä valetta. Helvettihän tällaisen ihmisen osa, Raamattumme ja Jeesuksen Kristuksen mukaan on. Siunaten, Lasse Hietanen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No nyt on turvapaikanhakijat toivotettu suoraan Helvettiin, kohta tähän ideaan tarttuu varmasti jokin persujen ajatuspaja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Sinne minäkin kuulemma päädyn. Mutta otan mieluummin sen rikin, kuin että joutuisin hurskastelijoiden kanssa ikuisesti kärvistelemään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #17

#17

Niin no.... eihän tässä puhuttu kuin siitä osasta joille on:
".... ihmisistä, joille, jo lapsesta on monellakin ollut elämänohjeena; vääräuskoisen voi surutta tappaa ja senjälken pääset, jos itse kuolet, paratiisiin ja saat runsaasti nuoria tyttöjä "käyttöösi". Joka on perkeleen, perkeleellistä valetta. Helvettihän tällaisen ihmisen osa, Raamattumme ja Jeesuksen Kristuksen mukaan on. Siunaten, Lasse Hietanen."

Ei kaikista turvapaikanhakijoista.
Ja Lasse vankkana Jumalan sanansaattajana näin myös uskoo, joten voi kysyä eikö hänellä siihen ole oikeus.

Totuus ei näissä uskontojutuissa ole se "juttu", vaan nimenomaan se usko.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Koraania seuraten pääsee aivan varmasti sille pahemmalle puolelle, ja osa on ikuisuus

Käyttäjän SamuliPorkka1 kuva
Samuli Porkka

"Sen näkee jo siitäkin, että edes hätää kärsivien turvapaikan hakijoiden kohdalla Suomi ei ole lainkaan suosittu määränpää." Sinä sanoit sen itsekkin, kovin moni oikeasti hädässä oleva ei tänne tule, vaan jää ensimmäiseen turvalliseen maahan. Tänne tulleista suurin osa ei ole hädänalaisia tai vainottuja lähtömaissaan.

Lähtömaiden kuukausiansioihin verrattuna, se mitä täällä saa, on usein monikertainen määrä. Jo se on yksistään houkutteleva tekijä. Monet lähettävätkin rahaa lähtömaahan perheellensä.

Varsinkin vuonna 2015 Suomi oli todellakin haluttu kohdemaa, ellen väärin muista, tänne tuli suhteellisesti eniten turvapaikanhakijoita, joten väitteesi siitä, että Suomeen ei haluttaisi tulla, on jo tämän perusteella valheellinen.

Mutta pidä ihmeessä kiinni unelmastasi loppuun asti. Väittäisin, että se perspektiivin puute vaivaa juurikin sinua ja kaltaisiasi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Vaikeata se on arvioida onko Suomi suosittu kohde hätää kärsivien keskuudessa, kun suurin osa tp-hakijoista ei ole turvapaikan tarpeessa.

Tavion olisi pitänyt jättää kirjoittamatta kappale, jossa epäilee pimeiden töiden tekemistä. Muuten kirjoitus taisi olla faktoihin perustuva. Sinäkään et edes yritä kumota mitään Tavion esittämää, vaan heittelet mielikuvia hatusta. Ohkaisella mennään, kun ei mitään argumentteja löydy.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"kun suurin osa tp-hakijoista ei ole turvapaikan tarpeessa."

Kukas niitä mielikuvia hatusta heitteleekään ...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

Tilastot näin kertovat. Suurin osa tp-hakemuksista on viime vuosina hylätty. Pääministeri Sipilä taisi jossain haastattelussa sanoa, että 2/3 ei ole turvapaikan tarpeessa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #37

#37

Niin, mutta turvapaikkaa kannattaa hakea, jos tavoittelee kansalaisuutta. Jo pelkästään hakijan asemassa voi kiertää normaaliin työlupaan liittyvää käytäntöä ja kiinnittyä työpaikkaan ja tätä kautta pyrkiä kohti kansalaisuutta. Palkalla ei ole niin väliä, kun pääsyä kohti kansalaisuutta tavoitellaan.

Ei ihme, että turvapaikkaa haetaan uudestaan ja uudestaan.

Tiedoksi: Viikko 41 / 2018:
- 91 #tphakija­a, joista ensimmäisiä hakemuksia 45.
- #turvapaikka­päätöksiä 92
Ajalla 1.1.-14.10.2018 #turvapaikka­hakemuksia 3 377, joista ensimmäisiä hakemuksia 1 834.

Lähde: Twitter / @juha_simila

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #36

Oletko sitä mieltä että ne Ruotsista tänne tulleet turvikset vuonna 2015, olivat oikeasti turvapaikan tarpeessa? Ja kuinka monen turvallisen maan läpi olivat vaeltaneet jo ennen Ruotsiin saapumista?

Oikeasti hengenhädässä olevat olisivat hakeneet turvapaikkaa siitä Euroopan maasta, johon ensimmäisenä tulivat. Mutta nämä tyypit lähtivät vaeltamaan läpi Euroopan, päästäkseen sinne missä uskoivat parhaat etuudet saavansa. Huijareita koko sakki.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #44

Muutaman turvallisen maan läpi ne Suomeen asti tulleet pakolaisaallon rippeet olivat kulkeneet. Mutta valtaosa, ylivoimainen valtaosa, jäikin sitten Saksaan tai Ruotsiin. Kun roiskuu, niin hiukan pisaroita lentää muuallekin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #58

Siirtolaisaalto, ei pakolaisaalto. Ainakin Suomeen tulleet olivat suurimmaksi osaksi aivan jotain muuta, kuin pakolaisia.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #58

Mutta turvapaikkaa ei niillekkään "pisaroille" olisi pitänyt antaa.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #58

Määrällisesti kyllä, mutta prosentuaalisesti nuo sinun roiskeet osuivat Suomeen samalla lailla kuin Saksaan.

Käyttäjän MarkkuPalomki kuva
Markku Palomäki Vastaus kommenttiin #36

No jos et tuota usko niin ilmeisesti Suomi tekee vääriä päätöksi ja hylkää hakemuksia perusteetta. Ilman "kristinuskoon kääntymistä", kielteisiä päätöksiä tulisi vielä melkoisesti enemmän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Meinastko että kansanedustaja, joka levittelee huhupuheita, pitäisi otta vakavasti? Kansanedustajan pääoma on luottamus. Tavio päätti uhrata sen pienen tehosteen vuoksi. Miksi ihmeessä kansanedustaja haluaa vaalien alla saattaa harkintakykynsä kyseenalaiseksi, jää mysteeriksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #38

Toivottavaa toki olisi, että kansanedustajat eivät moiseen syyllistyisi, mutta aika tyhjä istuntosali olisi, jos siellä olisi paikalla vain henkilöt, jotka puhuvat pelkkää faktaa.

Jokainen voi kohdallaan toki miettiä pitääkö Tavion kirjoituksessa tarttua tuohon yhteen kappaleeseen ja unohtaa kaikki muu vai pitäisikö noiden muiden kappaleiden asioille kenties tehdä jotain.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #38

#38

Jokos Max on tutustunut Samuli Salmisen kirjoittamaan raporttiin "Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee? – Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta, työmarkkinat ja julkinen talous"?

https://www.suomenperusta.fi/

Raportin näkökulmasta pimeän työn tekeminen ei ole mikään ihme: Palkka ei ole pääasia vaan kansalaisuuteen pääsy. Osa tulijoista on valmis jopa maksamaan työnantajalle saadakseen työpaikan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Miten tuo liittyy mitenkään kansanedustajan huhujen levittelyyn?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #59

#59

Mikä kohta siis mielestäsi oli huhu?

Jos se oli mielestäsi epäilys pimeästä työstä, niin juuri sen tuo Suomen Perustan raportti vahvistaa hyvin todennäköiseksi vaihtoehdoksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #77

Enemmän ajattelin väitettä siitä, että viranomaiset systemaattisesti katsoisivat petolsia sormien läpi. Mutta kyllä tuokin huhupuheelta kuulosti. Ja ei, en aio lukea satasivuista raporttia vain koska väität sen ”vahvistavan” todennäköiseksi. Huhut vahvistetaan faktoilla, ei todennäköisyyksillä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/77741-arabilehti...

"Arabilehti Suomesta: Muslimien taivas"

"Lehti ylistää Suomen veronmaksajien maahanmuuttajille tarjoamia sosiaalietuja. Suomi tarjoaa maahanmuuttajille ilmaiseksi kielikurssit, asumisen, terveydenhuollon perheille ja koulutuksen lapsille. Tämän lisäksi aikuiset saavat 367 euroa käyttörahaa kuukaudessa, kunnes he saavat töitä ja alkavat itse tienata"

On pakko Kysyä Juha Kuikalta ja komppaajilta minkälaisia ajatuksia artikkeli teissä herätti? Menaatteko ettei Suomi ole turvapaikan hakijoille pelkkä paratiisi, vaan suorastaan taivas?

On muuten selvää, että suurvalta Saksa tunnetaan maailamalla paljon paremmin kuin pieni Suomi ja siten on selvää, että Saksaan on tulijoita paljon enemmän. Myös myös suuret maahanmuuttaja yhteisöt jossain maassa lisäävat vetovoimatekijöitä. Esim. jotain syyrialaisia Suomessa on hyvin vähän verratattuna vaikkapa Ruotsiin. On selvää, että jos henkilö muuttaa vieraaseen maahan, niin hän valitsee mielummin maan, jossa on valmiiksi jo maanmiehiään usein tuttaviaan tai sukulaisiaan. On myös selvää, että syyrialaiset kertovat ruotsista kotimaahansa ja näin tieto leviää.

Onko Suomi suosittu, se riippuu siitä mihin vertaa. Varamasti Suomi on paljon suositumpi maa, kuin monet Itä-Euroopan maat. Kyllä Sipilän talonluovutus levisi ihan kivasti maailalla, eli kyllä Suomen houkuttelevuus tunnetaan liiankin hyvin. Ja pienetkin määrät näin pienessä maassa tuntuvat aivan erilaiselta kuin jossain Saksassa.

"He uhkasivat hypätä veteen, koska eivät halunneet olla kirjoilla Ruotsissa. Pakolaiset halusivat jatkaa Norjaan ja Suomeen"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2015091220339960

Vaikuttaisi siltä, ettei Suomi näyttäisi olevan turvapaikanhakijoiden mielestä niin kauhean kurja paikka verrattauna Ruotsiin.

Lisäks olen nähnyt PT-mediassa videon jossa turvapaikanhakijat matkaavat Tanskan läpi, koska haluat mielummin Ruotsiin tai Suomeen parempien etujen toivossa, mutta en valitettavasti löytänyt juttua googlella. Jos joku löytää sen niin voisi jakaa tähän ketjuun.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Kaiken kaikkiaan ala-arvoinen kirjoitus."

Ja mamujen tekemät raiskaukset ja ryöstöt eivät ole ala-arvoisia tekoja? Halloo!!

Suomi on tietysti avoin hyvin käyttätyville pakolaisille, mutta rikolliset. joko pysäytetään rajalla, tai potkitaan pois maasta heti kun osoittautuvat rikollisiksi.

Kyllä tämä homma on saatava kuriin.

PS. Tietysti vihervasurit saavat vapaasti muuttaa johonkin muslimimaahan, jos haluavat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä oon töissä 24/7

Jotkut voi tehdä työtä sohvalla istuen. :)

Tommi Mäkinen

Peräkammarin soffalla on hyvä hakata läppäriä kuola valuen/suu vaahdossa, ja herjata jengii vähä-älyisiksi idioottirasistinatsifasistipaskoiksi ja hymiöitä perään :D

Ritala ei koskaan petä <3

Käyttäjän Chris-MarieRasi kuva
Chris-Marie Rasi

Kiitos hyvästä blogista Ville. Monia tärkeitä tosiasioita toit esille.

Turvapaikkajärjestelmän törkeä hyväksikäyttö elintasosiirtolaisuuteen on mitä ilmeisintä. Surullisinta on, että ne harvat, jotka todella ovat vainottuja ja tarvitsevat turvapaikan, joutuvat tästä kärsimään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vielä tekee mieli kysyä miten katsot, että jonnekin korven keskellä olevan parakin yhteismajoitukseen asutettu henkilö voisi tuntea itsensä elintasopakolaiseksi, jos saa yhteiskeittiössä valmistetun aamupalan tai illallisen sekä väliaikaisesti sen verran rahaa, että voi tietyt perustarpeensa saada paikkakunnan kaupasta hankituksi? Aineellisessa mielessä tai elinympäristön huomioiden hänellä ei varmasti ole ollut useimmissa tapauksissa mitään syytä vaihtaa elämäänä sellaiseksi.

Jos kyseessä olisi suoranaisen nälänhädän kourista Afrikasta saapunut luurangon laiha henkilö, niin ehkäpä asian voisi "elintasopakolaisuudeksi" tulkita, mutta pääsääntöisesti näiden tulijoiden aineellinen elintaso kyllä alussa huononee täällä Suomessa sihen verrattuna mikä heillä kotona on ollut.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Montakohan päivää lakitoimistoyrittäjä katselisi näitä ruhtinaallisia olosuhteita purnaamatta jos omalle kohdalle sattuisi?

Kirjoituksesta huokuu vaatimus siitä, että yhteiskunnan tuella elävän pitää olla nöyrä ja kiitollinen kaikista niistä murusista jota heille pöydältä putoaa. Ja pitää asiantila niin, töitä ei ainakaan saa hakea ja tehdä koska se on kaikilta muilta pois.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Niin, jos he eivät tee työtä, niin he loisivat täällä, jos tekevät, niin he vievät meidän työpaikkamme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Unohdin vielä mainita, että jos he perustavat yrityksen, niin sitten he kiertävät veroja eli varastavat meidän rahojamme.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #11

Tarkoitat varmaan viiden euron pizzerioita?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #49

"Tarkoitat varmaan viiden euron pizzerioita?"

Niin, sekin epäkohta vielä tulee riesaksemme, että köyhemmätkin pääsevät ravintolaan syömään.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #57

Viiden Euron pitsoista ei kuulemma voi maksaa kaikkia asian kuuluvia verroja, koska se tehdään niin halvalla, ainakaan täällä PK-seudulla. Kannattaako Kuikka ja komppaajat veronkiertoa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #75

Jospa he tyytyvät pienempään omaan tuloonsa. Veroviranomaisten asia on tehdä verotarkastuksia, ei asiakkaiden.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #83

Juha, tulijoita on paljon enemmän kuin voidaa ottaa, niin miksei valkata rikolliset ja joutenolijat pois. Onko tämä liikaa vaadittu?

Suomessa on jo rikollisia ja työttömiä tarpeeksi. Pannaaan omat rikolliset ojennukseen ja työllistetään omat työttömät ensin. Onko tämä liikaa vaadittu?

Maahanmuuttajien on noudatettava maan lakia. Onko tämä liikaa vaadittu?

Valitettavasti maailmassa on niin paljon kärsimystä ja nälkiintyneitä ihmisiä, ettemme pysty auttamaan kaikkia - vaikka kuinka haluaisimme.

Valitettvasti emme voi olla koko maailman sosiaalitoimisto (anteeksi kulunut sanonta). Valtion velka karkaa käsistä, vaikka on kuuma nousukausi menossa. Pidetään hyvinvointiyheiskunnan talous kunnossa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #91

Miten kärsimys tai nälkiintyminen liittyvät aiheeseen?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Työpaikat ovat nollasummapeliä siinä kuin kielenopiskelukin. Jos jollekin haittamatulle opettaa suomea, jostain ilmaantuu jälleen yksi kirjoitustaidoton isämmaamystävä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #8

"Niin, jos he eivät tee työtä, niin he loisivat täällä, jos tekevät, niin he vievät meidän työpaikkamme"

Nämä asiat eivät ole mitenkään toistensa vastakohtia joten älähän viitti Kuikka soittaa poskeasi. Jos turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen hän ei saa jäädä maahan elämämään sossunrahoilla, koska meidan rahoilla loisiminen on ongelma. Mutta hän voi hakea työlupaa, joka saa ainoastaan sellaisessa tapauksessa, jos ei vie kenenkään maassa jo olevan työpaikkaa. Tämä siitä syystä, että se koetaan ongelmaksi, jos maahanmuuttaja tulee tänne ja vie meidän työt.

Tarveharkinta on voimassa melkein kaikissa Euroopan maissa EU:n ulkopuolelta tulevalle työvoilla. Ja arvatkaa miksi näin on? Selitys on se joka jostain kumman syystä aiheittaa monessa naurua "koska ne vievät meidän työt"

"Koska ne vievät meidän työt" jutut ei oo mitään naurun aihetta, vaan se on valittava tosiasia liiankin usein.

Katsotaan vaikka oman alani työttömyys, se on tällä hetkellä kymmenen prosenttia, vaikka on nousukausi. Ja kuten kaikki tietää, että rakenusalalla on todella paljon ulkomaalaista työvoimaa väittääkö joku oikeasti ettei osa tästä ulkomaalaisesta työvoimasta veisi suomalaisten työpaikkoja?

https://rakennuskassa.fi/download/2018/joulukuu_20...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #7

#7 (Salonen)

"töitä ei ainakaan saa hakea ja tehdä koska se on kaikilta muilta pois"

Joo, niin se on.

Salosen kannattaa lukea Suomen Perustan raportti:

Samuli Salmisen kirjoittamassa raportissa "Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee? – Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta, työmarkkinat ja julkinen talous" käydään läpi, mistä saatavuusharkinnassa on kyse ja millaisia vaikutuksia sen poistamisella olisi – Ruotsin kokemukset halpatyövoiman vapauttamisesta on hyvä tuntea.

https://www.suomenperusta.fi/

Kun Suomeen tullaan tekemään töitä ilmaiseksi tai jopa maksetaan työnantajalle siitä, että päästään työsuhteeseen ja täten tavoittelemaan kansalaisuutta, niin on selvää, että kuvio ei ole kovin kannattava kantasuomalaisille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #23

Eli perussuomalaisen kansanedustajan höperöinnin tueksi pitäisi lukea perussuomalaisten ajatushautautumon tuottama paperi?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #26

#26

Siinä paperissa on faktoja. Aivan kuten on ollut Jussi Halla-ahon blogissa "Scripta - kirjoituksia uppoavasta lännestä". Siellä on nimet, päivämäärät, tapahtumapaikat.

Mutta, Salonen, kaikin mokomin: jatka vain unessa elämistä.

La vida es sueño?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #23

"töitä ei ainakaan saa hakea ja tehdä koska se on kaikilta muilta pois"

Kyllä täysin mahdollista, että kun maahanmuuttaja työllistyy se kaikilta muilta pois?
Jos maahamuuttaja joka työllistyy korvaa kotimaisen työvoiman, siinä tapauksessa se on kaikilta pois. Sillä jos kotimainen työntekijä jää työttömäksi yhteiskunta, eli veronmaksajat joutuvat maksamaan hänen työttömyydestään koituneet kustannukset.

Ei tämän ymmärtämiseen tarvitse lukea mitään pitkiä Suomen perustan tutkimus raportteja, mutta toki on hyödyllistä sillä sivistää itseään. Siinä esim. kerrotaan, että hyvin moni ulkomaalaisen joku yleenstä työllistyy hänestä on enemmän kuluja kuin tuloja Suomelle.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #7

"Kirjoituksesta huokuu vaatimus siitä, että yhteiskunnan tuella elävän pitää olla nöyrä ja kiitollinen kaikista niistä murusista jota heille pöydältä putoaa"

Ilman muutan tämän pitäisi olla itsestään selvää. Jos pakenee todellista vainoa, niin ihmisen pitäisi olla tyytyväinen, jos saa ruokaa ja katon pään päälle. EIkä missään nimessä valittaa jostain ruuasta.

Käyttäjän PerttiAkkanen kuva
Pertti Akkanen

Kreikan eteläkärjestä Helsinkiin on suorinta tietä reipas 3000 kilometriä. Matka kulkee kymmenen maan halki. Miksi todellakin tulla keskelle korpea saamaan "yhteiskeittiössä valmistetun aamupalan" ? Jokin kylmässä pohjoisessa kuitenkin kiinnostaa. Onko ehdotuksia ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

"Ehdotukseni" on se, että kun miljoonia matkaa, niin joku promille voi samalla passialueella eksyä tännekin. Toki kaikki muut jäävät normaaleimmille alueille, joilla voi kuvitella myös elintasossa saavuttavan jotain parempaa kuin täällä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

Ne jäävät "normaaleimmille" alueille, jotka Mutti Merkel valitsee laumasta. "Ylivuoto" Ruotsin kautta opastettuna Tornioon.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Aika monelle Hurstin leipäjonossa seisovalle ilmainen majoitus ja kolme lämmintä ateriaa päivässä, olisi aikamoinen elintason nousu.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #34

#34

Suomalainen köyhyys häpeää ja pysyy piilossa. Suomalainen köyhyys voi olla myös ylpeää; se ei valita eikä pyydä apua vaan kantaa kohtalonsa pystypäin ja salaa muilta tilansa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

No kai se käy niille sitten sinun mielestä työstä. Eivät "turvapaikan" hakijat sen vuoksi sinne mene, koska siellä on kivaa, vaan koska se kuuluu turvapaikkaloton sääntöihin.

Ongelma onkin se, että oleskeluvan saaneita ei tulla ikinä palauttamaan takaisin kotimaahansa, van he jäävät Suomeen ainakin siihen asti, kunnes siellä rakkaassa kotimaassa voi taas lomailla.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Ville. Kirjoituksesi on erittäin hyvä. Ihminen joka ei "puhettasi" ymmärrä, arvelen häneltä puuttuvan, "vähän-niinkuin eduskunta-avustajan", Pyhänhengen avustuksen, kyseisiin asioihin. Ei siinämielessä ole ensinkään ihmeellistä, etteivät ymmärrä. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pakolaiset asuvat reteästi hotelli huoneissa samaan aikaan, kun persukansanedustajat joutuvat tyytymään saunatiloihin niukalla yhteiskunnan tuella. On se niin väärin.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"Täällä ei vallitse laki ja järjestys."

Kiitos, kirjoitus on selkeä esitys nykyisestä tilannekuvasta Suomessa.

Toivon, että joku kirjoittaa jatkoksi osan 2: Mitkä ovat mahdolliset seuraukset, koska täällä ei vallitse laki ja järjestys?

Tähän viitaten aloittelin keskustelua suomalaisesta kansanluonteesta, lainaten eversti ja Mannerheim-ristin ritari Wolf H. Halstin näkemystä aiheesta:

http://johannasirenkaplas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Kaikkien suomalaisten kannattaisi myös lukea tarkasti Samuli Salmisen kirjoittama raportti aiheesta "Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee? – Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta, työmarkkinat ja julkinen talous":

https://www.suomenperusta.fi/

Käyttäjän JuhaMoronen kuva
Juha Mörönen

Oli ihan pakko tulla tarkistamaan kommenttien päivämäärät ja aivan oikein. Kuikka ritala jauhaa tämmöstä paskaa kaikkien nyt ilmitulleiden raiskaustenkin jälkeen. Juuri tämmöisten kuikka ritarien takia suomi on nyt vaarallinen alusta suomen lapsille, varsinkin tytöille ja naisille

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneksi kansa on viisasta, eikä välitä näiden pölhöpopulistien rasistisista kirjoituksista.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jopa demarien puoluelehti Demokraatti näyttää heränneen kun kirjoittaa, että ”Vasta nyt maksamme hallitsemattoman maahanmuuton hintaa, joka koskee yhteiskuntamme heikompia eli lapsia”

Mitähän tästä vielä tuleekaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskin tämän kummempaa.

IL-kysely: Kohutut seksuaalirikokset eivät lisänneet suomalaisten ulkomaalaisvastaisuutta - ”Poliitikkojen reaktio oli voimakas, mutta kansalla ei lähtenyt mopo keulimaan”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/19c6b5b2-cec...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #64

Niin ja 68 prosenttia on jokseenkin tai täysin samaa mieltä väitteestä, että turvapaikanhakijoiden vuoksi Suomi on nykyisin aiempaa turvattomampi tytöille ja naisille.

Ja että 59 % oli sitä mieltä, että islamilaisista kulttuureista tulevat eivät sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan.

Turviksia halutaan tänne myös vähemmän kuin nyt, ja niitä jotka haluavat enemmän on hyvin vähän. Hankala tilanne teille "suvaitsevaisille".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #67

Ei ollenkaan hankalaa. Minä en ainakaan halua ensimmäistäkään turvapaikanhakijaa. Olisi nähdäkseni julmaa ja epähumaania haluta että joku on henkilöön kohdistuvan vainon kohteena. Vähän kuin toivoisi lisää liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneita.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #78

Olettamuksesi perustuu ajatukselle, että kukaan ei valehtele jne. Koska näin ei ole, sotket turvapaikanhaun ja vainon. Suomessa tehdyt turvapaikkapäätökset sen osoittavat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #85

Nyt menit pahasti metsään. Ei kai kukaan sentään toivo aiheettomia turvapaikkahakemuksia? Sen luulin olevan itsestäänselvää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä otin yhteyttä Demokraattiin ja peruin tilaukseni. Vaalihuumassakin pitää säilyttää joku järki.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #66
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Yritän jälleen unohtaa kuka kirjoittaa ja lukea sen mitä kirjoittaa.
Välillä tämä tuntuu olevan joillekin aika hankalaa...ei tietysti tällä kertaa.

"Jos suomalainen hankkii itselleen sosiaalietuuksia valehtelemalla, hän saa petostuomion.
Turvapaikanhakijalla ei ole samaa rehellisyysvelvoitetta, vaan turvapaikanhakija voi huoletta valehdella saadakseen etuuksia."

Onhan tässä vähän kärjistystä, mutta on myös pointtiakin.
Suomalainen sossuhuijari maksaa taatusti joka pennin takaisin ja riittävästi huijattuaan pääsee vielä petoksesta oikeuteen.

Jos uskomme vaaleilla valittuja poliitikkoja ja maahanmuuttajien asioita hoitavia virkaihmisiä (ja miksi emme uskoisi), niin kyllä sielläkin on todettu ettei ihan jokaisella ole puhtaat jauhot pussissa.
Se ei tarkoita että kaikki on huijareita, mutta nyt on kyse niistä jotka ON.
Joutuvatko tämä huijareiden osa oikeuteen käytetyään suomalaista sosiaaliturvaa "väärin", keksimällä perusteettomia syitä saadakseen luvan jäädä suomeen ja käytettyään sosiaaliturvaa tähän huijaukseen perustuen?

Tosin millä ja mistä näiltä voisi mitään periäkään.
---------------------

"Vaarana on myös, että helpotettu koulutukseen pääseminen, puutteellinen kielitaito ja kriteerien madaltaminen aiheuttavat vaaratilanteita, kun turvapaikanhakijoina saapuneet työskentelevät vanhusten, lasten ja vammaisten parissa."

En tiedä miten tuo turvapaikka lisää vaaraa, mutta kielitaidottomuus kyllä....tietyissä töissä.
Tosin olen ymmärtänyt, että kielitaidottomuutta esiintyy myös muillakin ulkomaalaisilla kuin TP-hakijoilla....pahimpana lääkärit jotka eivät ymmärrä suomea.

Vaatisi ehkä hiukan lisädataa jossa kerrottaisi kuinka paljon näitä TP-hakijoita työskentelee sellaisilla aloilla joissa kielitaidon puute on vaaraksi.

----------------------------

"Ymmärtääkseni moni turvapaikkaa hakenut tekee pimeitä töitä samaan aikaan kun saa sosiaalitukea."

Eroaako TP-hakijoiden määrä olennaisesti pimeän työvoiman tekemisessä kantasuomalaisista tai muista ulkomaalaisista jotka tekevät pimeää työtä?
Olennaista on myös saavatko he sosiaalitukea senkin jälkeen kun ovat jääneet kiinni pimeän työn tekemisestä.
-----------------------------

"Suomessa vallitsee laittomuus ja sekasorto turvapaikka-asioissa. Täällä ei vallitse laki ja järjestys."

Kyllä kai täällä laki ja järjestys vallitsee, mutta ilmeisesti se on joidenkin mielestä huono.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#33

Ajokorteista ei muuten vielä olla puhuttu sanaakaan. Saamani käsityksen mukaan Suomessa on kuntia, jotka rahoittavat maahanmuuttajien autokoulun.

Autokouluilla ei liene vaitiolovelvollisuutta, joten olisi kiinnostavaa kuulla, pitääkö tämä rahoituskuvio paikkansa.

Ajokortin ajamien Suomessa on varsin kallista eikä siihen ole varaa kaikilla kantasuomalaisillakaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#41

Tähän todellakin haluaisin muutakin kuin "saamani käsityksen mukaan".

Vaikea on uskoa ilman faktoja, että joku kunta makselisi tonnin autokouluja ihan huvin vuoksi.

Mutta jos joku tämän todistaa faktaksi, niin kyllähän se vähän uusia kysymyksiä herättää

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #50

Erkin lähde: Suomi24 nimimerkki "vaiKuuluuko".

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala Vastaus kommenttiin #52

Jota kiinnostaa ajokortti asiat voi tutkia itse lisää

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #52

Sanomalehti Karjalainen 30.4.2011 julkaisi toimittajan kirjoituksen, josta leikkeitä alla.

”Valtio maksaa esimerkiksi Lieksan vastaanottokeskuksessa oleville nuorille ajokortin, autokoulun ja tulkki tulee Helsingistä tulkkaamaan ajon ajaksi.”

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #71

”Valtio maksaa esimerkiksi Lieksan vastaanottokeskuksessa oleville nuorille ajokortin, autokoulun ja tulkki tulee Helsingistä tulkkaamaan ajon ajaksi.”

Lainausmerkeissä oleva teksti ei ole toimittajan omaa, vaan erään kunnallispoliitikon kommentti: https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #50

Tuossa Erkin suomi24 linkin sisällössä oli sellainen puute, että siellä ei ollut mitään joka olisi tehnyt noista kertomuksista faktoja.

Voihan ne olla tottakin...en tiedä... mutta nyt ne oli pelkkiä kertomuksia ilman mitään sellaista, mikä todistaisi ne faktoiksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #46

Oikeastaan on varmaa, että sosiaaliviranomaiset tekevät virheitä. Myös niin, että myöntävät tukia, jotka voidaan kyseenalaistaa. Ja jättävät myöntämättä tukia, jotka pitäisi myöntää. Virheelliset myöntämättä jättämiset voi tarkistaa vaikka siitä, kuinka monta myönteistä tukipäätöstä on tehty lautakunnissa valituksen perusteella. Ihan lukumääränä katsomatta kenelle ja mitä.

Mutta on ihan eri asia, että se olisi järjestelmällisesti nimenomaan maahanmuuttajia suosivaa. Voi olla, että osa heistä on vielä sen verran aktiivisia ja yritteliäitä, että keskimäärin ottaen heille tulee suhteellisesti enemmän onnistumisia kuin jo passivoituneille kantasuomalaisille.

Voisin sanoa, että tiedän minäkin yhtä jos toista. Niin maahanmuuttajista kuin kantasuomalaisistakin. Toisaalta, kun kaikki tiedot ovat kuitenkin kolmannen osapuolen tietoja, pidän turpani kiinni, koska vaikka luotankin kertojiin, se ei siltikään ole minun omaa tietoani. Siinä mielessä tuo "saamani käsityksen mukaan" ei osoita mitään.

Käyttäjän SamuliPorkka1 kuva
Samuli Porkka

"En tiedä miten tuo turvapaikka lisää vaaraa"

Tilastoja kun katsoo, niin kyllähän se näyttäisi lisäävän. Minä en ainakaan mielelläni näkisi esimerkiksi irakilaisia tai afganistanilaisia miehiä työskentelemässä alaikäisten tai puolustuskyvyttömien ihmisten parissa. Mielummin yleistän, kuin otan riskin.

Ainahan voi saivarrella semantiikasta, että ei se itse turvapaikka mitään lisää, mutta jokainen normaalilla järjenjuoksulla varustettu varmasti ymmärtää, mitä tässä tarkoitetaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hyvä kirjoitus ja mitä nyt olen seurannut "päättäjien" keskustelua, asioihin tulee muutos, aika merkittäviäkin.

Siitä on hyvä jatkaa ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Turvapaikanhakijana saapuneelle myönnetään myös Suomen kansalaisuus nopeammin kuin työperäiselle maahanmuuttajalle."

- Sen jälkeen sitten hän ei esiinnykään enää myöskään rikostilastoissa ulkomaalaisena vaan suomalaisena, mikä kyllä kaunistaa poliisinkin 'etnisiä' tilastoja mm. Oulun rikosvyyhdin osalta, koska sielläkin mukana on ulkomaalaistaustaisia "uussuomalaisia". Ks. Rikostilastointi kansalaisuuden vai kansallisuuden mukaan?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267652-r...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Jos blogisti haluaa puolustaa argumenttejaan kohta kohdalta vasta-argumentteja vastaan, niin nythän olisi siihen aivan oiva tilaisuus: http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267824-...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#65

Tokihan Majurikin voi laittaa ajatuksiaan tämänkin blogin jatkoksi. Tässä hänen esityksensä olisi sopivasti keskustelun jatkeena.

Voi olla, että Taviolla ei ole mielenkiintoa siirtyä Majurin blogiin kommentoimaan omaa blogiaan :-)

Käyttäjän JuhaMoronen kuva
Juha Mörönen

Tuo blogi on täysin valheelllinen hyysäysblogi. Minulla on tuttuja työkkärissä, sossussa ja sovittelussa. Kaikki nämä ovat kertoneet häikäilemättömästä valehtelusta, mitä matut harrastaa. Mutta sossussa on porukkaa, jotka uskoo kaiken, ainakin näennäisesti. Ja jos sossu on eri mieltä matun kanssa, niin rasistikortti heilahtaa ja helposti vaihdetaan myötämielisempään sossuun

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Joo, pahimman luokan hyysäysblogi! Jos ei hyysätä ryssiä, niin sitten hyysätään laittomasti maassa olevia "paperittomia", kuten tässä:

http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262446-...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#80

Nyt veti Juha ässän hihasta....tutut sovittelussa ja sossussa.
Tilanne ohi ja ratkaisu on löytynyt....voitte hajaantua !

Ettei vaan olisi tulleet tutuiksi...nooh...tutut on tuttuja.

Olavi Keskimäki

Ei voi kuin ihmetellä näitä ihmisiä jotka haukkuu Perussuomalaiset mutta nämä turvis miehet ovat puolustamisen arvoisia henkeen ja vereen asti. Pääasia että Suomalainen joka kuuluu persuihin tai on samat ajatukset, pitäis saada jotenkin hävitettyä tai että muututaan oikein suvaitsevaiseksi että ollaan samaa mieltä koko kansa. Onneksi vielä saa olla eri mieltä. Ja meitä on paljon. Tämäkin kirjoitus haukutaan maan rakoon eräiden toimesta. Mutta minä ja muut persut emme ole ketään vastaan, olemme vain eri mieltä.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Jälleen loistava kirjoitus Taviolta.

Hyvä Ville - jatka!

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Palautuskeskukset loisivat olemassa olollaan ja sinne joutumisen kautta luontaisen halun palata kotiin. Ihmettelen eteenkin suomalaisaktiiveja joita ei tunnu hetkauttavan, että tulijat ovat avoimesti kertoneet heille hävittäneensä passit. Eräskin täti haki täten toimineelle irakilaiselle puolisoa pikatahdilla, koska oleskelulupa puuttui. Kertoi vielä, että mies ei halua asioida irakin lähestystöstä - varmasti hyvää puolisoainesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset