Suomessa saa raiskata?

Suomen viesti ulkomaailmaan näyttää olevan, että Suomessa saa raiskata.

 

Tuomioksi saa pelkän huomautuksen (ehdollinen) tai lyhyen ajan vankilassa, jossa elintaso on korkealla tasolla. Uhrille määrättyjä korvauksia ei saada yleensä perittyä tekijältä, vaan nekin jäävät valtion maksettavaksi. 

 

Jos rikos on niin poikkeuksellisen törkeä, että tuomitaan ehdottomaan vankeuteen, ei rangaistuksesta tarvitse istua ensikertalaisena kuin puolet tai alle 21-vuotiaana yksi kolmasosa.

 

Ylen MOT ohjelma tutki karkotusesityksiä ja selvisi, että joka kolmas ulkomaalainen seksuaalirikollinen sai jäädä Suomeen. Selvityksessä kävi ilmi muun muassa, että ehdottomaan vankeuteen tuomittu nepalilainen raiskaaja sai jäädä Suomeen, kun taas venäläinen pikkurikollinen karkotettiin.

 

Otin tammikuussa yhteyttä maahanmuuttovirastoon ja kysyin, paljonko Suomesta on viime vuosina karkotettu rikosten takia sellaisia ulkomaalaisia, jotka ovat jo saaneet turvapaikan.

 

Nyt maaliskuussa sain maahanmuuttovirastosta vastauksen, jossa todetaan seuraavaa:

 

"Ikävä kyllä tässä asiassa joudutaan toteamaan, että luotettavia tilastoja asiasta ei ole kyetty muodostamaan johtuen tilastojen lähdejärjestelmän puutteista.”

 

Maahanmuuttovirasto siis myöntää, että he eivät tiedä turvapaikan saaneiden ja Suomesta karkotettujen määrää. On syytä olettaa, että määrä on hyvin alhainen.

 

Tälle hulluudelle on pantava loppu.

 

Tein lakialoitteen vakaviin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkotusautomaatista, jossa karkotuspäätös annetaan rikostuomion yhteydessä ja vankeuden jälkeen rikollinen poistetaan välittömästi maasta. Muun muassa Virossa ja Sveitsissä on käytössä esittämäni kaltainen malli.

 

Rangaistuksia ei tule arvioida vain rikoksen tekijän ihmisoikeuksien kautta ja suojella rikollista vankilan mahdollisesti aiheuttamalta haitalta rikollisen elämään tai ”sosiaaliseen selviytymiseen”, kuten hiljattain eräs käräjäoikeuden tuomio totesi.

 

Rikollinen ei piitannut uhrinsa ihmisoikeuksista tai uhrille aiheuttamistaan vammoista. Rikollinen ei antanut armoa uhrilleen, joten yhteiskunnan ei tule antaa liikaa armoa rikolliselle. 

VilleTavio
Perussuomalaiset Naantali

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu