Ville Tavio

Oulun moskeijan sulkemista harkittava

Oulun moskeijan sulkemista on perusteltua harkita kahdesta syystä:

 

1. Moskeijan johto suhtautuu sen tiloissa uskonnon opetuksen yhteydessä tapahtuneeseen lapsen törkeään raiskaukseen vähättelevästi kiistämällä teon yhä käräjäoikeuden tuomion jälkeenkin.

Yhdistys ei ole ilmaissut huoltaan tapahtuneesta tai ilmaissut sympatiaa uhrille esimerkiksi anteeksipyynnöllä.

Yhdistys suhtautuu siis varsin sallivasti jäsentensä väkivaltaan, eikä tunnusta ”maallisen” käräjäoikeuden päätöstä.

 

2. Moskeijan imaami näyttää pyrkineen estämään rikoksista ilmoittamisen poliisille.

Yhdistys siis pyrkii suojelemaan rikollista toimintaa.

 

Mikään yhdistys ei saa Suomessa toimia lain tai hyvien tapojen vastaisesti, mutta varsinkin sharia-lain rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen Suomessa pitää estää ennen kuin on liian myöhäistä, tarvittaessa jopa poikkeuksellisin toimin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mikään yhdistys ei saa Suomessa toimia lain tai hyvien tapojen vastaisesti, mutta varsinkin sharia-lain rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen Suomessa pitää estää ennen kuin on liian myöhäistä"

Lestadiolaiset sen sijaan saavat edelleen porskuttaa Suomessa ja katoliset maailmalla.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

"And you are lynching Negroes" (Russian: "А у вас негров линчуют", A u vas negrov linchuyut) and the later "And you are hanging blacks" are catchphrases satirizing Soviet propaganda's response to American criticisms of its human rights violations.

Use of the phrases like these, exemplifying the tu quoque tactic, was an attempt to deflect criticism of the Soviet Union by referring to racial discrimination and lynching in the United States.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Jos ideana on siirtää kritiikki syrjään niin kyllä.

Itse näen että tässä on pointti. Suomessa on jo kauan ollut outo suhde "Uskonnonvapauteen". Jossa vapaus on uskonnollisilla instituutioilla.

Minusta kaikki tahot jotka ovat joskus piilotelleet edes yhtä pedofiilia voitaisiin tehdä laittomiksi järjestöiksi samaan tapaan kuin PVL:älle tehtiin. (Kuten pitikin.)

Kaksoisstandardia sitten on se, että lestadiolaisilla on toimintaa Oulussa. Jossa oli muuten tarjolla hienoa materiaalia kuollut-vauva vitseihin. (Mikä on hauskempaa kuin kuollut vauva? 3-5 kuollutta vauvaa pakkasessa.) Jos satut muistamaan erään tietyn kohun Oulusta...

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #4

Toki samaa mieltä, lessut joutaa kyllä siistimään oman pesänsä siinä missä mussutkin, siitä ei ole epäilystä - ja samoin katolinen kirkko + muut pedofiliaan taipuvaiset laitokset.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen kuullut tuon muodossa:

Radio Jerevanilta kysytään:
-Miksi Amerikassa on niin paljon autoja?
Radio Jerevan vastaa:
-Mutta meilläpä ei lynkatakaan neekereitä!

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Lestadiolaiset sen sijaan saavat edelleen porskuttaa Suomessa ja katoliset maailmalla."

Samoin Jehovan todistajat, vaikka kultti on oikein tutkitusti kunnostautunut lasten hyväksikäytön salailussa, pedofiilien suojelussa ja uhrien sadistisessa simputtamisessa.

Tietenkään tällaista ei pitäisi suvaita miltään uskontokunnalta, mutta en nyt äkkiseltään keksi, miksi ongelmaan puuttuminen tulisi aloittaa juuri Oulun moskeijasta eikä isomman mittakaavan toimijoista.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Tietenkään tällaista ei pitäisi suvaita miltään uskontokunnalta, mutta en nyt äkkiseltään keksi, miksi ongelmaan puuttuminen tulisi aloittaa juuri Oulun moskeijasta eikä isomman mittakaavan toimijoista."

Siksi Jehovat ja Lestadiolaiset ym. lahkot saavat jatkaa lasten hyväksikäyttöä ja uusia uskonnollisia hyväksikäyttölahkoja syntyy edelleen, koska aina on joku syy, miksi ei juuri nyt tai on jokin suurempi taho. Tuollaisella asenteella härkää ei koskaan tulla tarttumaan sarvista kiinni. Jostakin pitää aloittaa vyyhdin purkaminen, niin miksi ei juuri ajankohtaisesta rikostapauksesta?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Mainitsemillasi uskonnollisilla yhteisöillä on kyllä omat "omituiset" arvonsa ja toimintatapansa, mutta mikään muu uskonto kuin islam ei ohjeista pyhissä kirjoissaan toisuskoisen tappamiseen.
Lue Juha norjalaisen Hege Storhaugin teos "Islam: yhdestoista vitsaus". Siinä em. tappoasia tulee eittämättömän selväksi islamilaisten omien pyhien tekstien lainauksin. Ja moni muu islamilaisuuden järjettömyys. Myös blogin esiin tuoman kaltaisena toimintana.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Lestadiolaiset sen sijaan saavat edelleen porskuttaa Suomessa ja katoliset maailmalla."

Eivät ole sitä kiistäneetkään toisin kuin imaamit

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Lestadiolaistapauksessa merkillepantavaa on itse asiassa toiminnan samankaltaisuus. Siellä nimenomaan johtoryhmässäkin tapahtuvaa toimintaa piiloteltiin. Tekijät "saivat armon" järjestön sisällä. Ulospäin pelättiin maineen vaikutusta.

Eli nimenomaan lestadiolaiset ovat kiistäneet. Ja tämä ei ole edes mitenkään kiistanalainen asia. Hämmentävää, että joku luulee yhtään mitään muuta, itse asiassa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Eivät ole sitä kiistäneetkään toisin kuin imaamit"

Jehovan todistajien tiedottajat ja johtohahmot sen sijaan ovat kiistäneet järjestönsä vakavat hyväksikäyttöongelmat yksittäisten uhrien kertomuksia myöten. Aika vähän on Suomesta toistaiseksi löytynyt halukkaita puuttujia, vaikka sama kultti myös ajaa ihmisiä itsemurhiin karttamisella ja verensiirtokiellolla.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Jep.

Itsestäni uskallan sanoa sen, että minut lasketaan "luopioksi" jonka kanssa ei pidä puhua. Vaikka en koskaan olekaan ollut varsinainen jäsen.

JT on hyvin kammottavaa toimintaa ja piilottelua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Adventistien yksityiskoulussa toimi useita lapsiin sekaantujia. Koulu pyrki vaientamaan uhrien perheitä ja onnistui piilottamaan toimintaa useiden vuosien ajan.

Toiminta on täsmälleen samanlaista kuin oululaisessa moskeijassa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Muslimimaissa olisi tyttö kivitetty, joten kyllä näissä asioissa erojakin löytyy

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Nuori arabityttö ja toiseen heimoon kuuluva poika olivat rakastuneita ja halusivat naimisiin. Pojan isä ei hyväksynyt tyttöä miniäkseen (kuului väärään heimoon) eikä siis antanut suostumustaan pojan avioitumiselle tytön kanssa. Poika ilmoitti isälleen itsepäisesti, että hän menee tytön kanssa joka tapauksessa naimisiin. Isä järjesti asian niin, että pojan serkku raiskasi tytön ja avioliitto näin peruuntui (Koska tyttö ei ollut enää neitsyt).

Tytön isä ja koko muu perhe heittivät tytön vanhaan kuivuneeseen kaivoon ja kivittivät hänet kuoliaaksi. Näin tytön perhe " ei menettänyt kasvojaan". Ketään ei tuomittu tapauksen johdosta. Olen käynyt kaivolla ja mukana oli useita tapauksen silminnäkijöitä, jotka tämän historian minulle kertoivat.

Olin töissä eri muslimimaissa yli 11 vuotta. Jos haluat, voin kertoa vastaavia tapauksia useita, paljon pahempiakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... voin kertoa vastaavia tapauksia useita, paljon pahempiakin."

Paljon pahempia? Siinä tapauksessa on syytä kyseenalaistaa oikeudentuntosi.
Mikä puolestaan saattaa kyseenalaistaa sanomasi sisällönkin...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #20

On sitä noitakin paljon ikävämpiä kuolemia tullut kyllä kuultua. Yleensä vaikkapa kidutusta mukana. En mieluusti kokisi, näkisi tai soisi sellaisia kenellekään. Tuskinpa olen ainoa.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Mitä nyt kommentoit kun linkki laitettiin ?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Partala, tuskin kyse oli sinun kommentistasi. Eiköhän lähdettä peräänkuulutettu Taviolta.

Tavion kirjoituksen lähdettä on lisätty Outi Maran kommenttiin.

Pekka Nummela

Epäilen kyllä vahvasti että tapahtuipa tällainen juttu missä tahansa moskeijassa olisi toimintamalli aivan sama eli sillä perusteella saisi kaikki moskeijat sulkea.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Oikeastaan kaikki palvontapaikat olisi parasta sulkea, koska uskonnollinen toiminta ei koskaan kestä päivänvaloa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Olisi täysin perusteltua sulkea kaikki moskeijat, koska islam ei hyväksy uskonnonvapautta. Me olemme kokeneet kristinuskon vyörymisen maahamme vuosisatoja sitten, miksi meidän pitäisi nyt sallia saman vuohipaimenten uskomusjärjestelmän uudemman version levittäytyvän yhteiskuntaamme, jopa tukea tätä prosessia. Pelkään pahoin, että tätä kehitystä ei ole enää mahdollista estää, joudumme elämään yhä enemmän islamin arvojen mukaan, ja meiltä tullaan myös vaatimaan niiden kunnioittamista. Kristinuskon valta yhteiskunnassa on heikentynyt, ihmisten sivistystason myötä, tätä kehitystä ei ole tapahtunut islamissa, eikä sellaista kehitystä ole näköpiirissä. Bacon sanoi uskon olevan suurimmillaan, kun sen opetukset kuuntelevat järkeä kaikkein vähiten.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kaikki yhteisöt, joissa järjestelmällisesti peitellään tai vähätellään rikollisia tekoja pitää ottaa tarkempaan syyniin. Ihmetyttää vain tosiaan se, että miksi tämäkin vaati muslimin tekijäksi ennen kuin aletaan vaatia konkreettisia tekoja. Hyväksikäyttöä, peittelyä, painostusta ja toverituomioistuimia on ollut uskonyhteisöissä jo monta vuotta.

Eivätkä ne varmasti ole jääneet huomaamatta. On dokumentoitu ja uutisoitu kyllä. Uhreille perustettiin oma yhdistys jo vuonna 1987.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Likaista valhepropagandaa persuilta - taas. Tavio taitaa kuulua niihin persujen johtohahmoihin, joilla ei ole vielä tuomiota kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mitähän valheellista tuossa oli vaikos vain tykittelet valhepropagandaa olemattomista valheista?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä helpompi olisi aloittaa siitä, että Tavio ilmoittaisi, mikä tässä kirjoituksessa ei ole valetta. Lähdettä häneltä on jo tuolla ylempänä kysyttykin.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006044761.html

"Käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan miehen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuodeksi ja 8 kuukaudeksi vankeuteen. Tuomittu mies oli arvostettu henkilö muslimiyhteisössä ja hän opetti uhrilleen uskontoa."
...
"”Hän on hieno mies”, Oulun moskeijassa kommentoitiin käräjäoikeudessa vankeustuomion saanutta miestä IS:lle. "
...
"Imaamin suhtautuminen tapahtumiin ihmetyttää. Tammikuussa hän antoi Ilta-Sanomille haastattelun, jossa vakuutti, ettei yksikään yhdyskunnan jäsen ole syyllistynyt seksuaalirikoksiin eivätkä Oulussa julki tulleiden tapausten epäillyt ole käyneet moskeijassa."

Tässä vain yksi nopea lähde. Googlaava löytää lisää.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Vasemmistosuvakit eivät halua lukea tuollaisia uutisia, he kun etsivät mediasta juttuja lähinnä äärioikeistosta, natseista ja rasisteista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aikanaan perustuslailliset puolustivat Ruotsin vallan aikana säädettyjä lakeja ja Venäjän keisarin kanssa solmittuja sopimuksia sekä vastustivat venäläistämistä 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteessa. 1970-luvulla kokoomuslaisten ja RKP:n oikeistolaiset ottivat tämän nimen käyttöön, kun he vastustivat Kekkosen valintaa poikkeuslailla. Nyt mietin, pitäisikö minunkin ryhtyä perustuslailliseksi ja kovaan ääneen vaatia sen noudattamista. Perustuslaissa on taattu uskonnon ja vakaumuksen vapaus. Nyt Ville Tavio vaatii Oulun moskeijan sulkemista, koska sen piirissä on tapahtunut lasten hyväksikäyttöä! No en ole minkään sortin muslimi, mutta haluan, että elämme maassa, jossa jokainen voi elää vakaumuksensa mukaisesti. Vakaumuksen vapaus takaa myös yhteistyön ja yhteiskuntarauhan.

Persut eivät ehkä oikein perustuslaillisista tykkäisi, puhuihan joku persujen sinisiiven edustaja peräti perustuslakitalebaneista. En tiedä mitä ne ovat, varmaan niitä jotka polkevat kasvishomofillarilla töihin ja nauttivat kounaaksi linssikeittoa kukkalaalipirtelön kera.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kyselepäs näitä muuan sinisiivettömältä lapinasukilta, joka varmasti, toisessa polvessa, oikeat vastaukset sinulle lataa tiskiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En nyt oikein ymmärrä mitä yrität sanoa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Lisää...

Semmonen humaani tuo demari imaami..

"Kalevan haastattelema, uhrin lähipiiriin kuuluva henkilö ihmettelee suuresti, miksi yhdyskunnan puheenjohtaja, imaami Abdul Mannan ei ole tukenut uhrin perhettä hyväksikäyttötapauksen tultua ilmi. Hänen mukaansa Mannan on päinvastoin sanonut, että jos he ottavat yhteyttä poliisiin, se aiheuttaa ongelmia moskeijalle.

– Hän sanoi, että moskeija saatetaan laittaa kiinni. Hän ajattelee vain omaa ammattiaan ja sitä, että moskeijalle ei tapahtuisi mitään."

ttps://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulussa-hyvaksikayttotuomioon-johtanut-rikos-tapahtui-moskeijassa-imaami-me-emme-ole-nahneet-mitaan-todisteita/817205/

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Palstan demarit sun muut vassarit taisi nyt häipyä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En ole demari, enkä vassari, mutta olen liberaali ja sen takia vihervasemmistolaiseksikin haukuttu.

En ole hävinnyt mihinkään. Oululaisen moskeijan toiminta on hyvin lähellä kaikkien uskonnollisten yhteisöjen toimintaa. Adventistien sisäoppilaitoksen toiminta oli lähimenneisyydessä osoitus siitä, mitä uskonnollisten yhteisöjen sisällä tapahtuu. Ei tuota oppilaitosta koskaan suljettu tai edes vaadittu suljettavaksi.

Tavio perseilee tapansa mukaan. Uskonnonharjoittamiseen tarkoitettua tilaa ei voida sulkea. Perustuslaki asettuu vastaan.

Mutta kuten täällä jo muutkin ovat todenneet, pitää uskonnollisten yhteisöjen toimintaa valvoa. Oulun moskeijan imaamin puheenvuorot ovat sellaisia, että viranomaisten on syytä herätä ja kerätä aktiivisesti tietoa, onko syyllisiä useampia ja onko nyt esiintullut tapaus oikeasti ainoa.

Uskonnolliset yhteisöt ovat lapselle vaaran paikkoja. Niihin lapsensa tuovat ihmiset luottavat seurakunnassa toimivien moraaliin liikaa. Ja tuollaisen yhteisön toiminnassa on liikaa tarpeita toiminnan kieltämiseen ja peittämiseen.

Kyseisen demari-imaamin puheenvuorot ovat olleet kuvottavia pitkän aikaa, jo kauan ennen näitä viimeisiä lapsen hyväksikäyttöä koskevia puheenvuoroja. Homoseksuaaleihin kohdistuvat lausunnot muistuttavat hyvin suurelta osin kansanedustajaehdokkaiden Laura Huhtasaari (PS) ja Susanna Koivula (KD) puheenvuoroja. Imaamin puheenvuorot noudattavat hyvin suurelta osin myös puolueiden Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit toimintalinjaa ja niiden poliittista tavoitetta. Konservatiivisuus ei sovi kaltaiselleni liberaalille, tungetaanpa sitä kenen suusta tahansa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #49

Tavio perseilee julkisilla uutisilla. Kauheeta.

Kaikki yhteisöt, joissa tuollaista tapahtuu, joutavat sulkuun.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #51

Outi, mitä yhteisöjen pitäisi tehdä, jos sen jäsen tuomitaan pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #54

En ole Outi, mutta vastaan oman mielipiteeni.

Yhteisöjen pitäisi auttaa viranomaista saamaan selville toiminnan laajuus, tuoda itse esille epäilyksiään. Kyseinen imaami oli toiminut päinvastoin ja kehottanut uhrin perhettä vaikenemaan, koska pelkäsi sen paljastumisen aiheuttavan seurakunnalle ongelmia.

Ennenkaikkea yhteisön pitäisi tuomita kyseiset teot ja tuoda seurakunnalleen viesti siitä, ettei yhteisö hyväksy tekijän tekoja ja tuomita tekijä. Nythän puheenvuoroissa on esitetty tekijälle kiitosta tämän esimerkillisyydestä teostaan huolimatta.

Yhteisön tulisi vaikuttaa niin, että sen jäsenillä on lupa puhua asiasta avoimesti niin yhteisön sisällä kuin viranomaisillekin. Yhteisön pitää antaa tilaa avoimelle keskustelulle, luvan tuomita ne, jotka ovat tekoihin syyllistyneet sekä ne, jotka ovat tekoja peitelleet. Kyseisen yhteisön pitäisi minun mielestäni luopua ainakin tuosta falskista imaamistaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #56

Kiitos vastauksesta Kai. Kysymys oli Outille lähinnä siksi, että hän toimii yhteisössä, jonka näkyvä ja vaikutusvaltainen jäsen on vastikään tuomittu pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hän osaisi avata tilannetta uudesta näkökulmasta.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #60

Tarkoitatko "yhteisön vaikutusvaltaisella jäsenellä" ketä? Miten ko henkilön toimet liittyvät aiheeseen?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #62

Kansanedustaja Hakkaraista. Blogissa käsitellään sitä, miten yhteisöjen tulisi suhtautua laittomuuksiin syyllistyneiden jäsentensä toimintaan.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #63

Kauanpa pitikin odottaa.
Lyötiinhän se hakkaraiskortti lopulta pöytään.
Nyt voidaan aloittaa minun nimittely rikollisten puolustajaksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #65

Pysy Jari aiheessa kun kommentoit.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #54

Olikohan keskustelussa uskonnolliset yhteisöt?

Edit pysyhän Jussi aiheessa, kun kommentoit!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Luitko kommenttiani ollenkaan: Perustuslakimme estää uskonnollisen yhteisön sulkemisen.

Minulle sopisi hyvin, että sulkisimme jokaisen kirkon, kappelin ja teltan, jossa lasten riistämistä ja hyväksikäyttöä tapahtuu. Mutta ymmärtänet itsekin, ettei sellainen vähennä uskonnollisten yhteisöjen toimintaa eikä edes niiden sisällä tapahtuvaa rikollista toimintaa.

Itse kommentissani kerroin, että kyseisten yhteisöjen toimintaa on tutkittava tarkoin, onko kyse oikeasti yksittäisestä tapauksesta vai piiloutuuko yhteisön toiminnan taakse isompi vyyhti. Ei minkään moskeijan tai kirkon tule olla suomalaiselle yhteiskunnalle ja poliiseille pyhiä paikkoja. Niissäkin tapahtuvan toiminnan pitää olla lain mukaista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #55

Äskettäin uutisoitiin suuresta lapsipornoringistä, jossa Suomessa tuotettuja nettilähetyksiä on seurattu suorana 17 maasta. Kyse on KRP:n mukaan pitkälti Euroopan maista ja muutenkin länsimaista.

Ringissä on tutkinnanjohtaja Sanna Springaren mukaan pysynyt mukana eli jäsen on saanut haltuunsa videoita, jos on myös itse tuottanut ringille niitä. Ulkomailta Suomeen kantautunut kuvamateriaali on osaksi äärimmäisen väkivaltaista, jossa on myös lapsen tappamista. Kuviin tai videoihin liittyy osaksi piirteitä saatananpalvonnasta, natsismista ja eri fetisseistä.

https://yle.fi/uutiset/3-10709360?fbclid=IwAR0X3_F...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja lisää...

"Mannan on Oulussa tunnettu henkilö. Hänet tunnetaan mm. jyrkistä lausunnoistaan.

– Islam ei hyväksy homoseksuaalisuutta. Miehille ja naisille on annettu eri velvollisuudet. Naisen velvollisuuksiin kuuluu olla äiti, kotiäiti, hänen pitää hoitaa lapset ja oma perhe, Mannan sanoi Ylelle 2013, jolloin hän toimi SDP:n varavaltuutettuna."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ed28b223-f74...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Oulun feministit ovat erityisen tunnettuja naisten oikeuksien puolustajia.
Tulokset näemme kaikki.

Jukka Ryhänen

Eräistä kommenteista käy ilmi miten ateismi, viha kristinuskoa kohtaan ja suoranainen vaino lyövät kättä muiden uskontojen kuin kristinuskon kanssa ja löytävät toisensa.

Näille tahoille sopii että maahanmuuttajiksi tulee muita kuin kristittyjä. Kristittyjä maahanmuuttajia ei erityisemmin toivota.

Kun katsoo kristityistä Afrikan maista tulevia maahanmuuttajia ovat he hymyileviä, iloisia, ja vapautuneita kuten kristityt ovat. Jumala on antanut heille ilon ja rauhan. He tarttuvat opintoihin ja työhön hanakasti ja haluavat sopeutua nopeasti Suomen oloihin. He eivät ole väkivaltaisia vaan ystävällisiä ja avuliaita.

Muista en osaa sanoa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Kristittyjä maahanmuuttajia ei erityisemmin toivota."

Maahanmuuttajan uskonnolla ei ole suurta väliä, kuten ei ihmisten uskonnollisuudella ylipäätään.

Kun katson kristittyjä ylipäätään, mitä uskonnollisempi henkilö on, sitä vakavamielisemmäksi ja ahdistavammaksi hän käy. Sama vakavamielisyys ja ahdistavuus on toki ihan jokaisessa uskonnollisessa ihmisessä ja samanlainen ulkokultaisuus loistaa kauas.

Adventistit ovat kristittyjä, ylläpitävät Suomessa useita kristillisiä kouluja. Yhdessä kristillisessä sisäoppilaitoksessa havaittiin vuosia kestänyt pedofiiliryhmän toiminta. Koulu tiesi toiminnasta, pyrki suitsimaan tekoihin syyllistyneitä, muttei ilmoittanut rikoksista viranomaisille. Omaisia yritettiin vaientaa.

Toiminta muistutti hyvin paljon sitä, miltä oululaisen moskeijan imaamin ja koko yhdyskunnan toiminta näyttää. Uskonnollisen yhdyskunnan kiinteä suhde ja pelko siitä, että viranomaisten puuttuminen asiaan heikentää seurakuntaa, tekee toiminnassa mukana olevien lasten oikeusturvan heikoksi. Ylipäätään lasten osallistaminen uskonnollisiin rituaaleihin ja toimintaan on henkistä väkivaltaa. Kun tähän henkiseen väkivaltaan yhdistyy usein fyysinen ja myös - kaiketi, ja toivottavasti hyvin harvoissa tapauksissa - seksuaalinenkin väkivalta, on vaikea löytää uskonnollisesta yhteisöelämästä sellaista hyvää, mikä tekisi uskonnollisesta yhteisöstä yhteiskunnallisessa mielessä positiivisen tai edes hyväksyttävän.

Uskonto ei ihmistä yleisesti vapauta. Yleensä uskonto antaa ihmiselle kannettavaksi synti- ja syyllisyystaakan ja pakottaa erilaisiin rituaaleihin syyllisyydestä vapautuakseen. Kuinka iloisia nuo afrikkalaiset olisivatkaan, jollemme me (kristityt ja muslimit) olisi käyneet heille tuputtamassa tapojamme ja uskoamme.

Jukka Ryhänen

"Maahanmuuttajan uskonnolla ei ole suurta väliä, kuten ei ihmisten uskonnollisuudella ylipäätään."

En tiedä mitä tarkkaan ottaen mahdoit tarkoittaa mutta tiedät varmasti että monissa maailman maissa uskonnolla on hyvinkin suurta väliä. Näin on myös Suomeen tulleiden maahanmuuttajien osalta.

"Uskonto ei ihmistä yleisesti vapauta. Yleensä uskonto antaa ihmiselle kannettavaksi synti- ja syyllisyystaakan ja pakottaa erilaisiin rituaaleihin syyllisyydestä vapautuakseen."

Kristinuskossa Jeesus Kristus kantoi jo tuon synti- ja syyllisyystaakan puolestamme ja vapahti meidät siitä. Mitä muita uskontoja tarkoitat?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Lapsiin sekaantuminen on osa nykyisin ihmiskunnan yhteistä entistä yksilötason kulttuuria ja historiaa. Joskus muinoin se oli jopa runouden tai psalmien aihe. Nykyisin se koetaan vastenmieliseksi maailmanlaajuisesti; vanhat uskonnolliset auktoriteetit ja oppikirjat kertovat muunlaisesta elämästä joskus ennen ja siksi nykyaikaan sopimattomat yksityiskohdat eivät nykyisin ole tervetulleita missään vaan lainsäädäntö (onneksi, mielestäni) ne kriminalisoi.

Siksipä sellaisia taipumuksia omaavilla on ollut helppo paeta taipumuksineen pieniin suljettuihin yhteisöihin joita joku yksittäinen moskeija tai seurakunta suojelee.
Se ei kuitenkaan rajoitu pelkästään niihin vaan vastaavia tapauksia tulee ilmi muissakin yhteisöissä kuten esim urheilu- ja harrastusseurojen osalta olemme saaneet vuosien varrella lukea. Yhteisöjen ulkopuolisista, yksittäisistä tapauksista puhumattakaan. Asia kriminalisoitiin Suomessa noin + 30 vuotta sitten ja silloinkin monien mielestä hirvittävän myöhässä. Paljon traumaa ja ylisukupolvista vahinkoa oli laitettu alulle jo aiemmin.

Taatusti maassamme poliitikkoja enemmän näistä asioista tietävät sosiaali- ja lastensuojeluviranomaiset. Vaikka ymmärrettävän vaitiolovelvollisuutensa vuoksi eivät onneksi voi yksityiskohtia kertoakaan, niin taatusti sieltä löytyisi keltaista lehdistöä paremmin tietoa ilmiön yleisyydestä. Ja mitä kaikkea maassamme tulisi sulkea jos sillä kuviteltaisiin ennaltaehkäisevä vaikutus.

Näin vaalien alla tästä nyt vaan helppoheikit keräävät ääniä vaikka ilmiön eteen olisi voinut toimia myös vaalikausien välillä. Ilmankos tämänkaltaisen murheiden kanssa työkseen raatavat ahdistuvat näistä puheista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Työkseen lapsia hoitavat ahdistuvat näistä keissestä ihan varmasti, jos sitä tarkoitit. Ehkäpä kaikki se, mitä on soster puolelta leikattu ja supistettu vaikuttaa myös asiaan. Ai niin, miksi sieltä on leikattu, onkin toinen kysymys. Noin 3 miljardia lasten, nuorten ja vanhusten hoitoon kuulostaisi oikein hyvältä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei varmaan tällä kertaa kannata äänestää niitä, jotka 2015 innostuivat leikkaamaan pienituloisilta tai tukivat hallituksessa tällaista politiikkaa.

"Ajanjaksolla 2012–2015 sosiaalietuuksiin tehdyt muutokset olivat pienituloisia suosivia. Sen sijaan vuoden 2015 jälkeen tehdyt muutokset ovat heikentäneet pienituloisten asemaa. Erityisesti pienituloisten lapsiperheiden toimeentulo on heikentynyt vuoden 2015 jälkeen keskimääräistä enemmän."
https://www.soste.fi/uutinen/sosten-selvitys-tuloe...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #42

Uusilla veroilla tulemme näkemään lapsiperheiden hellimistä. Se on on rikkautta se.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #44

Lupaukset taisivat olla viime kerrallakin erilaiset kuin teot. Kyllä kansa muistaa!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #44

Mistä nämä uudet verot otetaan? Eivätkö suomalaiset perheet ole toimeentulonsa äärirajoilla? Vieläkö haluat kuristaa perheiltä lisärahaa vanhuksien hoitoon ja lastensuojeluun.

3 miljardia on iso raha. Kun se jaetaan kaikkien tuloveroa maksavien kesken tasaisesti, jokaisen palkansaajan kustannettavaksi jää 1500 euron lisävero. Perheen, jossa molemmat vanhemmat käyvät työssä, kustannettavaksi tulee 3 000 euroa vuodessa.

Progressio leikkaa veroa pienituloisilta ja lisää suurimman verotaakan keskituloisten maksettavaksi. Luuletko, että suomalaisilla keskituloisilla perheillä on oikeasti varaa luopua yli kolmesta sadasta eurosta kuukaudessa?

Itse en usko moiseen, en edes hyvää tarkoittavien palvelujen parantamisen hyväksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #47

Sarkasmi on vaikea laji näköjään. Kysy demareilta, mitä he eivät halua verottaa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerropa Mara, miksi Perussuomalaiset suosivat pienituloisiin perheisiin kohdistettua leikkauspolitiikkaa? Miksi PS oli Kikyn kannalla, koulutusleikkauksien puolella?

3 miljardia ei ole saatavilla lastensuojeluun eikä vanhusten hoitoon. Olemme edelleen juuri ja juuri velanottamisesta eroon pääsemässä. Lisärahaa ei ole lypsettävissä.

Lastensuojelu toimii kohtuullisesti isoissa kaupungeissa, joissa niissäkin työpaine alalla työskentelevillä on kohtuuton. Pienissä kunnissa taas lastensuojeluun ei ole mahdollisuutta palkata resurssia. Maakuntayhteinen sosiaalitoimi antaisi tukea pienimpien kuntien lasten- ja nuorten suojelemiseen. Yhteinen sosiaalirekisteri antaisi myös mahdollisuuden seurata ongelmaperheen edistymistä myös silloin, kun perhe muuttaa. Nykyisin pikkukuntien sosiaalityö on kuntayhteistyön varassa ja pelaa usein isäntäkuntamallilla. Joissain paikoin lastensuojelua tehdään yhdistelmäviroilla edelleen.

Toki joissain paikoin, kuten Eksoten hyvä esimerkki osoittaa, on toki pystytty kuntien yhteistoiminnan kautta merkittäviin tuloksiin ja koko maakunnan kattavan palveluverkon synnyttämiseen. Etelä-Karjalassa yhteinen palveluverkko on luonut uusia toimintamalleja ja toiminta ennaltaehkäisee tehokkaasti nuorten syrjäytymistä ja huostaanottotarvetta. Nk. "Imatran malli" on otettu koko maakunnan yhteisen lastensuojelutoimen osalta kattavasti käyttöön. Toimintamalli kelpaisi kaikkien maakuntien lastensuojelusosiaalitoiminnan lähtökohdaksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #46

3 miljardia on esitetty arvio maahanmuuton kustannuksista, jolla tätäkin tämänkin keissin moskeijaa on tuettu. Koetahan pysyä aiheessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

3 miljardia ei ole maahanmuutonkustannusten arvio. Se on yhden tarkoituksenmukaisesti lukuja värittäneen ihmisen antama luku, johon jotkut näyttävät edelleen takertuvan.

Olipa maahanmuuton kustannuksiin laitettu viime vuosina kuinka paljon tahansa, rahat on jo käytetty ja niistä kertyneet voitot ja verot kerätty vuosia sitten. Ei tuo raha irtoa uudelleen kulutettavaksi.

Minun mielestäni sinä veit keskustelun maahanmuutosta lastensuojeluun ja vanhusten hoitamiseen. Kun sinulta kysytään, mistä ottaisit nuo lisämiljardit, sinun pitäisi pystyä vastaamaan huutoosi. Rahaa ei voi ottaa sieltä, missä sitä ei ole.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #52

Luehan yllä kuka vei keskustelun lastensuojeluun.

Kotouttamiseen irtoaa lisäbudjetissa satoja miljoonia, mutta vanhusten huoltoon ei. On arvio joo, itse veikkaan ettei tuo raha edes riitä. En tiedä, mistä seinästä sitä sinne revitään. Mutta lisää sitä ei tunnu tulevan soster puolelle. Se kun on vain suomalaisista johtuva haitallinen menoerä.

Mites sie nyt tuolleen? Tämänhän piti olla rikkaus, jolla tienataan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #57

Haluaisit siirtää kotouttamiseen käytettävät rahat johonkin muuhun? Ymmärrät kuitenkin, että säästettävä koituu paljon isompana menoeränä maksettavaksi sosiaalipuolella myöhemmin.

Eksote esimerkiksi kertoo siitä, kuinka panostamalla varhaiseen puuttumiseen, vähennetään sosiaalikuluja myöhemmässä vaiheessa. Hyvä ja tehokas kotouttamistoiminta tuottaa samanlaisia tuloksia ja verotuloja myös tulevaisuudessakin.

Vanhusten hoidon ongelmaa ei voida paikata rahalla, ellemme sitten nostaisi tuntuvasti hoitajien tulotasoa. Hoitajapula ei helpota siten, että koulutamme lisää hoitajia. Hoitajapula johtuu siitä, että koulutetut lähihoitajat saavat muista töistä saman tulotason vähemmän uuvuttavasta työstä. Hoitajien tuntuva tulotason korottaminen taas ajoi Suomen monen vuoden lamaan edellisellä kerralla.

Raha ratkaisee paljon, muttei tätä vanhustenhoidon ongelmaa. Kuntapäättäjänä sinäkin olet yksi vastuunkantajista. Kuinka monta Esperin ja Attendon toimipistettä on Turussa? Kuinka paljon kyseisille yrityksille Turun kaupunki maksaa / vuodepaikka / hoitovuorokausi? Kuinka paljon enemmän Turun kaupunki maksaa omissa vanhustenhoitotoimipaikoissaan olevien hoidosta?

Kun kaivat nuo tiedot, huomaat, että kuntapäättäjät kilpailutuksillaan ovat ongelman todelliset synnyttäjät.

Maahanmuuttoa peukaloimalla olet pää entistä syvemmällä hiekassa. Todellista ongelmaa et näe, vaikka sen parissa olet puuhannut useamman vuoden ajan. Ja koko ajan olet yhtenä kuntapoliitikkona ongelmaa syventänyt.

Jukka Ryhänen

And whatabout adventists, jehovahs and mormons? What about water, coca-cola or orange juice?

No, thanks.

Sulkekaa ajatuksissanne toki niitä kristittyjä kirkkoja ja seurakuntia jos se on mielestänne tärkeää ja antaa kiksejä ateistin elämään. Minä haluaisin kyllä nuo moskeijat oikeasti kiinni. Tavio on oikealla asialla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kiitos Jari, kun puet kommenteissa sanoiksi sen, mikä Taviolta jää tässä sanomatta.

Jukka Ryhänen

Kerro mitä hyvää moskeijat sinulle antavat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #71

Samanlaista hyvää ne antavat seurakuntalaisilleen kuin omat kirkkomme meille sen jäsenille.

Omaa kirkkoamme toki suojelee parhaiten sen koko ja toiminnan laajuus. Kirkkomme tekee työtä ongelmien kitkemiseksi. Mutta samalla kirkkommekin antaa kasvuympäristön lahkoille ja erilaisille ryhmille, joissa harrastetaan monenlaista ahdasmielisyyttä ja hyväksikäyttöä.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #75

Kai, me emme tiedä mitä ne moskeijat todella antavat. En usko että käyt moskeijassa kuuntelemassa saarnoja tai osallistut niiden toimintaan. En ole kovinkaan vakuuttunut että se on pelkästään hyvää.

Emme tiedä mitä siellä puhutaan ja saarnataan kielimuurin vuoksi.

Jukka Ryhänen

Näistä huutelijoista jotka esittävät tietävänsä jotakin kristillisista kirkoista ja seurakunnista näkee jo kaukaa että he eivät tiedä mistä puhuvat. Asioista joista ei tiedä kannattaa yleensä olla hiljaa ettei nolaa itseään.

Tuskin samat huutelijat lähtevät neuvomaan vaikka jotain urheiluseuraa josta eivät tiedä mitään ja jonka toiminnassa eivät ole koskaan olleet tai millään tavoin osallistuneet.

Tai ehkä lähtevätkin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lainaan nyt itseäni:
"Kun katson kristittyjä ylipäätään, mitä uskonnollisempi henkilö on, sitä vakavamielisemmäksi ja ahdistavammaksi hän käy. Sama vakavamielisyys ja ahdistavuus on toki ihan jokaisessa uskonnollisessa ihmisessä ja samanlainen ulkokultaisuus loistaa kauas."

Nuo lainatut lauseet näkyvät hyvin Ryhäsenkin viimeisten kommenttien sävystä.

Jokainen uskonnollinen yhteisö on sen parissa kasvavalle lapselle vaarallinen. Uskontoon liittyvät tavat ja rituaalit muokkaavat lasta ja antavat valheellisen kuvan siitä että toiminta olisi oikeaa ja hyveellistä. Uskontoonkasvattaminen on henkistä väkivaltaa. On esimerkiksi väärin opettaa lasta tilittämään ja pyytämään anteeksi ajatuksiaan joka ilta väittäen, että olisi olemassa Jumala, joka tietäisi ja tuntisi jokaisen ajatuksesi.

Väität etten huutelijana tietäisi, mistä puhun. Uskon tuntevani varsin hyvin, millaista elämä kiihkeästi uskovan maallikkosaarnaajan perheenjäsenenä on ollut. Ateistiksi nimittäminen ei minuun satu. On minua pahemminkin nimitelty.

Ja tiedän, Ryhänen, että jo seuraavassa kommentissasi puhut taas armosta ja lähimmäisenrakkaudesta, kristittyjen iloisuudesta ja avoimuudesta. Sellaistahan se on se kristillinen rakkaus, vihan ja armokutsumisen välillä keikkumista, itsepetoksessa rypemistä.

Jukka Ryhänen

Silloin kun kommentoidaan yleisellä tasolla on epäasiallista tölväistä takaisin henkilööön menemällä. Uskon että pystyt parempaankin keskusteluun kun rauhoitut hieman.

Sanoit aiemmin:

"Samanlaista hyvää ne antavat seurakuntalaisilleen kuin omat kirkkomme meille sen jäsenille. "

Nyt sanot:

"Jokainen uskonnollinen yhteisö on sen parissa kasvavalle lapselle vaarallinen."

Tästä näkee heti että tilanne ja asia ei ole sinulla hallinnassa. Lyöt syytöksiä pöytään sen takia että sinulle on tärkeää kristinuskon syyttäminen.

Ymmärrän jos sinulla on joku oma henkilökohtainen trauma. Niitä on monilla. Mutta se ei ratkea kristinuskoa ja kristillisiä yhteisöjä syyttämällä. Syyt ovat yleensä omassa lähipiirissa ja ennen kaikkea perheessä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #76

Sinä et huomaa pointtiani millään. Jokainen uskonnollinen yhteisö on sen parissa kasvavalle lapselle vaarallinen.

Mutta kyllä uskonnollisesta yhteisöstä on ammennettavissa hyvää ja hyödyllistä, kunhan vain perustuu vapaaehtoiseen valintaan ja aikuisuuteen. Lasten paikka ei ole seurakunnissa eikä telttakokouksissa.

Minä en lyö syytöksiä pöytään, totean vain asian, minkä olen todennut kauan sitten ja toistan sen vielä: lapsen uskontoonkasvattaminen on henkistä väkivaltaa. Lapsen pitää voida kasvaa aikuiseksi ja sen jälkeen ottaa selvää ja tehdä omat valintansa aikuisena. Lapselle ei uskontoa eikä uskonnollisia rituaaleja pitäisi opettaa.

Minulle ei onneksi jäänyt traumaa eikä lapsuuttani kovin paljoa varjostanut isoisäni mesoaminen. Onneksi vanhempani osasivat suodattaa pahimman päältä. Mutta opin kyllä hyvin, millaisia nuo uskonmiehet sisimmässään ovat.

Piireissä pyöriessäni huomasin paljon perheitä, joissa lapset eivät olleet läheskään samalla tavalla suojassa. Toki lahkoissa on vielä vaikeampaa. Jehovan todistaja -perheissä ja lestadiolaisuudessa ihminen menettää usein kosketuksen perheeseensä ja sukuunsa, jos tekee "väärän" valinnan.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #89

En muista keskusteltiinko jossain muualla tästä aiheesta aiemminkin. Kyllä tuossa on paljon perääkin. Nimenomaan lasten kannalta. Ei pidä painostaa nuorta lasta eikä peukaloida hänen omaatuntoaan tavalla joka johtaa ongelmiin. Pahimmillaan ne kestävät sitten koko loppuelämän eikä tasapainoa tahdo löytyä millään.

Tietysti kukaan meistä ei saa täydellisiä eväitä ja aina jää vastuuta myös itselle.

Uskonnollinen kasvatus tasapainoisesti annettuna on mielestäni hyvä mutta liian tiukkana ja lakihenkisenä ongelmallinen.

Tämä on hyvin laaja aihepiiri ja olisi oman keskustelunsa paikka.

Jukka Ryhänen

Milloin olet viimeksi käynyt kirkossa? Missä kirkossa? Montako kertaa käyt vuodessa, kuuukaudessa, viikossa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ryhänen, kerroit aiemmassa kommentissasi kristillisten olevan iloisia ja vapautuneita. Itse kerroin, ettei se ulkopuolisesta sellaiselta näytä.

Onko nämä viimeiset, kanssaihmisiäsi ja heidän mielipiteitään kunnioittamattomilta näyttävät kommenttisi edelleen mielestäsi osoitusta kristillisten iloisuudesta?

Jukka Ryhänen

Huomautin afrikkalaisten kristittyjen maahanmuuttajien näyttävän iloisemmilta kuin joistakin muista uskonnoista tulevat maahanmuuttajat.

He ovat myös ystävällisen ja avuliaan tuntuisia. Välittömiä, vapautuneita. Varsin suuri ero joihinkin muihin maailmanuskontoihin nähden jotka saattavat suhtautua avoimen vihamielisesti kristittyihin.

Jukka Ryhänen

Moskeijoiden suurin ongelma on se että toiminta tapahtuu kielillä joita emme ymmärrä.

Näköpiirissä ei edes ole että moskeijat pyrkisivät toimimaan suomen kielellä. Tämä kehitys pitäisi saada muuttumaan

Moskeijoiden pitäisi edellyttää toimivan suomeksi. Tällöin niiden toimintaa voitaisiin valvoa ja kuka tahansa voisi mennä kuuntelemaan mitä niissä saarnataan ja opetetaan.

Nykyaikana olisi mahdollista että moskeijoiden toiminta lähetettäisiin suorana nettiin. Tämä avoimuus hälventäisi epäluuloja.

Monet kristilliset seurakunnat ja kirkot tekevät Suomessa jo näin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Moskeijoissa harrastetaan vihapuheita "vääräuskoisia" kohtaan, sitä ei vaan tiedä kuinka paljon. Viime vuonna Ruotsissa Örebron moskeija levitti vihapuheita nettisivuillaan, mutta ei tietenkään ruotsiksi. Eräs tulkki sitten paljasti asian, viranomaisilla ei ollut mitään hajua asiasta.

Jukka Ryhänen

Kun ollaan huolissaan lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä niin suurin ongelma on (tietenkin) netti ja siellä vapaasti saatavissa oleva porno.

Kristilliseen arvomaailmaan porno ei kuulu. Kristityt perheet pyrkivät siihen että lapset eivät altistu pornolle.

Ei-kristityissä perheissä tämä ei näytä olevan selvää. Jos olisi niin netti olisi ajat sitten rakennettu niin että porno pitää tilata erikseen eikä se ole vapaasti saatavissa.

Jukka Ryhänen

Niemeläiselle kiitos siitä että hän ottaa kantaa asiaan ja tuo ilmi että hänellä on jonkinlaista taustaa kristillisissä piireissä. Hänkään ei kuitenkaan kerro käykö hän enää kirkossa tai seurakunnassa ja onko hän uskossa vai luopunut siitä. Olisi myös hyvä tietää minkä uskontokunnan parissa negatiiviset kokemukset ovat saaneet alkunsa ja kuinka kauan siitä on, ja kuinka kauan seurakunnan jättämisestä on.

Muuten sanoisin kristinuskon tuomisesta tähän keskusteluun:

Ne jotka eivät asiaa ollenkaan harrasta vaan ovat ulkopuolisia ja silti tuomitsevat kristinuskon ja kristilliset yhteisöt purkavat yleensä jotain omaa mielipahaa. Sitten kun he vielä näkevät jonkun uutisen jostain hyväksikäyttötapauksesta niin asia on heille taputeltu.

Se taas joka aktiivisesti käy seurakunnassa oman uskon ja vakaumuksen perusteella tietää että tällaiset hyväksikäyttötapaukset ovat karmein ja pahin mahdollinen teko varsinkin oman perheen tai suvun sisällä mutta myös liikkeen muiden jäsenten kesken. Varsinkin lapsiin kohdistuvana ne tuomitaan äärimmäisen ankarasti. Tällaista hyväksikäyttäjää ei käytännössä yleensä pystytä hyväksymään takaisin seurakuntayhteisöön vaan hän joutuu muuttamaan paikkakuntaa tai seurakuntaa.

Itse olen jättänyt lahkot ja suljetut piirit aivan muista syistä. Muun muassa siksi että niissä opetus on usein opillisesti epämääräistä ja jopa harhaoppista, ja yksittäisten henkilöiden vallankäyttö liian suurta.

Vanhojen kirkkojen ja kirkkoisien opetus on erinomaista.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Lukekaa arvoisat kommentoijat norjalaisen Hege Storhaugin kirja "Islam: yhdestoista vitsaus". Kauhistutte! Järkyttävää asiaa.
Siinä tuon esitetyn Oulun tapauksen kaltainenkin menettely tuodaan esiin jokapäiväisenä ilmiönä. Sharia-laki menee aina länsimaisen lain edelle. Muu väite on silmänlumetta.

Norja on islamisoitumassa hyvää vauhtia. Oslossakin muslimi-invaasio on valtaisa.

Mikään muu uskonto ei toiminnassaan, kuten islami Koraanin ja parin muun pyhän kirjan ohjeistamana, edellytä toisuskoisten tappamista. Storhaugin kirjassa asia tuodaan niin selvästi esiin, islamin pyhien kirjojen lainauksin, ja lukuisin käytännön esimerkein, että asiasta ei jää lukijalle tältä osin mitään epäselvyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset