Ville Tavio

Laittomasti maassa olevat ulos

En hyväksy SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen eilen vaalitentissä lausumaa mallia, jossa Suomessa laittomasti oleva ulkomaalainen laitetaan töihin ja kielikurssille (ilmeisesti SDP:n ihannoimassa valtion kotouttamisohjelmassa suojatyöpaikalle).

 

SDP:n malli romuttaisi ulkomaalaislainsäädännön ja järjestelmän. Sitä SDP ei kerro, pyrkiikö se avoimien rajojen politiikallaan tekemään Suomesta pohjoisen osavaltion Euro-Arabiassa vai kenties taas osan Venäjää.

 

Laittomasti maassa oleva tulee ottaa säilöön, mikäli tätä ei saada heti karkotettua (Suomen surkean kansainvälisen politiikan vuoksi). Silloin laittomasti maassa oleva valitsisi vapaaehtoisen paluun (ehkä uudella lailla voitaisiin toteuttaa samalla saattaminen lentokentälle).

 

Laittomasti maassa olevien säilöönoton aloittaminen käytännössä lopettaisi turhan elintasopakolaisuuden Suomeen täysin, koska se vähentäisi Suomen houkuttelevuutta ratkaisevasti.

 

Elintasopakolaiset eivät silloin enää etenisi matkallaan Euroopan halki Suomeen - vaan jäisivät viimeistään Ruotsiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Laittomasti maassa oleva tulee ottaa säilöön, mikäli tätä ei saada heti karkotettua..."

Kuten teille taannoin kerrottiin, käytäntö lisäisi kuluja noin puolella miljardilla eurolla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#1

Investointi.

Eikös kultaakin säilytetä kassaholveissa ja meillehän on opetettu että nämä turvapaikanhakijat ovat rikkaus ja he nostavat meidät taloudellisesta suosta.

Ison rahan arvoisia, joten tuolla logiikallahan heidät kannattaakin säilöä ettei kukaan vie.

Käyttäjän JukkaKaijala kuva
Jukka Kaijala

#1
Minkä hintaiseksi arvioisit suomalaisten lasten, erityisesti tyttöjen turvallisuuden?
Pitkällä juoksulla tuo olisi lisäksi hyvä investointi, koska se vähentäisi turvapaikkashoppailijoiden tulohaluja Suomeen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Eikös Pauli Vahtera laskenut että jos paperittomat ja laittomat eivät ole säilössä se maksaa 3,2 Mrd. Eli 3,2 - 0,5 Mrd = 2,7 Mrd € säästöä vuodessa jos säilössä, heh.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Vahteran laskelma ei nyt koskenut pelkästään näitä. Jotain rajaa...medialukutaidottomuudella.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Maksakoot mitä tahansa, mutta turvallisuutemme vuoksi heiltä on poistettava liikkumisvapaus. Samanlainen käytäntö tulisi saada voimaan myös maahan tuppautuville sosiaaliturvapaikanvaatijoille, on järjetöntä antaa heidän liikkua vapaasti ja tottua siihen, että vain taivas on rajana heidän oikeuksilleen lypsää suomalaisen itselleen vuosikymmeniä rakentamaa hyvinvointia. Jos sitten turvapaikka myönnetään, se ei saa tarkoittaa, että heille jaetaan rahaa. Toimiva ratkaisu olisi antaa ainoastaan välttämättömään elämään tarvittavia elintarvikekuponkeja – näinhän on menetelty 70-luvulla suomalaisten sosiaalipummien kohdallakin – mikäli sitten pystyy hankkimaan itselleen yhteiskuntaa hyödyttävä työpaikan, {kulttuuritulkin tapaiset tyhjäntoimittajan virat eivät ole yhteiskuntaa hyödyttäviä toimintoja} ja oppii kielen ja hyväksyvät tämän yhteiskunnan säännöt, arvot ja kunnioittaa niitä, vaatimatta meitä sopeutumaan ja hyväksymään meille vieraita arvoja ja tapoja, tällöin kenelläkään ei liene mitään hänen maahanajäämistään vastaan. Euroakaan ei tule haaskata kotouttamiseen tai kielen ja kulttuurin opettamiseen, jollei niitä itse kykene hankkimaan, ei ole mitään syytä jäädä maahan. Tämä on todennäköisesti ainut menetelmä, jolla saadaan karsittua maahan pyrkivät sosiaaliturvapaikanhakijat, ja tämä myös ehkäisee maahanmuuttajaslummien syntyä. Tällä menetelmällä rakennettiin esim. Yhdysvaltojenkin rikkaus, ei syöttämällä ja suvaitsemalla yhteiskuntaa vereslihalle nylkeviä onnenonkijoita. Koko pakolaisjärjestelmä on tullut tiensä päähän, Eurooppa ei voi pelastaa Afrikkaa sen enempää kuin islamilaista maailmaa – joka ei sitä edes halua, koskapa samaa islamilaista kaaosta he luovat Eurooppaankin – jolleivät itse pysty ongelmiaan ratkaisemaan, ei niitä pysty muutkaan. Meillä ei ole mitään velvollisuutta, eikä edes oikeutta {meillä on vastuu tulevista sukupolvista, ei Afrikasta eikä islamilaisesta maailmasta} antaa heidän tuoda ongelmiaan Eurooppaan.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Johan on erittäin kalliiksi käypä ja epäinhimillinen esitys. Paperittomat vankilaan määräämättömäksi ajaksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Säilöönotto ei ole vankila. Säilöstä voi lähteä milloin tahansa takaisin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Säilöönotto: Vaikka se ei vankilan nimellä toimikaan, ei sieltä pääse muualle kuin matkalle lähtömaahan. Ongelma on siinä, etteivät kaikki maat ota pakolaiskansalaisiaan takaisin ja myös siinä, että useimpia lähtöhaluttomia odottaa kotimaassaan kidutus kuitenkin ja mahdollisesti myös tappo. Ratkaisuna se on erittäin kallis. Siihen tarvitaan iso joukko vartijoita ja muuta henkilökuntaa. Parempiakin ratkaisuja on olemassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #13

Jos ihminen omasta aloitteestaan palaa kotimaahan, niin tokihan hänellä on siihen täysi mahdollisuus.
Jos hän ei halua palata, vaikka oleskelee muukalaisena laittomasti vieraassa maassa, silloin joudutaan käyttämään muita lain suomia keinoja.
Toki tilannetta voi asianomainen hankaloittaa monin tavoin, mutta peruskuvio on silti sama.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jos peräkyläl asuva persu saa vieraakseen ulkomaalaisen naisen . Suhde syvenee ja sitten paljastuu että oleskelu lupaa ei ole naisella .

Eli nainen täytyy pidättää heti .

Ja persu voi esim espanjaan tai thaimaaseen mennä naista katsoo jossei Suomesta natsaa ?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Ville Tavio, työskentelin vajaan vuoden vastaanottokeskuksen alaikäisyksikössä - ja opin puhumaan sujuvaa daria/farsia. Nyt nuo nuoret ovat nuoria aikuisia ja osa heistä on maassa odottamassa ylemmästä asteesta päätöstä oleskeluluvalle, joka siis toistaiseksi puuttuu, ensimmäisen päätöksen ollessa kielteinen.

Tunnetko sinä sellaisia ihmisiä? Et? Niin minä arvelinkin.

Luepa Janne Salosen viisas kommentti. Aikeesi maksaa eikä muuten pelkkää rahaa. Jos oikeasti haluat radikalisoida ja tuottaa myös mielen sairauksia, juuri aikomallasi tavalla kannattaa menetellä. Saamme puolen miljardin euron kustannusten ohella ihan itse tilattua radikalismia ja kustannettaviksemme mielen sairauksia. Niin, sinä et ole ollut turvapaikanhakijoiden kanssa tekemisissä, et tunne heitä eikä heitä ole ystävissäsi. Kun näiden ihmisten elämää on seurannut muutamia vuosia ja nähnyt miten he ovat tasoittuneet täällä ollessaan ja odottavat mahdollisuutta rakentaa elämänsä täällä ja sitten joutuisikin vankilaa muistuttaviin oloihin, emme veronmaksajina menetä vain rahaa, vaan hintaan tulee paljon muutakin.

Ja, tiedän, Li Andersson lie sinulle kuin punainen vaate, mutta totean, että eilisessä TV-tentissä hän puhui realismia tästä aihepiiristä. Sinä taas et puhu realismia.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ja nyt nuo kielteisen päätöksen saaneet tyypit voisivat aivan hyvin palata takaisin kotimaahansa, mutta eivät tee sitä koska täällä on kiva palloilla vaikka laittomasti. Nuoria tyttöjäkin on tarjolla.

Kuinkahan monen Europaan maan läpi nuokin vaelsivat, ennen kuin päätyivät tänne, tulitko kysyneeksi?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JM: "Kuinkahan monen Europaan maan läpi..."

Jos olet tehnyt maantiedon läksysi, tunnet Euroopan kartan. Mitäpä luulet? Keskustelin jokaisen kanssa.

JM: "Nuoria tyttöjäkin on tarjolla."

Esitit sitten "fiksun" ajatuksen, jonka rivien välinen sisältö on, että jokainen olisi potentiaalinen raiskaaja ja/tai viemässä meiltä meidän naisemme.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #11

No kysyitkö että miksi eivät jääneet sitten siihen ensimmäiseen EU-maahan johon tulivat? Tulivat varmaan sitten vielä Ruotsin kauttakin, niin miksi ei se kelvannut?

Tukholmassa asuessani eräs muslimimies sanoi minulle kerran, että kyllä Ruotsi on hieno maa kun täällä voi elää koko elämänsä tekemättä mitään, rahaa tulee silti. Se ilmainen elämä länsimaassa onkin se suuri houkutin muslimeille, eli onnenonkijoita riittää.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #11

” Keskustelin jokaisen kanssa.” Miksi oletat, että heidän intressissään olisi puhua totta?
Jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja, se on evoluution myötä kehittynyt lisääntymistä lisääntymisen varmistava tekijä – olemmehan kuitenkin pintaraapaisua vailla olevia eläinkunnan jäseniä – sivistys ja kulttuuri ovat ne tekijät, jotka rajoittavat käyttäytymistämme evoluution määräämillä tavoilla. Onkin sitten eettinen kysymys, ovatko kaikki kulttuurit samalla kehityksen tasolla.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”…opin puhumaan sujuvaa daria/farsia.” Tarkoitus on, että he oppivat puhumaan sujuvaa suomea. Tahattomasti osoitat oikeaksi ”ennakkoluulon” että he eivät joko halua, tai eivät ole kykeneviä oppimaan suomenkieltä. Nämä tahot radikalisoituvat myös vapaana liikkuessaan, itse asiassa se on helpompaa vapaudessa, kun on mahdollista luoda kontakteja rekrytoimista harjoittaviin tahoihin.
Palauskeskuksissa heidän radikalisoitumisensa ei ole välitön uhka yhteiskunnalle, he voivat viedä uudet aatteensa kotiintulijaisina, kunhan keskuksessa istuminen alkaa riittää.
Li Andersonilla ei ole realistista kuvaa ympäröivästä maailmasta sen enempää kuin todellisuudesta minkälaisten ongelmien edessä olemme yhä kaoottisemmaksi kehittyvän humanistisen maahanmuuton kanssa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kaukoseni, sujuvaa, tahallista väärinymmärtämistä sinulta. Toimin opettaja-ohjaajana. Tehtäviini sisältyi suomen opettaminen ihmisille, jotka eivät lähtökohtaisesti osanneet lainkaan suomea ja enemmistö ei osannut mitään länsimaisia kieliä. Opetuksen perillemenon varmistamiseksi ainoa keino on varmistaa se heidän äidinkielensä kautta. Minä olen lingvisti, siitä kiinnostukseni mitä tahansa kieliä kohtaan. Kun on suomalainen, joka osaa enemmän tai vähemmän heidän kieltään, heidän suomen oppimisensa tehostuu, koska sanat ja sanonnat on helpompi opettajan selittää synonyymeineen ja käyttöyhteyksineenkin ja toisaalta oppilaan helpompi kysyä, kun tietää tulevansa ymmärretyksi.

Li Andersson osaa suhteuttaa asiat ja näkee ongelmat sekä tarjoaa mielekkään ratkaisun tällä(kin) saralla.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #35

”Kaukoseni, sujuvaa, tahallista väärinymmärtämistä sinulta.” Miksi et Jouniseni Suonsivuiseni {tämähän käy nimen sijasta myös epiteettinä} kirjoittanut ”Kaukoseni, et ymmärrä lainkaan mitä kirjoitan, koska se on lähempänä totuutta. Jos asioita käsitellään ” Toimin opettaja-ohjaajana…” tai ”Minä olen lingvisti…” eli vetoamalla arvovaltaan {Argumentum ad auctoritatem}, on se yleensä merkki väittelijän epävarmuudesta – tai suoranaisesta tiedon riittämättömyydestä – esittämänsä asian suhteen. ”… heidän suomen oppimisensa tehostuu,..” en ole lingvisti, mutta tuota väitettäsi epäilen vahvasti, olen myös sitä mieltä, että vastaanottokeskus, ei saa olla oppimiskeskus, joka näin antaa vääriä toiveita maahan jäämisen mahdollisuudesta. Kaiketi haluat esiintuoda Li Anderssonin mielekkään ratkaisun. Ps. älä vaivaudu mikäli se on slummituristin jargonia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt on siis mahdollisuus jokaisella äänestää säilöönottopuoluetta.

Tulee mieleen 30-luvun saksalaiset uudelleenkoulutusleirit.

Historia osoittaa, millainen puolue ja millainen arvomaailma perussuomalaisilla on.

Onneksi tämä puolue pidetään vakaasti ulkona hallituksesta.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Eikös tuollaiset leirit olleet käytössä kommunistisissa valtioissa, Kiinassa ja Kamputseassa?
Oliko myös Vietnamissa? Stalin koulutti suomalaisia kommunistikäännynnäisiä Siperiassa.
Eivät suomalaiset olleet tarpeeksi kansainväliseen internationalismiin sitoutuneita.
Nyt ovat oppineet sitoutumaan riittävästi, joten sosialisteja ei Suomessa tarvitse enää uudelleenkouluttaa ... oikeanlaiseen stalinismi kommunismiin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Onneksi siis tulee hallitus, joka sallii paperittomien, kielteisen elättipaikan päätöksen saaneiden, vakavista rikoksista tuomittujen ja yhteiskuntarauhaa tuhoavien ainesten vetelehtiä vapaana valtion kustannuksella, tällainen hallitus syyllistyy valtiopetokseen, että se siitä kolmekymmenluvusta.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Pitää katsoa pidemmällä aikavälillä, eli kielteisen päätöksen saaneet säilöön jos eivät heti halua palata takaisin kotiinsa. Se lähettää sellaisen signaalin Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maihin, että Suomeen ei kannatakkaan enää lähteä onneaan koittamaan ilman todellista syytä. Turvapaikkaturistit tuskin haluavat viettää aikaansa jossain suljetussa keskuksessa.

Eli näiden turhien turvisten määrä tippuisi varmasti paljon jos säilöönotto uhkaa, ja siten rahaa säästyisi myös huomattavasti.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Laittomasti maassa olevien säilöönoton aloittaminen käytännössä lopettaisi turhan elintasopakolaisuuden Suomeen täysin, koska se vähentäisi Suomen houkuttelevuutta ratkaisevasti."

Ja siellä säilössä he sitten makaisivat ja lorvehtisivat meidän kustannuksellamme! Eiköhän olisi parempi laittaa heidät pakkotöihin, jolloin paluuhalukkuuskin varmasti lisääntyisi!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja siellä säilössä he sitten makaisivat ja lorvehtisivat meidän kustannuksellamme! Eiköhän olisi parempi laittaa heidät pakkotöihin"

Tuskin näille järkevämpää tekemistä olisi kuin säilöönottoyksikön siivoaminen ja ruoanlaitto. Oletan että kustannuksiin on laskettu että nämä tehtäisiin palkkatyönä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Onhan meillä hyviä esimerkkejä Saksasta, Venäjältä, Yhdysvalloista jopa meiltä Suomesta, jossa turvasäilöön sijoitettuja on käytetty yhteiskuntaa hyödyttävään pakkotyöhön!

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Esimerkkinä kaksi entisistä nuoristani, jotka molemmat odottavat ylemmän oikeusasteen päätöstä saatuaan ensin kielteisen päätöksen. He ovat siis niin sanottuja "laittomia (ihmisiä)" ksenofobiaan tukeutuvan puolueen silmissä.

Toinen heistä kävi ammattikoulun hitsaajalinjan, löysi kokoaikaisen työn, säästi ajokorttia varten rahat ja ajokortin hankittuaan hankki myös käytetyn auton - joka muuten helpottaa urakiertoa, mikäli on tarvis vaihtaa työpaikkaa joskus. Puhuu sujuvaa suomea.

Toinen kävi ammattikoulun rakennusmieslinjan ja tekee kokopäiväisenä työntekijänä rakennuksella töitä. Oppi suomea erittäin nopeasti ja puhui sitä sujuvasti jo vastaanottokeskusaikanaan.

Molemmat nuoret miehet muuten ansaitsevat paremmin kuin minä, eli ovat parempia veronmaksajia. Mutta, internointikeskukseen molemmat, kuulunee Ville Tavion ja seuraajien vaatimus. Vievät työmme ja maksavat verot puolestamme, ties vaikka vielä perustaisivat perheen suomalaisen (koska se on todennäköisempää kuin afgaaninaisen) naisen kanssa, hankkisivat lapsia ja rakentaisivat tätä maata.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Taisi muuten Sipilä viimeksi eilen puhua juuri näistä laittomasti(sitä sanaa käyttäen) maassa olevista, taisi vielä sanoa että niitä on sellaiset 10 000. Totta kai niistä pitäisi päästä eroon.

Ja kyllä niitä hyviä tarinoita löytyy muslimienkin parista, minullakin oli jo 1980-luvun loppupuoliskolla Tukholmassa vähän aikaa työkaverina yksi iranilainen ja yksi irakilainen. Molemmat vaikuttivat maallistuneilta vaikka keskenään eivät tulleet toimeen, mutta silloin ei vielä puhuttukaan mistään ääri-islamista mitään. Mutta se iso ongelma on, että suuri osa muslimeista ei työllisty, osa ei edes halua, eikä halua myöskään sopeutua. Ruotsi on isoissa hankaluuksissa Lähi-Idästä ja Somaliasta tulleen porukan kanssa, niitä samoja ongelmia alkaa olla jo täälläkin.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Lavikainen 6: "Säilöönotto ei ole vankila. Säilöstä voi lähteä milloin tahansa takaisin."

Ideana hyvä, mutta miten toteutus? Laitetaanko säilö Ruotsin rajalle niin, että säilöttävät voivat läpsytellä vain Ruotsiin päin tai sitten etelärannikolle, josta he voivat lähteä uimaan kohti Viroa? Valitettavasti säilöön sijoitettavat eivät lähde omatoimisesti mihinkään vaan heidät täytyy kuljettaa meidän laskuumme. Pakkotyövelvoite voisi lisätä innostusta vapaaehtoiseen ja omaehtoiseen poistumiseen samaa reittiä kuin he tulivatkin!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Persut saisivat (vielä) enemmän ääniä, jos he luopuisivat ehdottomasta muukalaisfobiastaan. Asioiden näkeminen mustavalkoisina estää äänestysvalinnan.
Ilmastonmuutosasiassa Halla-aho on oikealla linjalla, hyvinkin järkiperäisesti perustellen.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Erimieltä olen ilmastonmuutosasiassa. Suomi on ollut aina edistyksellinen, voisimme tässäkin asiassa näyttää esimerkkiä. Olen täysin varma että tulevaisuudessa siitä tullaan kiittämään. Ja se kääntyy menestykseksi.
Tai sitten ollaan vaan ja seurataan asioita sivusta ja myydään paperia jos joku ostaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Persut saisivat (vielä) enemmän ääniä, jos he luopuisivat ehdottomasta muukalaisfobiastaan."

Jatkuvasti jotkut viitsivät viljellä tätä virheellistä väitettä, perussuomalaiset EIVÄT vieroksu maahanmuuttoa vaan haitallista ja kallista maahanmuuttoa. Yritetäänkö tässä vain jatkuvalla toistolla saada ihmiset uskomaan valheisiin? Kuikka varmaan haluaisi lisätä julkisia menoja.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

No, sosialismi kommentoijalla on internationalismin aate niin syvälle iskostunut/aivopesty etteivät he osaa enää ajatella kansakuntia ja valtioita, ja miten valtion taloutta pitää hoitaa, ja miten markkinatalous toimii. Marxismi on uskonto siinä missä islam, poliittisia uskontoja molemmat.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Heh, tiedätkö miksi Suomi on yksi maailman parhaimmista maista? Koska täällä on harrastettu sosialismia yhteistyössä markkinatalouden kanssa. Poteroissa ei yhteistyötä yleensä harrasteta, jotkut vaan siellä edelleen luimuilee.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Marxismin nimiin ei ole vuosikymmeniin vannonnut, muutamia merkitsemättömiä kommunistipuolueita lukuunottamatta, edes Vasemmistoliitto, marxismi hiipui "taistolaisuuden" myötä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Tämäpä oli äärimmäisen naurettava kannanotto, taitaa olla sitä populismia. Helppoja ratkaisuja vaikeisiin asioihin.... sitten kun tosipaikka tulee niin ollaan ns. kakat housuissa, se ei olekaan niin yksinkertaista.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Tavio haastaa muka tiukasti sdp:tä...sdpn avoimien rajojen politiikka, haloo? Unohtaako Tavio olleensa hallituspuolueessa kun 32000 pakolaista.tuli Suomeen? Turha selittää että soini ja soini, kertoo vain pelkästään niinsanotusta munattomuudesta kun tosipaikka tulee.
Odottaisi lakimieheltä jolla on housut ja kaikki, vähän enemmän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset