Ville Tavio

Puuttuuko hallitus kristittyjen vainoon?

Kristittyihin kohdistuvia vainoja tutkivan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin mukaan maailmassa on yli 200 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista uskonnostaan johtuen.

 

Jokaisen tulisi ymmärtää, miten äärimmäisen vakava tilanne on. Kristittyjä sorretaan jopa kymmenissä maailman maissa. Joka päivä keskimäärin 11 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä.

 

Miten Rinteen hallitus aikoo reagoida käynnissä oleviin kristittyjen vainoihin?

 

Minun näkemykseni on, että Suomen hallituksen tulee reagoida asiaan sekä sisä- että ulkopolitiikassa. Suomen pitää ottaa tiukempi linja kristittyjä sortavien maiden hallituksiin. Seuraan mielenkiinnolla, aikooko Pekka Haavisto (vihr.) jatkaa ulkoministerinä vihreille tyypillistä veljeilyä islamistien kanssa.

 

Sisäpoliittisesti on aiheellista asettaa vainotuiksi tunnetut kristityt ryhmät etusijalle, mikäli turvapaikkajärjestelmää ja pakolaiskiintiötä jatketaan.


Valtamedian uutisoitava


Suomen kansan olisi syytä tiedostaa maailmalla käynnissä oleva kirkkojen polttaminen ja kristinuskon tuhoaminen tietyillä alueilla. Valtamedian pitäisi kertoa entistä kattavammin siitä, kuinka vainottuja kristityt ovat monilla alueilla.

 

Kristittyjen elämä on vaarallista varsinkin Afrikan ja arabimaiden islamistisesti hallituilla alueilla. Muita kuin islamistisesti motivoituneita maita, joissa kristittyjen uskonnonvapautta sorretaan, ovat etenkin Intia, Kiina ja Pohjois-Korea.


Kehitysyhteistyö ei saa tukea islamisteja


Pääministeri Rinteen hallituksen kasvavat panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi kristittyjen aseman näkökulmasta.

 

Suomen ei pidä kehitysyhteistyön kautta auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eli kehitysapua voi persujen mukaan siis antaa, jos kohteena ovat kristityt?

Tehän olette ajaneet koko kehitysavun lakkauttamista, onko linja nyt muuttunut?

Jos vierekkäin ovat kristityt nälkäiset lapset ja vieressä nälkäiset muslimilapset, niin persujen mukaan valinta on tehtävä.

''Pekka Haavisto (vihr.) jatkaa ulkoministerinä vihreille tyypillistä veljeilyä islamistien kanssa.''

Voisitko kansanedustajana laittaa linkin, miten ulkoministeri on suhtautunut eri lailla kehitysavun kohteisiin?

Vai onko kyse taas kerran normaalista persussuomalaisesta valehtelemisesta?

Täällä ei ole tapana levitellä huhuja ja valheita, mutta näemmä se on puolueenne linja.

Otan osaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tähän on hyvä lisätä huomio siitä et huomattava osa kehitysyhteistyö määrärahoista delegoidaan kansalaisjärjestöille, joiden joukossa huomattavasta kristillisispohjaisia toimijoita.

Niin ikään olisi kiva kuulla persujen mielipide vaikka tähän:

https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1347/oik...

Eli miten kristityille pitäisi antaa turvapaikkoja?

Et persujen retoriikka on taas jotenkin ristiriitaista.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Isisin kalifaatista joutui pakenemaan sen hirmuhallintoa mm. 60 000 kristittyä. Kirkot poltettiin ym. ym. Julmuuksissa ei ole tuntunut olevan mitään takarajaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogistilla on nyt puurot ja vellit sekaisin. Suomen valtion tulee luonnollisesti kiinnittää toimissaan huomiota ihmisoikeuksiin. Mutta nimenomaan ei tule toimia yhden uskonnon perustella, vaan kaikista uskonnoista riippumatta. Onko kirkon ja valtion erottaminen edelleen näin pahasti kesken?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikkille mutta massit eivät. Jokainen valtio saa syynätä rahansa ja erottelee mihin rahojaan syytää ja valikoi kohteensa tarkoin. Siksi maahanmuuttoa rajoitetaan ja maahanmuuttajia esim. pisteytetään. Toki on ihan sama mitä uskontoa vaikka Afrikan valtion x diktaattori y edustaa kun sinne rahat liiaksi menevät mutta muutoin kai sitä saa kohdentaa, priorisoida, kehitysapua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Priorisoikoon ihan miten paljon tahansa, kunhan kriteerit ovat kestävät. Protestini oli, ettei uskontojen pidä vaikuttaa Suomen valtion toimintaan. Päinvastoin pitäisi viedä loppuun kirkon ja valtion erottaminen. Hoidelkoot uskontokunnat asiansa ilman valtion myötävaikutusta.

Blogauksen kontekstissa siis on merkityksellistä, että ihmisiä vainotaan, ei se minkä uskonnon vuoksi niin tapahtuu. Siitä olen yhtä mieltä blogistin kanssa, ettei Suomen pidä tukea sortavia hallintoja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #7

”Protestini oli, ettei uskontojen pidä vaikuttaa Suomen valtion toimintaan. Päinvastoin pitäisi viedä loppuun kirkon ja valtion erottaminen.”

-> Tuo voi olla sinun protestisi. Eri asia sitten on, menestyykö se.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

Menestyy toki kun aina muistutetaan siitä, että uskonnon sotkeminen politiikkaan johtaa siihen, että vääräuskoisilta voidaan katkoa kaulat.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #7

Asian ohi mutta taas törmään näihin juttuihin enkä ole oikein varma kuinka hyvin keskivertojantteri ymmärtää, että jonkun Ruandan budjetti koostuu yhä, sotimisten jälkeen, 70.9% ulkomaanavusta samalla kun presidentti, 78% diktaattori sellainen, on siitä poikkeuksellinen tapaus, että haluaisi päästä näistä ulkomaan sanelijoista (tulevat sanomaan mihin nämä miljoonat tulisi laittaa) eroon ja pienentää ulkomaanapua jossei siitä päästä suorastaan kokonaan eroon.

https://medium.com/@david.himbara_27884/kagames-ce...

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Suomi sekulaarina valtiona ei saa eikä voi millään lailla ottaa kantaa yhden tietyn uskonnon tilaan muissa valtioissa eikä muutenkaan sotkea millään lailla uskontoja politiikkaan!!!! Usko on henkilökohtainen asia ja uskonnolliset yhteisöt saa kyllä ihan itse ratkaista ongelmansa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Meinaat että kristittyjen vaino on heidän oman uskonnollisen yhteisönsä ongelma?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei vaan kaikkia turvapaikanhakijoita pitäisi kohdella yhdenvertaisesti. Sillä ei ole mitään merkitystä mikä uskonlahko tai mikä etninen tausta on kyseessä.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Jos vainoon liittyy rikoksia niin siihen puuttuu jokainen valtio itsenäisesti. Miten ajattelit Suomen puuttuvan esim. Saudi-Arabian kristittyjen tilanteeseen? Samalla lailla kuten Venäjä "Puolustaa omia kansalaisia" Krimmillä??

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Onko tämä kristittyjen vaino mm. islaminuskoisten taholta jotenkin uusi asia? Ei todellakaan ole!
Islamin lähetystehtäviin kuuluu vääräuskoisten, uskottomien, käännyttäminen, ja ellei siinä onnistuta niin heidän saattamisensa maailmanlaajuisesti jonkinlaisiksi islamin orjiksi sharia-lain alle (dhimmit), toisen luokan kansalaisiksi. Tai henki pois. Tämä on tuotu esiin monissa eri medioissa islaminuskoisten johtajien agendana. Kyseisen uskonnon pyhistä teksteistä se ilmenee.

Ja huom! Samaan vääräuskoisten käännyttämisen piiriin sinut länsimainen henkilö lasketaan vaikka et olisi milään lailla uskovainen.

Suomen ilmiselvästi kuvitellaan olevan täysin ulkopuolinen kyseisessä asiassa. Ei ole! Toki vielä pienessä mitassa on. Miten jatkossa?

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

Mikä pitäisi nyt siis mielestäsi olla persujen linja, voisitko tarkentaa? Mestarisi mielestä humanitaarinen maahanmuutto pitäisi lopettaa kokonaan, mutta mitä oma mielesi sanoo?

Jos olet yhtä mieltä mestarisi kanssa, niin olisiko todella rajat kiinni myös vainotuilta afrikkalaisilta ja arabialaisilta kristityiltä, jos he pyytävät turvapaikkaa?

"Suomen ei pidä kehitysyhteistyön kautta auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta."

Olen täysin samaa mieltä!

Käyttäjän KaarinaHeiskanen kuva
Kaarina Heiskanen

Ehkä ja toivottavasti kansanedustaja Ville Taviolta riittää empatiaa mm. iranilaista Sardaria kohtaan.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006199432.html?u...

Make Aalto

Ville Tavio puuttuu tässä erittäin tärkeään ja olennaiseen asiaan mitä hallitukseen ja mediaan tulee. Kaikenlaisesta syrjinnästä ja tasa-arvosta kyllä rummutetaan, mutta mitään ei tehdä vainottujen kristittyjen hyväksi. He ovat niin eriarvoisessa asemassa kun olla voi. Kuka tai mikä tätä Suomea oikein käskyttää kun puolueellisuus on niin ilmeistä. Suomi on joskus ollut kristitty maa, mutta on nyt kaukana siitä, missä mättää?

Ottakaa nyt hallitus ja valtakunnallinen media asiaksenne tehdä edes suomalaisille tiettäväksi kuinka kristittyjä maailmalla kohdellaan. Miksi kaikki esim. new age hullutukset kiinnostaa suomalaisia sekä muut uskonnot mutta kristinusko näyttää mielestämme olevan syvältä. Myös Israelia koskeva uutisointi on täysin propagandistista, ts. Israelvastaista. No tämä poikkesi nyt aiheesta, mutta tämä olikin tässä!

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Pienet ovat Tavion murheet ja hursastelu sitäkin suurempaa. Kaikennäköinen vainoaminen minkä tahansa idologian osalta on aina tuomittava. Ei voi valita yhtä, jos jäljelle jää tusinan verran vastaavia tapauksia.

Laskin kerran, että kristittyjen tekemien vainojen ja kansanmurhien ihmisuhrienmäärä (muihin uskontoihin, maailmankatsomuksiin ja niihin, jotka ovat ns. uskonnottomia) lienee noin 400 miljoonaa. Se lienee yhden idologian tekemistä julmuuksista suurimpia (tästä luvusta on poistettu marxilaisten ja fasistien tekevät uhrimäärät. Kun vielä miettii sitä, että aikoinaan pelkkä punatukkaisuus tai luomi tietyssä paikassa johti kidutukseen ja mestaukseen niin häpeällistä porukkaa on jotenkin kertynyt näiden uskontojen (pääsääntöisesti monoteististen) ympärille toteuttamaan omia fantasioitaan. Nykyään ei länsimaissa taida oikein enää voida tehdä kuin ennen mutta samanlainen henkinen väkivalta esim. uskonnottomia tai niitä, jotka ovat asioista hieman erimieltä kohtaan mm. sukupuolisesti erilaisesti suuntautuneet.

Toivon toden totta, että lääketiede vielä keksii yksinkertaisen (ja tutkimuksessa on jo edetty riittävästi) lääkkeen tähän uskomiseen, niin että voimme lääkitä laajoja joukkoja ihmisiä tästä ihmiskunnan rasitteesta. Tilalle ottakaamme humanismin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Sisäpoliittisesti on aiheellista asettaa vainotuiksi tunnetut kristityt ryhmät etusijalle, mikäli turvapaikkajärjestelmää ja pakolaiskiintiötä jatketaan."

Miksi?

Tuo ei kuullosta yhdenvertaiselta.

Käyttäjän KaarinaHeiskanen kuva
Kaarina Heiskanen

Ei todellakaan kuulosta. Itse tunnen islaminuskoisia, kristittyjä, kristityksi kääntyneitä ja uskonnottomia turvapaikanhakijoita. Kaikkien pitää olla samalla viivalla, turvapaikka sen mukaan, millainen heidän tilanteensa on lähtömaassa.

Vaikka kyllähän migri onkin tasapuolinen: kaikkien ryhmien edustajat saavat kylmää kyytiä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Islamistisen terrorin valtaamilla alueilla meno on kuin Vesivehmaan jenkkaa: ”Siinä meni vanhat sekä nuoret samal’ lailla”. Eli tapetuiksi ja vainotuiksi joutuvat niin muslimit kuin kaikki muutkin.

Persulla on tässä nyt vain ratsuna vaihteeksi muita kuin leipäjonolaisia, vanhuksia, sotaveteraaneja ja lapsia. Ei Tavio rasistisen puolueen kansanedustajana oikeasti mitään välitä afrikkalaisista kristityistä.
...
Nigerian Boko haramin nimi muuten on ihan linjassa persujen keskeisen menestystekijän, eli sivistysvastaisuuden kanssa: ”Kirja paha”.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tästähän saa hyvän eduskuntapuheenvuoron: "Kysynkin teiltä, ulkoministeri Haavisto, aikooko Suomi lopettaa 200 miljoonan kristityn sorron ja vainoamisen?"

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

... tai aikooko Suomi laskea maapallon keskilämpötilaa 1,5 asteella?

Käyttäjän KaarinaHeiskanen kuva
Kaarina Heiskanen

Kiitos puheenvuorosasi, Ville Tavio. Olethan huomannut, että myös Suomessa vainotaan kristittyjä? Uusimapana esimerkkinä vainosta on Sardar, jonka kristilliseen vakaumukseen Maahanmuuttovirasto ei uskonut. Häntä odotaa pakkopalautus Iraniin, jossa kristinuskoon kääntymisestä rangaistaan kuolemalla.

Toivottavasti olet vedonnut kristiveljesi puolesta, että Maahanmuuttovirasto tarkistaisi kantaansa uudelleen.
Myös monen muun kristinuskoon kääntyneen muslimin tilanne on yhtä huono.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006199432.html?u...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset