Ville Tavio

Kaikki blogit puheenaiheesta Erilaisuuden hyväksyminen

Suomi on maailmanmestari, voiko siitä olla ylpeä?


Suomi voitti nuorten jääkiekon maailmanmestaruuden. Se on uutinen, josta olen osannut aina olla ylpeä. Suomi on pieni maa ja jääkiekko on laji, jossa Suomi on menestynyt senkin jälkeen, kun mitalihanat umpeutuivat yleisurheilussa, hiihdossa ja mäkihypyssä. Jotakin on kuitenkin muuttunut suhteessani lajiin, johon olen kasvanut ns. hallin varjossa.

Lapsen oikeus biologiseen isään ja äitiin?

Sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajia yhdistää monen muun seikan ohella sairaalloinen kiinnostus ja fiksoituminen toisten pariskuntien perhe- ja makuuhuone-elämään sekä näiden mahdollisuuksien rajoittamiseen. Tätä ei pieni ihminen kyllästy ihmettelemään. Asia olisi yhdentekevä, jos vastaava asennemaailma ei vielä tänä päivänäkin vaikuttaisi poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön.

Ehdollista vai ehdotonta rakkautta?

Kun nyt puhun rakkaudesta, en tarkoita pelkästään romanttista rakkautta. Puhun kokonaisvaltaisesta rakkauden käsitteestä, joka pitää sisällään kaiken ihmisen välisen vuorovaikutuksen. Olemme oppineet yhteiskunnan, median, koululaitoksen ja toisten ihmisten kautta sen, että rakkaus on jollakin tavalla ehdollista: sinun täytyy olla jotakin erityistä, jotta olisit rakkauden ja samalla hyväksynnän arvoinen. Tämä ehdollistava rakkaus näkyy mediassa: kun näytät tältä, olet riittävä. Se näkyy koulussa: kun saat kiitettävän, olet riittävä.

Mistä johtuu "klaanien törmäys" verkossa?

 

Miksi maailma ei enää olekaan se idyllinen pieni kylä, jossa ymmärrämme erilaisia ihmisiä ja hyväksymme ihmiset sellaisina kuin he ovat ?

 Miksi juuri nykyisin ajaudutaan eri leireihin ? Miksi keskustelu avioliittolain muutoksesta vaikutti jakavan Suomen kansaa voimakkaasti ?  

Ihan kuin asuisimme erillämme toisistamme sivukylissä, joissa vain samojen mielipiteiden ääni kuuluu. Miksi nykyään kuullaan vähemmän "niitten toisenlaisten ihmisten" mielipiteitä ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä