Ville Tavio

Kaikki blogit puheenaiheesta Homoliitto

Lindströmin "pihvi" on noudattaa eduskunnan tahtoa

Ja ennenkaikkea istuvan eduskunnan, jos edellinen ja nykyinen eduskunta päätyisivät avioliitto-käsitteen määrittelyssä vastakkaisille kannoille.

En ole raskaana

Homoliittokeskustelu lähenee finaaliaan, minä ilmoitan että en ole raskaana tästäkään aiheesta. Minua ei hetkauta, vaikka siitä puhuttaisiin seuraavat kahdeksan vuotta. Tämähän kuuluu niihin kuuluisiin  hämäysaiheisiin, kuten Malmin lentokenttä asunnoiksi, sukunimilaki aikoinaan ja erotaan eurosta nykyään.

Adoptoidun kohtalo: Suomesta homoille, kehitysmaista heteroille?

 

Jos se paljonpuhuttu asia tulisi seuraavan eduskunnan päätettäväksi, niin miten Suomessa adoptiokelpoisiksi julistetut lapset kiintiöitäisiin kotimaista adoptiolasta hakevien homoparien ja avioparien kesken? (käytän tässä erilaisista pariskunnista nykytilanteen kanssa yhteensopivia nimityksiä, se suvaittakoon)

Homoliittoja propagoidessa vääristellään kristinuskoa - Iltalehti 17.4.2014

Näin pääsiäisen alla monet mediat innostuvat kirjoittamaan Jeesuksesta, kristinuskosta ja kirkosta. Median rehvakkaaseen tyyliin ne lupaavat paljastaa "totuuden Jeesuksesta". Sigh! Taas kerran.

Soini uskoo Isomman Pomon johdatukseen pienissäkin asioissa

Peruspomossa Timo Soini viittaa tämän tästä kristinuskoon. Lukiessani kirjaa piirsin ristin marginaaliin sellaiselle kohdalle. Ristejä kertyi viitsenkymmentä. Jotkut viittauksista ovat toki pelkästään kielellisiä: monia alun perin kristillisiä sanoja käytetään yleisesti ilman erityistä uskonnollista merkitystä, vaikkapa syntiä ja armoa.

Räsänen muutti kantaansa. Homoille myös kirkollinen siunaus?

Sisäministeri Päivi Räsänen on muuttanut kantaansa koskien homoavioliittoja. Päivin kanta muuttui omien sanojensa mukaan viime viikolla, hänen nähtyään näyn unessa. Näyssä kaksi miespuolista enkeliä oli suudellut toisiaan.

Porvoon piispa luopuisi kirkkovihkimisistä, jos homolaki toteutuu

Porvoon piispa Björn Vikström ehdottaa kirkon luopumista vihkimisistä, jos avioliittolaki muuttuu. Tätä hän perustelee sillä, että kirkon olisi helpompi hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioliittoon siunaaminen kuin varsinainen vihkiminen.

Ehdotus lähtee siitä, että näin vältettäisiin kirkkoa repivät riidat kuten naispappeuden kanssa kävi. Vikströmin ajatus on ymmärrettävä. Ikävää vain olisi, jos perinteistä luovuttaisiin. Kirkkovihkimisillä kun on ollut voimakas symbolinenkin arvo.

...

Asiasta kirjoitti YLE.

Hakkarainen haluaa munia pesään - kevät on tulossa!

Hakkaraisen mukaan lainsäädäntöön kevyesti suhtautuva kansalainen on "toisinajattelija" ja "jopa lainrikkoja". Lisäksi, jos kannatat tasa-arvoista avioliittolakia, aiheutat hänen mukaansa "ahdinkoa" perinteisiä kristillisiä arvoja kannattaville kansalaisille, ja saatatpa joutua maksamaan kannatuksestasi vielä "kovan hinnan". Maksun suoritustapaa Hakkarainen ei määrittele, mutta väistämättä mieleen tulee maksu luonnossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä