Ville Tavio

Kaikki blogit puheenaiheesta Netflix

S**tanan tunarit

Saatanan tunarit kuvaa harvinaisen hyvin politiikkaa riippumatta aikakaudesta. Tässä on nyt yksi esimerkki lisää jo valmiiksi pitkään luetteloon.

Euroopan Unioni – Pystyt Parempaan

Saatteeksi: https://www.marmai.fi/uutiset/eu-paatos-muuttaa-netflixia-lisaa-suomalai...

 

Kun luin tämän uutisen, meinasin soittaa Euroopan Unionin puhelinvaihteeseen, ja kysyä: Kännissäkö siellä näitä ideoita keksitään? Sitten kuitenkin muistin, että on unionin virallisen linjan ja hyvän maun vastaista epäillä horjuvan kävelyn ja kännisen käytöksen viittaavan siihen, että jollakin unionin edustajalla olisi ongelmia alkoholinkäytön säännöstelyssä.

 

Ensimmäinen ja viimeinen varoitus Netflixille

Olen aikaisemmin kirjoittanut Netflix-palvelusta kehuvin sanankääntein. Nyt on aika antaa piiskaa. Netflix on lehtitietojen mukaan estämässä maakohtaisten palveluidensa käyttöä ulkomailta. Tai siis, mikäli asut vaikkapa Suomessa ja käytät jenkki-Netflixin paremman tarjonnan katsomiseen esimerkiksi jotain proxyä tai VPN-yhteyttä, yritys on uhannut tehdä tämän mahdottomaksi.

Miksei ole suomalaista Netflixiä?

Jokunen kuukausi sitten tekijänoikeusjärjestöt ja palvelinoperaattorit pääsivät sopuun tavoista, joilla verkkotallentamisen kanssa päästään eteenpäin. Hyvä. Sopimusten kautta homma etenee. Syntyy palveluita, jotka ovat sekä hyviä kuluttajille että kannattavia tuottajille.

Sopu ei kuitenkaan tyydyttänyt kaikkia. Sosiaalisessa mediassa moni ihmetteli miksei ole suomalaista NetFlixiä ja epäiltiin että ratkaisulla estetään sellaisen syntyminen. Eli ongelma oli jälleen tekijänoikeuksissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä