Ville Tavio

Kaikki blogit puheenaiheesta Passit

Sipilän ja Mykkäsen varasuunnitelma irakilaisille

1. Jätin eduskunnassa kirjallisen kysymyksen sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ideoimasta irakilaisten passidelegaatiosta.

 

2. Pidän erikoisena, että Sipilän hallitus neuvotteli Irakin hallituksen kanssa irakilaisten Suomeen jäämisen keinoista.

 

3. Hallitus keskittyy vääriin asioihin. Laittomasti saapuneille irakilaisille tarjotaan varasuunnitelma Suomessa pysymiseksi, vaikka pitäisi keskittyä lähettämään heidät takaisin Irakiin.

 

Poliisihallitus hylkäsi sormenjälkivaatimukseni, hallinto-oikeus harkinnassa

Sormenjäljet kuuluvat ihmisen yksityisyydensuojan piiriin. Viranomaisrekisteriin kuuluvat vain rikollisten sormenjäljet. Siitäkin huolimatta Suomen valtio kerää kansalaistensa sormenjäljet rekisteriin uusien passien hankinnan yhteydessä. Toiminta on ristiriidassa eurooppalaisten käytäntöjen kanssa, joissa sormenjälkiä ei rekistereihin päädy.

Passit pois aatesotureilta

Syyriassa ja Irakissa taisteleva IS-järjestö jatkaa etenemistään. On arvioitu, että järjestöllä on useiden miljardien omaisuus. Juuri tämä raha tekee tästä järjestöstä niin vaarallisen. He ovat saaneet houkuteltua länsimaista taistelijoita omiin riveihinsä lupaamalla tästä suuren rahallisen palkkion. Moni tarttuu tähän tarjoukseen, koska kotouttaminen ei omassa maassa ole onnistunut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä