*

Ville Tavio

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaalaiset

Perustuslaki ja ulkomaalaisten sosiaaliturva

Globalisaation ja massamaahanmuuton aikakaudella on hämmentävää, että hyvinvointivaltio päättää tarjota kansalaisetuudet myös ulkomaalaisille.

 

Kuitenkin Suomen perustuslain 19 § mukaan jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.

 

Kuka saa olla suomalainen?

En tiedä, onko syynä suomalialaisidentiteettiäni käsittelevä uusi kirjani vai Fatim Diarra-kohusta kirjoittamani blogi, mutta saamieni ”ei millään pahalla mutta”-yhteydenottojen määrä on taas noussut kasvuun.

Erään valtamedian tiedonvälityksen painotuksista

HS julkaisi 7.10.2017 lehdessä uutisen "Kymmenet tappelivat Kurkimäessä". Siinä ei ollut mitään mainintaa islamistisen rukoushuoneen läheisyydestä ja itse tappelijoista. Uutisen koko lehdessä oli about 5x10cm.

Seuraavalla sivulla oli uutinen "Myyntipäällikölle potkut vihakirjoittelusta". Sen koko oli about 15X15cm.

Just just;)

Oikeusministeriö syötti katupartioiden lapaan

Mikäli laittomasta maassa oleskelusta voitaisiin tuomita vankeutta, soveltuisi siihen automaattisesti myös yleinen kiinniotto-oikeus eli se, että jokainen voisi pidättää laittomasti maassa olevan henkilön. Näin arvioitiin oikeusministeriön virkamiestyönä laaditussa muistiossa.

Ulkomaalaiset tulevat ja vievät meidän työttömyyden

Kuvat puhukoot puolestaan. TEMin omista tilastoista luvut taas kaiveltu. Jos kehitys kehittyy saman suuntaisena tulevaisuudessa, niin kuinka vakavasti työttömyystilastoja voi silloin ottaa?

Lisäksi mainittakoon, että ulkomaalaisesta työvoimaan kuuluvasta väestä noin 30% on työttöminä, ja kaikista pitkäaikaistyöttömistäkin lähes 8% on ulkomaalaisia.

 

Työttömistä ulkomaalaisia 10%, työntekijöistä 3,5% ja koko työvoimasta 4,5%...

 

Viisitoistakertaisesti häjymmin kuin pohjalainen

Poliisihallitus piti 29.1.2016 tiedotustilaisuuden, jossa käsiteltiin vuoden 2015 rikollisuustilastoja. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa) poliisin tietoon tulleista rikoksista oli viime vuonna raiskausrikoksia 47 kpl, joista ulkomaalaisten suhteellinen osuus oli 30% (29,8%). Koko maan keskiarvo oli 27,7%.

Somekohut ovat idioottimaista heikkouden ylistystä

Nykymaailman ylivertaisesti vastenmielisimpiä ilmiöitä on se, että about kaikessa mennään poikkeuksetta heikoimpien ehdoilla. Hyvä esimerkki tästä on suurin piirtein jokainen somekohu. Vaikka vuosi ei ole vielä pitkällä, ollaan jo nyt onnistuttu osoittamaan, miten idioottimaista ja pahantahtoista jengi oikein on.

Haarat kiinni-mielenosoitus

Katukuvaamme ovat meilläkin ilmaantuneet korostetusti ulkomaalaiset ja siviilien katupartiointi. Partioiden tehtävänä on pitää erillään ulkona liikkuvat (tummat) ulkomaalaiset miehet suomalaisista naisista. Tehtävä ei ole helppo, koska vanhan sanonnan mukaan on helpompi vahtia kapallista kirppuja kuin estää kahta kiimaista kohtaamasta. 

Ulkomaalaisen rikollisen karkotusseuraamuksesta

Eduskunnassa oli eilen käsiteltävänä aloite, jonka mukaan vakaviin rikoksiin (rangaistusta vankeutta 2 vuotta tai enemmän) syyllistyneet ulkomaalaiset tulisi voida karkottaa maasta, jollei erityisen painavia vastasyitä ole.

Tämä aloite vastaa monien ihmisten huoliin. Jos otamme Suomeen, yhteiseen kotiimme, veronmaksajien kustannuksella ylläpidettävän järjestelmän puitteissa ihmisiä – jotka sitten syyllistyvät vieraanvaraisuuttamme nauttiessaan törkeisiin rikoksiin – niin miksi me emme saa määrätä heitä enää poistumaan maastamme? Näin moni suomalainen tänään kyselee.

Tummat miehet kiinnostavat

Moni on jo saattanut jostakin tiedotusvälineestä bongata uutisen, että maahamme on viime aikoina tullut tavallista enemmän ulkomaalaista väkeä. Tieto on hyvinkin todenperäinen, ja kiinnostus heitä kohtaan on saavuttanut aivan konkreettisia muotoja. 

Pitkä komea ja tumma mies on yleensä liitetty suomalaisten, varsinkin nuorten naisten päiväuniin. Tuoreimmista maahantulijoista enemmistön kerrotaan olevan nuoria miehiä, joskaan kaikki eivät liene  kovin pitkiä. Naiset ovat kuitenkin ihailtavan rauhallisena jääneet odottamaan vuoroaan päästäkseen tutustumaan tulokkaisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä